Trykk på bilde for å se hele videoen!

Fjooo! I dag tidlig var jeg på møte med statsrådene i stortinget, og ikke minst andre bloggere, influensere og mediapersoner. Lille meg som har så lyst til å dra rundt på skoler for å snakke om nettopp dette må kanskje ta tak i meg selv. Uansett, føler meg så takknemlig for å få lov til å delta! At barne og likestillings ministeren og folkehelse ministeren velger å snakke med oss er så innmari stort. Jeg synes det er så fint at de tar oss inn i varmen, i stede for å sette retningslinjer for noe man kanskje ikke vet så mye om. Jeg hadde 3 minutter på meg, men dette er noe man kunne snakket om i timesvis. Å jeg må få lov å si at noe av det viktigste for meg er at bloggere starter å være åpne og ærlig. Da mener jeg ikke om at de har tatt operasjoner og står for dette, men at de forteller at de gjorde det fordi de var usikre på seg selv. Det hjelper ikke å ta silikon, for å så si at det reddet hele deres selvbilde til tusenvis av unge jenter. Om du skal si det, må du fortelle hvorfor du faktisk valgte å gjøre det, i stede for å slenge på en rabattkode på operasjonen. Psykisk helse er så forbanna viktig, og selv ble jeg ikke alltid tatt seriøst. Kun fordi jeg var slank, søt og hadde blondt hår. Jeg var på en eller annen måte uskadelig, og det gjorde at jeg fikk innoversyn. Jeg begynte å finne feil på meg selv i tidlig alder. Dette presset omhandler så mye mer enn bare kropp, men også det at vi skal være så veldig forsiktig med å fronte jenter med former, ved siden av tynne jenter. Det er ikke ok å sette seg opp mot personer på sosiale medier som det der. Det finnes så mange jenter som sliter med å gå opp i vekt, og det er her fokuset må endres. Vi må begynne å se mangfold, i stede for å hakke ned på enkeltpersoner. Vis pupper, underliv, strekkmerker og rumper i skoleundervisningen! Ikke minst må foreldre starte å ta tak i problemet. De er nødt til å bli flinkere på sosiale medier, og ikke minst vite hva barna faktisk har mellom fingrene sine. Vi ser aldri unge mennesker kommentere under nyhetssaker på nett. Det er voksne mennesker som mobber! Jeg aner ikke hvor de får det fra, men barna leser dette. Unge mennesker ser fortsatt sine foreldre og voksne autoriteter som forbilder. Man MÅ begynne å tenke over hva man skriver på nett, uansett om man mener det godt eller vondt.

Som helsesistah så fint sa i dag: jeg kan bare være meg, og jeg kan være det forbilde jeg vil at andre skal være.

16 Responses to MØTE MED STATSRÅDENE (VIDEO)

 1. You rock. Kjempebra at du står på for alt dette, er helt enig med deg i alt. Og du er flink til å snakke, uten manus og få frem så mange gode poeng! Digger deg og dette.

 2. Hei. Nå er ikke jeg en som pleier å kommentere, og i hvert fall ikke med negative kommentarer, men nå kjenner jeg faktisk at jeg må få sagt litt fra “den andre siden” (og dette er ikke på noen måte ment som noe negativt mot deg som person, men mot et utsagn du sa som du og andre med samme mening kan reflektere litt på).

  Jeg er veldig enig med deg i det du sier om plastisk kirurgi, MEN jeg kjente jeg ble litt provosert av at du snakket om at vi ikke kan få “utryddet brystreduksjon”, som om bryst reduksjoner er et problem? Har det noen sinne blitt frontet? Mulig jeg har gått fullstendig glipp av at det har blitt trendy, og det er mulig jeg syns det var litt ekstra sårt nettopp fordi jeg har tatt en selv, men da var jo det på ingen måte for å møte noen ideal kropp, for det er på ingen måte det man oppnår med den operasjonen. Det man oppnår er store groteske arr og mindre smerte i hverdagen. Brystreduksjon er en operasjon man tar av helsemessige årsaker, på lik linje som en opererer for f.eks. en kneskade. Man gjør det for å forbedre hverdagen, ikke selvbildet. Bare la det marinere litt.

  • Oisann! Hei, nei da har du bare missforstått veldig min mening! Jeg mente det som fin ting. Og at det er så normalisert å snakke om å forstørre, men ingen nevner noe om å forminske, når det også går i samme bås. Synes det absolutt er nødvendig for mange som føler på det og vet det er mye helseskader! 🙂 Var mer som å forstå et større spekter, og det at silikon ikke kommer til å bli utryddet på lik linje som reduksjon! 🙂

 3. Synes det er ekstremt bra at alle disse tingen kommer fram og opp i lyset. At det blir snakka om. Har selv levde meg en usikker kropp i mange mange år. Helt til jeg innså at alle kropper er forskjellige, kropp er bare kropp. Er så mye annet som gjøre oss til mennesker enn osen kroppen vår ser ut.

