· NY MANDAG, NY VIDEO ·

Endelig har jeg fått til en ny video til dere! Har ikke vært bare bare med all reisingen i det siste, men jeg tror at jeg skal få til en neste mandag også! Så jeg lurer litt på om jeg kanskje skal sette i gang en spørsmålsrunde.. Ellers må dere bare fyre ut med hva dere vil se i neste video!

// Finally I got a new video for you! Have not been easy with all the traveling, but I think that I will manage one next Monday too! So I wondering if maybe I should make a round of questions .. Otherwise you just fire out with what you will see in the next video //

MINE BESTE BØKER (VIDEO)

57 Responses to MINE BESTE BØKER (VIDEO)

 1. Ååå tusen strålende soler er den beste boken som finnes! Skjønner likevel ikke hvordan begynte å gråte mot slutten bare, jeg tror jeg gråt fra Nana døde og til den siste siden i boka, haha… Du burde forresten lese Diary of an oxygen thief, det er den mest spesielle boken jeg har funnet men den er sååå utrolig bra!!<3 Hvis du søker på quotes fra den boka så skjønner du kanskje hva jeg mener med at den er bra men samtidig utrooolig spesiell!

 2. Khaled Hosseini sine bøker er om Afghanistan, spesielt drageløperen og tusen strålende soler, siden han selv er derifra! Men du prøver å sikte mot midtøsten, haha, så det gikk mot riktig retning ihvertfall 😛

 3. Jeg ville bare si at jeg elsker videobloggene dine. Stemmen din og måten du snakker på er så avslappende og behagelig. Du høres ut som en som har levd i 70 år som bærer på vanvittig mye kunnskap. Det hørtes gjerne rart ut, men det er noe med deg as… Håper virkelig du skriver en bok.

 4. Indias Datter er helt fantastisk.
  Om du ikke har lest «Ut å stjæle hester» av Per Petterson anbefaler jeg den. Litt sær bok som bare ble en film i hodet mitt når jeg leste den.

 5. Hei! Jeg vil virkelig anbefale deg å lese «Historien om Pi». Jeg vet det har kommet ut en film etter boken, men den er så DÅRLIG i forhold. «Historien om Pi» er en utrolig spesiell og velskreven bok, som virkelig når helt inn under huden. Tror jeg har veldig lik boksmak som deg, så nettopp derfor jeg anbefaler den! Den hadde feks blitt altfor spesiell for mange av mine venninner.. Ellers liker jeg «Før jeg brenner ned» og «La meg synge deg stille sanger» Klem<3

 6. Flott video, har nettopp lest A Thousans Splendid Suns (tusen strålende soler, leser alltid bøker på engelsk), og elsket den! Vil anbefale å sjekke Shantaram og Three Cups of Tea, satt i henholdsvis India og Afghanistan. De er de neste bøkene jeg skal lese, etter jeg har lest ferdig Lost in Translation, en bok om en jente og moren som flytter fra Hong Kong til NY for å skape et bedre liv, men ender opp å jobbe i en sweatshop i China Town. Har ikke lest den ferdig enda, men er allerede forelsket. Så rå. Mamma beskrev den som «vakker og trist». Ellers MÅ du jo lese Gutten i den stripete pysjamasen, om du ikke har lest den. Du kommer deg raskt gjennom den (typ en dag), så det er ingen «unnskyldning» der. Handler om Holocaust, men er så annerledes enn alle andre bøker. Det er min all time fave bok, den er så vakker og trist, og perspektivet den er skrevet i er så spesielt. Er også en av de få bøkene jeg synes er gode både på originialspråket engelsk og oversatt til norsk (har lest den tre ganger, to på norsk, en på engelsk», haha!

  Og en siste ting, har lagt merke til at du bruker ordet «simpelt» synonymt med enkelt, men det er feil. Simpel på norsk betyr å være smålig o.l. Bare sånn at du er obs på det, er nok en del som hadde blitt fornærmet om du kalte boken eller personen for simpel, for det er veldig negativt i ordets sanne forstand.

 7. Sett bort i fra de bøkene du holder på med nå så har vi lest nesten akkuratt det samme, veldig gøy. Jeg vil virkelig anbefale deg å lese Morgen i Jenin av Susan Abulhawa, tror den er midt i blink for deg! God tur til LA 🙂

 8. Kan se for meg at du vil like Paulo Coelho sine bøker, min favoritt er «Elleve Minutter». En helt fantastisk bok om en ung jente fra Brasil som blir lurt til Europa for å jobbe som prostituert. «Veronica vil dø» fra samme forfatter er også veldig bra!

