Jeg blogger ikke pga penger, på grunn av oppmerksomheten eller publisiteten. Jeg blogger fordi dette er meg. Jeg trenger det, og har av en eller annen grunn forstått at dette er mitt liv. Jeg trenger å fortelle om det ekte, det vonde og det gode. Jeg var i en periode i livet der jeg kjøpte meg Canada Goose jakke, forsto at det ikke var populært lenger og ville ha en Parajumper. Senere ville jeg ha en Louie Vuitton speedy og en Juicy dress. Jeg ville kun handle merkeklær og ville ha det som alle andre hadde. Men hva søren er kult med det? Jeg har forandret meg mye siden jeg startet å blogge igjen. Jeg har opplevd mye i livet, mye mer enn hva som noengang kommer til å bli skrevet på denne bloggen. Det sparer jeg til en bok jeg ikke er tøff nok til å skrive. For samfunnet faller om dagen. Vi stirrer på tven og hører om alle de tusen menneskene som i dag døde i en ulykke. Men det angår ikke oss, jeg har det fint jeg, så lenge jeg får sitte i sofaen min med popcornbollen ved siden av. Det eneste jeg kan tenke meg som er sosialt lenger er russetiden. Men hva er vi da? Drita fulle, kaster opp og gråter over telefonen vi mistet i folkemengden. Hva skjer? Hva gudene skjer? Plutselig står vi der på russetreffet alle mann og har nok med å «snappe» alle som spyr. Vi tror på media, vi tror på aviser, vi tror på lærere, vi tror på foreldre, men vi tror ikke på livet. Vi blir oppslukt av idealet «perfekt» og higer etter det. Selv føler jeg meg mest komfortabel i olabukse og hettegenser på fest. Da er jeg meg selv. Likevel misunner jeg jentene som går i kjole og høye hæler, men er seg selv 100%. Hva skjedde med barna med Bergans jakke og gummistøvler? Hva skjedde med å spise sand og leke med dukker? Hva skjedde med å ikke vite hva Facebook og Tinder var? Hva skjedde med at Disney Channel sluttet å gå klokka 21.00 på kvelden fordi da skulle barn legge seg? Hva skjedde med bloggere med gode verdier?


Jeg husker selv at jeg ELSKET Voe, hun var mitt største forbilde. Så når hun fortalte at hun elsket å spise isbiter? Ja, da gjorde jeg det også. Men hva med dagens bloggere med silikon, restylane og all mulig fiksering? Jeg vet som 10 åring at jeg ville ha hatt ALT selv. Det var jo det forbildene mine gjorde? Jeg forstår ikke. Jeg blir redd. Jeg blir skikkelig redd av å se gutter og jenter på 13 års alderen ta selvmord fordi de blir mobbet på skolen. Fordi de ikke har de kuleste klærne. Jeg leste i VG her om dagen om en stakkars gutt som byttet skole, ingenting hjalp og han avsluttet sitt eget liv. Faen. Hva er det vi ikke forstår? Jeg leste igjennom artikkelen klokken 07.00 på morningen, hvorfor aner jeg ikke, for jeg hadde ignorert den i flere dager. Men tårene rant i det moren fortalte at han hadde sagt «Det hjelper ikke mamma, det hjelper ikke å si ifra, de kommer til å fortsette uansett». Det er hva jeg sa til min egen mamma når jeg gikk på barneskolen. Sannheten var at når mamma sa ifra? Da fikk jeg høre at jeg var svak og ynkelig som måtte ha mamma til hjelp. Jeg klarte meg, jeg fikk det til, men det er ikke alle som gjør det. Idag sitter det ungdommer på min egen alder som har vært skyldige i å ødelegge en gutt så mentalt at han har tatt sitt eget liv. At han ikke har villet leve mer fordi vi mennesker har tært han fra hverandre. Jeg.. Jeg vet ikke hva jeg skal si. 


Skjørt: HER / Jakke: Bikbok / Genser: Humanoid (kjøpt på timalu) / Smykker: Bjørg / Klokke: Micheal Kors

Så nå som jeg har blitt 18 år gammel, og fått bil kjører jeg ofte forbi gamle damer som skal over veien, men ingen stopper. Hunder og svaner roter seg bort i motorveien, men ingen stopper. Hva skjer med medlidenheten?  Jeg blir sjokkert. Det er også den eneste grunnen til at jeg er den som stopper, kun fordi jeg irriterer meg over alle andre som ikke gjør det. Vi gjør ingenting lenger, fordi det gjelder ikke oss, sant? Det er ikke oss, det er ikke vårt problem så lenge vi har sofaen og popcornbollen vår. Så hva skal man si? Jeg er 18 år og livredd for hvordan det blir å selv få barn. Jeg vet ikke engang om jeg vil ha det, nettopp fordi jeg ikke vil at mitt barn skal vokse opp i dette kaoset her. Herregud. Tenk allerede hvor gammeldags jeg er når jeg blir mamma og ungene mine forteller meg at jeg må ha levd i steinalderen fordi jeg hadde tavle på skolen. Så brukte vi til og med kritt! Verden kommer til å gå under før den skal, nettopp pga oss. Pga av medlidenheten vår, og ikke katastrofene naturen lager. Vi ødelegger andre, vi mobber, vi er utro, vi voldtar, vi dreper, vi kriger og ingenting vil noengang bli bra nok. Ingen verdens ting. Hvem synes egentlig at haien er skummel? Vi er skumle, mennesker er skumle og vi er så absolutt de verste. Ingen er verre enn oss, hvert enkelt menneske.

Våkn opp, serriøst, VÅKN opp.

-A9

265 Responses to Han tok sitt eget liv

 1. du har virkelig skjønt det du, blir bare mer og mer imponert over deg som blogger og person. Du ser ting som mange andre på din alder ikke ser. Du bryr seg om ting og ser verdien av ting i livet. Reiser å ser hvordan andre folk har det i andre land. Som sagt du er bare en så utrolig herlig person og kan stolt kalle meg en fast leser av din fantastiske og flotte blogg <3

 2. du er en utrolig dyktig skribent! Kjempe bra innlegg. Det er det beste jeg noen gang har lest! Stå på Anniken! Dette var faktisk utrolig bra.. <3

 3. ENDELIG KOM ET SLIKT INNLEGG!

  ¨Jeg er 18 år og livredd for hvordan det blir å selv få barn. Jeg vet ikke engang om jeg vil ha det, nettopp fordi jeg ikke vil at mitt barn skal vokse opp i dette kaoset her¨

  Jeg er så enig, har sagt dette flere ganger selv. Jeg vil ikke at ungene mine skal vokse opp i en slik verden!

 4. har faktisk ikke ord, men kan begynne med et stort takk. du er både unik & fantastisk, aldri, aldri glem det.

  (fikk frysninger av dette innlegget)

  🙂

 5. Du er utrolig flink til å skrive. Jeg elsker å lese bloggen din, du får ut et budskap som vennenene mine lukker ørene sine når jeg prøver å fortelle. Er så bra og imponerende at du bruker bloggen din til det! Jeg syns det er så flott at du bruker makten bloggen din har. Og du bruker makten du har som menneske. Den makten vi alle har. Og som så få bruker. Vi har alle en stor makt. Vi bestemmer over oss selv. Vi bestemmer over valgene vi tar. Det som er skummelt er at folk bruker makten de har som menneske til å prøve å bli bedere enn menneskene rundt dem. Når man vil bli bedere enn alle andre blir man fryktlig utspekulert. Man blir grusom. Når skal vi skjønne at det som er viktig er å være et medmeskke?

 6. Utrolig bra skrevet Anniken!

  Jeg syntes verden har blitt så fæl, med tanke på menneske. Hvor fæle og uomtenksomme vi faktisk er. Jeg blir rett og slett satt ut, og jeg har ikke ord. Men det er iallefall ikke bra slik som det er nå. Det at biler ikke stopper for gamle mennesker fordi de går litt saktere, bilistene tenker bare på seg selv. Mennesker tenker kun på seg selv og hva som er best for de. Det er helt sinsykt spør du meg?

  Bra at noen faktisk skriver om dette og får det ut i verden.

  Stå på videre, elsker bloggen din masse og stilen din er bare helt unik! <3

 7. Wow, hvorfor har jeg aldri lest bloggen din før? Supert bra skrevet. Synes det er bra du tar opp mobbing osv. Skrev selv et innlegg om det forrige uke, etter jeg hadde lest samme artikkel i VG om Odin som tokssitt eget liv.

  Du virker ekte 🙂

 8. åå, Anniken! Du skriver så bra og er fantastisk reflektert over saker de fleste ikke en gang tenker over.Du inspirerer!

 9. Dette er så utrolig bra skrevet! Jeg kunne virkelig ikke sagt det bedre! Det er så sant at det er skummelt det du skriver. Det burde virkelig være flere mennesker som deg. Jeg beundrer deg virkelig.

 10. Sykt bra skrevet 🙂 det er utrolig at vi ikke våkner opp i denne galne verden, jeg er enig i det du skriver, det er sykt åssen vi lever… tenk hvor lettere vi hadde det før , mindre media og mindre teknologi og diverse…

 11. Det er skummelt å lese bloggen din, jeg kjenner meg så altfor godt igjen i alt du skriver. Alle de dype filosofiske tankene dine, det er akkurat slik jeg selv tenker(mye av det). Du beskriver ting så veldig bra, du får virkelig satt ord på ting. Du er virkelig et forbilde.

  Har fulgt deg en god stund, stilen din er bare helt fantastisk! Stå på!

 12. Blir fortsatt litt feil å si at «HVERT enkelt menneske» er såpass ille. Du har rett i en del, men ikke hvert enkelt menneske er såpass ille.

 13. åh, så fantastisk at det finnes slike som deg i bloggverden! Vi trenger å høre noen fornuftige stemmer som snakker om andre ting enn restylane og merkeklær !

 14. I hele dag har jeg hatt en tom følelse, nå vekte du meg, du inspirerte meg.

  Tusen takk for at du er deg. Verden trenger flere slike.

 15. Kun ikke sakt det bedre selv. Er på tide at man åpner øyene og ser mer hva som er foran oss. Sette pris på hva vi har. Ikke og være oppslukt av alt vi ikke kan ha, og hva som ikke er oss selv. Ja det er menneskelig og drømme. Men blir som du sa at du var deg selv når du hadde bokse og hettegenser på deg på fest. Jeg mener at vi må få være oss selv og ikke gjemme oss bakk silikon og falsk hår og slikt. Det er for mange bloggere som er for fokusert på osen vi skal se ut og hva de trur er menneskelig og se ut som.

  Men hvert fal bra skrivet. Fikk øyene opp selv.

 16. jeg er mektig imponert over deg. Jeg har lest bloggen din lenge nå, og det er enkelt å greit fordi jeg digger deg. Jeg er to år eldre enn deg, men jeg ser opp til deg. Du er jente med en så stor sjel, gode verdier og du er et fantastisk menneske. Jeg kjenner deg ikke, men du er en unik blogger. Grunnen til at jeg leser bloggen din er fordi du ikke er som alle andre. Du er ikke den rosabloggeren. Du tar heller opp viktige temaer, du skriver personlige meninger og personlige erfaringer. Du har noe ikke alle andre har. Du bruker «makten» din som blogger på helt riktig måte. Og jeg tror du kan komme langt her i livet. Du kan bli så mye. Er det noen som kan forandre verden, så er det deg. Og dette mener jeg. Jeg har i lang tid ønsket å fortelle deg dette. Du er et godt menneske, og hadde alle vært som deg hadde verden vært et enklere sted. Du er det jeg kaller et forbilde – et jævlig godt forbilde! Amen!

 17. Du skriver så vanvittig bra, Anniken! Du er en av veldig få som jeg personlig kan kalle et godt forbilde. Du tenker på så mye mer enn bare deg selv. Hver gang jeg ser det er et nytt innlegg her blir jeg så glad. Til vanlig blir jeg bare oppgitt over lange innlegg hos bloggere, men ikke på bloggen din. Jo lenger jo bedre.

