.  .  .

Ååh dette har jeg hatt lyst til å gjøre så lenge! En liten jeans guide til dere. Det er ikke å legge under en stol at jeg er svak for gode jeans, og det har tatt meg mange mange mange år å finne de rette. Så mange år at det ikke er noe morsomt engang, men som 21 åring føler jeg at jeg kanskje har det. Både i min blå, og sorte kolleksjon. Jeg trenger ikke lenger kjøpe jeans, noe som er skikkelig digg. Det er nemlig døds vanskelig å finne riktige jeans til akkurat deg. Men noen tips på veien skal jeg klare å gi dere. For det første så må du forstå at alle vintage jeans er forskjellig i str. Selvom du er en 25 (som jeg er), så kan du få store og små 25. Derfor gjør dette hele jakten enda verre. Mange tror også at 501 levis jeans er en og samme modell. Det er det ikke. Det finnes så mange former og typer at jeg ikke lenger forstår hvorfor de kaller det 501. Men en ting er sikkert, og det er at jeg elskeeeeer levis jeans, og kommer aldri noengang til å gi opp disse her, hehe.

// A jeans guide! It can take forever to find the jeans you can have in your closet 4 the rest of your life. And I actually used several years. Now at age 21 I feel that my blue and black jeans collection has find it´s way home. I no longer need to buy jeans, which is amazing. Indeed, it’s hard to find the right jeans. But some tips on the road I’ll be able to give you. Because jeans can be so different in size. Even if you are a size 25 (as I am), you can get big and small 25s. Therefore, this whole hunt makes it´s even worse. Many also believe that 501 levis jeans are one and the same model. It is not. There are so many shapes and types // 

ULTRA HIGH RISE LEVIS REDONE – YOUR PERFECTION

Mange har kanskje hørt om “redone” jeans fra levis. Dette er levis egne lille reproduksjon, der de fikser og klipper i gamle unike vintage levis jeans. Alle er forskjellige og har sitt eget lille serienummer. Disse jeansene er helt latterlig dyre, men jeg liker å tro at hvis du kjøper en så har du den også hele livet. Jeg bruker mine jeans hele tiden, noen ganger en hel uke, hehe jeg vet. Can´t help myself. Jeans kan faktisk være helt nydelig å ha på seg. No som kanskje er det viktigste for meg. Ting skal være komfortabelt, ha fine snitt og et godt materialet. Ultra high rise er en jeans som er ekstra høy i livet. Disse har jeg i en ganske lys blå farge, da jeg også liker å ha alle jeansene mine i en spesifikk farge og ikke flere av den samme. Disse er perfekte for lange sommerdager, med masse forskjellige crop tops, eller gode gensere du kan forsiktig stappe oppi livet. Disse kan se skikkelig old school eller skikkelig “pyntet” med de rette plaggene, disse er et must i garderoben!

Ultra high rise: HERE

// Many may have heard of “redone” jeans from levis. This is levis own little reproduction that they fix and cut into old unique vintage levis jeans. All are different and have their own serial number. These jeans are quite expensive, but I like to think that if you buy one, you have it forever. I wear my jeans all the time, sometimes a whole week, hehe I know. Can’t help myself. In fact, jeans can be absolutely beautiful to wear. Jeans should be comfortable, have nice cut and a good material. Ultra high rise is a jeans that are extra high in the waist. These I have in a fairly light blue color, as I also like to have all my jeans in a specific color and not everyone in the same. These are perfect for long summer days, with lots of different crop tops, or good sweaters //

THE BAGGY SHORTS – YOUR LOVER

Disse tok det meg en evighet å finne, og dette er faktisk str 25! Haha, derfor forstår dere at disse størrelsene kan variere veldig. Når jeg fikk disse ble jeg med engang veldig glad fordi de var baggy! Jeg føler shorts i dag strammer så veldig rundt alle mulige steder og det er ikke måte på å finne baggy shorts lenger. Men i det jeg tok den på forsto jeg raskt at den ikke passet i det hele tatt. Hvordan løser man det problemet? Både med bukser og shorts? Vel, klipp et lite hull og sett knappen et annet sted. Funker fint, og ser ganske kult ut! No problema Anniken fix.

