Jeg syns det hele er så rart. At menneskers framtid nesten er basert på ordet selvtillit. Hva man våger å gjøre, og hva man ikke strekker seg langt nok til. Det er ikke noe å legge skjul på at jeg aldri har hatt en av de beste, heller tvert imot. Jeg har slitt mye med denne «selvtilliten» til meg selv. Så i det jeg fikk høre av jenter i vinter at jeg gikk rundt i gatene og trodde jeg var bedre enn alle andre? Ha.. Jeg forstår ikke hvor de får det fra, for når jeg er blandt folk er jeg heller en liten grå mus. Pleide iallefall å være. Så igår ble dette ett samtale emne mellom meg og en vennine. Hun spurte hvorfor jeg ikke klarte å stå i køer. Det er vel en av de tingene som enda henger igjen. Men før kunne jeg  ikke engang bestille min egen mat på resturanter, fordi jeg selv ikke turte. Hvor sykt er ikke det å si? Men det er sant. Jeg hadde null tro på meg selv. Så venninen min fortsatte å spørre. Hun lurte på hvordan jeg kom meg ut av det. Om det var pga av bloggen, siden jeg får mange kommentarer at jeg er «pen». At jeg ofte får bekreftelse på at jeg har ett pent ansikt. Men det som er så rart er at hvis til og med Justin Bieber hadde kommet bort og sagt at jeg var en pen jente? Hadde det ikke hjulpet meg noe. For det endrer ikke hva akkurat du tenker om deg selv, uansett hva andre sier. Man tar som regel til seg det negative, og det er veldig trist. Men når folk sier til meg at de syns jeg er flink til å sette ord på ting? Da blir jeg glad. Når folk sier de kjenner seg igjen i tekstene mine, og sier jeg skriver tankene deres? Det er hva som gjør at jeg får troen på meg selv. Det er kanskje derfor jeg er så ærlig også. For det er nettopp det jeg vil. Jeg vil ikke at folk skal føle seg alene i en eller annen fortapt verden omgitt av sosiale medier som spiser opp selvtilliten vår. Jeg vil få frem at tankene, følelsene, gledene og det triste i oss fortsatt eksisterer. Det skal ikke være tabu. Det skal IKKE være tabu å snakke om. Vi er bare mennesker vi også, kjøtt og blod. Men hodet vårt er det som definerer oss som person. Eller sjelen vår, om man tror på det. Det er hvem vi er.

Kjole: HER / Sko: Steve Madden / Clutch: HER / Belte: Bikbok / Hatt: Lindex

Jeg vet hvordan det er å føle seg fortapt, at ingen forstår, at man vil puste, men likevel dø. Livet er en rar sirkel. Men som årene har gått har jeg lært meg å gi mer og mer faen. Ingen skal noengang få bestemme hvordan jeg skal leve mitt liv. Ikke selvtilliten min heller. Vi kan få til alt vi vil klare, og akkurat det er helt sant. Det handler bare om litt tro, litt tro på at ting blir bedre. Stole på at verden har mye fint å tilby, selvom himmelen ofte er grå.

A9

46 Responses to -Selvtillit-

 1. Du er så bra Anniken! Kan ikke si annet enn at jeg er stolt over å ha vært fast leser av bloggen din i lang tid! Elsker å lese de annerledes, reflekterte og ærlige tekstene dine. Fortsett! Stå på! Klem! Du er et forbilde ❤️

 2. Stå på Anniken. Skriver sjelden på blogger . Men vet hva du mener. Noen mennesker er skapt sånn, at de føler seg bedre hvis de har noen og baksnakkelser og finne feil ved. Det er selve livet for noen. Men det er disse menneskene som dessverre er de med dårlig selvtillit, de trenger nemlig styrke seg selv ved og rakke ned på andre. Selv om jeg sjelden skriver, leser jeg. Og man ser disse menneskene overalt. Ikke bare på blogger , men de går blant oss på gata ! Vi har alle opplevet de på den ene eller den andre måten! Så det er flott du skjønner at det er ikke deg det er noe galt med. Det er de!

