English: How I replace milk products

H O W   D O   Y O U    D R I N K   M I L K ?

Når det kommer til melkeprodukter har jeg klart å finne mandelmelk som jeg synes er den beste erstatteren. Er det ikke slik at de sier at alt kan erstattes? Vel, jo. Så lenge du finner de produktene som passer best til din smak! Jeg har nemlig smakt på mye rart det siste året, og selvom jeg ikke har blitt så veldig glad i soya melk (som forresten er det beste alternativet jeg finner til sjokolademelk), utvider smaksløkene mine seg veldig. Det smaker rett og slett bedre og bedre, selvom jeg gjerne skulle ønske det var mandel i steden for soya. Jeg er heller ikke fan av havremelk, men denne mocha latten som du kan kjøpe i sverige er utrolig god! Alpro produktene finnes overalt, men min største favoritt er «go green mandelmelk». Så ja, dette bruker jeg i eggerøre, jeg lager sjokolademelk med dette, i sauser og alt annet du trenger melk til! Funker HELT FINT. Så for dere som er redd for viktige vitaminer? Alt er i denne melken også, les bak!

// When it comes to dairy products, I’ve managed to find almond milk which I think is the best alternative. I have tasted a lot of milk replacement over the last years, and although I have not been so fond of soy milk (which by the way is the best alternative to chocolate milk), my taste are growing a lot. It simply tastes better and better, although I wish it was almond instead of soya. I’m not a fan of oat milk but this mocha latte that you can buy in Sweden is incredibly good! Alpro products you can find everywhere, but my biggest favorite is «go green almond milk». So yes, I use it in scrambled eggs, I make chocolate milk with this, in sauces and anything else you need milk in! So for those afraid of important vitamins? Everything is in this milk too! //

 

H O W   D O   Y O U   R E P L A C E   B U T T E R ?

Berit smøremyk rapskokos var kanskje en av de første produktene jeg kom over når det gjaldt ting som er melkefrie. Denne er HELT amazing, og jeg som egentlig ikke er så glad i smør har faktisk begynt å bruke det på brødskiven også. Jeg E L S K E R denne, og den smaker eksakt det samme som smør, så denne er det ikke lov å grine på nesa over. Jeg bruker også denne når jeg steker mat, i sauser og andre ting som krever smør!

// This butter was perhaps one of the first products I came across when it came to dairy products. This is amazing, and I actually don´t like butter,  but I have started using it on bread slices as well. I love this and it tastes exactly the same as butter. I also use this when I cook, in sauces and other things that require butter! //

W H A T   A B O U T   S O U R    C R E A M ?

Rømme var en ting som var vanskelig å finne, nettopp også fordi den ikke hadde navnet rømme. Men disse produktene fra Oatly er magiske. Både fløten og rømmen bruker jeg i mat som krever det, og rømmen blir brukt på f eks taco! Husk at disse produktene ikke er noe gode å «smake» på, du må rett og slett blande det sammen med maten din. Men spør du meg er ikke rømme så digg om du spiser det med skje heller, så kanskje er de klin like likevel. Bare jeg som alltid må smake på alle disse rare greiene alene før i maten, uansett! Disse er nydelige, og jeg lover du ikke merker forskjellen.

// Sour cream was a thing that was really difficult to find.. But these products from Oatly is magic. Both the sour cream and the cream I use in food that requires it, and the sour cream I use in tacos! Remember that these products are not good if u taste it alone, you simply have to mix it with your food. But if you ask me, regular sour cream is not so good to eat alone either, so maybe they’re just the same. These are good products and I promise you will not notice the difference // 

Y O G H U R T   &  M A Y O

Denne yoghurten er HELT fantastisk, den er så god at jeg har blitt helt hekta. Det er ekte pasjonsfrukt i bunn, og over er en deilig yoghurt. Disse finnes i flere smaker, men har bare smakt denne! Alpro har også sykt digge sjokoladepuddinger som er perfekt når du får akutt søtsug. Når det kommer til majones er dette en jeg ikke har testet ut enda, men skal gi dere en headsup etterpå! Skal prøve den sammen med makrell i tomat på ferskt brød, og ja. Der bruker jeg majones, skjønner ikke hvorfor alle synes det er så merkelig. Sammen med en kopp te, ææ gleder meg haha!

