MED NOE SOM SMAKER DET SAMME!

Jeg fant først og fremst ut at det tar tid. For meg var det ikke sånn at jeg klarte å bli veganer på dagen, noe jeg heller ikke er. Jeg har funnet ut min greie, og den funker bedre enn bra. Det er en helt ny verden å utforske, og det har plutselig blitt latterlig gøy å handle på butikken. Jeg har smakt på forferdelig mye dårlig, og mye bra. Derfor tenkte jeg i dag å vise noen av mine favoritter når det gjelder kjøtterstatninger og andre ting. Jeg prøver nå smått å kvitte meg med melk, kun på den måten at jeg ikke bruker melk hjemme. Jeg kommer fortsatt til å kjøpe ting på restauranter med melk, kun for opplevelsens skyld, men hjemme har det blitt kuttet helt ut i matlagingen. Tanken på at en ku må være gravid for å produsere melk gjør meg bare kvalm. Vi er de eneste skapningene på hele jorden som drikker et annet individs melk, hvor ekkelt er det? Den er ikke ment for deg, men kalven og barnet til kua. Så klart er den det, vi blir bare ikke fortalt det så ofte. Så her er noen veldig gode erstatninger jeg har funnet! Kommer så klart til å dele enda mer med dere om dere synes det er interessant, men dette var det jeg hadde i fryseren og kjøleskapet akkurat nå. Nå skal jeg lage et par videoer til bloggen før jeg fortsetter litt mer på boken min! Snakkes snart  

Berit Nordstrand Sjokolade - Denne er helt vegansk og inneholder kun kokos melk!

Pulled Oumph - Seriøst verdens beste erstatning til f.eks biff! Denne med berneaise saus og ris, NAM!

Berit Nordstrand smør - Smaker som smør, men inneholder ikke melk!

Sojakorv - Et supert alternativ til pølser, men de beste er Coop sine "vegetar dag" pølser!

Berit Nordstrand smøremyk steke og bake - Smaker det samme som smør, perfekt til steking!

Vegansk fars - Verdens beste erstatning til Taco og andre kjøttdeig retter. Det er krydderet du bruker som gir smak!

♥

Mandel dryck orginal - Endelig har jeg klart å finne en god erstatning til melk! Bruk denne i mat!

Alpro yoghurt - Denne er så latterlig god at jeg kan ikke fortelle dere det engang! Med pasjonsfrukt.

Vego Kebab - Smaker som kebab og perfekt i pitabrød med masse annet digg!

Coop vegetar dag korv - Noen som pleier å spise korv med sennep? Denne smaker AKKURAT det samme.

DENNE ER SÅ GOD!! Kjøpes på Meny!

29 Responses to HVORDAN ERSTATTER JEG KJØTT?

 1. Hurraaaa for dette innlegget! Er SÅ bra for en selv og hele verden å kutte ned på animalske produkter. Kom gjerne medførte tips til å gjøre hverdag uten dyreprodukter enkel! <3

 2. Ååå, elsker at du deler! Jeg er selv en mellomting mellom veganer og vegetarianer. Godt å lese at noen er i samme situasjon 🙂 Ha en stråålende lørdag fine deg, nyt helgen! Stor klem <3

 3. Det er så fint å lese at noen andre har det samme kostholdet som meg. Jeg reagerer på melk, så derfor jeg har kuttet det ut, men liker alle alternativer som finnes. Ikke for å gjøre deg avhengig nå, men du mååå prøve «Rude Health» sin mandelmelk. Den finnes kun i utvalgte meny butikker , men noen innvandrer butikker selger det også. Så god! + Rema 1000 som har noen fantastiske gryteretter og urtehummuser som du må prøve (om du ikke har gjort det enda). Ha en fin helg! klem <3

 4. Synes dette var et supert innlegg! Jeg prøver også å spise minde animalske produkter 🙂 Jeg bare lurer på om du også har kuttet ut fisk og egg? Og hva du mener om disse to?