 9. Anbefaler virkelig å lese «morgen i jenin», fantastisk fin bok som handler om konflikten mellom Pakistan og Israel. Historien viser hvordan et vanlig liv kan bli snudd på hodet når du plutselig lever i en flyktningsleir midt oppi krigen og hvordan krigen påvirker deg og de rundt deg som menneske. Veldig gripende og jeg gråt selv (Noe jeg aldri gjør??) på slutten av boka. Litt i samme gate drageløperen men jeg likte denne mye bedre!

 10. Vil anbefale deg å lese Shantaram!! Har lest mange av de samme bøkene du har lest og tror virkelig du hadde likt den boken. Flere ganger underveis i boken har jeg måttet stoppe opp og tenke over det som står fordi det er så dypt eller så sant, og det føles som om man får åpenbaringer fordi måten han formulerer ting eller reflekterer gjør at man tenker over det man allerede vet på en annen måte. Det er en lang bok, men det er fordi historien er så unik og den baserer seg på livet til en som var en av verdens mest ettersøkte kriminelle som rømte fra fengselet. Søk opp litt om boken, les noen quotes og kjøp og les boken. Misunner deg om du ikke har lest den, for jeg skulle gjerne lest den på nytt for første gang!

 11. Jeg anbefaler deg virkelig å se filmen «Age of Adaline», en spesiell men utrolig bra film! 🙂

 12. vil anbefale deg å lese bøkene av Paulo Coelho – de forandret måten jeg ser på livet på – frelst! en annen bok jeg tror du ville likt er «muleum» av Erlend Loe. Det er en bok som handler om en ung jentes søk etter døden, så du skulle tro den var trist og depressiv, men den er full av fantastiske øyeblikk, og den er skrevet på en så latterlig humoristisk måte at det er en av de beste bøkene jeg noensinne har lest!

  en annen forfatter jeg tror du ville elsket er Dan Brown. Bøkene hans er kanskje i en litt annen sjanger enn det du er vandt med å lese, men å se all tid som har godt ned i en bok, og alle detaljene, er virkelig helt fantastisk. spesielt da – tapte symbol, da vinci koden, engler og demoner, inferno !!

  🙂

 13. Har sett den siste spørsmålsrunde-videoen din så utrolig mange ganger, for den gir meg noe. Måten du formulerer deg på og klarer å få de minste tingene til å gi mening er helt utrolig. Så håper på en slik video igjen, hvor du ikke bare svarer på de overfladiske tingene, men også de dype som du har så god peiling på.

 14. Hei! Jeg ser at du har fått flere anbefalinger angående bøker allerede. Likevel vil jeg anbefale deg å lese Donna Tarts «The Gold Finch» (Stillitsen på norsk) med en gang du er ferdig med den boken du holder på med nå. Den er helt spesiell, og man sitter igjen med en unik følelse av å ha sett verden og mennesket etter man har lest den. I boken følger man en gutt fra han er rundt 7 år, og mister moren sin i bombeangrep i New York, og gjennom livet. Man får sett en annen side av USA enn det poshe New York og det rike Hollywood, og boken er absolutt ikke behagelig å lese hele tiden. Det er ingen kjærlighetshistorie, men det er likevel en liten tråd i fortellingen med noen av de vakreste og råeste ordene om kjærligheten jeg noen gang har lest. Jeg vil virkelig anbefale deg å lese den!!

 15. Elsker videoene dine!
  For noen dager siden ble jeg ferdig med «Et helt halvt år» av Jojo Moyes, som du sikker har lest eller hørt om. Om du ikke har lest denne, anbefaler jeg den på det sterkeste. Den får deg til å se hva du burde være takknemlig for i livet, og i tillegg tenke på hva du ville gjort i deres situasjon.

  Gleder meg til å høre mer fra deg 🙂
  Kanskje du kunne filmet en Vlog?

 16. Jeg vil annbefale deg boken drømmehjertet av cecilia samartin! Den er helt nydelig og fantastisk skrevet. Tidsperioden er på 1950 tallet og handler om to kusiner fra Cuba, og hvordan revolusjonen på Cuba påvirker dem.
  Jeg er ikke en lesehest, men den boken har jeg lest 5 ganger.

 17. Fin video, anbefaler også Et helt halvt år som hun over.

  Lurte på hvor stolen din er kjøpt, og om du snart kunne laget et ebay innlegg? 😀

 18. Tusen takk for tips! VI har utrolig lik smak når det kommer til bøker (og forsåvidt mye annet også) Gleder meg til å lese disse!