  Du er så herlig, jeg vet ikke engang hvordan jeg skal beskrive det godtnok. Håper virkelig du er klar over hvor mye du betyr for mennesker du ikke engang kjenner.

  Og jeg sier som hun over, tusen takk for at du er deg. Vi trenger så absloutt flere sånne mennesker!

 18. Hei Anniken! Du er virkelig en inspirerende person! 🙂

  Jeg kunne ikke vært mer enig med deg! Til tross for at det du skriver om er fryktelig trist, så er det et tema flere burde tenke mer over. Alt for mange mennesker nå til dags har glemt hva som virkelig teller – de verdiene som faktisk har noe å si! Slike innlegg burde vi virkelig sett på flere blogger, for de er så tankevekkende.

  Det er bare en liten ting jeg ønsker å gi som litt konstruktiv kritikk; Innlegget, det du skriver om er utrolig ekte og bra skrevet! Jeg bare ønsker å påpeke bruken av bildene dine i forhold til innlegget. Det blir på en måte litt «ironisk» å snakke om verdier og hvor teit det er å ønske seg det alle andre har, når man selv poserer og «viser frem» blogglesere sine de klærne man har på seg. Innlegget og teksten blir på en måte dratt litt ned ved å bruke slike bilder, for det står så i kontrast til det du tilsynelatende ønsker å formidle.

  Bare en liten tanke jeg hadde mens jeg leste!

  Stå på, Anniken! Du vet virkelig hvordan å skrive! 🙂

 19. Du er akkurat den type bloggere vi trenger i dagens samfunn! Det er så bra at du når ut til det vanlige rosablogger-samfunnet med dette budskapet <3 Jeg blir inspirert i forhold til min egen blogg! Jeg synes det er viktig å ha slike gjennomførte, reflekterte innlegg som har innhold ordentlig verdt å lese 🙂

 20. du er en person som kan med hånden på hjertet si at du har oppnådd noe her i livet, det du skriver får oss til å tenke, i ihvertfall meg. Jeg merker på meg at ordene du skriver egentlig dytter litt på følelsen av å måtte forsvare verdenen min, for jeg er akkurat sånn som du beskrev: Aldri bra nok, aldri den som har det perfekte utseende. Men det er en bra ting, for det får meg til å åpne øynene: Verden er ikke perfekt. Den er rett og slett ikke bra. Jeg har også tenkte den tanken duu har om å få barn: Jeg kan ikke forstå at noen gidder å gi et barn til dette dårlige sammfunnet. Og jeg har såå mange ganger kommet over bloggen din på facebook, eller bildene dine på instagram og tenkt: Årh! Jeg skulle ønske at jeg var så pen, at det var jeg som hadde klart å oppnådd de tingene du, i stedet har jeg heller klart å oppnå et par ekstra kilo, med å se på tv, med popcorn bollen i fanget. Dette ble egentlig bare surr, men poenget mitt er at du skriver så bra, du skriver ting som treffer, som provoserer, men som er så sant, at man kan egentlig ikke annet enn å være enig med det du skriver. forstett sånn som du gjør:)

 21. I loove you. Fantastisk. Fler som deg!! Dette er mye av det samme som surrer i mitt hodet også, (jeg er også 18). Jeg sliter med å forstå verden rundt meg og føler jeg er den eneste! Det er så utrolig bra at du skriver så personlig og er ærlig. Du kan være med på å snu en ukultur.

 22. Anniken, du er fantastisk. Jeg blir så mektig imponert over alle de tingene du gjør og skriver om her på bloggen. Du får virkelig frem det som er viktig på en god, forståelig måte! Jeg ser over her at det er flere som ser opp til deg og som har deg som et forbilde. Jeg tror alle som faktisk tar seg tid til å lese disse fine og viktige innleggene dine faktisk klarer å forstå hvor ille verden faktisk er.

  Jeg begynte å følge bloggen din for lenge siden, og da sweatshopserien kom satt jeg med hodet i hendene og gråt. Du sperret opp øynene mine, både i serien, og på bloggen. Jeg har blitt mer påpasselig med hva jeg kjøper inn av klær. Jeg er ikke helt i mål, men gjør så godt jeg kan. Jeg skal bli flinkere, og jeg vil bli like flink som deg.

  Du har så rett når du tar opp dette med mobbing. At lærere ikke hører. Jeg ble hengt ut på en blogg (til en toppblogger) da vi gikk på ungdomsskolen. Jeg viste lærerne innlegget, og de gjorde ingenting. Jeg endte opp med å miste de aller nærmeste vennene mine og ble sett ned på av alle og enhver. Det var helt grusomt. Det å «passe inn» i dette samfunnet er ikke lett. For uten parajumper og goose er du ingenting. Hvorfor? Hvorfor skal det ha noe å si!? Vi skal være like. Vi er som roboter alle sammen. Samme klær. Samme meninger. Samme ideer. Hvis du er annerledes blir du sett ned på. Hvorfor?

  Jeg håper at flere leser bloggen din og kanskje innser at problemet er oss selv. For det er det. Jeg er også livredd for å få barn fordi jeg ikke aner hvor ille ting blir etterhvert. Kroppshysteriet som alltid ligger rundt oss, at vi alltid skal «vise» hvor mye penger familien vår har og som du nevnte: vi er utro, kriger, er grusomme mot hverandre. Det er skummelt. Men jeg finner håp i det jeg leser innlegget ditt. Det betyr at det er mennesker der ute som faktisk vil og kan utgjøre en forskjell her. Jeg er eldre enn deg, men du er likevel mitt forbilde Anniken. Du virker som en fantastisk person, og jeg GLEDER meg til å følge deg videre.

 23. Wow! Dette er noe av det beste jeg har lest på lenge! Du skriver utrolig bra, og du får frem poenget! Jeg ble selv mobbet på barneskolen, og i en alder av 12 år vurderte jeg å ta mitt eget liv. Heldigvis var jeg for «feig» til det, og hele familien flyttet langt vekk. Det tar lang tid å bare glemme noe sånt, men nå er jeg 16 år, og synes jeg er godt på vei. Hvis vi ser bort i fra at jeg sliter med deperasjon, og at jeg forsatt er litt redd for mennesker, så går det fint! Jeg ble så glad av å lese dette, og jeg ble så glad av å se at det finnes folk der ute som ser hva som egentlig betyr noe her i verden.

 24. Wow, tror du virkelig er en av få som har skrevet ting akkurat slik jeg føler det.

  Jeg sier også at jeg ikke lenger vil ha unger. Hvor trist er ikke det? Har alltid hatt lyst på barn, men nå så vil jeg virkelig ikke ha det lenger, nettopp pga menneske i verden og hvordan denne verden her kommer til å ende, da vil jeg heller adoptere for å prøve å «redde» et liv og lære det barnet om grunnleggende verdier som blir sakte men sikkert visket ut av hverdagen vår. Jeg blir så sint og samtidig lei meg over å tenke på hvor egoistiske folk er, det er meg meg meg meg, uansett om folk innrømmer det eller ikke, så har alle en iboende egoisme i seg, men det burde virkelig finnes grenser på hvor lang dette her skal gå. Det er virkelig trist at noen kommer så langt ned at de tror den eneste utveier er å ta livet, hvordan klarer folk å være med å på avslutte et liv på den måten? Leve med det for resten av sitt liv, at DE var en av mobbet som fikk et menneske til å ta sitt eget liv. Jeg hadde ikke klart å hatt det på samvittigheten. Mennesker har så utrolig mye igjen å lære.. Å det er ikke bare snakk om å være slemme mot vår egen rase, men vi tar det også ut på dyrene, det gjør meg virkelig kvalm. Gå på så fine vesener som ikke engang har en sjanse til å si imot eller gjøre stort med det.. Nei fy faen, det er ikke verden som er syk, det er alle menneske som bor på denne kloden.

 25. Takk for at du er den du er! Fantastisk! er så enig med deg, endelig kan noen sette ord på hva jeg tenker hver dag!!

 26. Jeg har å blitt mobbet, gått til psykolog i sikkert syv år nå. Er det rart man gir opp? Er det rart man heller velger døden istedenfor? Nei, det synes jeg ikke. At jeg i det hele tatt vurderer døden (som skremmer meg fordi hva faen skjer da egentlig) istedenfor å leve her på jorden, det sier litt. Jordkloden er full av mennesker som ødelegger andre mennesker og ødelegger verden. Bare en haug at tankeløse dyr.

  Men det er mennesker som deg som heldigvis gir håp om at det finnes noen som bryr seg. At det finnes noen som viser at mennesker også kan gjøre mye godt. For det finnes mye bra og finnes mange bra mennesker. Hadde det bare ikke vært så mye vondt, så hadde man kanskje sett de gode menneskene og sett det gode her i livet litt bedre. <3 uansett, du inspirerer.

 27. ååå jeg blir helt rørt og stolt av å lese dette,du er virkelig god det håper jeg du vet !! En ting jeg la veldig godt merke til var den » når jeg sa i fra til mamma og hun sa i fra ble jeg kalt for feig og ynkelig» og det var AKKURAT det som skjedde med meg, hadde det helt jævlig og turte å si i fra, når mamma tok det videre og foreldrene fikk vite om det,også ungene..nei da ble det bare verre fordi da var jeg plutselig feig!! Ei jente på 12 er ikke feig,hun er redd ( kanskje feigt for noen ) men det blir ikke akkruat bedre av å stå å se på…og akkurat den delen der, at når man sier i fra så blir man plutselig feig? altså alvorlig talt, sånn skal det ikke være. Og om jeg en dag får barn og de vokser opp skal jeg sørge for at de får en god og trygg oppvekst og jeg skal gjøre absolutt alt for at de verken skal mobbe,eller føle seg alene om h*n blir mobbet …

  igjen,stolt av deg!

 28. Wow! Utrolig bra, du har virkelig skjønt det! Digger deg som blogger fordi du har helt andre verdier enn de andre, du kan oppbygge selvbildet til folk i forhold til andre bloggere som svekker andres selvbilde!

 29. Hei 🙂

  Jeg leser vanligvis ikke blogginnlegg, men dette var virkelig bra. Du har virkelig klart å skrive ned og fortelle noe som veldig mange går rundt og tenker på. Jeg er egentlig helt enig i alt du skriver, og i tillegg så er jeg også ett mobbeoffer. Jeg syntes utrolig synd på alle som blir mobbet, og I’ll make damn sure at ingen mobber mine barn (når jeg blir så heldig å få barn vel og merke). Stå på! Og så var du utrolig nydelig i tillegg. Ønsker deg bare positivitet fremover. Let’s all make a difference!

 30. Menneskeheten er helt på tryne spør du meg!! Folk har blitt så mer åpenbart ego, null respekt for andre, opptatt av alt skal handle om sex og utseende, frekke, følelseløse og helt jævlige mot hverandre! Det er desverre ingen håp om inne skjerper seg og ting blir verre og verre fremover… Folk som bor her i landet er rett og slett bortskjemte, di skal alltid føle seg bedre enn alle andre og ha bedre ting enn alle aner har.

  Det er ikke noe håp for menneskeheten spør du meg! Det er trist og helt jævlig.. Bra jeg ikke er den som har forstått det! Men hva hjelper 1 eller 2 forstår det og resten gjør det samme som alle andre gjør! Folk må seriøst ta seg sammen … Blir så irritert!

  Stor klem til deg, det er slike mennesker som deg fortjener alt det beste, resten kan bare brenne i helvete!

 31. Du er en så utrulig god og varm person! Elsker at du kan fortelle dette og få øyne opp til folk! Du er eit forbilde til mange personer, det håper eg nokk i hvertfall, for du er eit forbilde! Du sier dine egne meininger og står for dei!

  Eg elsker bloggen din og dine innlegg, blir alldri lei:)

  Du er super Anniken:))

 32. Anniken, du er virkelig en inspirasjon. Du får det sagt og du sier alt på rett måte. Jeg blir imponert… Men det er helt grusomt å tenke på hvordan vi mennesker er, kanskje ikke alle – men en stor mengde. At mobbing og slikt skal gå til et sånt nivå at mennesker tar sitt eget liv, er forferdelig. Og det burde definetivt gjøres noe med.

