POSITIV? HAHA, LOL

" If you are lucky enough to be crazy, don´t ever change "

POSITIV? HAHA, LOL

Jeg føler at kroppen min har landet etter all reisingen, og jeg begynner å ta inn alt som skjer rundt meg. Det suger å se noen du er glad i ha det vanskelig, og jeg hadde aldri trodd at det kunne ta på så mye for meg også. Det får meg til å tenke på venninnene mine i tiden jeg var et spøkelse av et menneske. Herregud, jeg hadde aldri klart det. Jeg forstår ikke hvordan dere hadde motet og positiviteten til å komme til meg å fore meg med et eller annet, bare sånn at jeg fikk i meg noe. Deretter smilte dere og fortalte meg at «alt ordner seg«. Jeg husker at jeg hatet det. Jeg husker at jeg hatet den setningen, for jeg trodde ikke et gram på at tilstanden min kunne endre seg, noengang. Nå har jeg forstått at jeg skulle ønske jeg kunne sagt det til meg selv som ung. Jeg skulle ønske jeg kunne fortalt den 16 år gamle Anniken at alt ordner seg en dag. En dag blir dagene bedre, og den vonde klumpen i magen kommer til å slippe tak. Jeg skulle ønske jeg kunne fortalt meg selv at jeg ikke trengte å død for at smerten skulle slippe. Men det å komme hjem til mørke kalde dager i Norge betyr bare en ting, deppa mennesker. Så nå er det min tur til å ta vare på de jeg er glad i. Flere av mine venninner har det vanskelig om dagen, og noen av de vet ikke engang hva de er lei seg for. Det er normalt, jeg husker jeg hadde det sånn selv. Det er rart med det, men sånn her er livet. Alle dager er ikke alltid like lyset, og det er ikke vi heller. Det er normalt å ha en kjip dag, en kjip uke, men det er ikke lov å ha et kjipt liv. Man må ta tak i seg selv, og spesielt viktig er det å være med de menneskene som får deg til å føle noe annet enn å være trist. Så i går var jeg på butikken for å kjøpe en dustete dyne, da jeg kom over en stor indianer «hatt«. Jeg har ønsket meg en døds lenge, men prisene overalt har vært skyhøye. Jeg fant en rimelig en, og tok den på meg mens jeg kjørte venninnene mine rundt i byen. Alle som kjørte forbi meg glodde som om døden selv satt i bilen, mens andre små drittunger av unge jenter sto å smilte og lo. Haha, ahh folk er så teite. Om dere som sto å fniste av hvor teit jeg var, lurte på hvorfor jeg hadde den på?

POSITIV? HAHA, LOLSå var det jentene i bilen. Jeg fikk de til å smile litt den dagen. Det var det aller viktigste for meg.

POSITIV? HAHA, LOL

15 Responses to POSITIV? HAHA, LOL

 1. Åh, du er så skjønn, Anniken! Må bare smile, jeg. Konstant. Jeg kan ikke sjekke bloggen din for ofte. Jeg venter noen dager før jeg titter innom. Har jeg en dårlig dag, så er humøret på topp igjen etter en tur innom her – og enda bedre siden det er mange innlegg jeg ikke har sett. Ikke bare fordi du tar fine bilder, men du skriver så latterlig bra. Alt vi trenger å (burde) høre.

  «For jeg er den personen som liker å stå å vaske opp rødvinsglassene mine for hånd, og noenganger er det flere enn 1 fordi jeg selv har drukket så mye vin at jeg ikke husker at jeg allerede hadde et glass. Jeg er den personen som tar meg en forbanna «sigg» i ny og ne. Noenganger sitter jeg til og med på do å B Æ S J E R.»

  Herregud, som jeg lo. Jeg håper at du står på, fortsetter med det du gjør, for du er så ekte.

 2. Mener ikke å være drittsekk nå men må si at det provoserer meg litt at du tar den såkalte indianer «hatten» helt ut av kontekst eller hva man skal si.. Det ødelegger litt av verdien til et så hellig hodeplagg at det bare blir brukt som et pynteobjekt fordi noen, inkl. du, mener at det er kult. Skjønner at du ikke mente å være respektløs, og sikkert bare gjorde det for å føle deg fin og ha det gøy, men det er også litt av problemet.. Håper du kanskje kan i det minste lese deg litt opp på kulturen på forhånd neste gang.

  • Jeg synes den er vakker, spesiell og nydelig. Det er noe med de som bare rører noe i meg. Å vet du hva? Jeg synes det er helt OK om en indianer skulle flydd rundt i bunaden min. Synes de den er fin? Kjør på:)

   • «Cultural apropriation» temaet er noe jeg føler har blitt utelukket på norske skoler og er noe som Norge virkelig må ta litt mer igjen med når det gjelder samfunssdebatt og bevissthet. Det er et spennende samfunsendring som foregår for øyeblikket verden rundt der undertrykte kulturer endelig hever stemmen og sier ifra om hvordan de føler kulturen deres har blitt high-jacket av hvit mainstream kultur (ofte i kontekst av mote eller kostyme), som har resultert i degredering av deres identitet og hellige tilhørligheter.

    Det er ikke ment som hets, men det er viktig å si ifra og hjelpe til å bryte med standarden og gjøre folk bevisste på ting når de kanskje ikke vet (eller tror) de gjør feil.

Leave a reply