– Vi er evige, fordi det er gjennom oss Gud for seg til kjenne, sa Wicca. -Derfor går vi gjennom mange liv, derfor dør vi mange ganger, fra et punkt som ingen kjenner, på vei mot et annet punkt som vi heller ikke kjenner. Du må venne deg til at mange ting i magien ikke kan forklares. Gud bestemte seg for å gjøre visse ting på en bestemt måte, og grunnen til at han gjorde det slik, er en hemmelighet som bare han kjenner til. Slik er det bare. Og når man tenker på reinkarnasjon, støter man alltid på et fryktelig vanskelig spørsmål: Hvis det i begynnelsen fantes så få mennesker på jordoverflaten, og det i dag finnes så mange, hvor kom da de nye sjelene fra?

Brida satt og holdt pusten. Det var et spørsmål hun allerede hadde stilt seg selv mange ganger. – Svaret er enkelt, sa Wicca og nøt den unge jentas spente forventning. – I visse inkarnasjoner deles vi. Akkuratt som krystallene og stjernene, akkuratt som cellene og plantene, deles også sjelene våre. Vår sjel blir til to, disse nye sjelene blir to ytterligere to, og etter noen generasjoner er vi spredt over en stor del av jorden. Vi er en del av det som alkymistene kaller Anima Mundi. Verdens sjel, sa Wicca. – Saken er den at om Anima Mundi bare delte seg, ville den vokse, men også bli svakere og svakere. Derfor er det slik at vi ikke bare deles, men også møtes på nytt. For når en sjel deles, deles den alltid i en mannlig og en kvinnelig del. Det er det som forklares i Første Mosebok: Adams sjel delte seg, og Eva fødtes av han.

Wicca tidde brått og ble sittende og se på kortene på bordet.

– Det er mange kort, fortsatte hun, men de hører til den samme kortstokken. For at vi skal forstå dens budskap, trenger vi alle sammen. Alle er like viktige. Slik er det også med sjelene. Alle mennesker er innbyrdes forbundet, akkuratt som kortene i denne stokken. I hvert liv har vi en gåtefull forpliktelse til å møte iallfall én av disse andre delene. Den som skilte dem, fryder seg over den kjærligheten som forener dem på nytt. 
Det er dette som kalles kjærlighet og ikke minst, sjelevenner.

– Paulo Coelho

-A9

37 Responses to Sannheten om kjærlighet

 1. du er en gammel sjel Anniken, du vil nok ofte merke at andre ikke forstår dine tanker og meninger, men det er rett og slett fordi du har lært så mye mer enn de i dine tidligere liv! Stol på instinktet, stol på deg selv og ikke minst vær nysgjerrig på ting vi ikke kan forstå, menneskehjernen er sterkere enn du tror!

  For hvert liv du lever lærer det deg noe nytt, ta det med deg!

 2. Lurte på om du kunne legge ut et innlegg om bokanbefalinger?

  Er på utkikk etter gode bøker… 🙂

 3. Av og til får jeg litt dårlig samvittighet av å lese bloggen din. Du skjønner, jeg har blogg selv også, og vet hvor demotiverende og kjedelig det er å skrive lange innlegg, ta gode bilder og rett og slett bruke masse tid på bloggen uten at du føler du får noe igjen for det. Det å se at lesertallet er ganske bra, mens bare en liten brøkdel legger igjen fine kommentarer. DET er kjedelig det.

  Jeg satt å tenkte over detta da jeg leste nå, og så fikk det meg til å tenke over hvor mye du egentlig fortjener å få igjen ettersom at bloggen din faktisk er ganske bra. Det gjør litt vondt å se at du får så mange stygge kommentarer som du absolutt ikke fortjener. Derfor håper jeg denne kommentaren kan hjelpe litt på motivasjonen 🙂

  Du virker som ei kjempe hyggelig jente som er utrolig sterk på fysisk og psykisk, men samtidig har du også bena godt plantet på jorda. Du er også kjempe pen, og jeg ville lett blitt bedre kjent med deg om jeg kunne fått muligheten 🙂 Håper du får en kjempe fin søndagskveld, og at du står på videre med bloggingen – for dette er noe du virkelig får til.

 4. Nå er det vel ikke særlig smart å dra Bibelen inn i diskusjoner, enten om det gjelder logikk, kjærlighet eller moral, men ettersom det er mange jenter/kvinner som følger med på denne bloggen, er det kanskje kjekt med litt guddommelig visdom.