  Jeg har en følelse på at fette blir tatt videre, for når du har en mening og skriver innlegg, får du til mye- og mer enn du kanskje tror. Enten det er deg eller blogglesere, for di støtter deg.

 33. Jeg kan ikke skjønne at det ikke er flera av oss her i verden som ser dette. Mobbing er min hjertesak og så glad for at noen med litt inflytelse ser, bryr seg og tar det opp på topplistebloggen sin! Dette er så viktige refleksjoner! Har sagt det før men fy søren som jeg beundrer deg, du er nokk ikke bare min favorittblogger men manges! Mange kan kjenne seg igjenn og mange vil stoppe å lese disse tekstene som nermest kan inspirere steiner til å gå!

 34. Jeg har tenkt så utrolig mye på dette i det siste, så det er godt å se at flere tenker likt. Jeg heier på deg, Anniken.

 35. Hei Anikken!

  Først vil jeg bare si at du er en av to bloggere jeg leser, nettopp fordi du ikke er som de andre rosabloggerne. Du skriver meningsfylte tekster som virkelig setter sine spor. Ja du fortjener virkelig en stor applaus for den styrken og det motet du viser

  gjennom bloggen. Det er beundringsverdig!

  Likevel må jeg si at det er skremmende å se hvor negativ du er til livet. Jeg har selv fylt 18 år for ikke lenge siden og jeg har nok alltid vært den følsomme jenta som har masse på hjertet og alt for mange uforståelige tanker. Ja, verden er urettferdig, så forbanna urettferdig. Men kjære søte snille deg, jeg har innsett da jeg kom hjem fra mitt utvekslingsår i Italia at hvis man skal ha en slik innstilling så gjør det ingen godt. På mange måte føler jeg medlidenhet for deg. Det kan ikke være enkelt å være så sint på livet.

  JA vi må ÅPNE øynene våre og VI MÅ GJØRE NOE. Ikke bare når det gjelder mobbing, men når det gjelder alt egentlig. Men noen ganger kunne jeg ønske du også rettet deg mot det positive for de ordene du skriver, som i dette innlegget er sterke. Jeg var før veldig pesimistisk, men når du får reist ut, til et annet land for så å komme hjem så endres synet ditt. Somsagt jeg støtter deg i det du sier, men noen ganger er det rett og slett veldig tungt for meg å skulle lese ferdig innleggene dine. Det er en slik negativitet og sinne som rett og slett kan ødelegge hele dagen min.

  Denne kommentaren er ikke ment som negativ, tvert i mot. På mange måter så kan jeg se meg selv i deg. Men noen ganger så tenker jeg «så bra at jeg er åver det hate stadiet» For du virker bare så utrolig sint på livet og på mennesket. Det er deprimerende. Samtidig så skjønner jeg at du bruker slike ord får å skape reaksjoner blant folket. Du burde bli politiker Anikken, du kan utgjøre store forskjeller. Men jeg vil anbefale deg å reise til et annet land for en lang periode. Da snakker jeg ikke om 2 uker eller 3 måneder men 1 år eller lengre. Bare for å kunne få noen nye perspektiver på ting. For husk du er bare 18 år akkurat som meg, men du framstår som om du har levd i 90 år.

  Jeg vil nok alltid ha stor respekt for deg og du virker som en helt fantastisk person som kommer til å utgjøre så mye godt. Jeg heier på deg Anikken !

 36. SÅ utrolig bra skrevet! Endelig noen som har skjønt det og skriver om de tingene som er viktige og faktisk betyr noe. Du er god!

 37. Herregud.. jeg ble mobbet, og alle de andre mobberne klagde på at jeg sa i fra til mamma. Men vet du hva? Jeg er bitt tøffere etter alt det! Jeg prøvde ikke ta livet mitt, noen ganger, men, det er tøft. Jeg kunne kjenne meg igjen her Anniken

 38. Hei. Leser sjeldent blogger, men den poppa opp på nyhetsoppdateringa på face (som jeg så klart må sjekke uten hensikt) og tittelen var passe sterk. Er mann og gutt i hodet, men hat alltid vært en tenker, spesielt med det å jobbe for å være «perfekt». Oppdratt sånn, født sånn med litt mindre testo/ gi faen og søke bråk hormoner? Vet ikke. Det jeg vet er at jeg prøver mindre, tatt tid og venne seg til det, men er godt. Om jeg har innsett det selv, hørt det av den eldre garde eller media vet jeg heller ikke, for det er alt det små som påvirker meg/oss. Samfunnet (og religion, spesielt Kristendommen) bygger direkte og inndirekte mot at vi, oss selv, skal få og bli best mulig. Er lite kamp om ære for familienavn o.l. så vi trenger bare tenke på oss selv. Jeg har vært en av de som har brydd seg om alt folk gjør og ikke gjør mot meg. Mens jeg skriver er det muligens jeg liker å være litt alene, men har endrett meg over tid, for vil føle meg godtatt/inkludert.

  Imens får dere alle jobbe for å bli huska, for snart er det bare barnebarna som husker dere. Og dere får håpe ungen deres er født med sterk psyke, så han/hun ikke ender slik tittelen på bloggen gjør. Tross alt 70% gener som avgjør om du takler litt motgang. Men er ikke noe som føles bedre enn å lykkes når man har feilett utallige ganger.

  Bra skrivi forresten Anniken. Unge er lette å påvirke, voksne burde vært enklere å påvirke.

 39. du skriver utrolig bra og jeg elsker virkelig bloggen din! Du har andre verdier og virker som en utrolig bra person! Du er forbildet mitt og jeg håper virkelig jeg får sjangsen til å møte deg! Satser på å se deg i Stavanger by en dag. Dy er en jente med hjerte av gull!

 40. Du er så fantastisk, jeg håper virkelig at du en gang tør skrive denne boken du ikke er tøff nok til å gjøre. Men virkelig, den kommer til å bli fantastisk. Du er så reflektert og sterk. Og jeg blir helt målløs over hvor fantastisk bra du skriver og uttrykker deg. Om alle 18åringer hadde vært like reflektert som deg hadde verden vært veldig annerledes.

  WOW igjen, og igjen og igjen.

 41. Og DETTE er grunnen til at jeg vil intervjue deg, Anniken. Du har så mange tanker. Fascinerende, sanne, vakre, vonde. Tusen takk for dette innlegget og inspirasjonen jeg – og forhåpentligvis tusenvis av andre – fant i det.

  PS: Sjekk e-posten din nå, så vi kan få spikret portrettintervjuet – for nå gleder jeg meg bare hundre ganger mer. Du er søren meg ei dødsbra dame!

 42. å herregud! bra skrevet anniken! støtter deg 100% i dette. elsker at du står for det du mener og kjemper for det!!!

 43. Dette er det beste jeg noen gang har lest!

  Jeg har aldri vært mer enig, og føler nøyaktig det samme! Vi mennesker må våkne opp og se rundt oss!

  Fysøren, det innlegget ga meg frysninger og må være det beste jeg noen gang har sett på en blogg.

 44. FANTASTISK!! Aner ikke hvem du er og har aldri lest bloggen din før men dette her var veldig bra skrevet. Jeg sitter selv med akkurat de samme tankene men har ikke noe blogg å skrive det på så jeg prøver å gjøre noe med det i hverdagen,

  Bare små ting som kan være med på å glede et medmenneske. Hvis man bare bryr seg litt ekstra noen gang kan det ha utrolig mye å si for et menneske uten at man selv egentlig skjønner det!

  Stå på å blogg videre om de viktige tingene her i livet!

 45. amen, flere med din tankegang hadde vært bra for samfunnet, for verden! du har fortstått det! Utrolig bra innlegg!

 46. Fantastisk bra skrevet! Nydelige bilder var det også!

  Det blir litt ironisk når du skriver at «vi blir oppslukt av idealet «perfekt» og higer etter det», når du er så nært det «perfekte»med både hjerne og utseende. Forstår at bildene (kan) trekke lesere, men synes de er litt irrelevante med temaet du skriver om. Så jeg lurer på om du hadde fått like stor respons hvis du ikke hadde hatt det utseende du har, altså hvis utseende ditt hadde vært lengre unna det vi kanskje ser på som «perfekt».

  Bare det å snakke om temaet hjelper, så du har allerede hjulpet. Håper flere tenker som deg etter å ha lest innlegget ditt. Håper også du bruker din «makt» til å fortsette det du driver med og å finne løsninger på problemene.

  Og så må vi huske på at det er heldigvis gode mennesker der ute også.

  Lykket til videre! <3

 47. Du spør hvor det ble av bloggere med gode verdier? De finnes. Fordi du finnes. Jeg kjenner ikke deg, og det er det mange av de som leser dette som ikke gjør heller. Men gjennom bloggen din viser du oss at sånne folk fortsatt finnes, sånne som tenker seg om både to og tre ganger før de slenger om seg med all verdens tull på nettet. Du er en enorm inspirasjon for mange flere enn du tror, vit det. Stå på, verden trenger sånne jenter som deg!

 48. Jeg skulle ønske jeg kjente deg personlig, kjære Anniken. Jeg føler selvfølgelig at jeg kjenner deg ganske godt gjennom bloggen, men jeg tror vi to kunne hatt veldig mye å snakke om. For det her fikk meg nesten til å hoppe og danse i sofaen av fryd over hvor utrolig rett du har! Og hvor likt jeg tenker. For kun noen uker sier sa jeg til mamma at jeg var sikker på at menneskeheten kom til å utrydde seg selv en gang. Jeg er veldig glad for at du med en så stor blogg kan skrive om slike ting, for det er så viktig å få fram. Utrolig viktig! Det eneste jeg hater er at jeg selv føler meg ødelagt av alt det her… Selv om jeg ser det, så er jeg jo nettopp slik som lever av forbilder og instagram og klarer aldri å bli fornøyd med meg selv. Herregud så dumt dette er… Selv har jeg en lillebror som ble mobbet hele ungdomsskolen, så vet hvor vanskelig det var for han. Er så ufattelig unødvendig. Takk for at du skrev dette <3

 49. Endelig et menneske, som tenker likt!

  Synd mange er så naive og trangsynte på slike ting.

  Bra skrevet stå på!

 50. Bra å se en «rosa»-blogger med vett mellom ørene!

  Er imidlertid ikke enig i den voldsomme dysterheten og svartmalingen av menneskeheten. Mye av den elendigheten du snakker om har vært til stedet i alle år, og historisk sett, har verden sjeldent vært så fredelig. Du skriver også om den kulturelle utviklingen, med bl.a. sosiale medier i sentrum samt at vi har mistet medlidenhet og har sluttet å være medmennesker. Her er jeg enig i at mange må ta seg selv i nakkeskinnet og faktisk leve utenfor mobil og nettbrett, og at den moderne tidsklemma og karrièrejaget har gjør at vi fremstår mer overfladiske. Likevel mener jeg du er for lite nyansert til å kunne si slikt om mennesker som én enhet, det finnes så mange som har funnet en balansert måte å leve på, og det finner du og.

  Til sånne som deg pleier jeg å si slapp av, pust ut, gjør det beste DU kan, så går det bra. Reis mer, det gir deg et mer nyansert blikk på livets store spørsmål. Mange kulturer er helt motsatt av det du skriver.

  Jeg forstår at den ensidige kritikken er et retorisk virkemiddel når du skriver og du må ikke missforstå dette, jeg mener du har veldig fine verdier og gode tanker som det er flott at du deler med oss.

