THE SUM OF US CAFÉ:

Really good milkshake, I recommend banana and cinnamon! Also good vegetarian options, try the
parmesan risotto and the regular burger. Also good salads but maybe a bit boring.

· SHOOTING DAY IN DUBAI ·

Herregud for en daaaag! Vi har vært Dubai rundt for å ta masse bilder. Alt fra stranden, til kjøpesentre, til cafeer og til ørkenen! Haha, okey det føles allerede ut som om jeg har vært her i en uke med tanke på alt som har blitt gjort. Jeg har litt blandet følelser til Dubai faktisk og skal si at jeg kommer ikke til å dra hit igjen med det første. Dette er det merkeligste stedet jeg har vært i hele mitt liv og jeg gleder meg til å vise dere videoen jeg skal lage herifra.. Altså dette stedet består kun av store bygninger, motorveier og masse dyre butikker. Haha, alt er rent og pent, folk er forsåvidt ok greie men dette er bare for spesielt for meg. Det finnes to turist steder å dra, Dubai downtown og Dubai Marina. Altså, shopping og strand. Utenom dette har vi motorveier og ørken. Man kan ikke gå rundt i gatene og en matbutikk kan du typ bare glemme. Gangefelt? Nope. Her trenger du taxi døgnet rundt. Det eneste positive her er at taxi er super billig! Hm, hva kan jeg si? Det gikk to menn forbi oss på senteret i dag og vi hadde på oss nok av klær. Likevel spytter en av de ut at Lovisa «Is an object» i det de går forbi henne. Jeg blir så klart illsint og lager en dum grimase. Den fikk jeg også i retur. Really? Jeg blir faktisk litt ukomfortabel av hele greia og føler meg mest trygg på hotellrommet. Jeg har vært flere slike steder som Marokko, men dette er faktisk noe litt annet. Her er det egne køer for damer og menn. Noe som er greeeit, men likevel føler man å tar på likestillingen. En annen rar ting er at de her nede velger å la de som bo her gå før deg uansett hva. Skal du på toalettet? Vel, kommer det en emirat kommer hun forbi alle sammen. Noe som igjen gjør at du fort står i kø i over en time for å gå på do. Null hensyn og mye gruppering. Jeg respekterer dette med menn og kvinner, men at et land også skal gruppere mennesker etter hvor du bor?

Nei.. Kom aaan, dette er 2017!

TODAY I´M WEARING:

Skjorte: HER 
Belte: Utsolgt
Bukser: Levis - HER
Sko: Bianco

14 Responses to LITT SKUFFET..

 1. Oi, da må du ha vært veldig uheldig. Er i Dubai nå selv, kan ikke si annet enn aldri møtt mere høflige og snille personer i mitt liv. Null kriminalitet og ikke noe forsøpling noen steder. Alle doene er rene og pene og i god standar, koster heller ikke penger og aldri oppleve kø på offentlige toaletter. Kan til å med la vesken stå på stranda alene uten at noen rører den.

 2. Bra å få høre om en annen side også. Dubai blir jo glorifisert, så ikke rart om man kan bli litt skuffet. Har absolutt lyst til å besøke Dubai selv, men har tenkt at det er litt rart at det skal være bare fantastisk, slik som de fleste fremstiller det i sosiale medier…

  Nyt tiden videre uansett 😀 Er sikker kjempekult å få oppleve.

 3. Veldig enig i det du skriver! Har aldri vært i Dubai selv, for er litt skeptisk nettopp pga det du skriver..
  Bra innlegg!:)

 4. Høres ut som om du har opplevd litt kultursjokk 🙂 Noen ganger kan det være godt å se hvor heldige vi faktisk er i Norge… her gjør vi ikke forskjell på kjønn, rang (emirat liksom..) osv.. Prøver vi i hvert fall! Kos deg! Opplevde du noen gang lignende under sweat shop? Jeg bodde et år i et land i Asia og der måtte jeg dekke til skuldrene, og jeg opplevde ofte at menn tok bilder, filmet osv. fordi jeg var blond.

