Jeg har alltid hatt uflaks, det er ikke det. Men jeg forteller sjeldent ALT på bloggen, eller gjør jeg det kanskje nå. I hvertfall en liten del av det, i korte trekk. Fokuset mitt har ikke blitt på bloggen den siste tiden. Helt fra jeg flyttet og sluttet på skolen har jeg fortstått at jeg kan holde på med den ene tingen jeg vil, å blogge. Men for at ting skal gå bra, må også noe gå dårlig. Jeg synes det der er rart, fordi vi hadde ikke visst at livet var et helvette innimellom, om vi ikke hadde hatt solskinnsdagene våre fulle av lykkerus. Så hva fanken har skjedd meg nå? Jo, alt startet med findings festivalen. Jeg mistet lommeboken min, kortet mitt, førerkortet, penger, skolebevis og en ganske dyr lommebok. Ikke nok med det gikk mobilen i tusen biter fordi noen kom borti meg og jeg mistet den. Pytt pytt, det var ikke verre enn det. Men det jeg ikke visste var at dette skulle bli starten på et lite men langt mareritt over en ganske god periode.Når ingenting går som det skalHva skjer så? Jo. Jeg kræsjer. Jeg kræsjer med bilen til en av kompisene mine. Hodet hadde nettopp tatt en god tur inn i rattet og jeg var i sjokk. Det ble en runddans med egenandel, et veldig stort bonus tap på flere nuller enn dere vil vite og den svei, det var surt og jeg forsto verdien av penger ganske raskt. Alle pengene jeg solgte for på klessalget gikk rett til egenandelen og pengene jeg hadde spart opp siden jeg startet å blogge skal nå fly ut av vinduet. Det blir ikke så mye penger på meg i USA alikevel.
Når ingenting går som det skalSå hva mer kan gå galt nå? Jo, jeg knuser telefonen min. Noe som kanskje høres ut som en liten bagatell oppi alt, men dette var for tredje gang på et halvt år. Glasset mitt rant over, og jeg gråt mer enn jeg hadde gjort på lenge. Jeg klarte ikke å stoppe å gråte, fordi mobilen min gikk i dass. Egentlig var det mer fordi jeg ikke klarte å holde ting inne lenger. Jeg var lei meg. Så etter alt tenkte jeg at nå måtte uflaksen min være over. Det kunne jeg bare drømme om. For to dager senere våkner jeg med en lapp på ruta mi, jeg måtte kontakte politet. Det gjorde jeg, og jeg fant ut at jeg hadde en dyp ripe fra start til slutt på bilen min. En mann hadde skrapt opp tre biler med kniv. Det måtte såklart være min. Han hadde ikke penger til å betale dette, og det ble en egenandel på 6000 kroner. Jeg kunne ikke tro det, og jeg kan fortsatt ikke tro det. For vet dere hva? Det stopper enda ikke. For det siste som nå har skjedd er at jeg tok en tur ut i vannet, med mobilen i lomma. Flott, der røyk den også. Der druknet telefonen min.

Så akkurat nå føler jeg ikke så mye mer enn at det var godt å få det ut i tekst. Faen heller.

-A9

37 Responses to Når ingenting går som det skal

 1. Det høres jo helt sykt ut at du må punge ut 6000 for at noen andre har ripa opp bilen din? Nå kan jeg ikke så mye om forsikring osv, men sånt mener jeg burde bli dekt av forsikringen. For det er ikke din feil, det er ikke du som har gjort noe. Fucked up spør du meg.

  Håper du får litt oppturer fremover vertfall, og at ting ordner seg. Alt ikke så morsomt at ting går rett vest, og da spesielt ikke når det blir så mye på en gang:)

  • Har hørt med forsikringen, de dekker kun om han betaler tilbake.. Så da får jeg isåfall pengene, men det kan jeg se lagt etter:(((

   • Så kjiiipt! Synes også det er rart at du skal betale for at noen andre riper opp bilen din. Kan du ikke politianmelde det? Veldig rart om systemet er sånn at man kan gjøre pøbelstreker også slippe å betale for det så lenge man sier man ikke har penger… Det er i såfall hans forsikring som skal dekke det, ikke din.