 4. Anniken, du er bare helt konge! Fy flate, jeg digger at du tar opp dette, tørr å ta i “dritten”, gjør en forskjell og står for det du mener! Du inspirerer så mange flere enn du aner! Stå på og fortsett slik!<3<3<3

 5. Respons på snapstoryen din.

  Mener du at det er riktig å hevde at alle som gjør sånn, gjør det fordi de er «usikre på seg selv»?

  Det synes ikke jeg. Jeg går med høye sko i blant, ja, jeg ser høyere ut. Men grunnen til at jeg bruker det er fordi jeg synes det er fint. Ikke fordi jeg er usikker på egen høyde.

  Jeg har også farget håret en gang, fordi jeg synes det var fint med litt annen farge enn min egen. Ikke fordi jeg var usikker.

  Jeg har tatt silikon i puppene, ikke fordi jeg var usikker eller hatet mine små pupper, men fordi jeg synes det er fint med medium store pupper.

  Jeg har tatt Restylane. Fordi jeg som spedbarn måtte operere i munnen, og overleppen ble liten. jeg gjorde overleppen mer fremtredende og proposjonal med underleppen. Det var heller ikke noe som gjorde meg usikker, men jeg synes det var penere med et proposjonalt ansikt.

  Jeg er så lei av at du og andre skal sette sånne som meg i bås. Å si rett ut «dette gjorde hun fordi hun var så usikker på seg selv», og hevde at det er sannheten. Det er kanskje det for noen, men ikke for alle. Jeg har god selvtillit. Jeg vet at jeg er smart, snill, omtenksom, og pen. Jeg hadde ikke dårlig selvtillit før jeg gjorde noen av disse tingene og det er dermed ikke det som var grunnen. Jeg skal fortsette å gå rundt i mine høye sko, jeg skal ikke ta ut silikonen og jeg skal sikkert farge håret et par ganger til før jeg takker for meg. Og det er ikke tegn på at jeg er usikker som person, som foresten er arrogant av andre å hevde.

  Det at jeg gjør disse tingene sier deg kanskje 2% om hvem jeg er. Det sier at jeg synes litt fyldige pupper er fint. Det sier at jeg synes proposjanale lepper er fint. Det sier at jeg liker sko med høye heler. Og jeg lan love det at jeg er utrolig mye mer.

  Du fremstår som lite reflektert npr du sitter å forteller leserne dine hvem de er. Ordene du bruker for å forklare hvorfor folk gjør som de gjør, folk som meg, er feilaktige og du trekker slutninger uten å faktisk forstå at det ikke er en direkte korrelasjon mellom usikkerhet og «plastiske kirurgiske inngrep».

  • Du har jo misset HELE poenget med dette. Og jeg tenker – hvis du ikke LITT usikker engang, så ville ikke dette streifet deg.
   Dette handler ikke om å rette på utseendet sitt fordi man er født med en misdannelse, eller har vært uheldig med helsen sin. Dette handler om å fikse på utseendet sitt på linje med å shoppe klær. Den som fremstår som lite reflektert her, vil jeg jo si er deg.

   • Jeg liker i alle fall meg selv, med og uten silikon. Og det gleder jeg meg over, at mitt syn på meg selv IKKE avhenger av puppestørrelse. Så at andre har et problem med det, får nesten være deres problem. Bare slutt å sett meg i bås, og la meg være fornøyd med hvem jeg er. For er ikke det hele poenget, at folk skal være fornøyd med hvem de er?

    Blir kanskje litt dobbeltmoralsk å ytre at «er man naturlig, kan man være fornøyd med hvem man er, men har man operert, kan man umulig være fornøyd». Det blir dessverre litt feil

   • Takk for svar! Slet du noe med pigmentering etter kvisene? Har du noen kjappe tips til hvordan du «opprettholder» huden?❤️ trenger sårt tips haha!

    • Utrolig godt formelert og utrykket! Er helt enig med deg❤️Du holdt en fantastisk tale, og den talen håper jeg virkelig treffer like godt hos andre sånn som den gjorde hos meg. Klem Madelén

 6. Dette var altså så bra av deg! Synes du var skikkelig on point, og utrolig fint og bra at du er med på å sette lys på dette temaet!

Leave a reply