 19. Jeg ser at flere har kommentert at du må lese «morgen i Jenin» og jeg må bare backe up det, Du ____MÅ____ lese den. Tusen strålende soler og Morgen i Jenin er mine absolutte favoritter.

 20. Jeg og elsker Khaled Hosseini, har lest alle tre bøkene du nevnte. Blir så veldig trist av de, men de setter liksom perspektiv på livet.
  Vet du foresten om noen frisørsalonger i Bergen hvor de er flinke på greath lenghts? 🙂

 21. Har lest mange av bøkene, og er helt enig med deg! En utrolig vakker bok du burde lese, er «Alt lyset vi ikke ser» av Anthony Doerr. Om to unge mennesker, og hva krigen gjør med dem. Satte spor i meg.

  God tur til LA!

 22. ååå, kan du lage sånn «apartment tour»?? Hadde elsket om du kunne gjøre det som en av mandagsvideoene dine!!

 23. Enda en «blindebok» (hvis man kan kalle det det? bok med blind hovedperson, altså) er All The Light We Cannot See, den er rett og slett veldig bra, også med tanke på å få vridd hjernen litt som du snakket såvidt om med hvordan det er å plutselig ikke ha en sans som vi tar litt for mye for gitt litt for ofte. Ellers ser jeg at det er en del andre som har nevnt Shantaram over her, så slenger meg også på den, fordi det er faktisk en av de beste bøkene jeg har lest noengang (til og med etter de altfor mange bøkene jeg har akkumulert i løpet av de siste typ 10 årene)

 24. Jeg elsker også Khaled Hosseini sine bøker! Synd man ikke kan lese bøker for første gang flere ganger.
  Hvis du ikke har lest Drømmehjerte av Cecilia Samartin anbefaler jeg denne, det er en sterk historie

 25. Så noen over her anbefalte bøker av Paulo Coelho. Hvis du ikke har lest Alkymisten anbefaler jeg deg å lese denne. Dette var den første boken som virkelig gjorde meg bergtatt. En helt annerledes måte å se verden på. Den handler om tegn, skjebnen, meningen med livet. allikevel blir det fortsatt ikke en kjisjé. Den er så vakker. Beskriver en gjeters dedikasjon til livet og sjansene en bys på. Jeg måtte lese denne gjennom en skoleoppgave, og jeg skulle ønske dette var obligatorisk pensum. Jeg ble forelsket i ord etter å ha lest denne boken.

 26. Det er helt latterlig hvor mye du inspirerer meg, Anniken. «En gammel sjel i en ung kropp» – det merkes tydelig i denne videoen. Du er så dyp til sinns, litt som en filosof. Kunstnerisk. Du er av sjelden type, enestående. Virkelig. Smart på livet og rik på erfaringer. Jeg liker at du er så sær, så egen. Du er annerledes, og det bare ved å være deg selv fullt og helt. Du prøver ikke, du bare er. Du har et naturlig talent i formidling samtidig som du har mye på hjertet. Jeg har full tro på at du kunne ha blitt en dyktig forfatter. Du har en så vakker sjel.

 27. Anbefaler deg å lese bøkene fra Kathrine Webb. De er utrolig bra! Vi leser samme type bøker så du blir helt sikkert å like de 🙂

 28. Vet ikke helt hva det er, men jeg føler meg sterk når jeg leser bloggen din. Du er liksom så all-in på hvem du er, utstråler en styrke, selvstendighet, sårbarhet, feminisme, unikhet, ja… Jeg liker det, og at du er en blogger som kanskje ubevisst får leserne til å føle seg god nok. Ville bare dele det. Takk for at du er deg.

 29. Jeg har lest alle bøkene du nevner skrevet av Khaled Hosseini, startet med tusen strålende soler, drageløperen og til slutt «og fjellene ga gjenlyd». alle bøkene er fantastisk bra, men den sistnevnte tok kaka for min del, utrolig bra og trist bok!

 30. Anbefaler «Alkymisten»og «Tegn til kjærlighet». Sistnevnte av Jan Kjærstad, faktisk.

 31. Tusen takk for anbefalinger av bøker ? Og stort jaaa til ny spørsmålsrunde på video!! Du er så inspirerende!

  Kos deg masse på tur ?

 32. Ha gjerne flere bokanbefalinger!!! Har samme smak i bøker som deg, elsker at du elsker tusen strålende soler <3 Min absolutt favorittbok!