 51. Jeg leser ikke bloggen din, men kom over denne linken på facebook. Og herreGUD – så bra skrevet! Jeg tenker akkurat det samme som du skriver, men du får virkelig sagt det. Tror jeg må begynne å titte innom her oftere ja 🙂

 52. Jeg er så enig!! Vi må endre oss og gå litt tilbake i tid. Jeg har sagt det så mange ganger, at den beste tiden tror jeg var for ca. 5-10 år siden, da var teknologien bra nok, men den hadde ikke tatt over livene våre. Vi så andre mennesker og vi var mer opptatt av å ha det gøy, kose oss og leve, enn det å se bra ut til enhver tid! Det er blitt en selvopptatt verden, som blir dårligere til å ta vare på hverandre!.. Blir så frustrert når jeg tenker på det.. Og jeg føler det samme som deg angående barn – det er skummelt, fordi jeg vil ikke at ungen(e) mine skal vokse opp i et sånt samfunn som barna i dag vokser opp i..

  Utrolig bra skrevet!! 😀

 53. Wow, du er skikkelig flink til å skrive 🙂 jeg er enig i alt du skrev, utrolig bra med blogger som ikke bare handler om skjønnhet og sminke! 😀

 54. Er ikke rart verden har blitt sånn som den er, ettersom medier og Internett mater den uvitende befolkningen med løgner og falske verdier. Som tusen andre føler jeg at min mening kan gjøre en forskjell, og som tusen andre tror jeg at alle bryr seg om hvordan jeg kler meg eller hvem jeg er som person. Men er det sånn?

  Nei, ingen utenom den indre sirkelen virkelig bryr seg. For meg og mitt faktoren er for konsentrert, men det er menneskelig.

  De bryr seg om seg selv rett og slett, og alle, selv den gjennomsnittlige a4 personen har et problem de sliter med, som der igjen er vanskelig å innrømme for seg selv, siden samfunnet fremviser en feil eller et problem som et tegn på svakhet.

  Derfor blir det å finne feil på andre et alternativ for å føle seg bedre. Er i noen tilfeller de som fortjener en klem minst, de som virkelig trenger det mest. Har blitt mobbet selv i flere år, pgr av såkalte handikap som gjør deg litt annerledes. Så til de som har det kjipt pgr av at du føler deg utestengt, NO STRESS! Om du vet hvem du er, kan du utvikle deg. De som ikke vet det og leter etter andres feil for å føle seg bedre, går så dypt inn i hva andre mener at de ikke klarer å leve sitt eget liv.

 55. Anniken, takk for at klarer å sette ord på meningenene dine på denne måten. Jeg blir så glad når jeg leser dette, at du faktisk gjør noe: for en ting er så si at man vil ha en forandring en annen er så faktisk gjøre det. Jeg er så og si like gammel som deg, og blir så inspirert av alt du skriver!

 56. Du skriver utrolig mye bra Anniken, men det tror og håper jeg du vet selv. Du inspirerer meg og utallige mange andre, det skulle vært fler bloggere i verden som deg – med gode meninger på hvordan samfunnet bør være. Både innenfor mobbing, voldtekt, slaveri og barnemisshandling.

  Jeg lurer også på er du opptatt av miljøproblemer? Kunne du isåfall skrevet et inspirerende innlegg om hvilke tiltak vi bør gjøre, som 3 dager med kjøtt i uka, ikke mer. Sykkle og busse istedet for bil osv. Tror mange kan endre holdninger ved å høre deg si det. <3

 57. jeg elsker deg. herregud, anniken. Skrivingen din er

  helt fantastisk, jeg blir så fasinert. Alle tankene dine, måten du beskriver det på. Når kommer den boken din? Jeg kan ikke vente, for du er en helt fantastisk skriver.

 58. Dette er en av de største grunnene til at jeg leser bloggen din; du er utrolig flink til å uttrykke deg. Dessverre er dette altfor sant, og det går få dager uten at jeg tenker på det. Det er trist å se at samfunnet har blitt som det har blitt, og jeg personlig har ingen planer om å få barn. Ikke om de må oppleve alt det jeg har opplevd så langt i livet mitt, og det virker ikke som om det kommer til å bli noen forandring med det første…

  Det er virkelig flott at du tar opp samfunnsaktuelle temaer som dette, og skriver om det på en såpass reflektert måte. Dette er en egenskap som er verdt å se opp til, for folk i alle aldre!

  Ha en fortsatt fin kveld 🙂

 59. Du må vite at vi er forskjellige typer vesen på denne jorda noen som deg, noen som de du skriver om og noen andre forskjellige typer det gjelder også «dyr» som vi kaller på vår språk. Ingen har lik utseende eller det indre. Derfor blir det feil og mene at alle mennesker er det samme. Vi gjør andre vondt på grunn av noe som plager oss. Det er mye psykiske lidelser blant mennesker nå tiden. Det er fordi menneskene er ikke seg selv de vil være noe annet hele tiden. De fleste legger ut det positive ved livet sitt på sosiale medier. Det er heller ikke rar at alle blir psykiske når verden handler bare om penger og luksus for tiden. Du er smart stå på.

 60. Kjempe fin og bra tekst om et tema det er viktig å sette fokus på!

  Når det er sagt, hadde jeg kanskje tatt det mer seriøst hvis du ikke hadde lagt med outfitbilder med nettopp dyre merkeklær som hviser hvor flott du er (for det er du).

  Ville likt å sett noen mer relevant, og som ikke motsier det du nettopp har skrevet om.

 61. Du blogger og skriver sykt bra, men du burde kanskje tenke på å velge bilder ut fra det du skriver om? Litt komisk at du skriver at folk bryr seg for mye om merke klær og utseende, så legger du ut 10 outfit bilder i samme innlegg.. ironisk

 62. Ble bare litt målløs når jeg las dette… Var ekstremt bra skrevet for ikke si overraskende, ja særlig fra en blogger! 🙂 Kan ikke si meg uenig i så fryktelig mye her fordi det var nesten som hentet ut av min egen tanke og det bare forsterker min ide om at verden snur nå til dags, til deg bedre da selvfølgelig 😉 Er en handlingens mann, men også flink med ord, men har ikke så mye mer å komme med her for det meste er allerede sagt og jeg er rett og slett målbundet! 🙂

 63. Jeg tenker på dette hver eneste dag. Hvordan kommer verden til å se ut om ti år – da jeg egentlig burde hatt familie og et barn på vei. Hvordan skal dette barnet vokse opp i denne verdenen? Jeg har ikke lyst til å gi barnet mitt en ipad til jul som treeåring, men jeg må vel? pga det er sånn det «skal» være nå for tiden. Hva skjedde med å leke i skogen. Hva skjedde med å hoppetau og leke forskjellige leker. NÅ er det bare internett, sosiale medier og hvem som får flest likes på instagram. Det skremmer meg, og jeg vil at det skal slutte. Jeg vil at barnet mitt skal få en flott barndom. En slik barndom som jeg selv har hatt.

 64. Det er så sykt inspirerende og tankevekkende det du skriver. Det er jo klart, det er noe alle er enig i, de fleste syntes sikkert det du skriver er helt riktig og syntes det er bra, men det er det med at du greier å sette ord på det. Har lagt merke til det i tidligere litt sånne «type» innlegg også, du setter ord på ting på en måte som er veldig unik.

  Leste den artikkelen om han du snakker om i innlegget (hvis jeg forstod riktig) også, og det du skriver er jo helt sant. Det burde jo ikke være sånn i «verdens beste land å bo i»? Og det faktum at skoleledelsen greier å overse at noen blir plaga på et så høyt nivå er jo hårreisende. At de greier å lukke øynene og bare late som problemet ikke er der, mens en uskyldig 12 åring blir mobba til døde. Nordmenn har jo forsåvidt blitt ganske flinke til å bare lukke øynene når det ikke gjelder oss selv. Hvertfall sånn jeg har fått inntrykk av.

  Må også bare si at jeg syntes det var fælt å lese det med at du hadde blitt mobba på barneskolen, for det er jo nok et eksempel på hvor urettferdig og ondskapsfullt det faktisk er. Riktignok, jeg kjenner ikke deg på noen måte og vet ikke hvordan du er, men sånn jeg har inntrykk av virker jo ikke du som en som kunne gjort noen noe vondt i det heletatt, og da er det jo helt fælt og urettferdig at du skal bli utsatt for noe sånt.

  Personlig reagerte jeg ikke like mye på den artikkelen som det virker som du gjorde, men skjønner kjempegodt hvorfor du gjorde det. Uforståelig egentlig, at det finnes så mye vondt i enkelte mennesker.

 65. Det her var veldig rart for meg å lese; det virker som det er tatt rett ut av hjernen min. Takk Gud for sånne som deg Anikken, for at du sperrer opp øynene til folk som er så trangsynte og lever i de rosa boblene sine.

  Jeg heier på deg!

 66. Hei,

  Jeg ble veldig dratt inn i bloggen din av hvor ryddig, voksen, og bra satt opp den var. Jeg ble enda mer overrasket når jeg leste innlegget ditt og måtte se to ganger på hva alderen din faktisk var. Jeg kommenterer sjelden på blogger, men dette var virkelig verdt tiden å kommentere på. Jeg er bare 23, men føler meg allerede «for gammel». Verdiene jeg og de jeg vokste opp med hadde forsvinner mer og mer. Verden i sosial media er fortsatt veldig ny så jeg håper og tror at det er noe yngre generasjoner blir mer vant til og ikke bruker for å være onde mot andre, men heller gir lys på temaer som trengs å bli snakket om. Det er ekstremt press for de som vokser opp nå og jeg priser meg lykkelig at jeg ikke må vokse opp i dette kaoset. Som du sier, det er en beskymring å tenke på å ha egne barn når det er så mye som kan gå galt, så mye som er utav kontroll.

  Jeg bor selv i Australia og føler presset til å vise hvor perfekt alt er når man reiser og studerer utenlands. Sannheten er at livet treffer deg uansett hvor du er. Jeg prøvde å flykte for å bli lykkelig, men fant fort ut at lykke kommer innenfra.

  Jeg ønsker deg masse lykke til videre. Du er sterk, det kommer klart gjennom hvordan du skriver. Med det store hjerte du har så må du også passe på deg selv. Jeg lot samvittigheten min slite meg ut med å aldri klare å si nei til noen, alltid stå klar til å hjelpe. Om du finner deg der noen gang så les om Mindfulness. Det hjelper så mye at de lager nå eget fag om det her på psykologi studiet mitt i Australia, det har også hjulpet meg gjennom både ME og klinisk depresjon. Det gjør at du klarer og se alle de små tingene i livet som man ellers overser, det er virkelig fantastisk 🙂

  Beklager lang post, men kjenner jeg ble veldig engasjert i det du hadde å si 🙂

 67. Wow, elsker deg! Du er en virkelig tankevekker og får frem poengene på en måte slik at jeg begynner å tenke og undre meg over verden, livet og valgene jeg tar! Elsker bloggen din, deg og dine inspirerende innlegg. Også ditt engasjement for arbeiderne i Kambodsja, du gjør en forskjell i verden og setter fokus på ting som er lett å glemme og å unngå å tenke på! Jeg bor i Stavanger, men har ikke sett deg. Den dagen jeg ser deg skal jeg gå bort å si dette til deg personlig, for du fortjener og høre det så mye! Vær så snill og fortsett med tankevekkende innlegg, det trenger vi alle innimellom for å huske på hva som er viktig her i verden!

  Klem Stavanger jente, 17 <3

 68. Åå, du er så fantastisk flink til å skrive! Jeg elsker ærligheten din i innleggene.. Og du tar opp mye viktig som folk kan relatere til, fremfor å få folk til å strebe etter å være perfekt som «bloggere». For å være helt ærlig så fikk jeg et dårlig inntrykk av deg på det tv-programmet der hvor du tok over økonomien, har glemt navnet på serien.. Men det virker som at du har endret verdier siden den gang, og er blitt veldig reflektert! Digger deg, Anniken:)

 69. Mobbing er også grunnen til at jeg selv ikke er sikker på om jeg vil ha barn. Min største frykt er ikke at barnet skal bli mobbet for noe det gjør eller er, men fordi barnet har 2 fedre… I norge har vi kommet langt med å akseptere homofili, men for mange barn er dette noe de ikke kjenner til. Og barn liker som regel ikke ting de ikke har kunnskap om. Og siden barn er så ærlige som de er, vil dette kunne bli et problem for mitt barn.

