Jeg er så dritt lei av at vi mennesker tror at vi kan gjøre akkurat som vi vil med denne planeten vi bor sammen med så mange forskjellige individer. Plastikk. Noe som forsåvidt aldri skulle bli produsert. Plastikk brytes ikke ned, og mange land gjør heller ingenting med det. Det er kanskje lett å la pølsepakken din ligge igjen på stranden, sammen med en pose du kastet alt søppelet ditt i. Det er også superenkelt å hive noe ut fra en båt, eller ikke for å snakke om ut av vinduet av bilen. Jeg ser rødt hver gang en venninne ruller ned vinduet mitt for å kaste en tyggis ut. IKKE for svarte. Spiser en fugl den dumme tyggisen din setter det seg fast i nebbet deres, og vel, der drepte du en fugl. Vi forstår virkelig ikke effekten av plastikk, og det å scrolle igjennom facebook dag ut og dag inn? Du får med deg mye grusomt. Du ser skilpadder med strips rundt skallet deres, sugerør i nesen og ikke minst hvaler fulle av plastikk. Vi putter disse tingene rett i munnen på dyr som tror at plastikkposen din er mat. Den skal ikke være der, den var ikke ment til å være der. Jeg kan ikke fatte og begripe hvor vanskelig det kan være å putte plastikken din i en blå pose på kjøkkenet. På butikken ser man store esker med blå poser som er gratis. Det er ikke så mye her i Norge som er gratis, så bare det burde plinge en liten bjelle i skallen på noen. Noen vil desperat at du skal ta med deg disse posene. Vi ungdommer er også kanskje verst. Vi putter alt i samme pose og driter i resten. Hver gang du gjør dette hjelper du å ta livet av planeten vår. Du hjelper til med å ødelegge fremtiden til både deg og mange dyr. Om du ikke bryr deg om restavfall og matavfall, værsåsnill, putt plastikken din der den skal. Dyrene våre dør, og det er kun vår skyld. Vi tar seriøst livet av planeten vi bor på, som vi elsker så sterkt. 

For ikke så veldig lenge siden leste jeg om en øy som har blitt fredet. Den er uberørt og har alltid vært det, men nå? Nå er hele øyen stappet opp med plastikk. Hvorfor? Fordi sirkulasjonen i havet har ført den dit. Jeg ble så sjokkert når jeg så bilder av dette at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Ikke for å snakke om alt mulig dritt vi skyller ned i doen. SLUTT å kaste ørepinnene dine i do! Vi må begynne å lære selv, finne sannhet i usannheter og ikke minst har skolesystemet vårt en stor del i dette. Hvorfor skal skolesystemet være så forbanna eldgammelt når verden stadig forandrer seg? Skolen har en viktig del av å lære oss ungdommer fra vi er barn hvordan verden fungerer. Vi lærer ikke lenger de aller viktigste tingene. Vi må begynne å lære hva som skjer HER OG NÅ, ikke hvem som kranglet om å komme først til USA. Værsåsnill å kast plastikken din der den skal, VÅKN OPP!

Jeg vet at dere som leser min blogg har et sterkt bånd til meg, hvertfall dere som har fulgt meg siden dag en. Jeg vet hvor mye dere stoler på meg, og hvis jeg bare kan få noen av dere til å begynne å bruke hodet når det gjelder plastikk gjør det meg så latterlig glad. Vi vet alle at dette skjer, at dette er vår skyld og da er det også kanskje på tide å gjøre noe med det. Vi er en fantastisk generasjon av mennesker, vi har muligheter og kan mer enn noengang. Dette er verdens minste ting, som kan utgjøre så mye.

22 Responses to KAST DEN FORBANNA PLASTIKKEN!

 1. Utrolig bra skreve, og jeg kunne ikke vært mer enig! Skulle ønske det var flere bloggere som deg, som setter seg inn i slike viktige saker. Verden er urettferdig og det er bra du får det frem. Stå på Anniken!

 2. herregud, hvem faen kaster q-tips i do?!! Sjukeste jeg har hørt. Plukka sykt mye plast på Boracay for to uker siden, og ble så glad når det plutselig kom to random jenter og plukket sammen med oss. En liten innsats gjorde sjuk forskjell på trivselen.