// This yogurt is also amazing (haha), it’s so good that I’ve been completely addicted. There is real passion fruit in the bottom, and above is a delicious yogurt. These are available in several flavors, but I have just tasted this one! Alpro also has a healthy product of chocolate pudding that are perfect when you need something sweet. When it comes to mayo this is one I have not tasted yet, but I will give you a headsup when I do! //

NOE ANNET DERE LURER PÅ ANGÅENDE MELK?
// SOMETHING MORE U WANT TO KNOW ABOUT THIS? //

41 Responses to «MELKEPRODUKTENE» JEG BRUKER

 1. Hvordan erstatter du ost? Både smøreost, ost til brødskive og ost som skal smeltes? Vanskeligste å erstatte synes jeg…

   • Violife pizzaost er den aller beste jeg har smakt, mormor likte den så godt at hun bytta selv! (på brødskiva også) Smøreost er det mange veldig bra, oatly finnes på vanlig butikk, men også flere ulike på helsekost!

 2. Hei!
  Jeg så på instagram/snap for en stund siden at du hadde vegetarisk salami fra Eldorado. Hvor ha du kjøpt det? 🙂

 3. Så bra at du skriver om melkefrie produkter på bloggen din!! Det finnes så mange gode produkter som ikke inneholder melk.
  Den yoghurten fra Alpro er nydelig!

 4. Veldig kjekt med slike anbefalinger!

  Tips: Prøv Oatleys iKaffe! Mandelmelk var lenge min favoritt, helt til jeg prøvde iKaffe. Ikke fan av vanlig havremelk, men denne er altså superdigg! Oppfører seg helt som vanlig melk <3 Og kokosmelk (fra pappboks, ikke fra hermetikk) i ALT; jatakk!

 5. Interresant å se! Men mandelmelk mangler jo fremdeles en del viktige mineraler en finner i melk. Hva med jod, fosfor og kalsium? Melk har dessuten mer proteiner. Desverre. Interessant og se uansett.

  • Jod er tilsatt, og kalsium får du også fra planter. Proteiner er det ytterst få i verden som har mangel på. Samtidig får du gjennom plantemelk mye mindre fett og heller ingen hormoner, puss, osv osv. Heia plantemelk ??‍♀️

  • Så bra du inspirerer! Tenker bare oppsummere litt fakta til hjelp!
   Det er ikke helt sant, men det kommer litt ann på hvilken melk du velger, og det er flere positive sider ved plantemelk enn negative.
   – Jod; Kumelk inneholder jod fordi jod kunstig er tilsatt maten til kyrne. Jod kan også tilsettes plantemelk, men dette er ikke noe norske regelverk tillater per i dag, i motsetning til noen andre land. Dette kan altså endres ettersom markedet endrer seg! JIPPI
   – Mandelmelk inneholder like mye kalsium som kumelk, + god kilde til vitamin E. Det har mindre proteiner, men til gjengjeld inneholder mandelmelk ca 1/3 kcal enn kumelk, fordi det nesten er uten sukker i kontrast til kumelk. (proteiner sånn sett er heller ikke mulig å få mangler av dersom du spiser nok kcal)
   – Havremelk (unntatt økologiske varianter) inneholder like mye kalsium og vitamin B12 som kumelk. Havre inneholder både fiber (som mange nordmenn får for lite av) og andre plantestoffer, som ikke finnes i mat fra dyr. (betaglukaner – dokumentert kolesterolsenkende virkning.) Havremelk har mindre sukker, og ikke mettet fett.
   – Soyamelk har like mye kalsium og proteiner som kumelk, noe sunt flerumettet fett, og nesten uten mettet fett og uten sukker (i motsetning til kumelk) + Isoflavoner, sunne stoffer som finnes i soyamelk, kan redusere kolesterolverdier. (Hørt myter om soya? les kilden nedenfor)

   Skal ikke pøse på med mer info her nå 🙂 Hehe
   https://optimaltkosthold.no/sunne-mattips/havremelk-soyamelk-og-annen-plantemelk-kumelk/
   https://hepla.no/vanlige-sporsmal/er-soya-sunt-eller-helseskadelig/

 6. Til du over: De vitaminene man finner i vanlig melk, kan man få i seg på andre metoder (annen mat/kosttilskudd) så vil ikke si at det er et problem!