 3. wow, du skriver så utrolig bra at jeg får frysninger. Kjenner meg igjen i mye av det du legger ut, derfor jeg aldri går lei av deg og bloggen din. Å skrive det du skriver i innleggene dine, trenger man masse mot til det skal du ha! Stå på Anniken, og gjør det du kan best, nemlig å være deg selg og fortsette å imponere folk! Du er et stort forbilde for mange ungdommer der ute!:)

 4. Du skriver så godt og levende Anniken! Blir imponert, du er litt som en gammel sjel i ung kropp. Fortsett som du gjør, setter veldig pris på innleggene dine og tror du treffer og motiverer mange. Er så flott at det finnes toppbloggere som deg, som faktisk dropper den overfladiske fasaden og sier det som det er, bra eller dårlig. 😊 Og husk; «Ærligheten varer lengst»

 5. Jeg har hatt den samme «utviklingen» tørde ikke å bestille mat jeg heller, og andre slike ting som ikke burde vært noe problem. Jeg synes du virker som en så interesang person vet ikke om det hørtes veldig rart ut, men det er sant. Du skriver så bra! Håper du fortsetter med slike innlegg for de er så bra og betryggende på en måte.

 6. AKKURAT slik føler jeg det også! Det er helt forferdelig…. Selvtilliten er liten og selvfølelsen minimal til tider. Mest av alt føler jeg det er slik som du skrev, at det sosiale har blitt sosiale medier i stedet… Plutselig, eller de siste to årene har jeg følt at menneskene rundt meg som jeg møter er vanskelig å komme nær på samme måte som før. Vi blir så smått kjent, sier hei når vi møtes, kanskje snakker sammen nå og da på jobb, men vi kommer aldri nærmere, vi blir aldri venner.

  Jeg føler jeg sitter fast, jeg vet ikke hvorfor det har blitt slik. *sukk

  Jeg tror når du sier at andre mener du «går rundt, og tror du er så mye bedre enn andre», kan være at du utstråler utrolig selvtillit, at du har det «perfekt», at du får og har alt du trenger i denne verden og at du «har absolutt alt på plass følsesmessig» er at de oppfatter det du prøver å utstråle og slik du ønsker å føle det, rett og slett føle deg bra.

  På videregående, for noen år siden, kom noen jenter til meg og sa at jeg oppførte meg som en bitch og «trodde jeg var bedre enn alle andre». Jeg skjønte at grunnen til at jeg ble oppfattet slik, er fordi jeg prøvde å utstråle selvtillit og at jeg ikke hadde noe problem med å være meg inni denne kroppen.

  Jeg er en av de som ikke visste om at du sliter med dårlig selvtillit. Jeg ser ikke ned på deg eller annerledes på en dårlig måte, jeg ser på deg som sterk, tøff, modig og ei som vil utrette noe for deg selv og for andre,med tanke på etter serien på nett hos dagbladet. Du et et forbilde♥

 7. Bare elsker bloggen din, Anniken! Ikke ofte jeg kommenterer, men jeg elsker måten du skriver på, tar bilder, ærligheten og pågangsmotet! Skulle ønske jeg var litt mer som deg. Du er fantastisk, stå på! 😀

 8. Det er virkelig helt fantastisk å lese bloggen din fordi du er så reflektert, ekte og ærlig.

  Å lese innleggene dine og vite at man er ikke den eneste og heller ikke alene om ting er utrolig godt. Du virker som en utrolig jordnær og ekte jente, aldri mist de egenskapene. Det skulle vært flere i verden som deg! 🙂

 9. Det du sier er noe jeg har tenkt på lenge! Men jeg klarer ikke å ordlegge meg like bra som deg. Du har veldig gode, og riktige verdier. Du virker som ei jordnær og herlig jente som har litt mellom øra 🙂 aka et godt forbilde!

 10. Kjempefine bilder!

  Du skriver utrolig bra, skulle ønske jeg også hadde den evnen! Jeg må bare takke deg. Rett før du sluttet å blogge så hadde jeg en tøff periode. Jeg var ikke helt nede, men på god vei. Plutselig, av å lese dine tanker, var det som om en forlatt stemme i hodet mitt våknet opp og sa «ta deg sammen». Det gikk opp for meg at jeg har ingenting å være lei meg for. Jeg har alt for mye å tape. Så den dagen, med boggen din på skjermen, snudde jeg rettningen på selvtilliten min fra å være på vei nedover, til å være på vei oppover. Og den dag i dag kan jeg men hånda på hjerte (i hvertfall nesten) si at livet smilier.

