ALACANTARA ECUESTRE

Kanskje verdens fineste perle? Alacantara ecuestre ligger litt utenfor Jerez, og er ca 1,5 time å kjøre fra Puerto Banus! Det er noen år siden jeg var her sist, men jeg kjente meg igjen i det vi kjørte opp en rett grusvei dekt av store trær, og hester som løper langs veiene. Hjemme, på en måte. Sånn langt inni sjela, er jeg da hjemme. For de som ikke vet, har jeg holdt på med hest så lenge jeg kan huske, og har både hatt ponni og hest. Drev aktivt med ponnitrav i flere år før jeg rett og slett vokste det fra meg. Men hest, aah, jeg skal ha hest igjen – en eller annen gang. Og jeg, som går som en krok i hverdagen, retter meg opp når jeg kommer på hesteryggen, helt automatisk. Det ligger i meg. Pustingen, hovene mot bakken, farten, rytmen, luktene, alt føles som hjemme. Så er det noe jeg setter pris på, etter alle disse årene er steder hvor det er respekt for hest. Man kan si mye om ridning i utlandet, men Alfonso på Alacantara er noe for seg selv. Jeg skulle gjerne blitt der noen måneder, og bare lært alt jeg hadde klart av han. Det hadde vært en ære. Så skal dere lyst på en ridetur når dere er i Marbella, er dette stedet å dra. Hva sier jeg. Det er verdt å dra til Spania bare for å dra hit. Jeg lover.

// Perhaps the world’s finest gem? Alacantara Ecuestre is located just outside Jerez, and is about 1.5 hours drive from Puerto Banus! It’s been a few years since I was here, but I recognized where I was as we drove up a road covered by large trees, and horses running along. At home at last, in a way. So deep inside my soul, I’m home. For those who do not know, I have been on the horseback for as long as I can remember, and have had both a pony and a horse. Actively engaged in ponyracing for several years before I simply grew it of me. But horses, aah, I’ll have a horse again. And I, who walk like a hook in my everyday life, straighten up when I get on a horse, automatically. It’s in me. The breathing, the hooves against the ground, the speed, the rhythm, the smells, everything feels like home. Then there is something I appreciate, after all these years there are places where there is respect for horses. One can say a lot about horseback riding abroad, but Alfonso at Alacantara is something else. I would love to stay there for a few months, and just learn everything from him. It had been an honor. If you want to go horseback riding when you are in Marbella, this is the place to go. What do I say. It is worth going to Spain just to go here. I promise.

This beautiful place, you can find: HERE

Leave a reply