 5. Du burde prøve produktene til quorn! De har masse godt, blandt annet en god farse, snitzler, bitar og fileer. Bruker bitar og fileer som kyllingerstattning i feks tikkamasala eller på grillen! Bare husk å kryddre godt, hvis ikke smaker det ikke godt etter min mening. Flott at du snakker om veggisring, og viser at det ikke er så ille som mange tror! Du når ut til mange, og det er så syykt bra at du bruker det til noe godt! Digger deg, og jeg blir bare mer og mer fan av deg! Kommenter skjeldent, men jeg har lest bloggen din siden du startet. Du har blitt en slik flott person! Stå på

 6. Hei Anniken 🙂 Synes bloggen din har blitt utrolig bra, og du virker som en herlig og jordnær jente. Jeg har også kuttet ut kjøtt, ikke fordi jeg mener det er dårlig for kroppen, men rett og slett fordi jeg ikke liker det så godt. Likevel håper jeg du kommer til å være litt forsiktig med å fortelle leserne dine hva som er bra og ikke bra mat. Vi mennesker er kanskje de eneste som drikker melk fra andre individer, men vi er vel også de individene som har det mest varierte kostholdet og mulighet/kunnskap til å behandle råvarer slik at vi kan spise de. Det at noe er naturlig betyr ikke at det er bra for oss. Medisiner, kreftbehandling osv, er heller ikke naturlig, dette er også fremstilt av mennesker. Selv om det er veldig standard å skrive så håper jeg at du ikke kommer til å ha veldig mat-fokus på bloggen din. Jeg er selv en av de jentene som har slitt med spiseforstyrrelser, og hvis det er en ting jeg har lært så er det at kroppen trenger mat. Det er faktisk ikke så nøye om det er brødskiver, kjøtt eller yoghurt.

 7. Vil først si at jeg absolutt digger bloggen din, og at dette ikke er ment som noe annet enn konstruktivt.
  Må si meg enig med Hanne her, håper du kan være en av de bloggerene som er kritisk til hva du poster av kostholdsråd og kritikk mot typer mat.
  mat og diet er et komplekst tema, og som med alt annet finnes det alltid flere aspekter ved saken. Da kanskje spesielt ved saker som omgår dyrehold og diet. (Som mennesker kan også dyr laktere uten å være gravid i øyeblikket)
  Selv de som studerer og forsker på tarm og diett har ikke klart å sette alt i sammenheng enda, det eneste de kan si med absolutt sikkerhet er at et variert kosthold er det beste.
  Man kan alltid håpe at lesere tenker kritisk, men min erfaring er at det er vanskelig uten utdypende kunnskap om temaet man leser om. Spesielt vanskelig er det kanskje om man leser en tekst skrevet av noen man beundrer eller ser opp til.

 8. Syntes det er fantastisk at vi blir mer og mer oppfatta av miljø og at flere velger å kutte ned på kjøtt og animalske produkter.
  MEN syntes det er viktig å ikke legge fakta på bordet før man har gjort litt research.

  Kua må ikke gå gravid hele tiden for å produsere mat. Den må ha vært gravid ja, men akkurat som mennesker fortsetter kua å produsere melk så lenge noen melker den. Akkurat som noen kvinner fremdeles ammer selvom barnet er 7 år gammelt. Hvis vi melker kua hver morgen, fortsetter kua å produsere melk.
  Også må vi også skille mellom råmelken kua produserer til kalven for å få den til å vokse og melken etter det, som ikke inneholder det samme.

  Når det gjelder at andre dyr ikke drikker melk fra andre dyr, så er det dyr som gladelig drikker den samme melken vi drikker. Hunder og katter for eksempel.

  Syntes jeg leste at du har sett dokumentarer om temaet og da må vi huske at dokumentarer ofte fokuserer på det den ønsker å sete lys på. Ofte blir faktaen som passer for dokumentarens budskap prioritet og forskning og fakta som forteller noe annet blir prioritert bort. Dokumentarer er som regel ganske bastante i sin egen mening, og det er viktig å gjøre mye research før man deler meninger til så mange lesere.