 2. faen så leit. jeg forstår hvor drit du kan ha det nå. men vet du hva, jeg skal fortelle deg en hemmelighet jeg er sikker på du ikke vet. Eller, en film skal fortelle deg det. The secret, heter den. Anniken, vær så snill og gjør meg en tjeneste. eller, kanskje deg selv en tjeneste. for jeg sverger, du kommer til å takke deg selv etter å ha sett filmen. eller eventuelt les boken, hvis du liker å lese. jeg sendte deg en Mail for en lang stund siden, i den perioden du var helt nede, og under der igjen. jeg vil så gjerne hjelpe, for jeg har vært der selv. Og det som fikk livet snudd på hodet, det som gjorde at jeg forsto hvordan livet fungerte, det kan jeg takke boken/ filmen for. Så vær så snill, du vil bli overrasket og sitte der med et enda større sjokk enn aldri før. Jeg sverger. du vil føle at livet ditt har vært en løgn, for alltid. og det har det i grunnen, men ikke etter at du oppdager hemmeligheten. Værsåsnill.<3

 3. Siden så mye har gått til helvete så får vi håpe at VELDIG mye kommer til å gå bra framover etter dette, sol etter regn? haha

 4. Uflaks kommer sjeldent alene.. For håpe det har tatt slutt, at du virkelig får kjenne på å ha flaks!!

 5. Ånei! Herregud stakkars deg, at det går an å ha så mye uflaks på én gang:( Men jeg har et lite tips til deg ang. mobiler som knuser, sånn til den neste mobilen din. Søk etter «tempered glass + [din smartphone-modell]» på ebay, det er som en ekstra glasskjerm du legger oppå iphoneskjermen, og det funker veldig bra! Den ekstra skjermen har knust sånn tre ganger nå, men da har jeg bare byttet den ut 🙂 mye mindre stress enn å knuse den ordentlige skjermen, det kan jeg love deg! Har dessverre ikke noe tips til vanntett mobil da:P

 6. Er det virkelig mulig å ha så uflaks!?! Uff, Jeg føler virkelig med deg!
  Har selv en tendens til å få en haug med unødvendige kostnader på rad, og vet hvor kjipt det er… Men den rekka der, den kan jeg ikke overgå, haha!

 7. Fysøren livet suger. men jeg elsker ærligheten din over hvor svart perioder av livet kan være. Det gjør at mange ikke føler seg alene.

 8. Sånne ting kan skje alle. I september i fjor, hadde jeg endelig klart å bestå oppkjøring til billappen. Allerede etter to uker, krasjer jeg i en garasjeport. Jeg måtte legge ut for garasjeporten og skjermen som ble bulket. I tillegg til at jeg allerede hadde brukt 30 000kr på førerkortet. Selvfølgelig er det kjempe kjedelig å måtte ha lite penger for en stund, men likevel er det viktig å tenke på at ting kunne vært verre. Tenk om du hadde skadd deg eller miste livet, når du kræsjet med bilen. Jeg skjønner at du kan ha det leit nå, men det går som regel bra etterhvert 🙂 håper du har det noenlunde bra og at du prøver å slappe av og kobler av alt du opplevde nå!

 9. Feel you.. mistet netttopp den nye iPhone 6 min i bassinet rett etter vi hadde kommet frem til Tyrkia. SYKT irriterende. noen gang lurer jeg på hvorfor slike unødvendige ting hender, alt hadde vært bedre om slike hendelser ikke hadde hendt. sant? Får håpe at «alt hender for en grunn» lønner seg i lengden!

  • Helt enig.. Man begynner å tenke på alle tingene man ikke skulle gjort for at den ene tingen ikke skal skje.. Super rart.

 10. Så utrolig leit Anniken. Jeg håper det ordner seg for deg snart og at du får noen fine oppturer. Du er en vanvittig sterk jente så du klarer å komme deg igjennom dette.