  -Bare sånn i tilfelle dere var i tvil om hva Gud egentlig mener om sex før ekteskapet, og hvordan dette skal straffes;

  «Det kan hende at en mann gifter seg med en kvinne og går inn til henne, men siden får uvilje mot henne. Han kommer med beskyldninger og setter ut et dårlig rykte om henne og sier: «Jeg giftet meg med denne kvinnen, men da jeg kom nær henne, oppdaget jeg at hun ikke var jomfru.» Da skal jentas far og mor ta tegnet på at hun var jomfru, og bringe det til de eldste i byporten. Jentas far skal si til de eldste: «Jeg lot denne mannen få min datter til kone, men nå har han fått uvilje mot henne. Og nå kommer han med beskyldninger mot henne og sier at han ikke fant noe tegn på at hun var jomfru. Men her er min datters jomfrutegn!» Så skal de bre kledet ut for de eldste i byen. Da skal de eldste i denne byen gripe mannen. De skal straffe ham og ilegge ham en bot på hundre sjekel sølv og gi dem til jentas far fordi mannen har satt ut et ondt rykte om en jomfru i Israel. Hun skal være hans kone, og han får ikke skille seg fra henne så lenge han lever. Men dersom beskyldningen er sann, hvis det ikke finnes tegn på at jenta var jomfru, da skal de føre henne ut foran døren til farens hus, og mennene i byen skal steine henne i hjel.».

  -Jesus hadde sine klare meninger om mye, også om forbindelsen mellom helvete og begjær;

  «Dere har hørt det er sagt: ?Du skal ikke bryte ekteskapet.? Men jeg sier dere: Den som ser på en kvinne for å begjære henne, har allerede begått ekteskapsbrudd med henne i sitt hjerte. Om ditt høyre øye lokker deg til fall, så riv det ut og kast det fra deg! For det er bedre for deg å miste én kroppsdel enn at hele kroppen blir kastet i helvete. Og om din høyre hånd lokker deg til fall, så hugg den av og kast den fra deg! For det er bedre for deg å miste én kroppsdel enn at hele kroppen kommer til helvete.».

 5. Og ja, forleden dag kom jeg over ei kvinne som så på seg selv som en kristen feminist, og hun påstod at innholdet i Bibelen var et utmerket bevis på Guds likestilling. Tja, jeg vet ikke helt…;

  -«På hvert sted vil jeg at mennene skal be med løftede og rene hender, uten sinne og strid. På samme måte vil jeg at kvinnene skal ha en fin fremferd. De skal smykke seg med måte og forstand, ikke med alle slags fletninger, gullsmykker, perler eller dyre klær, men med gode gjerninger, slik det passer seg for kvinner som vil leve gudfryktig. En kvinne skal ta imot opplæring i stillhet og underordne seg i alt. Jeg tillater ikke en kvinne å undervise eller bestemme over mannen, hun skal være stille. For Adam ble skapt først og så Eva. Og det var ikke Adam som lot seg lokke, men kvinnen lot seg lokke og brøt budet. Men hun skal bli frelst gjennom barnefødselen – bare de viser forstand og lever i tro, kjærlighet og hellighet.».

  -«Jeg vil dere skal vite at Kristus er enhver manns hode, mannen er kvinnens hode, og Kristi hode er Gud. En mann som ber eller taler profetisk med noe på hodet, fører skam over sitt hode. Men en kvinne som ber eller taler profetisk med utildekket hode, fører skam over sitt hode. Det er jo akkurat det samme som å være snauklipt. Hvis en kvinne ikke vil ha noe på hodet, kan hun like godt klippe av seg håret! Men når det nå er en skam for en kvinne å klippe eller barbere av seg håret, da må hun ha noe på hodet. Mannen skal ikke dekke hodet, for han er Guds bilde og ære. Men kvinnen er mannens ære. For mannen ble ikke til av kvinnen, men kvinnen av mannen. Mannen ble heller ikke skapt for kvinnens skyld, men kvinnen for mannens. Derfor skal kvinnen for englenes skyld ha noe på hodet, som et myndighetstegn.».

  -«Enhver profet har herredømme over sin profetånd, for Gud vil ikke uorden, men fred. Som i alle de helliges menigheter skal kvinnene tie når menigheten samles. Det er ikke tillatt for dem å tale; de skal underordne seg, slik også loven sier. Hvis det er noe de vil lære, så la dem spørre sine menn hjemme. For det er en skam for en kvinne å tale i menigheten. Var det kanskje fra dere Guds ord gikk ut? Er det bare til dere ordet er kommet? Hvis noen mener seg å være profet eller ha åndsgaver, så skal han vite at det jeg skriver, er et Herrens bud. Den som ikke godtar dette, blir selv ikke godtatt. Derfor, mine søsken: Vær ivrige etter å tale profetisk, og hindre ikke tungetale. Men la alt gå sømmelig og ordentlig for seg!».

  -«Vær hverandre underordnet i ærefrykt for Kristus! Dere kvinner, underordne dere ektemennene deres som under Herren selv. For mannen er kvinnens hode, slik Kristus er kirkens hode; han er frelser for sin kropp. Som kirken underordner seg Kristus, skal kvinnene underordne seg sine menn i alt.».

  Hehe, kanskje det er en god grunn til at de overnevnte bibelvers er ting som vi sjelden hører kristne kvinner sitere.

  PS: Nei, jeg finner selvsagt ikke Bibelen troverdig. Denne boksamlingen er for det meste både latterlig og motbydelig, men for de av dere som påstår dere tror på Gud/Jesus, så kan det kanskje være kjekt å vite hva denne guden deres faktisk står for.

 6. Kjøpte den boka for nokre veker sidan, men har ikkje byrja på den endå. No gler eg meg ekstra til å lese den 🙂

Leave a reply