 5. Det er jo litt kultursjokk å være der da! 🙂 Enig at det er veldig merkelig med hvordan byen ser ut og er. Men har vært der en del ganger og gått ute i gatene, og aldri opplevd noe ubehagelig så lenge man dekker til skuldre, ikke har utrigning og bruker klær som går nedenfor knærne. Forøvrig bør man være forsiktig med religiøse symboler også. Det er jo «feil» i forhold til hva vi er vant med, men sånn er nå kulturen og skikkene der nede og det må man jo bare respektere. På samme måte som at vi vil at andre skal respektere at her i landet får kvinner gå lettkledd på gaten og være i fred. 🙂 Når det er sagt har jeg vært der på familieferie og vil nok aldri dra dit på eget initiativ.. 🙂

 6. Jeg er også selv i Dubai nå, flyttet hit for en måned siden og opplevde veldig kultursjokk, savnet det å kunne gå rundt i gatene har enda ikke sett noen typisk «handlegate» kun store kjøpesentere, men etter å ha gitt det litt tid vil man like byen bedre 🙂 Det er masse å finne på og det er en veldig trygg by, her jeg bor går det sikkerhetsvakter utenfor bygget hele døgnet f eks. Men det kan ofte føles ubehagelig å gå rundt på gaten og våkne kl 05 av mosken utenfor.. Hvis du har tid mens du er her anbefaler jeg å dra til Miracle Garden eller Globale village (en fornøyelsespark med attraksjoner fra hele verden) ligger litt utenfor byen sirka 20min fra Emirates mall syns jeg å huske, men med taxi koster det ikke mye!

 7. Hei Anniken! Bare lurer på om du kunne fortalt litt om hva du tenker rundt det å være vegetarianer, og om du er det 100%. Hadde vært interessant om du lagde et innlegg/ en video om «what i eat in a day», eller noe lignende. feks et innlegg hvor du skriver om tips/ retter rundt vegetriansk mat!

 8. Har vært selv med kjæresten mange ganger i Dubai og jeg bare elsker den byen .
  Du har nok vært litt uheldig bare , litt kultursjokk men ikke noe store greie heller , men det jeg fikk inntrykk på siste gang jeg var der var at kanskje jentene som har reist alene til Dubai (uten man eller kjærester) kunne ha opplev ubehagelige episodene

 9. Tydeligvis så har værken du eller flere av de som kommenterer ikke så mye peiling på kultur i et muslimsk land? Man må oppføre seg etter sharialovene, sånn er det bare. Og de sier at man skal dekke skuldre og knær når man er på offentlige steder. Jeg har bodd lenge i Dubai, og plassen er totalt motsatt av det du / dere skriver. Dere kledde dere helt sikkert fint og anstendig, og noen ganger er man bare uheldig og får slike drittkommentarer. Men jeg har opplevd å få flere slike kommentarer hjemme i Norge av slibrige ekle fulle menn, enn av folk i Dubai. Dubai er så mye mer enn Dubai Marina og Motorvei…? Og ørken, ja, landet er en ørken…! Og det er jo en turistattraksjon i seg selv, og man har Burj Khalifa, City Walk og Box Park (som er to handlegater!!), soukene i Deira etc og alle verdens muligheter for også å handle på outlet stores. Dere vil ikke finne handlegater slik som i Europa, for prøv å gå ute å shoppe i 52gradC.

 10. Jeg fatter ikke hvem som vil reise til Dubai? Det er omtrent ingen kulturelle innslag i den byen, alt er sterilt og nytt, reise til Midtøsten for å henge på Starbucks høres helt fucka ut i hodet mitt. Byggene er arkitektonisk stygge – alt handler om at de skal være størst og mest skinnende. Dubai er for de som tidligere pleide å dra til Granca, men nå har mer cash og vil pampe seg. Politikken landet fører, og de sinnsyke lovverkene de følger.. Dubai er det verste fra øst og vest samlet i en by, og i tillegg i verdens mest onde land som finansierer terror og henretter mennesker for tåpelige grunner. Hvis Donald Trump hadde bygget en by så ville det vært Dubai.

  • helt enig med deg. forstår ikke hvordan vestlige kvinner reiser til et land hvor kvinner diskrimineres. og det å si st det er kulturen deres er ikke en unskyldning. jeg kommer aldri til å akseptere at kvinner diskrimineres

 11. Tror nok dere har vært maks uheldige, og var her for kort og på feil steder. Jeg bor her, og her er det handlegater og gangfelt, masse kulturelt å oppleve, massevis av matbutikker, osv. Ja visst er det mange dyre butikker her, men er fler av de «billige» kjedene. Og disse mennene må være en unntakstilstand. Så lenge man følger de få reglene som er her, som å dekke til skuldre og knær på offentlige plasser som kjøpesentre, så er man som regel good to go. Dette med egene køer for kvinner og menn er det veldig lite av her, men de stedene det er, er det på grunn av at det skal gå «fortere» for kvinner. Kvinner blir satt veldig på pidestall her. Uansett så håper jeg dere hadde det fint på tross av dette, og håper dere fikk oppleve det ordentlige utelivet her! Ingenting som kan måle seg med det :)!

Leave a reply