5 DOKUMENTARER DU MÅ SE!

DE ENDRET MIN TANKEGANG

Jeg tenkte jeg skulle vise dere mine topp fem dokumentarer. Rett og slett fordi disse har påvirket meg og formet meg til den jeg er i dag. Helt crazy å si. Men jeg ser kanskje 2-3 dokumentarer hver eneste dag folkens. Jeg har vært igjennom hele VGTV (de har forresten ganske gode dokumentarer), youtube, netflix.. Ja, you name it. Jeg elsker å fylle hodet mitt med så mye informasjon som overhode mulig. Å jeg kan ærlig si at jeg har lært mer på et år med dokumentarer, enn de siste årene på skole. 5 DOKUMENTARER DU MÅ SE! ZEITGEIST: Ah, Zeitgeist? Zeitgeist endret helt seriøst tankegangen min på livet. Denne dokumentaren gjorde så mye inntrykk at jeg har prøvd å dytte den i hodet på flere av venninene mine, også mamma og pappa. Zeitgeist er tre konspirasjonsteorier i en og samme film. Første del handler om religion (Advarsel: kan gjøre deg til en ateist på 30 min), andre del handler om 9/11, og at USA kanskje gjorde dette selv. Tredje del handler om hvem som egentlig styrer verdenen vi bor i, og hvor feil vi tar. Som de sier i filmen.. Jo mer du undersøker, jo mer forstår du og jo mer ser du løgner overalt. Jeg anbefaler denne dokumentaren så utrolig sterkt.

MERMAIDS THE BODY FOUND: Dette er en dokumentar om havfruer for å være ærlig. Er det nå totalt teit av meg å si at jeg tror de eksisterer? The aquarian ape teory, at apene også forflyttet seg nær vannkanten. Denne dokumentarer er så utrolig interessant, og jeg har fortsatt ikke møtt en som ikke har trodd på det hele etter at dokumentaren er over. Dette handler om NOAH sine egne forskere, som har sluttet i jobbene sine for å fremme denne historien. Om du begynner å forstå at verden kanskje ikke er som du har blitt lært opp til at den er, så forstår man også at alt dette er mulig. Vi stoler blindt på det vi blir fortalt, og nekter å høre flere sider av en sak. Dette er flere sider, og jeg elsker den. Denne finner du på Youtube. 

FED UP: Noen fikk kanskje med seg at jeg blåste denne dokumentarer noe veldig opp på Snapchat. Haha, jeg var så oppgitt og sint at det gikk utover alle dere i stede. Denne handler rett og slett om hvordan man kan fungere like avhengihetsskapende som narkotika. For hva er egentlig forskjellen på «light» og vanlig cola? Hva er egentlig forskjellen på hel melk og lett? Hva er det alt blir erstattet med når vi tar ut sukkeret i maten? Ha, jeg har blitt oppvokst med sukker. Så i vårt hjem har aldri light produkter eksistert. Ingen av oss er overvektige, og ingen av oss har en dårlig helse. Det handler om så mye mye mye mer.

MISS REPRESENTATION: Denne dokumentaren er for oss jenter. Alle oss jenter som F ikke forstår det samfunnet vi lever i. Hvis du føler deg totalt dritt en dag, dårlig, stygg eller feit. Se denne. For er det ikke sånn at vi jenter forventes å ha sex som Aamantha Jones i sex and the city, være like røffe som Angelina Jolie og i tillegg være like smarte som Marie Curie. Du vil bli sjokkert over hvor mye denne dokumentaren snakker til akkurat deg som jente. Du er en jente, og verden er ikke så likestilt som du tror den er.

REINCARNATED: Dette tror jeg var min aller første ordentlige dokumentar. Det var i hvertfall her det startet. Denne dokumentaren handler om livet til Snoop dog av alle mulige mennesker. Å den omhandler store deler om hvordan vi som mennesker og Amerika spesielt ser på weed. Den er utrolig interessant og den får deg til å le, lære og gråte på samme tid. Den er like rørende som morsom.