  Syntes det er fælt at vi går rundt å er usikker på om vi vil ha barn fordi vi er redd for at de skal bli mobbet, eller noe annet vondt skal skje med de. Som foreldre har vi dessverre ikke noen som helst makt… Ser på min bror f.eks. hvor mye han sliter, ingen vil være med han, de ler av han fordi han blir litt fortere sint enn andre, og det syntes de er gøy, så da plager de han til han blir sint, døds vittig tenker de… Det hjelper ikke alltid heller å lære barna sine at de må være snill mot andre, det er en beskjed unger svært sjeldent tar opp…

  Syntes det er bra dette du skriver, jeg er ikke eldre en 20, men mye skjer fra du er 18 til du blir 20, og virker som du er mye mer mentalt oppegående en flere på din alder!

  Mvh. Homoen som tilfeldigvis så innlegget ditt på Facebook 🙂

 70. Utrolig bra skrevet!

  Fantastisk å se at det faktisk finnes våkne hoder der ute enda i ung alder!

  Stå på og fortsett slik du gjør!

  Jo flere jo bedre =)

  Hilsen en småbarnsmor på 24 =)

 71. Om bare alle var like reflekterte og oppegående som deg, hadde verden vært ett myyye bedre sted å bo, og livet hadde vært godt å leve – FOR ALLE!!!

 72. Jeg skal begynne på skole etter jul og en av hovedtingene vi skal lære er empati! Når måtte vi begynne å LÆRE empati? Lære det å være likeverdige? Det er trist. Jeg husker fortsatt min replikk fra et teaterstykke vi satte opp på barneskolen: «Empati er et klatrestativ for voksne». Er det det det har blitt? En lek?

  Må bare få si at det du skriver virkelig gjør noe. Du har en egen evne til å røre ved folk og engaskjere, bare ved å være deg! Vær stolt og fortsett med det! <3

 73. Håper virkelig du leser dette. Ja, det var bra skrevet men det å klandre vær enkelt person (siste setning: «ingen er værre enn oss, vært enkelt menneske») er helt utrulig frekt og uakseptabelt fra min side. Jeg vet selv at jeg ikke er noen «trussel» for verden, og gjør det jeg kan for at verden skal bli bedre. Selv om jeg bare er 14år, merker jeg selv at jeg tar mer insinativ til dette enn et voksent menneske.

  For et år siden var jeg i en ulykke noe som førte til ME (utmattelse diagnose). Derfør måtte jeg ta buss til og fra skolen for det var for tongt for meg å gå til skolen, selv om jeg bare bruker 5minutter til skolen var det ett slit.

  Om vinteren, veiene var glatte, kjørte bussen jeg tok hjem fra skolen ut av veien og på vei enn bratt bakke å kresjet bussen i en snødynge og satte seg fast. Vi blei bedt om å gå ut av bussen å vente på neste rutebuss. Men i bussen var en dame med downs som ble sittende fordi hun sov å fikk dermed ikke med seg beskjeden. Hun ble sittende alene i bussen, å ingen gjore noe. Tilogmed buss-sjoføren gjore ikke noe! Da valgte jeg og mine venner å gå inn i bussen (noe for meg som er utrulig tungt pga diagnosen min) å hente ut den stakkars jenta av bussen. Nei, vi hentet henne ikke bare ut av bussen. Vi følgte henne hjem også. Det værste er at vi var de minste på bussen. Det var vi som gjore noe. Vi brukte vår tid på å gruble om vi skulle gå inn. Mens vi sto å grublet var det flere folk som tok bilde av bussen isteden for å hente denne stakkars damen.

  Selv har jeg det ikke bra. Det kan jeg bare skrive under på.

  Iogmed at ingen kan se at jeg har en utmattelse diagnose blir det lett til at folk er tøff i munn å kommer til meg å sier «hva faen er du sliten for? Du har ikke gjort en drit, du er jævlig lat» da forteller jeg som det er men det jeg får tilbake er «javell? Ser det ut som jeg bryr meg?». Da igjen jeg føler meg utrulig ubehagelig på fotballtrening. (Er der nesten aldri, pga diagnosen) En gang jeg var på trening var jeg så sliten at jeg sleit med å holde konsentrasjon oppe og det var jeg som måtte sentre til de andre på laget mitt for at de skulle skyte imålet. Jeg fikk det ikke årnklig til, da brøyt trenern min inn å sa «nå må du skjærpe deg. Du ødlegger for hele laget». Unnskyld meg? Si til en person med down at han skal skjærpe seg fordi han ikke klarer og snakke årnklig.

  Etter dette bestemte jeg meg for å bytte til trening med 01erene fordi jeg følte meg sykt ukomfertablem med den treneren. Men da jeg skulle bytte sa trenern til meg at jeg var over dreiv, og kalte meg sytunge. Etter dette var jeg på trening på lenge. Å jeg følte meg utrulig ubrukelig.

  Er utrulig vanskelig å forklare via en kommentar, men det jeg prøver å si er at bare små forskjeller kan gjøre dagen bedre. Si en hyggelig kommentar. Da hadde jeg fått humøret opp. Men det er det ingen som har gjort, jeg har det jævlig. Likevell hjelper jeg andre selv, selv om de ikke hjelper meg. Når jeg er på sykehuset hos legen min sitter jeg som oftes å gråter hele tiden mitt svar er «jeg er så sliten» sannheten er at når jeg er der er det som alt det de andre sier til meg sier de på nytt. Uansett hvor jeg er eller når, kan jeg bryte ut å bli utrulig lei meg å skrike. Er ikke sånn at jeg går bannanas, er bare tårene som kommer.

  Poenget er, å si ingen mennesker bryr seg er feil. Jeg er verken nobelfredpris vinner, fadder for et fattig barn, har ikke adoptert, jobber ikke frivillig fast. Jeg er en 14år gammel jente, det jeg gjør er å hjelpe de jeg ser. Jeg kan heller ikke gjøre mer enn det pga diagnosen. Å er dirkete flau over diagnosen min, på grunn av det de andre menneskene har sakt til meg. Så klart skriver jeg ikke alt jeg har opplevd her. Men poenget er at du skal skjønne at folk faktisk prøver selv om de ikke kan bidra med så mye

 74. når jeg leste om historien til odin gråt jeg til det var slutt for tårer. Nøyaktig fordi jeg sa de samme tingene til moren min da jeg ble fryst ut, dyttet i sølepytter og alt som var av ting. Det kunne lett blitt meg.. Men jeg er her enda, og skulle ønske det gikk like bra med fler enn det gjør. Helt siden jeg var 10 har jeg vært fast bestemt på at jeg aldri aldri aldri skal få barn selv, av akkurat samme grunn. Alle har fortalt meg at jeg kommer til å endre tankene mine om å få barn om noen år, men for å være ærlig nekter jeg å tro at det kommer til å skje. Klarer ikke å se for meg at verden kommer til å forandre seg såpass at jeg da ønsker å la et uskyldig barn komme til.

  Trist at det skal være sånn.. Fantastisk innlegg forresten. Du setter ord på hva jeg har tenkt lenge. Stå på

 75. Jeg digger deg! Herregud værsåsnill å fortsett sånn! du er en rosablogger innleggene du skriver som er seriøse, er best å lese, skulle ønske flere bloggere var som deg! stå på!

 76. Altså, det her har kanskje ikke noe med saken å gjøre. Men …

  Om man kjøper seg enten en Canada Goose, Parajumpers, Louis Vuitton så blir man ikke automatisk rik av den grunn. Ja, man har penger nok til å kjøpe disse tingene, men vil det da si at man har råd til det fordet om? Jeg skjønner ikke hva foreldrene eller ungdommer som tenker slikt at de vil heller «passe» inn, enn å kjøpe noe som de egentlig ikke har råd til. Eller for guds skyld, kjøpe noe de selv syns er fint. Jeg sier ikke at disse tingene er stygge, nei derimot at man ikke skal kjøpe noe selv om man ikke har råd til det. Det er ikke status når tusen andre har det samme og man ikke veit hva klasseskille er lenger.

 77. Takk for dette innlegget!! Kunne ikke vært mer enig! Noen ganger blir jeg så fortvilet på menneskeheten, og over at vi stesser over helt feil ting, slik som hva man poster på insta istendfor folkene rundt seg!

 78. Kjære Anniken.

  Du er en reflektert og oppegåened ung dame! Dette blogginnlegget står det respekt av. Håper du fortsetter å dele dine tanker og fornuftige meninger med oss andre. Skulle vært flere 18-åringer som deg!

  Jeg leser sjeldent blogg, men kommer til å følge med deg!

  Lykke til videre 🙂

 79. du er helt fantastisk, får tårer i øynene av å Lese om at det er noen som faktisk bryr seg, og det er så å si aldri jeg leser lange innlegg på bloggen til bloggere, men dine innlegg er en tankevekker, og får meg til å innse at det er ikke bare meg, det er flere av de som bryr seg, men alt for få av de. vet godt hvordan livet på barneskolen, ungdomsskolen og videregående å bli mobbet er, det er helt for jævelig, har vert så på grensen til å ta mitt eget liv. MEN! Da vinner mobberne, da har de klart det de vil oppnå, da blir det 1-0 til dem. Og det er helt feil! Man må aldri la en mobber vinne, gi aldri opp! Nok en gang, du er helt utrolig og fantastisk!

 80. Menneskene er den verste rasen på jord. Vis det er en rase som burde bli utryddet, så er det oss mennesker. Tenk hvor fin verden hadde vært, uten mennesker, fin natur og med masse flotte dyr overalt. Ikke noe krig, bygninger overalt, slemme mennesker, naturødeleggelse, voldtekt, ingenting. Bare flott natur og dyr.

 81. Shit, Anniken, SHIT! Fantastisk å lese om en jente som tenker nøyaktig likt som meg. Jeg sitter med gåsehud og tårer i øynene. Har ikke ord.

 82. Hei Anniken! VIlle bare si at du skriver utrolig bra. Hver gang jeg leser innleggene dine hvor du skriver om noe du bryr deg om, så får jeg gåsehud. Jeg sitter igjen med tusen tanker om hvordan jeg kan prøve å gjøre hverdagen til et bedre sted. Du får meg til å tenke, tenke på andre enn meg selv og tenke nytt. Du er en utrolig bra frotperson som jeg tipper mange ser opptil, og du er faktisk en av få bloggere som faktisk ikke er et usunt forbilde. Du har sterke verider og meninger som betyr så utrolig mye og ikke minst lærer mange til å tenke. Du er ekte. Du er ikke blant dem som skal fremstå med det perfekte liv. Du er ikke den som tar opperasjoner fordi du ikke er fornøyd med deg selv. Jeg vil bare si at du er virkelig et godt og sunt forbilde for mange ,som får mange til å tenke mer over ting. Du er virkelig en unik en.

 83. Jeg kommenterer vanligvis ikke blogginnlegg, men denne gang må jeg bare. Fantastisk godt skrevet! Det er kanskje rart, men jeg blir glad av det du skriver, glad for at du tenker akkurat det jeg og tenker! Jeg vil ikke ha barn heller. Det er veldig synd for jeg elsker barn men synes ikke varden er en plass for barn. Jeg vill ikke oppdra et barn jeg vil elske, i en verden jeg hater.

  Ønsker deg en fin dag! Og at alle rundt deg er god mot deg. Klem 🙂

 84. Du skriver godt, men ikke vær så pessimistisk 🙂 Mediene retter fokuset mot det som fanger lesere. Det finnes folk med samme hverdagsoppfatning som deg og meg, tror faktisk vi er i flertall. Jeg synes det er bra du belyser utviklingen, men syns at du ser så svart på alt. Verden er mye bedre enn den fremstår i media

 85. Jeg har tenkt akkurat samme tanke som deg; om det å få barn inn i denne verdenen. Jeg har alltid hatt lyst på barn, men de siste årene har jeg begynt å tvile. Jeg husker selv da jeg var liten; da lekte vi med dukker, klatret i trærne, løp ute i skogen og plukket blomster, satt på rumpa i sandkassa, måtte faktisk GÅ på besøk til noen, ringe på og spørre om noen ville være med ut å leke, og godteriet var forbeholdt lørdagene . I dag…Idag får barna iPhone i første klasse, de sitter inne å spiller tv- og dataspill dagen lang og ungene virker som at har uendelig med penger der de kommer fornøyde inn på butikken (gjerne ti ganger) og kjøper med seg sjokolade, kjeks, potetgull, brus og ikke minst Burn eller lignende. Dagens barnehage- og skolebarn (og da snakker jeg småbarnsavdelingen også!) blir til og med «aktivisert» ved å gi dem en iPad å spille på.

