Foto: Joakim Kleven

· VG LISTA BAK SCENEN ·

I år var første gang jeg ble invitert til VG lista, og det var kult. Det var det. Det er kult å bli invitert, sjela mi synes bare det ikke er like kult å gå. Jeg stresset livet ut av meg de to dagene før VG lista om hva jeg skulle ha på meg. Jeg har verken en stylist, sminkør eller noen som skal fikse håret mitt. Jeg gjør sånt selv. Jeg skal alltid gjøre alt selv. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare kvelden, for å si at det var megagøy kan jeg ikke si. Kanskje mange andre, men ikke jeg. Jeg var så ukomfortabel, åh herregud jeg var ukomfortabel. Jeg var så redd for å bli stoppet på den røde løperen like mye som at jeg var redd for å ikke bli stoppet. Når noen spurte om hva jeg gledet meg mest til klarte jeg å svare det episke, godt norske fjortiss svaret «gratis alkohol». Jeg ler godt av dette en tirsdags morgen, men hvor ukomfortabel er du da? Det er ikke likt meg å svare slik, og det alene gir meg svaret. Haha, jeg plukket meg selv på leppen, håret og klærne så lenge som jeg klarte å være der. Jeg sippet det ene glasset med vin etter det andre i håp om å bli litt varm i trøya. Det gikk motsatt vei, jeg ble mer og mer skeptisk til alt rundt meg. Som om det hele ikke var virkelig og jeg var målplassert rundt et hav av mennesker jeg ikke ante hvem var. Jeg kjente ingen, eller vel. Ikke sånn på ekte. Jeg er veldig flink til å se på hva alle andre rundt meg gjør, jeg observerer og jo mer jeg gjør dette. Jo mer usikker blir jeg. Det er jo så trist å si? At jeg var så usikker på alt at jeg valgte å reise før det hele omtrent hadde begynt. Jeg satte meg ned på Olivia sammen med Joakim og en kompis for å så sette håret opp i en dott og bena på stolen over meg. Det blir litt som å komme på et vors med venninnen din der du ikke kjenner noen andre. Det er så GRUSOMT! Jeg sitter nok annen hver dag å vurderer om jeg skal sette på hår igjen eller ikke, for å så bite i det sure eplet å si nei til meg selv. Du skal da klare å elske håret ditt som det er. Vel, slike ting er vanskeligere enn man tror. Jeg skulle gjerne gitt faen, susa rundt og tatt en sving på dansegulvet. Noen dager er bare ikke sånn. Hadde jeg hatt på meg en jumpsuit og droppet sminken som jeg hadde lyst til hadde jeg hatt det 6 ganger gøyere. Så det er kanskje jeg som må gå i meg selv. Likevel skal jeg ha på samvittigheten at de som ikke synes «kjendis» fester er kleint? Oh.. Haha. Samfunn prestasjon, jeg forstår mer og mer hva det betyr.

Antrekket jeg hadde på meg er fra den nye kolleksjonen til Malene Birger! Dere finner alt HER!

Kanskje er det en del av jobben, eller kanskje er det bare et valg man tar selv.

23 Responses to DET VAR UBEHAGELIG

 1. Du ser helt fantastisk ut, du er mye finere på håret når du har ditt ekte hår. Helt sjukt mye finere!!! Og kjendis-mingling er kleint.

 2. Kjenner meg så utrolig igjen i akkurat det der, det å ankomme uten å kjenne noen og føle seg ukomfortabel. Å kjenne på det at jeg ikke greier å være så sosial som jeg ønsker, og det eneste jeg tenker på er å dra hjem. Uff det er helt jævlig, rett og slett.. Du er ikke alene Anniken, tusen takk for at du deler slike opplevelser!

 3. Jeg vil så gjerne tipse deg om en lettlest bok som heter: «The subtle art of not giving a fuck». Jeg, og dessverre sikkert veldig mange andre, kjenner meg så alt for godt igjen i den – så mye at jeg faktisk sitter og ler 🙂 Den er så sann – så kanskje den kan bidra litt positivt, sånn at du neste gang faktisk ender opp med å gjøre det DU vil 🙂 Du er rå. Klem fra meg!

   • Gjelder også «The life changing magic of not giving a fuck» 🙂 du ser helt fantastisk ut, men stemmer for at du neste gang kjører jumpsuit og no makeup! Flotte deg x

 4. Anniken! Les «veien til lykke» av Bjørg! Det er verdens fineste bok, og den gjør en trist og stusselig dag mye bedre <3 jeg lover deg!

 5. Du er bare så fin du Anniken. Fin hele deg. Synes du er så herlig og ærlig. Må bare si at jeg gråt stille for meg selv da jeg leste at du og kjæresten hadde skilt lag. Ahh.. Den kjærligheten altså… :/ Den er ikke alltid lett og det går ikke alltid den veien man vil <3
  Jeg synes du er en flott jente frøken snupp!

  Stor klem til deg fra Susanne

 6. Du så i hvert fall smashing ut, så sminken og antrekket og ikke minst håret ditt trenger du ikke tenke noe på 🙂

 7. Takk for ærligheten. Jeg unner deg ikke å ha det bra, men jeg tror du er inne på et viktig tema. ALT ser jo så flott ut på utsiden, men tror ikke at du er alene om å føle dette. MEN du er tøff nok til å innrømme det…. Du ser helt fantastisk ut. Flott outfit. Lurer på hvilken str. du har på toppen. Takknemlig for svar. Mvh Randi

 8. Åh Anniken! Du er så fantastisk (og du trenger ikke mer hår, du trenger å elske deg selv som du er som mamma pleier å si). Vet hvordan du har det<3 du er ikke alene og håper du vet at du er unik og perfekt akkurat som du er. Sosial angst er helt forferdelig fordi det er så åpenbart og likevel helt grusomt å gjøre noe med.. og du så helt stunning ut! Men det er jo så klart ikke der problemet ligger… håper virkelig at du tar tak i det som er inni og ikke klusser til det som er utenpå. Du virker som en nydelig person på innsiden også, så det er bare din oppfatning av deg selv det er noe "galt" med. Og Ps! Er ikke noe skam i å ha disse følelsene. Tror det er forbanna normalt. Heia det Anniken, som alltid!! Vi trenger noen sånn som det på det store nettet som tørr å "keep it real" lol. Stor klem i fra ei som elsker å lese om din lille verden.

 9. Anniken! Du er strøken – men til neste gang kle på deg det som er komfertabelt, dropp sminken om du vil det. Gjør det som får deg til og føle deg vel 🙂 Da har en det somregel gøyere også, vær deg selv!

 10. Du er en av få bloggere som ikke prøver for hardt å virke ekte og original. Du bare er det, det skinner så godt gjennom bloggen din. Du skriver om livets nedturer på en utrolig interessant og enkel, men samtidig kompleks måte, samt at du også ikke virker for overbevisende og «try hard» når du skriver om oppturer. Du er rett og slett original! Klem til verdens beste blogger (i mine øyne) <3

Leave a reply