Baggy shorts levis redone: HERE

// These took me forecer to find, and this is actually a size 25! Haha, therefore, you understand that these sizes may vary. Once I got these I became very happy because they were baggy! I feel that shorts today tighten around all sorts of places and there’s no way to find baggy shorts anymore. But when I tried it on, I quickly realized that it did not fit at all. How do you solve that problem? Both with pants and shorts? Well, cut a small hole and put the button somewhere else. Works fine and looks pretty cool! No problema Anniken fix //

THE BOYFRIEND JEANS – YOUR BEST FRIEND

Dette er jeansene dere ser på meg HELE tiden. Disse var jeg så heldig at jeg fant på en nettside som ikke lenger eksisterer, men i lang tid lå de bare i skapet fordi jeg ikke ante hva jeg skulle med de. De var store, baggy, slappe og veldig blå. Vel, nå elsker jeg de. Jeg bruker nesten ikke annet og liker egentlig å bo i disse. Det er en vanlig 501 levis jeans (hva nå enn det betyr) og er i str 26. Derfor er de litt ekstra store, noe jeg egentlig bare elsker. Jeg ville ikke hatt de en cm mindre. Disse blir som med shortsene, kule til store store t-skjorter. Dette er ikke buksene du bruker genser eller cropped t-shirts med. Disse er å forblir fine til store klær, så kan du gå rundt som et lite telt og elske deg selv. Rart hvordan jeg hatet å ikke ha jeans over magen før, dette er jeg fortsatt ekstrem på med sorte jeans!

Prøv å lete på vintage butikker, eller ebay/etsy!

// These are the jeans I wear all the time. These I found on a website that no longer exists, but for a long time they were just in my closet because I did not know what I was going to do with them. They were big, baggy, relaxed and very blue. Well now i love them I almost do not use anything else and really like to live in these. It’s a regular 501 levis jeans (whatever that means) and in a size 26. That’s why they’re a bit extra big, something I just love. I would not have had them a inch smaller. These is, as with the shorts, cool to big big t-shirts. These are not the pants you wear with a sweater or cropped t-shirts. You can walk around like a small tent and love yourself. Strange how I hated not having jeans over my stomach before, but I’m still extreme with black jeans! //

 

ULTRA HIGH RISE – BOYFRIEND JEANS

HÅPER DERE BLE LITT KLOKERE, LET ME KNOW OM DERE VIL HA SAMME I SORTE JEANS!

17 Responses to MY JEANS GUIDE!

  1. Ville bare komme innom kommentarfeltet ditt idag for å gi deg en anbefaling! Du burde lese boken «en dose», eller diktene som også postes på Instagram. Tenkte på deg da jeg leste noen av diktene, meg selv og venninner har kjent at noen av diktene virkelig har stikket i hjertet, eller at man kjenner seg igjen. Syns virkelig du burde lese noen hvertfall (en__dose på insta, endose.no) Hun som skriver diktene er veldig flink, og skriver litt på samme måte som deg ish – vanskelig å sette ord på hva jeg mener:) men sjekk de ut om du ønsker

  2. Ja til sort også! Hurra for slike innlegg! Har såå lyst på en fin vintage levisbukse, men som du sier er det et prosjekt!

    • nææh, de sier så. minimalt vil jeg si, men gå for den minste, stort blir ofte litt for stort. da er det bedre å dra litt i den mindre haha

  3. Hallooo, hvilket filter/app bruker du for å få den vintage effekten på det bildet du la ut på insta om jeans guiden? I have to know ?

  4. Superbra jeans-guide! 😀 Ja takk til lignende guide av sorte jeans!

    En bitteliten rettelse though, Re/Done er et eget merke og har egentlig ingenting med Levi’s å gjøre, annet enn at de har fått lov av Levi’s å bruke deres gamle jeans og sy de om til sine egne. Den høye prisen er fordi hver enkelt jeans er håndsydd av mennesker med symaskin (i motsetning til masseproduksjon gjort av store industrielle maskiner). Jeg jobber på Høyer Egertorget hvor vi fører merket og synes det var sååå interessant å lære om Re/Done når vi fikk det inn, så tenkte bare å videreføre den nerdy informasjonen! 😀 <3

Leave a reply