♥ Jeg dro til Olympus for å lære meg å bruke kameraet mitt bedre, dette er hva jeg lærte:LÆR DEG Å BRUKE OLYMPUS!

· GJØR BILDENE KALDERE ·

Okey, så dette trikset jeg nå skal fortelle dere var revolusjonerende for meg! Haha, virkelig. Er det en ting jeg ikke har forstått meg på så er det det gule merkelige lyset som kommer automatisk på kameraet. Selvfølgelig får man fikset og trikset litt med det når det gjelder iso osv, men det er vanskelig. Så det dere må gjøre for å få dette AV er å gå inn på menu –> custom menu (de tannhjulene) –> scroll ned til color/WB –> scroll ned til «keep color warm» og sett den på off! Dette gjør en enorm stor forskjell på bildene dine. Grunnen til at dette står på er fordi i Kina bruker de ganske hvite lys. Mens her i Norge har vi lys som er ganske gule! So, håper dere forstod den biten haha! Hvis ikke kan jeg forklare bedre i kommentarfeltet! ♥ 

// Okey, so this trick was revolutionary for me! Haha, really. Is there one thing I have not understood me on it’s the yellow strange light that automatically comes on the camera. So what you need to do to is this: Go to the menu -> custom menu -> scroll down to the «color / WB» -> scroll down to «keep color warm» and set it on off ! This makes a huge difference on your images. The reason that this standing is because in China they use pretty white lights. While here in Norway we have lights that are quite yellow! //

LÆR DEG Å BRUKE OLYMPUS!

· BRUK  MOBILEN  TIL  Å  TA  BILDER ·

Dette er også ganske kult! En annen ting jeg lærte var hvordan jeg skulle bruke wifi på kameraet så jeg kunne overføre bildene mine rett på mobilen! Dette gjør man via en app og bluetooth. Dette har jeg drøyd så lenge med å fikse, og jeg er så glad for at jeg fikk det gjort. For du kan nemlig også ta bilder med telefonen din! Altså, si at jeg vil ta bilde av hele venninnegjengen på 17. Mai, da kan jeg bare ta frem mobilen og se det kameraet ser der. Trykk på Iphone skjermen å du har tatt et bilde! Super smart, enkelt og gøy! Haha, det å ta selfier blir en helt annen verden når man kan gjøre det på denne måten. Hvordan man gjør dette kan man enkelt lese i manualen eller rett og slett bare søke det opp på youtube!

// This is pretty cool! Another thing I learned was how to use wifi on my camera so I could transfer my photos right on my mobile! This is done via an app and bluetooth. You can actually take photos with your phone! So, say I want to capture the all my friends in one picture,  I can just use my phone and see what the camera sees there. Touch the screen and you have a picture! Super smart, simple and fun! //LÆR DEG Å BRUKE OLYMPUS!

· BESTEM  STØRRELSEN  PÅ  BILDENE  DINE ·

Siste tingen jeg lærte var at man kan fikse størrelsen på bildene dine. Altså, du kan endre størrelsen til Instagram f.eks! Hvor smart er ikke det?! De fleste Instagram bildene mine er tatt med Olympus og da er det supert å kunne få størrelsen på bilde riktig med engang. Da kan jeg passe på at jeg får plass til alt jeg skal inni den lille firkanten! Trykk på «OK» knappen på kameraet ditt og scroll ned til den lille firkanten med tall. Dette er altså bilde størrelser! Enkelt og greit. På «OK» menyen kan du også fikse veldig mye annet. Som om du vil ta bildene dine i RAW eller JPG. Om du vil ha blitz eller ikke osv osv. Så må dere bare spørre i kommentarfeltet! Håper dere lærte noe! ♥ 

// Last thing I learned was that you can fix your image sizes. My Instagram pictures are taken with Olympus and then it’s really cool to get the size of the image right at once. Then I can make sure I can fit everything I’m going to inside the little square! Press the «OK» button on your camera and scroll down to the small square with numbers. So this is the image sizes! Easily. The «OK» menu you can also fix much else. As if you want to take photos in RAW or JPG //

LÆR DEG Å BRUKE OLYMPUS!

21 Responses to LÆR DEG Å BRUKE OLYMPUS!

 1. Hei, hvor er kåpen på bildet fra? Litt uten om selveste artikkelen, men den var så nydelig! Har lett etter en sånn kåpe lenge.

 2. Hei Anniken <3 Jeg fant frem til keep warm color men det er ikke mulig å trykke på det? Fem av innstillingene er utilgjenelig å trykke på, hva gjorde du for å få det til? Håper på svar, det gule lyset har irritert meg også over lang tid!

  • Utrolig sent svar, så du har sikkert funnet det ut selv allerede, men til alle dere andre som kanskje ser dette nå, og ikke får det til, du kan ikke ha på Auto når du prøver å endre det, så du må ha på for eks M slik at du kan stille inn ting selv, da fungerer det<3

 3. Har ikke brukt mitt pen så mye eller satt meg inn i det, men dette var et genialt tips!! 😀
  Aldri mer gule bilder <3
  Men jeg fant det heller ikke på innstillinger, måtte endre fargebalansen osv på siden når kamera stod på auto 🙂

 4. Til dere som har problemer med å fjerne gult lys. Kamerahjulet kan ikke stå på Auto når dere går inn i menyen. 🙂

 5. Hei, jeg har olympus E-PL8, og jeg sliter med å få bildene mine fra kameraet over til appen. Jeg får til å koble meg på wifi å alt dette, tilogmed å ta selvutløser og bilder med iphone. Men når jeg skal prøve å importere bildene over til appen kommer ingen bilder opp. Det står «ingen bilder» Jeg er hjelpesløs… noen som har hadd samme problem?

Leave a reply