 9. Du burde prøve ut Quorn sine produkter, syntes konsistensen på deres kjøttdeig er myye bedre enn den du skriver om her! Burgerene deres smaker også farlig likt kjøtt, de er kjempegode!!

  • Det synes ikke jeg 🙁 synes den typen Anniken viser har mer kjøttlignende konsistens, i forhold til Quorn sin. Den er mye mykere, ikke like «fast».

 10. Jeg og venninnen min snakket senest i går om at vi ønsket å kutte ned på kjøtt, også ser jeg dette innlegget i dag! Gode tips, takk for at du deler anniken <3 veldig kult om du kunne ha delt forskjellige vegetar retter du bruker å lage.

 11. Til den som mener at en skal ligge lavt ifht. temaet som her blir belyst, fordi at forskere enda ikke har klart å fatte hvordan det virkelig henger sammen; Er dere virkelig av så lav integritet at dere må få bekreftet fra autoriteter om ting stemmer eller ei? Om en bruker hodet litt, eller ren logikk for den del, skjønner man at å spise kjøtt og drikke en annen rase sin melk er uetisk. Uansett om forskere kan vise til at kjøtt og melk inneholder stoffer vi trenger. Dette kan vi også finne i avføringen til kyr, så hvorfor ikke spise det også? Hvis næringsinnhold er et fellende argument, mener jeg. Spis bæsj, da vel, så må ingen holdes i fangenskap og bli utnyttet. Hvis jeg sier at jeg drikker hundemelk, og spiser katter, er det like innafor? Eller er det vi mennesker som har satt standarden for hvilke raser vi kan tillate oss å drepe- deretter spise? Hvis det var meningen at vi skulle spise dyr, ville vi som normale rovdyr vært utstyrt med en helt annen fysikk, andre negler, tenner, hurtighet, etc. Biologien vår tilsier alt annet enn at vi er skapt for å spise dyr, med hud, hår, innvoller og hele pakken. Vi får kjøttet servert i biter, fra et sted som renser det og sprøyter det først, og vi blir syke om kjøttet ikke er prosessert riktig grunnet at bakteriefloraen vår ikke tåler det spesielt godt. Forskere og leger kan si akkurat hva de vil, for ikke glem at vi har vår egen suverenitet og intuisjon, vi også. Autoriteter som jobber i et system vil aldri være interessert i å gjøre noe som kan påvirke deler av hjulet, som MÅ gå rundt, for at hele verdens økonomi skal gå rundt. Igjen, logikk.
  Fint innlegg, Anniken. Måtte det komme fler. 🙂

  • Wow… Dette er åpenbart et tema du brenner for og flott er det. For øvrig synes jeg det er fascinerende at samtlige innlegg ovenfor er veldig konstruktive. Ser derfor ikke hvorfor du som eneste leser hisser deg så innmari opp. Vet ikke helt når denne diskusjonen eskalerte til å handle om avføring og autoritære ledere, men for all del, deg om det.

   • Kommer nok av å ha observert samfunnsholdningen/moralen i X antall diskusjoner og debatter rundt tema, og har vel som følge av det liten «toleranse» for ignoranse og lite selvstendig tankegang. Gå rundt grøten og diskuter i det vide og brede, eller tydeliggjør et poeng raskt og effektivt? Vet ikke med deg, men personlig har jeg liten interesse for å sløse bort tid på noen du ser at er av samme oppfatning som ekstremt mange andre.
    Autoriteter er jo et faktum, så hvorfor gidde å dra fram det som noe ekstraordinært? Du er kanskje en av de som tror at det synonymet kun brukes av «konspirasjonsteoretikere»? Hehe. Og hvis du ikke plukker ut den delen hva gjaldt avføring og plasserte den utav kontekst (for å tydeliggjøre ditt eget poeng hvis var å understreke at jeg var «hissig») så ville det nok ikke vært så ille som du skal ha det til. Det var bare for kontring og perspektiv, så om du føler jeg var sint og nærmest kastet bæsj PÅ deg, får jeg bare beklage. 🙂 Verden har vel forresten til gode å komme noen vei med stille prat og forsiktighet; check your ambissions, mam.

