MANGE AV DERE HAR SPURT, SÅ LA OSS SE PÅ SVARET!

BILDER I KLARE FARGER & GOD HVITBALANSE

Først og fremst, kameraet jeg bruker er Leica Q. Det var en investering jeg gjorde i sommer og dette kan kjøpes HER. Jeg vet, det er hårreisende dyrt, men som i alle investeringer er dette min jobb, og gud som det gjorde det hele enklere! Jeg er helt forelsket, men det sies ikke at DU må kjøpe deg dette kameraet, tvert i mot! Mange mange av mine bilder blir også tatt med mobil, og forskjellen kan ses.. Men rustikken i mobilkamera er utrolig fint og er som regel det som regjerer på min Instagram. Telefonen jeg da bruker er Iphone 7 plus! Når jeg redigerer mine bilder bruker jeg som regel «VSCO»! Jeg redigerer ALLE mine bilder rett på mobilen som jeg overfører fra kamera og deretter inn på pc. Utrolig? Haha, ja! Men det er faktisk ikke verre enn det. Appene redder meg i lys og farger. Det kan også være at jeg tar en tur innom appen «Snapseed» hvor jeg fikser litt på øyeklarhet om selve bilde er blurry, eller setter på noen kule filtere. Når det gjelder støvet jeg har over bildene mine bruker jeg «Afterlight», og når jeg vil ha en fin light flare, alltså fremheve sollys med fine stråler bruker jeg appen «LD». Det skal også sies at jeg aldri redigerer huden min (med vilje i såfall) eller tar bort eventuelle urenheter osv. Man trenger nødvendigvis ikke et sinnsykt kamera, for å få et godt bilde!

// First of all, the camera I use is Leica Q. It was an investment I made this summer. I know it’s expensive, but as with all investments, this is my job, and God made it all easier! I’m totally in love, but it is not said that YOU have to buy this camera. Many of my pictures are also taken with mobile, and the difference can be seen. But the rustic of the mobile camera is incredibly nice and is usually what rules on my Instagram. The phone I use is Iphone 7 plus! When I edit my photos, I usually use «VSCO»! I am editing ALL my pictures right on the phone that I transfer from camera and then onto my mac. Incredible? Haha yes! But it’s actually no worse than that. The apps save me in light and color. It may also be that I’m taking a walk through the «Snapseed» app, where I fix a little bit of my eyes if the image itself is blurry.. As for the dust I have over my images, I use «Afterlight», and when I want a nice light flare, so highlight sunlight with nice rays, I use the app «LD». It should also be said that I never edit my skin (intentionally) or remove any impurities, etc. You may not need an insane camera to get a good picture //

Filterne jeg bruker når jeg har farger på bildene mine er «S2» som er min nylige favoritt, denne gir en så utrolig fin hvitbalanse og det blir ikke så mye etterarbeid! Jeg er også veldig glad i A6, E4 og A4 for litt varmere bilder. For litt kaldere bilder er A7 og A8 veldig fint! Jeg tror de fleste filterne jeg bruker er kjøpt, men det koster rundt 30-40 kroner for en hel pakke med en god del filtere! Virkelig verdt å teste ut. Etter jeg har valgt et fint filter fikser jeg på lys, kontrast og innimellom saturation eller temperatur! Rett og slett for å få bildene mine kaldere. Skarphet er også innimellom en lur ting. Man må bare teste og prøve seg litt frem. Men dette er bokstavelig talt det jeg gjør med bilder i farger! Jeg pleier som regel å holde ting så enkelt som overhode mulig, og mye redigering er jeg ikke spesielt fan av.