  Barn i dag blir mobbet hvis de ikke har den rette telefonen, de riktige klærne, den fineste sekken eller de rikeste foreldrene. Jeg ønsker ikke dette for mine barn! Ikke i det hele tatt. Det er forferdelig at vi er kommet hit vi er i dag, det er en synd og en skam at verden er blitt slik den er blitt… Og verre blir den. Jeg sier ikke at verdens utvikling burde stoppet opp på midten av 90-tallet (eller kanskje det er det jeg sier?!), men barn må da for pokker få lov til å være barn?! Eller er det kanskje bare blitt sånn at dagens barn FAKTISK bare er barn med de forutsetningene de har fått? Kanskje er det de som sitter om 20 år når ting har utviklet seg ytterligere og sier at «alt var bedre da jeg var barn»?

  Jeg tror at hvis man velger å få barn i dagens samfunn, så blir det ens egen oppgave å lære barnet gode verdier og holdninger. Man må være gode rollemodeller for barnet sitt, man må lære det forskjellen på godt og ondt, rett og galt. Verden utvikler seg, men mobbing og utestenging tror jeg dessverre aldri blir å forsvinne. Men man kan hvertfall gjøre sitt beste og lære sitt EGET barn at sånt gjør man ikke, og håpe at barnet blir tøft nok til å stå for sine egne valg og meninger, og blir i stand til å kunne forsvare den som kanskje ikke er tøff nok til det!

  Bra innlegg! Er nok flere som burde tenkt mer i dine baner enn kun merkeklær, dagens outfit, restylan, løsnegler, vippeextensions og silikon. World, where did you go wrong?!

 86. Jeg har bare lest bloggen din i to dager og jeg er allerede frelst. Jeg leser aldri blogger, men det går ikke ann å beskrive hvor unik og inspirerende din blogg er. Dette var et nydelig innlegg, og jeg du har meg avhengig allerede

 87. Første gang eg har lest ein heil blogg i mitt liv. Liker ikkje blogging. Men da e godt å sjå at ei så ung jente som du har øynene åpnet for dette. Eg er ein kristen mann på 30 som har sett og opplevd mykje i mitt liv. Ser det samme som du og mykje av det som står i Bibelen som skal skje frammover. 😮

 88. Jeg har så forbanna mye respekt for deg! Alt jeg har lest ifra deg oppgjennom tidene, ja, det vekker meg like mye hver gang. Og dette innlegget gav meg en klump i magen! Skulle virkelig ønske jeg kjente deg som person utenfor bloggen, fordi du er en sabla tøff jente, og alt det du sier kunne kommet rett ut ifra min egen munn og alt det du skriver kunne kommet rett ifra mine egne fingrer.

  TUSEN TAKK FOR AT DU ER DEG OG AT DU ER EN AV FÅ SOM FAKTISK ØNSKER Å FORANDRE NOE!!! TAKK!!!!

 89. Hei Anniken. Jeg vil bare si at du er fantastisk, og at du skriver ting jeg tenker på hele tiden! Det er ganske sykt, hver gang jeg leser et av dine dype innlegg så tenker jeg på hvor sykt gode venner vi hadde blitt og hvor lenge vi kunne ha sittet og snakket og diskutert om saker som det her!

  Jeg er så enig, jeg er så sinnsykt enig i alt du skriver. Du forstår verden på en måte som jeg føler veeldig få i vår generasjon gjør.

 90. Det er bra at du deler dette! Syns det er tungt å lese om siden jeg selv var veldig god venn med han, og at han gikk i klasden min. Tanken på det knuser meg😥

 91. En gammel sjel i en ung kropp. Du er fin og fantastisk. Godt å vite at jeg ikke er den eneste som ikke vil ha barn på grunn av hvordan verden former seg. Stor klapp på skulderen din, Anniken <3

 92. Kjære deg, jeg blir så mektig imponert over at en blogger i en så ung alder klarer å sette ord på så store og viktige ting. Jeg sitter omtrent å måper fordi jeg blir så glad for at det finnes slike som deg!

  Du har en enorm evne til å formidle ting videre, og jeg håper det er mange som tar det til seg, og faktisk ser hvordan verden er blitt i dag.

 93. Åå, herregud, tusen takk for at du skrev det her! Noen måtte få sagt det, og jeg kunne ikke vært mer enig med deg!

  Stå på videre, og la oss gjøre alt vi kan for å få verden til å bli et bedre sted for de som kommer etter oss!! ❤️

 94. Wow, Anniken, du er rå!! Jeg bare digger deg og åpenheten din, dine evne til å skrive så overbevisende og få ut det du mener! Det er så bra at noen endelig tar tak i problemene i verden idag. Fysøren, som jeg digger deg, Anniken. Jeg håper flere skjønner at verdenen vi lever i ikke er så bra som mange tror, vi kan ikke fortsette å leve i en drøm. Noe må gjøres, og jeg er så glad for at du skriver det her!

  Jeg håper virkelig også at du skriver en bok.

  Du er skikkelig … jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, men wow, Anniken.

 95. Veldig bra skrevet og du tar opp et veldig fint og viktig tema. Men jeg ser så mange slike deprimerende innlegg for tiden. Det plager meg litt. Ja, samfunnet har forandret seg. Verden har forandret seg, og den vil alltid være i konstant forandring. Men vi kan ikke grave oss ned i det som er galt med den. Det er så mye elendighet i verden og mye vi ikke kan kontrollere, så hvorfor ikke prøve å fokusere litt på det positive med denne verdenen også? Den er full av muligheter, vakre solnedganger, blomster, nye bekjentskaper, latter, smil, musikk, forståelse, tillit og varme. Jorden er så mye mer enn en stor, kald stein, og jeg ber bare om at vi ikke glemmer det heller.

  Forøvrig er jeg enig i alt du skriver, men… Se litt opp.

 96. Bra skrevet.

  Flere og flere sliter psykisk og det er et samfunnsproblem, alikavell vil ingen ta ansvar.

  Det er mange mennesker på denne kloden, men alikavell føler så utrolig mange seg ensomme.

  Folk får ikke kontakt med andre mennsker fordi alle er oppslukt av mobilen. Interenett robotiserer folk. Og folk blir eksponert mot så mye grusomheter daglig at folk blir immun. Og for å kompansere for tomheten har folk blitt opptatt av det perfekte. Tjene masse penger, trene masse, spise sunt. Kontrollere hver eneste lille ting i hverdagen sin, til vi er i et samfunn hvor alt er forutsigbart, alle er make. Og de som ikke kan eller vil leve på den måten blir depressive og trekker seg unna. Fordi det er ingen som hører, og ingen som ser.

 97. Jeg er like gammel som deg, men herregud så mye mer våken du er enn meg. Bloggen din åpner vikrelig øynene mine rundt mange temaer og du er en helt fantastisk god skriver. I timene på skolen, bruker vi innleggene dine for å se hvilken påvirkning blogg faktisk kan ha. Du er modig, og tro meg når jeg sier: en dag kommer du til å tørre og gi ut en bok. Boken kommer til å være den beste på lenge, og jeg skal lese den. Side for side.

 98. Jeg må bare ta av meg hatten for deg! Dette er utrolig bra skrevet!! Og det er dette som er en blogg verdt å lese!! Også så sant dette er!

 99. Du er så utrolig flink, Anniken. Du skiller deg ut fra de vanlige bloggene – og jeg digger det! Stå på, Anniken. Du er fantastisk.

 100. Ojj!!! Ingen kunnet sagt noe bedre enn dette….dette er det verden trenger, en ungdom som bryr seg, en ungdom som tørr å si fra hvor lite folk bryr seg oppi verden og naturen og samfunnet, alle tror at det er noen andre som fikser oppi slike verdensproblemer, men viss alle tenker slik så er det ingen som bryr seg til slutt. Vi er bortskjemte alle sammen vi tenker bare på oss selv, slik som folk sier: «tidene forandrer seg», ja men det betyr ikke at vi skal slutte å bry oss oppi noe annet enn oss selve….da vi var små var ikke det vanlig for en 1.klassing å ha telefon fordi ingen barn som var så små hadde bruk for det, men nå har nesten alle 1.klassinger telefon, trenger di det, nei di har det bare for å ha det. VERDEN MÅ SKJERPE SEG PÅ SÅNT. VI HAR ALT VI TRENGER NÅ SÅ DET ER IKKE VIST Å GJØR NOE MER UT AV SEG, MEN ER NOEN SOM BRYR SEG OPPI HVA JEG, EN LITEN JENTE PÅ 14år HAR Å SI, NEI TYDLIGVIS IKKE, DET ER FORDI INGEN VET HVEM JEG ER Å JEG TØRR IKKE STÅ IMOT NOEN…MEN EN 18ÅR GAMMEL BLOGGER SOM ER KJENDT, HAR STEMMMERETT OG ER SJØLVSTENDIG, KANSKJE, KANSKJE DI KAN HØRE PÅ DEG, HVA DU HAR Å SI 🙂 Norge/verden trengen folk sånn som deg som kan si fra å kan bli hørt:)

 101. dæven. den dagen du gøtser til og skriver den boken, den dagen gleder jeg meg til! Du og dine innlegg Anniken, alltid så utrolig reflektert – blir rett og slett inspirert

 102. Hei Anniken. Jeg har fulgt bloggen din siden jeg først fikk øye på deg gjennom Teenage Boss for et par (?) år siden. Kommenterer sjeldent på noe som helst av blogginnlegg, men dette er et unntak.

  Jeg har alltid ment du har stukket deg ut fra de andre såkalte «rosabloggerne», men spesielt i det siste har det inntrykket forsterket seg mer og mer. Jeg regner med at du får høre det ofte, men du har så gode verdier og du er enormt flink til å uttrykke deg gjennom bloggen. Jeg er 18 år, like gammel som deg og kan med hånden på hjertet si at du er mitt største forbilde.

  Jeg kjenner meg igjen i veldig mye av det du skriver. Spesielt det å oppleve en psykisk knekk. I to år har jeg vært langt nede. Jeg har ikke orket noe som helst, og har brukt det meste av fritiden min på å ligge i sengen, sove eller se på netflix.

  Jeg ser virkelig opp til deg som person. Du fremstår så ekte og realistisk på både bloggen og på instagram og det skaper også tillit hos de som følger deg. Du er både vakker og velreflektert og du har gode holdninger og verdier. Du er rett og slett en stor inspirasjon og dette kommer du til å få så utrolig mye igjen for.

  Tusen takk, Anniken, for at du finnes

 103. dette forandrer alt, mitt livssyn, hvordan jeg ser på andre

  På mobberne

  På folk.

  Dette er utrolig bra skrevet! Du et definitivt et forbilde, som man kan se opp til!

  Takk for at du finnes.