  Anniken, du vet det sikkert men Berit Nordstrand har også et flytende smør (på flaske) som er i samme serien som dette smøret. Den er til steke og baking!

 7. Jeg har selv vært veganer siden august i fjor og elsker det! Nå spiser jeg litt egg, fisk og noe ost. Men smør, rømme, melk, smør og majones må jeg ha vegansk. Majonesen jeg bruker husker jeg ikke navnet på, men den ligner på denne fra hellmans! Samme krukke typ med blått lokk og majonesen er hvit, ikke gul.
  Makrell i tomat med majones og agurk er det beste som finnes 😉

  https://mve.no/bergen/media/catalog/product/cache/7/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/3/13963011_0_640x640_1__1.jpg

 8. Bare for info; majones er naturlig melkefri til vanlig! Lages på 4 ingredienser; egg, olje, salt, sitron ?? (Jeg vet ikke hvordan butikkmajones er laget, men ekte majones er naturlig melkefri )

 9. Så enig med deg, disse produktene er helt fantastiske!
  Jeg må også tipse deg om Rude Health mandelmelken som finnes på utvalgte Meny butikker ( Den med ris og mandel er best etter min mening). Ellers oppdaget jeg et syykt godt alternativt til smør i Sverige på Strømstadmat i Strømstad (ved kjøpesenter delen ved siden av Systembolaget). Hvis du vil kan jeg sende deg dm på instagram med bilde av det og melken? Haha, tuller ikke når jeg sier at jeg kjøpte 6 pakker med smør hjem. Tofu er også magisk billig der.
  Gøy å dele litt erfaringer tilbake ! Ha en fin kveld Anniken! 🙂

 10. Synes det her er riktig vei å gå Anniken. Du prater om kosthold og viser frem hva du spiser, men du skaper ikke kropppress og viser frem produkter som er bedre for miljøet og for mange kroppen. Veldig bra, Anniken.

 11. Sjuukt gode tips for meg som ikke tåler laktose! Elsker Alpro sin yoghurt med pasjonsfrukt, og den med mango er om mulig enda bedre 🙂 Har ikke sett den i Norge ennå, men Finland har det meste <3

 12. Hei ☺
  Takk for tips!
  Eg syns Jeezly ost er god, den er vel kokosbasert. Har også laga ost sjølv av havrefløte, blei ok, men litt rar konsistens. Ellers finnes det mange gode geitoster om ein berre vil unngå kumelk.

 13. Hvordan har det seg at du spiser egg, men erstatter melk? 🙂

  Jeg sluttet å spise kjøtt for ca 1 år siden, men har ikke klart å vende om til 100 % vegansk ennå. Veldig spennende å høre om andres erfaringer og meninger rundt temaet. Stor klem fra meg.

 14. Hei! Har du kuttet ut melkeprodukter grunnet du er vegetarianer?
  Har du merket forskjell på huden din etter å kuttet ut på melkeprodukter? Vet mange sier det hjelper på kviser.

 15. I have really been trying to go vegan (thanks to Cornelia, actually) but I LOVE eggs. Do you know a good egg substitute? Not for baking, but for eating eggs on their own.

 16. Digger at du skriver om det her! Men kjipt at du ikke liker havremelk! Jeg trengte bittelitt tilvenning men nå kan jeg drikke flere liter daglig ?

 17. Du må prøve smørelett smøret til Eldorado. Koster 15kr og funker fett!

  Supert at du fremmer plantebasert kosthold 😀

 18. Se om du finner alpro sin kokosnøtt sjokolademelk! Jeg bor i utlandet så har funnet den her men ikke i Norge så langt, men den her helt nydelig kald, varm og til hva som helst!

 19. Men synd at mandelmelk er så ille for miljøet!!! Bruker enorme vannmengder for å produseres. Her er havremelk bedre….

 20. Du bør prøve jeezly perfekt pizza ost!
  Funker like bra varm som kald, og er det nermeste jeg har kommet vanlig ost!
  Såå god!!

Leave a reply