    • ble litt frustrert jeg nå altså. vet ikke helt hvordan en kommentar om faktasjekk og kritisk tenkning eskalerte til dette.

     Vil bare oppklare at jeg absolutt ikke vil at en skal ligge lavt ang. De temaene nevnt over. Informasjon og opplysning er noe jeg syns er viktig.

     Syns imidlertid også det er viktig at den informasjonen man gir er riktig, og at man har gjort litt research.

     Dette er min mening ang. deling av faktaopplysninger. Når det kommer til personlige meninger så syns jeg selvfølgelig at man skal få formidle disse, gitt at man ikke er krenkende eller uhøflig så klart.

     Når det gjelder tips, triks, og oppskrifter så syns jeg dette er supert!

 12. Jeg elsker at du tipser alle og en hver om herlige veganske og vegetariske produkter – kjempebra! Jeg digger Berit Nordstrand sjokoladen og smøret, i tillegg til Pulled Oumph og kjøttdeigen. Ja takk, til flere slike innlegg! 😀

 13. Nå ble jeg glad! Merker at du blir mer og mer interessert i temaet, og håper du etterhvert kommer til å bli veganer 🙂
  Fortsett gjerne å blogge om dette, og takk for tips!

 14. Digger disse tipsene! Kunne du lagd «en dag som vegetarianer» eller noe lignende? Med ting som for eksempel tips til frokost, lunsj, middag og kvelds?

 15. Har du noen erstatning til kylling? Jeg selv er veldig fersk på dette og har ikke funnet noen gode erstatninger til dette ennå, men hvis du har det så vil jeg veldig gjerne høre hva du har funnet?

 16. Først. Så gøy at du eksperimenterer med dem vegetariske verden! Som du skriver, dette er en helt ny verden å utforske. Jeg opplever det samme som deg, og jeg har vært vegetarianer i snart fire år, og veganer i litt over ett år nå. Det er fortsatt så mye å prøve og smake. Jeg har ikke prøvd alt engang. Før spiste jeg bare kjøttdeig og de samme produktene om og om igjen. Nå spiser jeg Taco på fem ulike måter for å gi et eksempel.

  Jeg anbefaler deg å søke etter kokker på YouTube, der er det så mye inspirasjon å få!

  Lykke til videre med utforskningen. Det er mye å se frem til 🙂 det eneste som er slitsomt er å få så mye spørsmål om hvorfor man spiser som man gjør. Det er den store forskjellen mellom vegetar og kjøtt. Ingen må «forsvare» at de spiser kjøtt, men så fort du kutter det ut må du forsvare det. Selv om du ikke gjør noe galt og ikke skader noen. Oh the ironi.

  Stå på! 🙂

 17. Først. Så gøy at du eksperimenterer med dem vegetariske verden! Som du skriver, dette er en helt ny verden å utforske. Jeg opplever det samme som deg, og jeg har vært vegetarianer i snart fire år, og veganer i litt over ett år nå. Det er fortsatt så mye å prøve og smake. Jeg har ikke prøvd alt engang. Før spiste jeg bare kjøttdeig og de samme produktene om og om igjen. Nå spiser jeg Taco på fem ulike måter for å gi et eksempel.

  Jeg anbefaler deg å søke etter kokker på YouTube, der er det så mye inspirasjon å få!

  Lykke til videre med utforskningen. Det er mye å se frem til 🙂 det eneste som er slitsomt er å få så mye spørsmål om hvorfor man spiser som man gjør. Det er den store forskjellen mellom vegetar og kjøtt. Ingen må «forsvare» at de spiser kjøtt, men så fort du kutter det ut må du forsvare det. Selv om du ikke gjør noe galt og ikke skader noen. Oh the ironi.

  Stå på! 🙂

Leave a reply