 104. WOOOOOOWWW! Det var utrolig bra skrevet og jeg er såå enig i det du skriver om. Du inspirerr meg og du inspirer de fleste leserene! Stå på og forsett med det DU gjør. 👏👏

 105. Jeg forstår tanken din om emnet rosabloggere, men jeg er ikke enig i at de som har restylane, silikon og diverse andre ting ikke kan ytre sin mening og ha en blogg der de ikke kan snakke på vegne av seg selv. For det er jo det det handler om, akkurat ytringsfrihet. Selv mener jeg at en av de mest reflekterte bloggerne er Sophie Elise som har silikon, restylane, extensions osv, hun har alt dette men er allikevel den som bryr seg om dyr og miljø. Vi er nå kommet til der at vi må provosere for å få lesere og det skjønner jeg godt med den verdenen vi lever i idag. Noe av det som irriterer meg er det at vi ikke kan holde oss til et emne i et innlegg, men må for eksempel ta med antrekksbilder eller bilder der trutemunnen er framstilt. Noe jeg syns gjør at meningen bak innlegget ikke kommer fram og det blir en smule useriøst. Når jeg leser en artikkel eller et blogginnlegg eller lignende, er jeg fokusert på det emnet som det står skrevet om, og ikke antrekket du tok på deg imorges. Jeg bare lurer på hvorfor det er vesentlig å ta med i et blogginnlegg om bl.a. mobbing? Dette går ikke bare til akkurat deg som blogger, for det er fantastisk bra skrevet!

 106. Utrolig fint skrevet, du skrev akkurat det jeg har tenkt på de siste 10 årene… Om ikke mer..

  Synes det er så synd at det er så få som faktisk bryr seg, at det er så mange som praktiserer ondskap uten selv å tenke over det!! Mennesker er grusomme mot hverandre!!!

  I denne linken jeg har lagt til nede blir det blant annet tatt opp ett veldig viktig tema.. Vonde ting skjer med gode mennesker- hvorfor..

  Du sa det selv… »Hvem synes egentlig at haien er skummel? Vi er skumle, mennesker er skumle og vi er så absolutt de verste. Ingen er verre enn oss, hvert enkelt menneske.»

  https://www.jw.org/no/publikasjoner/blad/wp20140701/

  Stå på Anniken!!

 107. Imponerende lesing! Hadde alle vært like reflekterte og kritiske som dette, hadde verden vært en annen. Stå på!

 108. hva skal jeg si, jeg er ikke en person som pleier å kommentere, men dette var utrolig. Satt her om dagen å tenkte på dette og hvorfor er det bare jeg som forstår det, men når jeg leste dette ble jeg utrolig lettet. Må si jeg fikk noen tårer i øynene når du skrev hva han hadde sagt til moren sin og at du sa akkurat det samme til din, når jeg kan huske at jeg sa akkurat det samme til min mamma. Jeg har det fint nå, men det mangler noe siden alt jeg har opplevd er fortsatt inni meg, har ikke sagt det til noen, og jeg vet at jeg kommer ikke til å klare det heller fordi det er meg, jeg har fra siden jeg var liten »lurt» meg selv til å tro at »det er ikke noe spesielt som har skjedd, folk har det verre». Folk har spurt meg »men seriøst, har du det bra?» og jeg har svart ja, selvom svaret har vært det helt motsatte.

  Det tar meg til og med mot for og poste dette, tørr ikke skrive dagbøker, tørr ikke få det ut på noen måter.

  Takk for at du er du, og at du er ett så bra forbilde!

 109. Herregud, her er tankene mine ON SPOT. Har lenge lagt merke til hvor slem jentegjengen min og jeg er mot andre, her en dag så vi en film, venninnene mine var nesten for opptatt med å kommentere utseendet på den søte jenta, enn å følge med på filmen… Og etter å ha slitt litt på barneskolen med mobbing og div., har jeg nå, mange år etterpå, endelig skjønt at det var ikke meg, men det var de. Jeg var ikke slik og slik, det var de som var ondskapsfulle og motbydelige… Uansett hvor fantastisk jeg kunne vært, hadde de klart å funnet noe å plukket på, bare de ikke liker fargen på genseren din, liksom. Det som skal til for at noen skal bli et mobbeoffer, og bli følelsesmessig skadet for resten av livet, er INGENTING. Hvordan skal man ville få unger i denne verdenen, når du aldri kan vite, eller kontrollere noe som helst med andres oppførsel?

 110. Utrolig bra skrevet! og du har helt rett vi mennekser dreper fler folk, en det haier gjør på flere år.. Og vi som går rundt å sier at haier er farlige rovdyr..

  Fikk virkelig tårer i øynene av å lese dette, du er et godt forbilde, med kloke ord 🙂

 111. wow, anniken! sitter med tårer i øynene, du treffer det så alt for bra, wow. håper du en dag skriver den boka, tankene dine og måter du setter ord på de er fantastisk, får lyst til å bli et bedre menneske! tusen takk

 112. Det er det første blogginlegget jeg har lest på noen blogg på kjempelenge! Bra at ikke alle blogger om ting som kropp, klær og barna sine, men sier det som det er.

 113. Godt å se at det finnes noen reflekterte mennesker her i verden, og da ikke minst blant bloggerne. Dette er vel det første, hele blogginnlegget jeg har lest (som er lengre enn 3-4 linjer). Nettopp fordi dette IKKE er helt høl i hue, kokkelimonke, tom i pappen, osv.

  Bra jobba!

  Flere folk trenger å skjønne litt mer, og klare å se LITT lengre en 3,5cm foran nesa si.

 114. Veldig bra skrevet! Aner ikke hvor mange ganger jeg har vurdert å slette facebook, bare fordi jeg blir så lei av å se alt det tragiske som folk deler..

 115. Utrolig bra skrevet! helt enig i det du skriver 🙂

  endelig en toppblogger som har skjønt det! kan være pen men samtidig ha antenner i hodet! 😀 veldig bra! du har kommet langt i livet, for du skjønner så mye, og tenker på viktige ting!

  enn det at ungdommer på 18 år skjønner sånt og har kommet så langt, men så er det massse folk på rundt 60 som ikke tenker på sånne ting! enn at noen dør uten å ha kommet lenger i livet enn å tenke på seg selv og sitt. det er faktisk skremmende mange tror jeg. som ikke skjønner hva livet går ut på.

 116. Jeg må bare innrømme, jeg har dømt bloggere før jeg har lest det de skriver mange ganger før. Jeg ser på bilder av ansikter tildekket med sminke og merkeklærne deres som er som klistret på kroppen med åpen-rom her og der og tenker «Oi, de er helt desperate etter å oppnå det oppnåelige.» Noen ganger blir jeg irritert og andre ganger blir jeg litt sjalu over at de fleste trenger bare tenke på småting i hverdagen. «Hvilken maskara skal jeg bruke i dag» eller «hvilke av alle de fine merkeklærne mine skal jeg ha på meg i dag for å bli sett» Men så begynner jeg å tenke meg litt bedre om. Kanskje jeg burde synes synd på dem, siden de er blinde for den store sannheten. DE KAN BARE VÆRE SEG SELV, OG DE ER PERFEKTE AKKURAT SOM DE ER. Hvis de prøver å bli noe annet så blir det bare feil, liksom. Og andre legger merke til det. Det er noe som mangler. Selve personen. Så nå når jeg først så bildene dine og merkene skrevet under dem tenkte jeg «Åh, ikke enda en,» og det beklager jeg. For der tok jeg feil gitt! Du lærte meg noe at det du skrev. At jeg ikke skal dømme en blogger før jeg har lest det de har skrevet 😉 Takk og bra skrevet Anniken.

 117. Det er ikke ofte jeg kommenterer blogger, kanskje til og med så sjeldent som 1 gang i året – og dette ble den ene gangen. For et fantastisk innlegg! Virkelig bra. Dette innlegget fikk meg virkelig til å tenke mer, og ikke minst bli mere sikker på hva det virkelig er jeg står for. Du er et fantastisk forbilde for både meg og andre, du kommer til å bli noe stort! Keep it up

 118. Du skriver så sykt bra, du kan være med å hjelpe så mange her i verden og hva du allerede har oppnåd er jo sykt i seg selv! Jeg digger deg, stå på videre <3

 119. Dette er grunnen til at vi går videre, dette er grunne til at vi fortsatt eksisterer!

  Disse menneskene som det har blitt så få av og en luksusvare!

  Takk Anniken, TAKK!!!!

 120. Når jeg hører «blogg» tenker jeg med en gang på silikon og merkeklær. Takk for at du er med på å forandre dette! Veldig bra skrevet, alle burde tenke som dette!

 121. Tusen tusen takk for at du skriver det du gjør! dette er tanker som preger meg hver eneste dag, fikk en tåre i øyekroken når jeg leste dette innlegget. jeg er utrolig usikker på om jeg ønsker å få barn slik som værden er nå. det er grusomt! arbeidsmarkede er også helt ute å kjøre, folk blir bytter ut så fort de blir slitne av det uoppnåelige presset. våg ikke å bli sykemeldt. «da er det over for din del» ser de uten å si det….. takk for at du deler, og takk for at det finnes flere med samme tanker som meg. har vurdert å lage en blogg bare for å få frem dette!!

  mvh Christine

 122. Bra skrevet! Synes det er utrolig bra at du bruker bloggen din på denne måten! Det er bra du skriver saker som dette slik at andre mennesker også får seg en tankevekker rundt dette temaet!

  Stå på videre, du er flink!

 123. Det er viktig å ikke miste håpet på menneskeheten. Jeg ble diagnosert med leukemi for snart 2,5 år siden (snart erklært kreftfri! :D) mistet håret, muskler, og ble helt utmattet av ingen verdens ting. Mine aller nærmeste og beste venner har stått med meg gjennom hele sykdommen, og har vært så forståelsesfulle som man kan forvente av noen som ikke har opplevd dette selv. Jeg prøver alltid å være slik selv. Å ikke dømme noen, å være hjelpsom. Når jeg så en gammel, blind mann som skulle gå ned trappa gikk jeg ved siden av han hele veien, i tilfelle han falt. Jeg sa ingenting, for det handlet ikke om meg, det handlet ikke om å få et takk, men når vi kom helt ned og jeg åpnet døren for han, så sa han takk likevel.

  Det finnes oppriktig, gode mennesker som gjør ting uten å forvente å tjene noe på det. Verden er full av dem. Jeg ser stadig folk som reiser seg på bussen for å gi setet sitt til en eldre dame eller mann. Det skulle absolutt vært flere av dem, MANGE flere, men å si at alle er forferdelige mennesker blir å ta litt hardt i.

  Ellers syns jeg innlegget ditt var både flott og godt skrevet, og hadde viktige og gode moraler. (Ikke bare om mobbing, men også om det uendelige presset til å se «perfekt» ut til enhver tid.)

 124. Du er virkelig flink til å skrive!❤️ Jeg digger deg og du er en spesiell blogger, og det ganske positivt! Du ser ting i den virkelige verden! ❤️ Du er bare fantastisk!❤️💕

 125. JA JA JA!

  Endelig en som har skjønt det, en som fakitsk tør å uttrykke sine sanne følelser. En som endelig ikke er likegyldig til verden og føller alle andre i en eneste stor sky av tåke.

  Fortsett med å blogge om disse tankene, det er DISSE som er viktige, ikke disse overfladiske innleggene om sminke og klær (selvfølgelig skal man få lov til å interessere seg i såkalte overfladiske ting som gjør en glad, der er jeg også skyldig).

  Dette innlegget får meg til å ønske at jeg kjente deg, at du var en el av min vennegjeng. Nå sitter jeg og tenker «endelig en som uttrykker meninger om noe annet enn karakterer, helgens fyllefester, hvilke gutter som er «digge» OSV».

  Egenskapen til å sette seg ned, reflektere og skrive noe som dette er gull verdt! Nå har jeg igjen tro på den jevnaldrene generasjon! (Og forresten når det gjelder barn og det at de nødt til å vokse opp i en verden som muligens er ennå mer overfladisk enn den vi lever i i dag; da tenker jeg at vi får ta det som en utfordring. Vi kan ikke la idiotiske samfunnsidealer ødelegge våre muligheter og liv. Det er opp til oss å kjempe tilbake ved å leve det livet vi vil ha til det fulleste. Vi må alltid huske å tenke selv og se verden utenifra. For hva ville jeg gjort i denne situasjonen hvis jeg ikke kunne se hva andre gjorde?»

  Bravo!

 126. Ååå det var helt utrolig bra skrevet! Jeg elsker bloggen din og innleggene dine, og skal med glede lese boken din hvis du skriver en! Jeg digger deg, samfunnet i dag kunne trengt flere av sånne som deg <3

 127. Du skriver så utrolig bra, tenker over så mye og klarer å få det ned i tastaturet, du er inspirerende og et forbilde!

