· MIN FAVORITT RESTAURANT ·

Ååh, jeg kan ikke forklare med ord hvor koselig dette her var. På dette lille vakre stedet var jeg og Anders på før «første» date. Jeg husker jeg gråt, nektet og la meg ned i sengen. Jeg var så redd, jeg var så innmari redd. Jeg klarte ikke fokusere, kle på meg eller bekjempe klumpen i magen. Jeg ville ut av døren, løpe vekk og sende Anders hjem. Jeg fikk det ikke som jeg ville. På en eller annen måte fikk Anders meg med på min aller første ordentlige date. Hater det ordet forresten, så jævla klisje. Vel, jeg husker jeg satt der mens jeg rødmet, skalv og var redd for at kanskje trusekanten syntes utenpå buksen. Slike ting, slike ubehagelige ting som plutselig hodet mitt valgte å konsentrere seg om. Det var likevel en fin kveld, selvom jeg tok skjerfet over skuldrene mine for å dekke rumpen når jeg gikk ut døren. Selvom Anders visste hvem servitøren var, selvom mennesker kanskje stirret litt og selvom jeg var livredd for å se dum ut. Maten var nydelig og atmosfæren var upåklagelig. Plutselig satt jeg her igjen. Med de samme servitørene, det samme bordet og med den samme personen. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg ikke har kost meg så mye på flere år. Hatt så ro i sjelen, eller smilt så mye av ren lykke mens jeg sippet det fjerde glasset med natur vin. Dette stedet er så..
Upåklagelig. Jeg kunne flydd hit kun for å spise, se og høre – for å deretter fly hjem igjen 

♪ Listen to:  Beautiful hell – Adna

.  .  .

For maten er så fantastisk at jeg får vann i munnen av tanken. Hadde Gordon Ramsey satt seg ned hadde han klappet seg selv på begge bena, mens han skrek hurra. Symfonien av maten, vinen og servicen. Jeg kan bare ikke få skrytt nok. Samtidig er ikke dette en high class, klein og nesten litt ukomfortabel restaurant. Om du forstår hva jeg mener, jeg vet du forstår. Du må ikke pynte deg og alt runt er i dyp rustikk. Gamle møbler og behagelig atmosfære. Men maten på bordet er som tatt ut av en overdrevent fin restaurant du drar på en gang i året fordi det tar på like mye psykisk som fysisk. De har også et bredt og da mener jeg bredt utvalg av vin, natur vin, dessertvin og mye mer. Servitørene vet hva de skal gi, og plutselig sitter du der med åtte glass og smiler enda litt til. Brødet, smøret – alt av det fineste. Noe som kanskje toppet kvelden var kvinnen som kom bort, hun som driver det hele. Min barnepike, altså.. Haha, hun har vært min barnepike som barn, og holdt den lille kroppen min. Det ble nesten litt for surrealistisk, litt for mye fint å ta innover seg. Hvor liten verden er, hvor fantastisk det hele var.

Jeg blir varm bare å snakke om det.

B  I  E  N   –   B E R G E N

Kvelden endte i mer regn, mer prat – mer kos.

17 Responses to MEG, DEG & FØRSTE DATE

  1. Jeg så deg på snap på VG, og må si at du er vakker naturlig. Ikke fiks på deg selv, det er unødvendig! 🙂

  2. Virker som en helt utrolig skjønn plass! Dit vil jeg dra. Føler jeg blir inspirert innen så mangt hver gang jeg titter innom bloggen din!

  3. Anniken! Så du la ut smakstesting av vegansk ost på Snapchat. Herregud, de ostene smaker høgg i forhold til Violife som du får kjøpt på helsekost og noen matvarebutikker! Beste veganske osten ever å ha på brødskiva. Du får «vanlig» gulost, cheddar, røkesmak osv. SÅÅÅ god. Litt dyrere men så verdt det. Ta det fra meg som har vært veganer i 4 år. Jobber ikke for dem ellernoe, haha, men de nye veganostene ute nå skaper dårlig rykte for veganerlivsstilen altså.

  4. Så fint innlegg ❤️ Visste du at lokalet opprinnelig var Apotek Bien og at det er derfor interiøret er så særpreget? Synest selv det er ganske spennende, anbefaler deg å google det, siden det faktisk er et av de få lokalene i landet hvor det originale apotekinteriøret er bevart 🙂 Kan jo godt hende du vet dettr fra før men klarte ikke la være! Jeg liker hvordan de bruker lokalet til noe helt nytt, men likevel tar vare på det som gjør det spesielt 🙂

  5. Du er så fantastisk nydelig! Jeg ser nå på siste sesong og du er en av dem som har gitt positivt inntrykk på meg. At du er så dønn ærlig og åpen står det respekt av. Jeg heier på deg. Heier på deg og Anders 🙂

  6. Dere to er så fine. Jeg liker deg så godt Anniken! Jeg ser på bloggerne hver kveld, og samboeren min rister selvfølgelig på hue av at jeg følger med på dette. Haha. Men hender han ser over skuldra mine og titter med meg. Allikevel rister han oppgitt på hode av det meste. Men når du kom på, så sier han: «hu der liker jeg faktisk! Hu er så snål!»

    Vi er fra Grenland, så snål betyr at du er søt, likende og herlig. Haha, da måtte jeg le litt av han??

    Heier på deg og dere!

Leave a reply