 33. Det slår meg i hver video du lager Anniken. At du er så klok, at du tenker så dypt. Jeg ser videoene dine om og om igjen, og vi er like gamle. Jeg elsker videoene dine, bloggen din og hvordan du formulerer deg på. Måten du beskriver vennene dine på, hvordan de har hjulpet deg, det minner meg bare på hvor heldig jeg er som har venninner som ber meg om å ta meg sammen når jeg gruer meg for noe helt absurd. Tusen takk❤️

 34. Hei!
  Jeg anbefaler deg på mitt sterkeste å lese Mirakel av R.J. Palacio. Jeg har fått flere av vennene mine til å lese den, og vi er søren meg enige om at den er en av de fineste bøkene vi har lest. Vi kan nesten love deg at du kommer til å sitte igjen med tårer i øynene med tanker.
  Du kommer til å bli helt slukt av boken når du begynner å lese, tro meg.

  Mvh,
  Elin

 35. Anbefaler deg å lese «I skyggen av Banyantreet».

  «I skyggen av Banyantreet» er basert på en sann historie fra det kambodsjanske folkemordet under Røde Khmers styre, og er den fineste boken jeg har lest. Du som har en sterk nærhet til landet og folkeslaget vil nok elske denne boken. Den er fortalt gjennom en barnestemme. Metafor- og bildebruken er slående bra, og håpet til forfatterstemmen er så fin, men likevel så trist med kunnskap om hva som faktisk hendte.

  Jeg valgte å lese denne boken etter mitt besøk i Kambodsja da jeg lærte mye om historie, politikk og kultur. Jeg fikk kjenne på tragedien som rammet landet på 70-tallet, og som i stor grad preger landet den dag i dag. Også den gang valgte omverdenen å lukke øyne og øre!

  Synes du gjør en fantastisk jobb i/med serien Sweatshop.

 36. Ser fleire har kommentert det, men du MÅ lese Drømmehjerte av Cecilia Samartin. Det var denne boka som fekk meg til å begynne å lese igjen etter mange år med lesepause 🙂 Ser forsåvidt at vi har veldig lik boksmak. Har kost meg masse med fleire av bøkene du har her 🙂

  Stor klem til fantastiske deg! <3

 37. Tusen strålende soler er HELT fantastisk. Ord strekker ikke til. Det er en av mine to favoritter i verden – den andre jeg elsker er «Morgen i Jenin» av Susan Abulhawa. Den er.. helt helt helt fantastisk den også!

 38. Anbefaler du å lese tusen strålende soler på norsk eller engelsk? Føler av og til at dersom man leser en bok som opprinnelig er skrevet på engelsk, så mister den litt av «personligheten» når den er oversatt til norsk. Men samtidig hvis det er et tungt språk, så ville det selvfølgelig vært enklere å lese på norsk. Skal lese den når jeg ligger på stranda og har ikke lyst å måtte konsentrere meg masse for å klare å lese den.

 39. Herregud vi har jo helt lik boksmak ser det ut som. Jeg også har lest så ufattelig mange bøker at det nesten er nifst…
  Hvis det er en bok jeg virkelig kan anbefale deg å lese så er det, nei herregud det fins så mange flere, men siden du nevnte Indias datter anbefaler jeg på det varmeste å lese Shantaram. Den er utrolig lang og til tider tung, men fyfaen for et nydelig kunstverk den boken er. Jeg har grått, ledd, frydet meg, vært skremt og spent og fascinert. Den beskriver en reise i India der du får innblikk både fra slummen og fra den rike delen av India. Den inneholder kjærlighet og ondskap. Medmenneskelighet og egoisme. Lengden er et hinder, men likevel knytter du deg så voldsomt til karakterene i boken at de nesten blir virkelighet. Jeg har aldri følt meg så tom innvendig før som etter siste side ble lukket av den boken, og det tok lang tid før jeg klarte å plukke opp en ny bok igjen. Den er ikke en typisk bok, veldig spesiell, men med et så underfundig og vakkert språk og ekte bilde på mennesker.
  Shantaram, les den!

  Over til noe annet; jeg så på bildene du la ut av rommet ditt her om dagen og er veldig interessert i en leilighet-tour. Trenger ikke å være på video, men litt mer sånn hva du tenkte da du innredet, hvor du kjøpte møblene og hvor mye de kostet. Skal snart innrede selv, og har masse ideer. Spesielt den lille lesekroken din er så vakker. Med stolen og den vevede puffen, det inspirerte hvertfall meg!

  Ha en fin dag videre!

Leave a reply