THE KNOTTY ONES

Regn. Regn.  Regn. Bergen er ikke annet enn små regndråper og varm luft. Glad for nummer 2, og delvis nummer 1. Jeg føler likevel noe for denne byen, noe litt gammelt og stille. Som om det er her jeg engang skal gå å trille. Vel, jeg tror jeg kunne hatt et godt og fint voksent liv i Bergen. Den kunsteriske delen av meg higer etter det. Vakre små hus, brostein og velkledde mennesker i alle fasonger. Lukten av nybakt brød, kaffe og regnjakker. Det er noe estetisk vakkert med Bergen, det er noe annerledes kanskje. Jeg føler også en rar følelse av tilhørighet, kanskje pga av Anders, kanskje pga av noe annet. Men tanken på at det er her han har levd sine få år, er rart. Merkelig. Jeg babler igjen, som den slusa som ikke kan stoppes når den først har noe å si. Genseren, jeg skulle fortelle dere om denne genseren. Det er rart hvordan livet innimellom er en liten sirkel, hvordan visse ting kommer tilbake til deg. For et par år siden snakket jeg med A plus, avisen skapt av Ashton Kutcher. En av journalistene der ble rørt, og noe trigget henne veldig. Noen år senere fikk jeg en mail, vi hadde ikke snakket sammen siden den gang. Det hun hadde å fortelle meg var om disse genserne, jakkene og knutene. Hun hadde produsert noe vakkert, og hjertet mitt ble varmt. Sweatshop trigget denne kleskolleksjonen og det må fremmes. Ikke minst er de nydelige å se på, håndstrikket av kvinner som trenger arbeid og blir godt nok betalt. Fint?

...

// Rain. Bergen are nothing but small rain drops and hot air. Happy for number 2 and part number 1. I still feel something for this city, something a bit old and quiet. As if this is where I’ll even go to take a stroll. Well, I think I could have had a good and nice adult life in Bergen. The artistic part of me looks after it. Beautiful small houses, cobblestone and well-dressed people in all shapes. The smell of freshly baked bread, coffee and raincoats. There is something aesthetically beautiful with Bergen, it’s something different maybe. I also feel a strange feeling of belonging, perhaps because of Anders, maybe because of something else. The sweater, I should tell you about this sweater. It’s strange how life sometimes is a small circle, how certain things come back to you. A few years ago I talked to A plus, the newspaper created by Ashton Kutcher. One of the journalists was touched, and something triggered her.. A few years later I received an email we had not talked together since. What she had to tell me was about these sweaters, the jackets and the knots. She had produced something beautiful and my heart became warm. Sweatshop triggered this collection and it must be promoted. Not least, they are beautiful to look at, hand-knitted by women who need work and are well paid // 

The Knotty Ones can u find: HERE /  The wool watch u can find: HERE

 

10 Responses to EN BEDRE VERDEN

  1. Fine Anniken. Jeg så akkurat Bloggerne (heia deg og Anders!!) og jeg må bare si at det er ikke noe som heter minigris. Det er forskjellige raser, men det at de er søte og små er bare for at de blir sultet og er veldig syk. Sunne «små» griser (som likevel er veldig store) krever så sykt mye arbeid. Det kan ikke sammenlignes mes en hund i det hele tatt. Det er som en evig vanskelig valp. Og om de ikke er kastrert blir de knallsinte og biter mye hver 14 dag. De må ha tilgang til jord og vann å rote i, kort sagt: veldig_mye_jobb.
    Jeg ville bare opplyse om dette. Følg gjerne Texas pig rescue på IG. Der ser man såkalte «minigriser» 🙂

  2. Takk for at du fortalte denne historien! Jeg ble rørt. Var nettopp inne på nettsiden og bestilte meg en genser. Hver gang jeg tar på meg denne genseren kan jeg tenke på alt arbeidet som ligger bak og på hun som fikk i jobb å strikke den og at den forhåpentligvis har hjulpet henne litt.

  3. Den kjolen fra bubbleroom som du la ut på insta, jeg finner den ikke noe sted på nettsiden deres:O Hvordan kan jeg få tak i den? PS. Du er en fantastisk person Anniken. Stå på

  4. Hallo! Takk for deling <3 Dette gjorde meg varm langt inni hjerterota, og det er ikke tvil om hvilken genser jeg skal kjøpe når jeg får min første lønning etter år som student! og tenk at "lille" du har vært med på å inspirere til noe så bra som dette.

  5. Hei, hvilket redigeringsprogram bruker du for å redigere inn blomsterene? Finner deg så inspirerende og talentfull, takk på forhånd!

Leave a reply