BOKEN JEG LESERBOKEN JEG LESER

– How can everything in one book feel so real? -Because it is

BOKEN JEG LESERBOKEN JEG LESER

· H E K T A ·

Det er så mange av dere som har spurt hvilken bok jeg leser om dagen, og her er den. Det var faktisk Sophie som tipset meg om denne boken da vi satt å pratet over et glass vin hos henne. Hun fortalte meg at hun tenkte på meg i det hun leste, og at jeg måtte ta den med meg hjem. Vel, jeg gjorde også det. Jeg leser som regel ikke bøker folk anbefaler, kun fordi jeg er så egen og sta. Jeg innbiller meg at folk ikke klarer å gjette et eneste fnugg av hva jeg liker å lese om i en bok.. Men hun klarte det. Jeg har aldri følt meg så liten og stor på engang. Denne boken river ut hjertet ditt og putter det inn igjen. Litt sterkere.

Boken handler om Nora, en jente fra Drammen. Jeg fikk sjokk i det jeg begynte å kjenne igjen restauranter, bruer og områder hun nevnte. Så dere kan forstå at jeg selv følte jeg sto oppi det hele. Jeg kunne se det hele for meg, som om jeg sto på utsiden å så på et ulykkelig par. Vel, Nora forelsker seg i Frank. Eller gjør hun? Hva er forskjellen på kjærlighet og det å være hekta? Første del handler om Nora og Frank, mens del to handler om psykologen hun en dag kom til, sliten og ødelagt. Det er del 2 som får en til å tenke. Det er del to som fikk meg til å sitte med en klump i magen. Det er del 2 som kommer til å endre et eller annet oppi det fantastiske hodet ditt. Vel, jeg har ikke så mye annet å si enn at du må lese boka. Det er en sann historie.

BOKEN JEG LESER

8 Responses to BOKEN JEG LESER

 1. Hvis du er i sandefjord denne helgen burde du ta en tur innom smak i sandefjord sentrum, sykt god mat :):)

 2. Boken høres veldig bra ut❣

  Jeg har noen spørsmål ang tatoveringen din:
  Hvor er den tatt (hvilket studio)?
  Hva het tatovøren?
  Hvor mye kostet den?
  Designet du den selv, eller gjorde de det for deg der?

  • Alle tatoveringene mine er tatt i forskjellige land! <3 1000 kroner for de under føttene ish! 🙂 Sa kun hvordan skrifttype jeg ville ha!

 3. Fant stor hjelp i denne boken selv. Tror det er en bok som mange burde lese. Jeg tror ikke alltid i alle tilfeller at det er kjærlighet, men den store frykten for å være/bli avvist. Den følelsen av å «ikke være bra nokk». Jeg slet i så utrolig mange år med deprisjoner og kjærlighetssorg at jeg ble helt ugjennkjennelig. Den blide utadvente jenta som plutslig ble bare en skygge av seg selv. Måten jeg snakket meg selv til på, «Om du bare hadde sett sånn ut, om du bare hadde gått ned et par kg. Om du hadde gjort alt litt bedre. Var alt min skyld. Fortjente jeg utroskapet fordi jeg ikke var bra nokk som person.» Jeg lærte meg å bli min bestevenn. Jeg hadde aldri sagt til en veninne at «om du går går ned 5kg så har du sikkert større kjangse for at en gutt kommer til å elske deg».. Hvorfor skulle man da si slike ting til seg selv? Eller om man fikk avslag på et jobb intervju, jeg hadde aldri sagt til en veninne «det er vell fordi du ikke er bra nokk», jeg hadde sagt «da var det ikke meningen, og livet er fult av nye muligheter og spennende eventyr.. Kanskje grunnen for du ikke fikk den er fordi at dette er ikke den veien du skal gå. Fortsett! Ikke gi opp! Alt blir bra!». Det å bli sin egen bestevenn var en vannskelig ting å lære seg til, men jeg ble så utrolig mye gladere. Det med psykisk helse er ikke noe vi (hvertfall ikke når jeg gikk skole) lærte noe særlig om. Og dette rammer så sinnsykt mange i form av deprisjoner, angst, spiseforstyrrelser. Med en gang jeg bestemte at INGEN eller INGEN HENDELSE /SITUASJON skulle bestemme over hvordan jeg følte om meg selv, så ble jeg så mye lykkeligere som menneske.

  Når man barn vokser opp med å være mørkeredd men det utvikler seg som ungdom/voksen at man nesten blir mer redd for dagslys er det virkelig viktig å lære seg og trene på å være sin egen bestevenn. Du skriver så vakkert, og jeg leser mye av det du skriver. Du skrev dette om at noen føler alt 100% men at noen klarer å skygge bort de vonde tankene. Den dagen jeg lærte meg å kjenne på følelsene mine fult ut, ble den dagen jeg klarte å gå videre å aldri se tilbake. For det å kjenne på følelsene sine er vakkert, fordi vi alle er vakre mennesker. Og vi alle er bra nokk. Boken hekta hjalp meg mye med min situasjon at det ikke var kjærligheten, men frykten av å ikke være bra nokk (og bli avist) som var det som var roten til min deprisjon.

  Takk for du skriver så ekte, for det finnes så få mennesker som tørr. Og jeg håper i fremtiden at flere tørr, fordi det å tørre å være modig. det å tørre å føle, det er det som for min del endelig gjorde meg levende igjen 🙂

 4. Veldig hyggelig at du leser boka til Nora 🙂 Den er veldig fin , og hun er en god venn av familien så skal vise henne denne posten:)

Leave a reply