  Jeg var selv uheldig i dag da jeg punkterte ene dekket på bilen og jeg skulle til flyplassen for å hente noen. Jeg kjørte oppå en veikant. I morgen blir det rett på verksted for å bytte dekk. Men det er jo ikke en brøkdel av det du har opplevd. Håper det ornder seg iallefall:)

 11. Uff, stakkars! Det skal vel ikke være mulig å ha så uflaks, vel? 🙁 føler virkelig med deg! Har selv noen perioder hvor bare ingenting går min vei, men jeg er helt sikker på at det snur snart, og at ting ordner seg! Sure penger for den ripa når noen andre har gjort skaden… Syns det hørtes rart ut at han ikke kan betale, for ofte blir det jo staten som betaler mens han får samfunnsstraff eller noe sånt? Men ikke vet jeg.. Det kommer bedre tider, søte du <3

 12. Å herregud, så jævla surt! Knuste mobilen min på byen en gang, og måtte dra hjem fordi jeg ble så deppa haha… Så den følelsen man får når mobilen blir ødelagt er ikke noe å skryte av. Håper ting blir bedre nå, syns du har opplevd nok dritt for en god stund! 🙂 Som jeg ser flere har skrevet; så får du prøve å tenke at det kunne vært verre. Håper ting ordner seg og at du får kost deg i USA selv om det har blitt mange utgifter denne sommeren for deg <3

 13. Åå, jeg kjenner meg såå igjen i det her! Føler virkelig med deg. Har du forsikring på tlf din? Jeg har en for 100kr i måneden, og hver gang jeg har ødelagt den / mista den har jeg fått ny, ofte oppgradert modell for ca 300kr:) Såå verdt det hvis man er en serial ødelegger av tlf!

 14. Så utrolig kjedelig, og typisk at alt skjer samtidig. Ulykker kommer sjeldent alene..
  Men håper virkelig at ting ordner seg, og at det skjer litt fine ting. Etter regn kommer det sol?

  Vil bare si at dine kloke ord har inspirert meg og livet mitt så utrolig mye. Det har skjedd en del personlige hendelser i livet mitt de siste årene, som har gjort at jeg føler jeg har vokst og ser annerledes og klokere på ting. Ved å ha fått disse hendelsene litt på avstand, og så lese bloggen din har gitt meg så utrolig mye, og som sagt føler jeg at jeg har vokst på livserfaring. Bloggen din har inspirert meg, og det har vært fint å lese dine ord og kjenne seg igjen i at det er andre som også undrer over større spørsmål i livet.

  Pleier ikke å kommentere, har prøvd flere ganger, men hver gang jeg skriver en tekst og prøver å forklare blir jeg bare oppgitt over at jeg ikke klarer å finne de riktige ordene og så sletter jeg hele kommentaren. Er ikke så flink til å ordlegge meg, men håper du forsto litt av hva jeg mente, og at du ser hvor utrooolig takknemlig jeg er. Takknemlig for at du deler dine kloke ord og tanker. Takk Anniken.

  • Tusen tusen takk. Jeg ble litt satt ut her jeg lå. Takk gud for at du gadd å kommentere denne gangen, det betyr mer for meg enn du tror.

 15. Snakk om uflaks!! Sånn er livet noen ganger. I en periode er alt fryd og gammen og du lever i en verden der rosa elefanter eksisterer, men plutselig tar flaksen og lykken slutt. Du kjenner på den sure siden av livet, og er det som du sier; man må oppleve nedturer for å få oppturer. Ikke fortvil, snart blir alt bedre og livet kjennes lettere og spiller mer på lag med deg!

 16. Åherrefred, Anniken da.. Lov å være sliten og lei, og en smule oppgitt altså. Når du får det ut blir det jo alltid lettere 🙂 Det som er positivt er jo at alt dette er materielle skader. Jepp, det suger. Men du kunne vært skadet eller noen andre. Og heldigvis gikk det bra denne gangen og. Stor klem til deg.

Leave a reply