 3. herregud, hvem kaster q-tips i do?!! Sjukeste jeg har hørt. Plukka sykt mye plast på Boracay for to uker siden, og ble så glad når det plutselig kom to random jenter og plukket sammen med oss. En liten innsats gjorde sjuk forskjell på trivselen.

 4. Så utrolig bra at du skriver om dette! Plast er et stort problem i havene. Finn.no har jo en kampanje nå hvor de «kjøper» sekker med havplast folk har plukka. Har du hørt om Tavaha? Og Passion for Ocean-festivalen på Vippetangen? Jeg høres sikkert helt obsessed ut, men det er så viktig å informere og å spre budskapet om at vi faktisk må slutte å ødelegge havene. Takk for at du skriver om dette!

 5. Så utrolig bra at du skriver om dette! Plast er et stort problem i havene. Finn.no har jo en kampanje nå hvor de «kjøper» sekker med havplast folk har plukka. Har du hørt om Tavaha? Og Passion for Ocean-festivalen på Vippetangen? Jeg høres sikkert helt obsessed ut, men det er så viktig å informere og å spre budskapet om at vi faktisk må slutte å ødelegge havene. Takk for at du skriver om dette!

 6. Veldig bra at du engasjerer deg i dette! jeg har i det siste begynt å lese om zero-waste bevegelsen, og selv om det er mye å huske på og planlegge og litt vanskelig å gjennomføre til tider tar jeg museskritt i riktig retning:) Anbefaler deg å sjekke det ut og!

  • Hmm det er ikke vanskelig å gjennomføre det hvis du virkerlig engasjerer deg for det og bryr om konsekvensene av hva som kan skje.. Men bra at du har begynt å jobbe for det 🙂

 7. Helt enig med alt du skriver! Folk som er så uengasjerte og tenker at «jeg er død for lenge siden før denne planeten rekker å bli ødelagt».. hallo liksom, hvilken verden ønsker du at barna dine skal vokse opp i? Nei, fyfader – det er en så viktig sak, folk trenger å få opp øya

 8. Helt enig med deg! Veldig viktig tema dette! Vi må gjøre en endring, og det er fantastisk at du skriver om dette til så mange der ute:-)

 9. TAKK for at du tar opp dette! Kan du være så snill å se Leonardo DiCaprio sin dokumentar på NRK «før syndfloden»? Plis se den og gjerne del den – du med så stor påvirkningskraft. Er virkelig helt ubegripelig at så mange lever i fornektelse av klimaendringer til tross for utallige bevis! På forhånd; takk <3

 10. Sjekk ut finn.no sin kampanje mot plast i havet, gå innpå Torget – Ønskes kjøpt – Næringsvirksomhet – Resirkulering og returavfall – Havplast

 11. Bra noen snakker ut om dette! Jeg har bodd i flere kollektiv der jeg er den bitchen som maser og sier til de andre at vi må sortere søppelet skikkelig. Det blir sur stemning, men det er så viktig å gjøre det! Forbanna latskap… heia deg for å si noe om dette!

 12. Så utrolig bra at du skriver om dette! Plast er et stort problem i havene. Finn.no har jo en kampanje nå hvor de «kjøper» sekker med havplast folk har plukka. Har du hørt om Tavaha? Og Passion for Ocean-festivalen på Vippetangen? Jeg høres sikkert helt obsessed ut, men det er så viktig å informere og å spre budskapet om at vi faktisk må slutte å ødelegge havene. Takk for at du skriver om dette! Skulle ønske flere startet å skrive om dette. Kan du ikke komme med flere tips til hvordan å kutte ut plastbruken?

 13. Bra skrivet! Synes det er helt forferdelig den forsøplinga som skjer. Vi har selv gått inn til innkøp av handle nett og bruker minst mulig plast poser. Gjøre vi det skal alt gå i søppla. Vi har bare en planet, viktig å ta vare på den.

 14. Husk at det også er mikroplast i mye av kosmetikk og kroppspleie! Svanemerket er bra å se etter her i Norge. De forbyr mikroplast.

 15. Fy søren, dette er et så viktig tema og fantastisk at du tar det opp! Så nettopp dokumentaren du la ut traileren til og sitter igjen uten ord! Anbefaler alle å se den og lære av den!

 16. Jeg synes det er kjempebra at du bruker innflytelsen din til noe positivt! Nå er eco friendly matboks og drikkeflaske bestilt 🙂

Leave a reply