hh

Mellom grovt brød med jordbærsyltetøy..

IMG_7478

DETTE TRENGER DU:

Hvetemel
Litt havregryn
Sammalt hvetemel
1/4 Fersk gjær
1ts eddik

IMG_7467

SÅNN GJØR DU: 

 1. Bland den ferske gjæren med litt lunket vann. Test på håndleddet ditt for perfekt temperatur
 2. Bland sammen 1ts eddik og litt salt, eddiken tilsettes for å holde brødet ferskt lenger (kjerringråd) 
 3. Deretter bland sammen hvetemel, sammalt hvetemel og litt havregryn sammen med vann til du har nok deig
 4. Smør litt smør i en liten brødform og putt deigen i. La den heve over natten med et lite håndkle
 5. Putt brødet inn i ovnen på 200 grader og la det stå i 40-50 min.. NAM!

IMG_7480

· JEG HAR IKKE KJØPT BRØD SIDEN ·

Okey, dette har jeg snappet om så mange ganger nå at det kanskje var på tide å vise dere hvordan jeg gjør dette her? Jeg har ikke kjøpt brød på butikken siden jeg begynte å lage mitt eget og med god grunn. Så enkelt, så simpelt og så mye mer sunt. Jeg føler jeg spiser noe rent og kontrollert, enn noe vassent og gammelt. I don´t know, men en ting skal være sikkert og det er at alle produksjoner rundt brød blander gammelt og nytt. Jeg vet ikke. Når du først spiser et halvt brød på morgenen med godt pålegg, sprø skorpe og varme kanter vil du ikke ha noe annet lenger. I tillegg vil jeg vil si at det er billigere enn å kjøpe brød hele tiden. Mel koster ikke stort. Så det er et lite tips for fattige studenter også, billig, enkelt og raskt!
Jeg kommer ikke akkurat til å kjøpe meg brød i nærmeste fremtid for å seia det slik! Haha. Ha en super dag dere 

. . .

17 Responses to LAG DITT EGET BRØD HJEMME!

  • Altså jeg bare heller oppi, sånn at det dekker «halve» brødformen ish. Så hever det seg til hele!

 1. Hei! Håper du har tid til å svare, hadde blitt veldig glad. En dag for litt siden la du ut bilder av fine tekster/lyrikk på Snapchat. Hva heter denne boken :)?
  Ha en fortsatt fin dag kjære Anniken!

 2. Hei Anniken. Jeg har lest bloggen din nå fast siden du omtrent startet med dette. Noe jeg savner er de endeløse, dype og ærlige innleggene som fikk meg til å glemme alt rundt meg da jeg leste det. Jeg kunne sitte på t-banen eller toget å tenke at, en dag, en dag håper jeg at jeg også blir like flink til å skrive og sette ord på ting slik Anniken gjør. Jeg synes innleggene dine har blitt korte og litt for lite «Anniken»? Kan jeg si det sånn? Haha.. poenget er at jeg savner sånn du blogget før, savner at du fikk hele jævla norge til å tenke og ville bli forfattere hele gjengen. Håper det snart kommer et sånt innlegg igjen..
  Klem fra meg<3

  • Og da den videoen av da du dro til Bergen kom ut, da gråt jeg. Jeg gråt fordi du er så jævla flink til å bare gjøre det du har lyst til. På dagen, flytter du til fuckings bergen, uten en gang å vite hvorfor. Du aner ikke hvor stor inspirasjon du er for meg. En dag, Anniken, en dag håper jeg at jeg også tør å gjøre det samme.

   • TAKK <3, det er bare å gjøre. Vet du det? Holdte på å tisse på meg, men man må innimellom bare presse seg litt.

Leave a reply