Jeg gikk igjennom litt av meldinger jeg har fått på gamle innbokser, og prøvde å svare så mange jeg kunne. Det som gikk igjen var kanskje kjærlighetssorg. Hva gjør jeg, jeg klarer ikke puste og jeg vet ikke hvordan jeg skal finne lykke igjen. Andre meldinger var fra deprimerte jenter generelt, unge mennesker som kanskje ikke ser på dager lenger så lyse. Så tenkte jeg at jeg kanskje kunne dele litt av mine beste råd til dere.. Ting som hjalp meg mye. 
Ting som gjorde hverdagen min lettere, enten det var kjærlighetssorg eller livet generelt.

 Har det nettopp blitt slutt med deg og typen, slett han på snap. Du trenger ikke fjerne han fra Instagram, eller Facebook. Men det å ha en person på snap gjør ting veldig intimt. Man blir rett og slett gal av å se hva en person gjør 24/7, for å ikke snakke om HVA faen han/hun gjør når det ikke er noen story å se. Legg det fra deg.
Det er ikke sånn at du aldri kan adde han igjen.

Når du sitter på byen, drita full og har lyst til å enten sende melding eller ringe eksen… Ikke gjør det. Lett for meg å si, men tenk på meg og det jeg skriver nå. Du KAN sende han en melding søndag morgen. Du trenger ikke å gjøre det DER OG DA i akkurat det sekundet. Gjør det dagen derpå, han/hun eksisterer fortsatt.
Vil du fortsatt sende den forbanna meldingen dagen derpå, do it!

Husk at personen du er glad i ikke forsvinner. Han eller hun puster og lever. De har ikke flyttet rundt halve jordkloden på en dag, og de bor fortsatt der de bor. De går fortsatt i de samme gatene og de har et helt normalt liv som alle andre. Ikke få panikk, ingen har forsvunnet fra overflaten.

 Prøv å gjør ting for deg selv. Begynn med å kjøpe litt blomster, ta en ansikts skrubb, se på en fin film. Få litt ME time. Slutt å bekymre deg for alt og alle rundt deg.
Prøv å kun tenke litt på deg selv, din egen velvære.

 Forstå at du selv kommer alltid til å være der for deg selv. Bli venninne med ditt eget hode. La oss si at hun heter Mari, Mari er ditt hodet. Mari og du er kanskje ikke alltid venner. Det er hun som synes ting kanskje er dumt eller teit, hun kan gjøre deg helt for jævelig redd eller kanskje sitter hun å hakker på deg. Prøv å roe ned Mari, og få kropp og sjel til å henge litt sammen. Uansett hvor ensomt ting er, eller hvor lost du føler deg. Kommer du alltid til å ha deg selv, og alt i alt… Er du alltid din egen bestevenninne.

  Prøv litt yoga, høres forferdelig klisje ut. Men det hjelper å strekke litt på kroppen. Du trenger ingen andre fancy utstyr enn 20 minutter på gulvet hjemme. Sjekk ut «Yoga with Adriene» på Youtube og strekk litt på kroppen. Du trenger ikke gå ut av døra for å føle at du har fått litt puls.

 Prøv å senke skuldrene om kveldene. Søk opp «Operah & Depaak» sin meditasjons app. De har innimmellom hele måneder med gratis sessions. 20 minutter før du legger deg lukker du øyene dine for å høre 10 minutter med andres prat om virkelighet, hva som er viktig for et godt liv og ikke minst hemmeligheten bak lykke. La noen andre gi deg noen kloke ord og råd, og de neste 10 minuttene hører du bare på rolig behagelig musikk, med trær, vind og hav. Kjenn at du puster litt med magen, og hvor mye enklere det er å legge seg til å sove etterpå.
Det er verdt et forsøk!

 Det er bedre å ha en god venninne, enn 10 dårlige. Det er virkelig sånn. Ikke streb sånn. Ikke ta i mot alt dritt. Ikke vær den som alltid legger seg flat fordi du får panikk om du krangler med en venninne. Vi jenter har et helt annet forhold til venner enn gutter, og det blir nesten som et ekte kjærlighetssforhold.
Ikke la deg selv ha hjertesorg over noe som ikke egentlig er din feil. La det gå. Ta heller litt tid for deg selv.

 Les noen bøker, hør på musikk mens du gjør det litt rent rundt deg selv og kanskje til og med finn frem malepenselen.

 Forstå at det å være lykkelig er vissvass. Ordet lykkelig er en rus, som mye annet. Få sekunder av ren og skjær lykke. Det handler om å ha det bra og skal du ha det bra? Må du virkelig ha det bra med deg selv først. Vær litt egoistisk, men gi kjærlighet så ofte du kan. Lag middager for venninner, se en film og ikke tenk at du hele tiden er så kjedelig.
Det er ikke de venninnene du vil ha uansett!

 

12 Responses to 10 TIPS TIL EN BEDRE HVERDAG

  1. Du er en klok sjel du Anniken. Jeg vet selv du har omtalt deg selv som en ung kvinne med en gammel sjel. «bestemoren» i vennegjengen. Det er herlig <3 Mange fine ting du skriver ovenfor her. Jeg håper livet ditt er bra om dagen, og at livet igjen vil smile til deg. Kjærlighetssorg er ikke noe å tulle med. Håper du har funnet deg en finfin "samboer" og at du finner øyeblikkene som gir deg små smil 🙂
    Gleder meg til å følge deg videre på stien!
    Klem Ida

  2. Her var det veldig mange gode tips, Anniken! Jeg tror alle kan ha godt av å lese dette – både de med kjærlighetssorg, de som føler seg litt nedstemt og for alle andre som trenger en liten reminder i blant. Kjempefint å lese!<3

  3. Hei Anniken!
    Du skriver så bra og du er virkelig en inspirasjon! Jeg kjenner meg veldig igjen i alt du skriver og det du har vært igjennom, men jeg lurer på en ting. Hva er tipsene dine til en som har kjærlighetssorg over en drittsekk? Uansett hvor mye slemt han har gjort eller hvor dårlig han har behandlet meg så klarer jeg ikke komme meg over han..

  4. Dette innlegget er så fint, går stadig tilbake på det når jeg trenger litt oppmuntring. Takk for at du skriver så fint <3

Leave a reply