Alle finner dere på Netflix

-A9

51 Responses to 5 DOKUMENTARER DU MÅ SE!

 1. Ang mermaids doku: må nok Skuffe deg –
  Mermaids has been criticized for giving the impression of being an actual documentary, when in fact much of the material was made up, and the scientists shown were actors.[9] Publicity for the program included a website falsely claiming government seizure of the site’s domain, and the US National Oceanic and Atmospheric Administration put up a rebuttal to the program.[10]

 2. du burde se earthlings, ligger gratis på både youtube og earthlings.com! du burde også se forks over knives, og cowspiracy, med selveste leonardo dicaprio som regissør!

 3. Åh, du er en venn jeg gjerne skulle hatt! Kjenner at jeg mangler venner med evne til å reflektere, tenke dypere tanker og se ting i et annet perspektiv. Blir litt (veldig) lettet av å se at noen har samme tankegang som meg og ikke bare tenker på fest, gutter og å ha det gøy hele tiden

 4. Åå, herregud så inspirert jeg ble nå!! Skal sjekke disse ut så snart som mulig. Kan du lage en del 2 av dette innlegget? Vil gjerne ha flere tips! Gleder meg til dokumentar-maraton for å si det sånn!! 😀

 5. Jeg elsker å se dokumentarer. Men har funnet få interessante anbefalinger, så dette trengte jeg. Herlig innlegg!!

 6. Jeg elsker dokumentarer selv! Har ikke sett havfrue-dokumentaren men den virker underholdende. Jeg vil bare si at du bør passe litt på og huske å være kritisk til dokumentarene. F.eks hvem Sto bak 9/11 og hvem som styrer verden osv.. Ikke tro blindt på det greiene der, bare fordi det er dokumentarer. Ikke all forskning er troverdig.

  • Vet faktisk ikke om jeg tror på det.. Haha, jeg tenker at Amerika ikke akkurat har lyst å si det er sant heller.

   • De som har produsert dokumentaren har nå skrevet etter rulleteksten at det er science fiction. De såkalte forskerne er skuespillere og jobber ikke for NOAA.

 7. Håper du følger med på VICE på YouTube. Mange som gjør det. Men jeg elsker smådokumentarer om alt mulig. Takk for tips!!:)

 8. Har også sett «dokumentaren» om havfruer. Såå skuffa da jeg fant ut at hele greia er fake. Les litt om det du også. Bare se på imdb kommentarene for eksempel, forskerne er jo skuespillere!
  Men takk for tips, skal definitvt se de andre dokumentarene!

 9. Kjæresten min viste med fukementaren om havfruer i sommer, det var HELT utrolig! Er egentlig ikke mer jeg kan si om den, enn at jeg tror 110% på havfruer..
  Hat du sett The real cost? Den er på netflix. Handler om «fast fashion» og hvor dårlig arbeidere blir behandlet. Jeg vet at dette allerede er noe som intreserer deg veldig, så det er en anbefaling 🙂

 10. Så det var noen som allerede hadde nevnt det, men du burde så absolutt se Earthlings, Cowspiracy og Forks Over Knives! Om du er klar får å høre enda flere løgner myndighetene har fortalt deg fra du var liten. Veldig eye-opening! 🙂

 11. Ja, definitivt Forks over knives, ble helt satt ut etterpå og måtte sitte for meg selv i en halvtime og reflektere. Jeg er som deg veldig glad i dokumentarer, men finner sjelden noen bra, heldigvis har jeg en tante som elsker dokumentarer like mye, så jeg plukker opp en del tips fra henne. Og noen av disse dokumentarene har jeg faktisk sett, ble ekstremt skuffet som en del over av havfruene, trodde det var så ekte også er det bare tull, fy søren.