// The filters I use when I color my photos are «S2» which is my recent favorite, this gives such an amazingly fine white balance and it does not get much afterwork! I am also very fond of the A6, E4 and A4 for slightly warmer pictures. For a bit colder pictures, the A7 and A8 are very nice! I think most of the filters I use are purchased.Really worth testing out. After selecting a fine filter, I fix light, contrast and sometimes saturation or temperature! Simply to get my photos colder. Sharpness is also sometimes a important thing. You just have to test and try a little. But this is literally what I do with pictures in color! I usually keep things simple //

BILDER I BLACK & WHITE

Når det kommer til bilder i sort og hvitt er dette noe jeg er veldig glad i. Det gir en litt mer rustikk Instagram, og bilder forteller en så mye dypere historie når fargene blir borte. Aner ikke hvorfor jeg tenker slik, but it does! Jeg tenker også veldig mye på hvordan Instagrammen min ser ut, ikke like mye som på bloggen faktisk! Haha, jeg er ekstremt pirkete med min Instagram og jeg gir blanke F i likes. Så klart er det morsomt å få masssse på ett bilde, men nei. Aldri noe jeg tenker over. Er det 1000 eller 10.000 har ingenting å si. Men, jeg har en helt egen Instagram konto for å se hvordan Instagrammen min vil se ut om jeg poster et bilde, HAHA. Gud, gal.. Neh. Jeg liker at det ser pent ut, om ikke et rotete perfekt kaos. Jeg elsker å putte inn helt randome, men planlagte bilder av Ed ruscha, elsker kunsten!

// When it comes to pictures in black and white, this is something I love. It gives a slightly more rustic look on Instagram, and pictures tell a so much more deeper story when the colors are gone. Do not know why I think so, but it does! I also think so much about how my Instagram looks, not as much as on the blog actually! Haha, I’m crazy with my Instagram and I give F in likes. It’s fun to get many on one picture, but no. Never something I’m thinking about. Is it 1000 or 10,000 has nothing to say. However, I have a very own Instagram account to see how my Instagram will look if I post a picture, HAHA. God, crazy .. Neh. I love to put in completely randome, but planned pictures of Ed ruscha, love the art //

Filterne jeg bruker når jeg gjør sort og hvitt bilder er egentlig kun B1, eller B5. Forskjellen er egentlig bare at B5 gjør det veldig mye mer flatt? Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men B1 er en mye mer vanlig sort/hvitt med mye dybde. Love it! Her går jeg også igjennom lysstyrke, kontrast og skarphet!

// The filters I use when making black and white pictures are really only B1, or B5. The difference is really just that the B5 makes it much much more flat? Do not know how to explain it, but B1 is a much more common black and white with a lot of depth. Love it! Here I also go through brightness, contrast and sharpness //

14 Responses to HVORDAN REDIGERER JEG BILDER?

  1. Hvordan synes du det er å bruke iphone 7plus? Vurderer å kjøpe den selv, men er så redd for at den blir for stor å holde i. Mulig det er en vanesak?

    • Veldig vanesak, tenkte det samme selv. Men nå synes jeg alle andre som er mindre bare er merkelige å både se og ta på. Det er en ny verden og alt er så klart og fint haha

  2. Et lite tips er appen ‘UNUM’ som du kan bruke til å se hvordan feeden din blir når du poster nye bilder. Der kan du også flytte rundt og bytte rekkefølgen til bildene! 🙂

  3. Hvis du laster ned appen Snug, så slipper du å ha en egen bruker på insta for å se hvordan feeden blir. Der kan du endre rekkefølge på bildene dine som du har planer om å legge ut slik at det blir best mulig, den er kjempe kjekk 😀

  4. En genial app for å planlegge Instagram feeden din er en app som heter «Preview». Du kan laste opp så mange bilder du vil og flytte på og omrokkere, det er helt genialt! Og den er gratis! Den har hjulpet meg mye med min Instagram!

  5. HAHA! Se på det sånn; Hvis du ser en film og de har såkalt «skjult reklame» (feks en pepsiflaske stående) må de da ha opp ordet «annonse» midt i filmen? Nei, de tar det på slutten i rulleteksten. Det blir for dumt. Det burde være nok å nevne det en gang. Du nevner det jo i selve innlegget, og eventuelt i de postene på insta og snap som virkelig inneholder det, men å måtte skrive det på et innlegg som linker til egen blogg? Det blir for dumt.

  6. Hvilken pakke har du kjøpt på vsco hvor du får med alle disse filterene du nevner her? Jeg finner mange småpakker med forskjellige navn eller så er det en som koster 199,- i året.. Veldig fint blogginnlegg forresten. liker bloggen din – og deg

Leave a reply