 128. I stedet for å ønske seg en forandring, vær forandringen.

  I stedet for si at det burde være flere gode mennesker i verden, vær ett selv.

  🙂

 129. Jeg leser bloggen din når jeg får tid. Grunnen til at jeg ikke alltid har tid er fordi jeg går skole og bor alene. Jeg har bodd alene siden jeg var 16 år siden det ikke finnes vgs hvor jeg bodde før. Derfor måtte jeg flytte på hybel, helt for meg selv, kun 16 år. Og det er ikke sikkert du leser dette engang, men jeg ville bare fortelle deg at jeg forstår deg. Jeg har samme synspunkt på de tingene du nettopp snakket om. Hvorfor gjør vi ikke noe? Hvorfor er vi likegyldige? Det er ikke bra.

  Men du skriver på en så fantastisk bra måte og om noen kommer med negative kommentarer til dette så vet de ikke hva som foregår. Da er de fornøyde med å sitte i sofaen med poppcornbollen ved siden av seg. Fordi det skal ikke være sånn. Når jeg var liten ble jeg hørt, jeg lekte med sann og vann og ingenting kommenterte det, jeg lekte også med brettspill og ante ikke hva facebook, twitter, blogg og generelt hva en pc var. Dette skjønte jeg meg ikke på før jeg ble eldre, noe jeg er glad for. Jeg ble ikke presset til å gjøre noe bra når jeg var liten, jeg gjorde som jeg ville. Nå må folk gjøre det perfekte om ikke blir man ikke godtatt. Og det er helt forferdelig. Men Anikken, aldri slutt å skrive slike innelgg. Du får frem så mye bra og folk legger faktisk merke til det, tro det eller ei. Tusen takk

 130. Wow. Skikkelig bra innlegg!! Fullstendig enig i det du skriver. Tenkt så mye på mye av det samme. Hvor mye faktisk tiden har endret seg på forholdsvis kort tid! Skummelt! Hvor lite mennekene bryr seg om andre enn venner og familie er sykt. Akkurat som alle andre mennesker ikke er verdt noe som helst. Og ja bare så lite som å stoppe for de som går over veien uansett om de er gamle eller Unge er det ekstremt få som gjør.

  Jeg er 20 år og har flere tantebarn, en av dem har blitt mye mobbet, KUN fordi han ikke har råd til like mange kule og nye klær som de andre i klassen! Helt utrolig. Vanskelig å fatte hvordan de små barna faktisk holder på! Mobber både med ord og ved banking.

  Verden vi lever i blir bare mer og mer gale. Fler og fler dreper. Stjeler. Flere er utro nå enn noen gang. Og det er helt normalt og ha sex med mange forskjellige. Og du er en taper om du ikke har hatt det. Hvor ble det av å elske EN inderlig av hjerte og ikke ha mange for øye på en gang?! Tilogmed når du er sammen med en.

  Norge.. Som var ett kristent land er snart helt ugudelig! Synes det er ekstra trist! Det forklarer jo mye hvorfor Norge er som det er ..! Hvis de ikke har en de tror på (den høyeste og mektigste som kan hjelpe dem ut av mye og hjelpe dem med å bli ferdig med synden som ligger så alt for sterkt til alle mennesker) hvis de hadde trodd på ham og Hans veldige makt og frelse, bedt til Han om alt som var vanskelige så vil han mer enn gjerne hjelpe. (men menneskene må jo se ting før de tror på ting, men tro handler ikke om å se men tro på det som du ikke har sett men kjenner at er rett og etter du tror ber du om ting og han gir det med en gang på de underligste måter- alltid!) Da hadde det blitt en annen verden. Om folk hadde satt andre høyere enn sitt eget uendelige høye ego. Og at alle uansett forhold hadde klart og se det de har og være takknemlige FOR og ikke motsatt. DA hadde verden vært ett annet sted og leve da!!! Så lite som skal til men dog så mye for menneskene at de ikke klarer det .. Det sier litt …

  Takk for at du delte innlegget ditt. Sier en del om deg som person! Ha en fin kveld 🙂

 131. jeg vet ikke hva jeg skal si, det er som om du har lest tankene mine. Og jeg er så enig i alt du skriver på bloggen din. Du er virkelig god. folk må starte å bli litt modne og ha medfølelse for andre uansett om det ikke gjelder en selv. jeg er en fjorten år gammel jente og du er forbilde mitt.

 132. Du er reflektert, og du er veldig veldig klok. Det skal du ha. Du skjønner noe som veldig få gjør, du tenker tanker som veldig få har. Jeg kjenner meg litt igjen, og det gjør at jeg føler meg mindre rar, det gjør at jeg føler meg litt klokere.

 133. Wow. Dette var helt utrolig å lese. Fantastisk bra skrevet! Og jeg er SÅ enig! Mennesker er grusomme, dagens samfunn er GRUSOMT. Alle skylder på samfunnet, men det er jo VI som er samfunnet. Det er VI som må gjøre noe, VI som må rydde opp etter oss. Jeg er også utrolig skeptisk til å få barn selv kjenner jeg. Jeg husker at når jeg selv gikk på barneskolen, var det Bergans, dukker og sandkasser som gjaldt, som du sier. Nå derimot, har førsteklassinger ikke bare iPhone, men også egen iPad. Fjerdeklassinger har Facebook og instagram, og femteklassinger bruker 2XU treningstights og Canada Goose. Det er virkelig HELT utrolig, TOTALT KATASTROFE,

  Jeg har ikke vært noe særlig inne på bloggen din her før, fordi jeg generelt sett er skeptisk til toppbloggere, men jeg skjønner jo fort nå at du ikke er som dem og at jeg ikke har noe valg når det gjelder å besøke denne sida oftere! Du skiller deg ut i mengden, og DET skal du ha credz for.

  Stå på Anniken, klem.

 134. Hei Anniken.

  Jeg er en gammel klassekamerat av din mor og du kjenner ikke meg 🙂 Jeg snublet over bloggen din fordi din mor og jeg er venner på Facebook. Som en 44 år gammel mann trenger jeg vel ikke si at jeg følger med på bloggen din :-p Men jeg leste dette og ble fylt av håp. I mange år har jeg vært opptatt av sammfunnet både lokalt og globalt. Jeg blir så glad når noen på din alder har fanget opp nettopp det du skriver om media og hvordan vi blir manipulert til å tro hva som er viktig og hva som er virkelige verdier eller ikke. Jeg ble veldig glad av å lese dette og håper det er flere som deg i din generasjon!

 135. WOW ANNIKEN… jeg har tenkt på dette lenge, men har aldri klart å sette ord på det. Men det gjør du virkelig! Dette er vanvittig bra! Så altfor sant.. bare fortsett, du er spesiell som får det til! 😀

 136. Utrolig reflektert og flott skrevet! 🙂 Du gir meg (som en voksen dame) noe å tenke over og ikke minst ga du min datter på 15 år en tankevekker med dette innlegget… Hun sendte meg linken din og skrev: «mamma, se her da!»

  Da jeg spurte hva hun lærte av det hun leste skrev hun: «At jeg vil endre meg!»

  Med endring velger jeg å tro hun mente at det ikke er så nøye å være den hippeste, kuleste, morsomste osv… Men tillate seg å være seg selv + bry seg om andre selv om de «kuleste» ikke er like enig i at hun skal bry seg!

  Så jeg vier DEG en stooooor takk flotte Anniken! Dine ord ga god & positiv mening for oss her i heimen, noe som vi ønsker ta med oss videre! TAKK <3 Keep on doing the good work!

 137. Flott at du tar opp et sårt tema som dette, kudos til deg for det! Men et lite tips til fremtidige seriøse blogginnlegg som dette: Når du skriver «Jeg blir skikkelig redd av å se gutter og jenter på 13 års alderen ta selvmord fordi de blir mobbet på skolen. Fordi de ikke har de kuleste klærne», passer det seg ikke å reklamere for moteriktige og «kule» klær i nettopp samme blogginnlegg. Bare et lite tips, håper du ikke blir fornærmet, er bare godt ment. Lykke til videre! Hilsen fra Stavanger

 138. Så utrolig bra innlegg! Tenk om alle hadde lest det og klart å gjort noe med det. Da hadde kanskje gutten som tok sitt egt liv fordi ingen syns han var bra nok levd. Tenk om alle hadde stoppet for de gamle som skal over veien. Da kunne verden vært mye bedre. Du er en stor inspirasjon Anniken! Fortsett sånn! Du er herlig!

 139. Har lenge kikket på bloggen din, scrollet meg nedover slik som jeg gjør med alle andre blogger på topplisten. Har lagt merke til hva du har gjort med saken om kambodsja. Men nå traff du meg virkelig. For et utrolig bra menneske du er, og for en innflytelse du har på andre folk. Du traff i allefall meg nå, og du har fått meg til og ville være bedre. Du er nå min favorittblogger!

 140. Jeg har aldri kommentert bloggen din før, men wow! Du sier såå mye bra, og liker kjempegodt å lese bloggne din!! Jeg er helt enig med deg, mobbingen er noe vi må få slutt på. Jeg har blitt mobbet selv i maange år, og det er sant. På barneskolen hjalp det jo kanskje å si ifra til noen voksne.. Men når en starter på ungdomsskolen, og om en sier ifra, så ler bare folk av deg, og baksnakker deg. Hva skjer med verden? Haha

  skulle nesten hatt et eget fag på skolen som hette «mobbing», bare for å fofsøke hvertfall å banke det inn i skallen til folk, at mobbing løser ingenting..

  Selv har folk nesten hatt som hobby, å lage rykter om meg, sånn at de har noe å baksnakke om. Derfor.. Det er mange som har det mye værre enn meg, og når vi begynner å bli så voksne (jeg er 17) så burde vi ikke forsette med mobbing. Fleste burde ha vokst opp til nå, men sånn er det ikke alltid.. Vi må få vekk mobbingen, og da er det veldig bra at du skrev et sånt innlegg!! Det kan jo hjelpe noen 🙂

  Forresten, noe som er veldig kult er at faren min gikk i paralellklasse med moren din ellernoe. Hadde vært gøy å møtt deg en gang 😀 ville gjerne vært med på å hjelpe deg med alt dette

 141. Herregud, jeg blir imponert!! Du er sykt flink til å skrive, og tar opp et godt poeng her, keep up the good work (Y)

 142. Det beste æ har lest på lenge endelig noen som får opp øyan og bruk hode 🙂

  Veldig bra skrevet. Kunne ikke ha vert mer enig!

 143. Du aner ikke hvor mange ganger jeg har prøvd å si akkurat det, men her kommer du med hele historien! Og jeg er SÅ enig med deg at du ikke aner det! Jeg har jo blitt mobbet og blir det enda, jeg har ikke venner på skolen som jeg kan stole på…

  Jeg har hatt mange ganger tanker om å ta mitt eget liv, men når jeg tenker på det tenker jeg på konsekvensene til de vennene jeg ellers har, og ikke minst familien…

  Takk for at du skriver det du skriver!

 144. Takk, Anniken! Takk for at du er den eneste bloggeren som virkelig skriver om slike betydningsfulle ting, fordi det er så utrolig viktig! Takk for at du er en av de som bruker din stemme på dette! Mange er blitt redde for å uttale seg om hvilken retningen verden går i pga motstand fra andre mennesker som ikke vil innse sannheten, fra akkurat de menneskene du skriver om. Så takk, Anniken for at du ikke er redd! Aldri la noen ta fra deg denne stemmen, fordi det er den som betyr noe! Den betyr veldig mye for oss som ikke har en slik innvirkning på en så stor del av Norge, som det du har! Stå på!!

 145. Du skriver så utrolig fantastisk! Hadde du skrevet en bok hadde jeg helt klart kjøpt den, det skal jeg love deg.

 146. Jeg sitter å griner over det du skriver! Du er et helt utrolig menneske, jeg blir så inspirert av en så sterk jente som deg!

Leave a reply