  Må forresten tipse deg om denne jenta her: Lizzie Velasquez, altså bare hør på hva hun har å fortelle. Det som kommer fra hjertet og hodet hennes gir deg gåsehud, hun endrer liv, det er det hun gjør. Og hun er så ufattelig vakker, det smilet hennes skinner i gjennom skjermen, hun virker virkelig til å være verdens nydeligste person. Tenk det utgangspunktet i livet også snur du det hundre grader rundt og omfavner det i stedet og lærer andre til å tenke at faen heller skjønnhet er så mye mer enn det vi ser. Jeg sitter å beundrer henne og kan ikke annet enn å tenke at de som er venner med henne er fantastisk heldige, for hun har så mye kjærlighet til alle rundt seg. Nei, du er nødt til å høre ordene hennes, se henne på bilder på Instagram og etterpå vil du elske livet mer enn det du gjør nå. For hun er her, nei jeg finner faktisk ikke flere ord, hun er det jeg definerer som ekte skjønnhet, det der er ekte, det finnes ikke et falskt fnugg i den kroppen der, alt er ekte. Absolutt alt er ekte. Hun har et hjerte av gull.

 12. Hei, Jeg har tenkt å se Zeitgeist på netflix. Men, jeg fant ut at det var tre forskjellige filmer haha. Jeg bare lurte på hvilken det var? Jeg elsker konspirasjonsteorier og synes det er interessant og kanskje litt gøy at verden ikke er sann som folk flest tror. haha på forhånd takk!

 13. Ser at flere har nevnt det, men du er virkelig nødt til å se på Cowspiracy! Når jeg sier at verdens kjøttforbruk er årsaken til over 50% av klimagassutslippene, så fortell meg hvorfor denne dokumentaren ikke har endret ditt syn på å spise kjøtt?

 14. Hei! Da burde du sette deg i sofakroken og se på «the Cove», «Blackfish» & «Cowspiracy». Alle på netflix.
  Ha en fin dag!

 15. Åh så Mermaids: the body found igår! Va superstoka på at det fantes havfrue, til æ fant ut at dokumentaren e en docufiction (Dokumentar og fiction). Nekta å tru på det først, så måtte lese litt rundt. Ser ut til at det dessverre stemme at det e falsk.
  «The first airings of the two Mermaids programs apparently fooled millions of people and also drew some of Animal Planet’s largest audiences ever.»
  Har fortsatt et lite håp da.

 16. Du glemte Ciwspiracy! Den er 10 ganger bedre enn FedUp hvis du likte den. Virkelig en dokumentar som fortjener topp 5 dokumentar ( og da 1.plass)
  Håper du ser den og reoppdaterer innlegget?
  Hilsen ei som spiser vegansk 90 % av tiden etter å ha sett den filmen

 17. Hei,

  Jeg også elsker dokumentarer, derfor er det leit å se useriøse dokumentarer som Zeitgeist hvor de ikke bruker skikkelige kilder, og mesteparten av fakta de presenterer er faktisk komplett oppspinn. Dokumentarer handler om fakta og interessant kunnskap. Derfor er det surt når disse dokumentar makerna bare finner opp ting. Du som seer burde også være mer kritisk når du ser en dokumentar som kommer med fantastiske «fakta». Hvis det er altfor oppsiktsvikkende er det som oftest tull, iallefall sjekk om visse fakta de presenterer stemmer. Det er ikke verre enn å Google dokumentaren litt så finner du fort mange som debunker både Zeitgeist og Mermaids dokumentaren.

  • Tuller du med meg nå eller? Finner opp ting? Det er interessant kunnskap, det er hva det er. Noen som bruker huet de er tildelt. Beklager hvis du ikke klarer å være åpen for mer enn ordet «fakta» for sist jeg lette, er det ingenting som heter fakta lenger.

 18. Vil påpeke at de som jobbet i «NOAH» i mermaids, the body found, jobbet for NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration).

  Håper du kan lage et nytt lignende innlegg, var ganske spennende og har i løpet av to dager sett tre av de! <3

Leave a reply