  Tusen takk Anniken, du virker som en utrolig person og jeg skulle ønkse jeg kunne bli kjent med deg i virkeligheten!

 11. Amen, haha! Hater å være så usikker på meg selv, og hater at det er så alt for mange jenter som er det. Men det har blitt bedre ved årene for min del, men har fortsatt en god vei å gå. Syns det er så bra at du skriver om dette, for det er flere jenter som trenger å vite at de bare må slutte å bry seg:) skikkelig tøft gjort 🙂

 12. Åå, dette var så utrolig spot on for hvordan jeg føler meg ofte. Selv om det var er kort innlegg var det nok til å få meg til å gråte fordi jeg aldri opplevd å føle at noen kunne forstå. Håper i hvertfall at du leser dette og skjønner at ordene dine betyr noe.

 13. Der sa du de riktige ordene Anniken! Vi burde alle bare puste dypt, hevet hodet og gjøre nøyaktig det vi vil. Ingen burde stoppe hverken deg eller meg, du kan oppnå alt Anniken!

 14. Så bra skrevet:) bare lurte, kunne jeg lånt ideen din å skrevet om selvtillit? skal ikke ta noe fra det du har skrevet altså, bare overskriften 🙂

 15. Wow, utrolig bra skrevet!!

  Kjenner meg veldig igjen, turte veldig lite før, nettopp fordi jeg tvilte veldig på meg selv.. Blir bedre og bedre, men tviler fremdeles på meg selv av og til!

 16. Å nydelige Anniken, hadde jeg visst at det er det du trenger å høre hadde jeg pøst på med det i steden for «du er pen»-kommentarer.

  Selvfølgelig vil alle høre at man er pen, men jeg glemmer ofte at du ikke er som alle andre, og at du tenker lenger og dypere..

  Men du er nydelig for det, både på utsiden og den innsiden du har latt leserne dine bli kjent med❤️Klems

 17. Du skriver kjempe bra! Kjenner meg veldig igjen i det du skriver og det er en ganske stor lettelse å lese at andre også kan føle det sånn. Du virker veldig god! Vakker er du også

 18. Ansiktet ditt er uten tvil pent, men det er helt klart at det ikke bare er tanker rundt det som svirrer inni deg Anniken.

 19. Mye av det du skriver er virkelig noe folk skal ta til seg! du er en modig person som tørr å stå fram for det du føler og er svake sider ved deg selv. Du er også en veldig pen jente som har mye på hjerte! Dette kommer veldig godt fram på bloggen og må si du er en av de flinkeste i Norge! du er liksom ikke den typiske rosa bloggeren.

 20. Har du vurdert å skrive sangtekster? Snakk om å få frem gode poeng altså. Du er kjempeflink 🙂 Jeg driver en del med musikk – er derfor jeg spurte.

 21. Du er helt fantastisk, Anniken! Det er ikke mange som får tankene mine ned på papiret, men det klarer helt klart du! Tusen takk, tusen hjertelig takk for at du er du og at du tørr!

 22. Selv om du har hørt det mange mange ganger, så må jeg bare si igjen: du skriver dritbra! Jeg blir så glad for at noen klarer å skrive det jeg tenker for meg selv. Ofte etter jeg leser innleggene dine der du tørr å fortelle tanker og følelser, da er det ofte jeg blir lettet over at det er fler enn meg som tenker slik. Ikke nødvendigvis at våre tanker er 100% like eller riktige. Det er mange ganger jeg også får nye tanker fra det du skriver, at det dukker opp ting jeg aldri har tenkt på før. Det som er en lettelse er å bli minnet på at det ikke er uvanlig å ha tanker som man ikke klarer å sette ord på, men som du klarer så fint, Anniken!

  Likte dette innlegget godt om hvor mye selvtillit har å si for hva vi mennesker velger i livet, bare på grunn av om vi har tro på oss selv eller ikke. Det er flott og inspirerende å følge bloggen din, fortsett sånn som du gjør nå! 🙂

 23. Herregud. Du er så fin både på utsiden og innsiden. Du er så sinnsykt rart og ekte.

  Like bloggen din, den er så mye mer enn alt det de andre har. Håpe du får et fint og mye bedre år enn det du kanskje har hatt 🙂

  Godt nytt år!

Leave a reply