🥄 DETTE TRENGER DU:

1 kg blåskjell / 1 kg mussels
2dl hvitvin / 0,8 cup white wine
3-4 båter med hvitløk / 3-4 garlic
4-5 sjalottløk / 4-5 shallots
litt vårløk / spring onion
og en spiseskje oatly fraiche / 1 spoon vegan creme fraiche

Det å lage blåskjell er veldig veldig enkelt. Enklere enn man tror! Jeg liker å lage blåskjell på den enkle måten, uten så mye annet enn det klassiske. Det eneste du trenger å gjøre er å kutte hvitløk, sjalottløk og vårløk sammen i en skjele med litt smør. Fres dette og hell i vin. Deretter legger du blåskjellene i kjelen, rører inn en skje med creme fraiche og lukker igjen lukket. Damp de på svak varme, og når de har åpnet seg er de klare! (Tar kun et par minutter). De som ikke har åpnet seg, eller er ødelagte skal du dog ikke spise! Kakk gjerne på de før du legger de i kjelen. De som ikke lukker seg er det bare å kaste. Jeg pleier å spise blåskjell enten alene eller med fries og aioli! Et lite tips er å ta litt vårløk i aiolien!! Dette er min favoritt på varme sommerdager. Oh, well. Bon apetit!

•  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •

// To make mussels is very very simple. Easier than you think! I like to make mussels the simple way, without much more than the classic ingredients. All you have to do is cut garlic, shallots and spring onions into a boiler and let it stir. Then pour the wine. Then you put the mussels in the boiler, and add a spoon of creme fraiche! They steam on low heat and when they have opened they are ready! (Takes only a few minutes). Those who have not opened, or are broken, you should not eat! You can also throw them before placing them in the boiler. I usually eat mussels either alone or with fries and aioli!
A small tip is to take some spring onion in the aioli!! This is my favorite on hot summer days. Oh well Bon apetit! //

7 Responses to MATTIPS – BLÅSKJELL MED OATLY

  1. Så du delte dette på insta nå, men bare til opplysning har Mattilsynet har sendt ut varsel om at man ikke må spise selvplukkede blåskjell fra Oslofjorden nå! Elsker blåskjell selv, men dumt å bli syk 🌸

Leave a reply