ANNONSE

THE BEACONS PROJECT

Dette gjør meg varm og stolt på samme tid. Nemlig det nye bærekraftige prosjektet til Gant. De har nå slått seg sammen med fiskere for å lage skjorter av resirkulert havplast. Hvor fantastisk er det? Eksisterende plast er et stort problem, så hvorfor ikke la det leve riktig på riktig måte? Emballasjen + knapper er laget 100% av havplast, og en skjorte inneholder hele 3 plastflasker oppryddet fra havet vårt. Dette er et miljøbevisst tiltak for klær per dags dato, og jeg synes det er helt helt helt fantastisk! Gant har også alltid vært veldig opptatt av vannet vårt, rett og slett fordi det er grunnmuren til alt liv på kloden vår. Uten det er vi ingenting. For dere som også er skeptiske til plast i klær er disse skjortene pustende, hurtigtørkende og bevegelige! Veve metoden heter Tech Prep og er en spesiell måte å etterbehandle havplast. Synes også det er fint å tenke på at jeg ikke aner hvor langt disse flaskene har vært, og ikke minst hvem som først åpnet de fra butikken. Plagget ditt kan ha vært verden over, og jeg blir stolt over et klesmerke som dette som velger å bruke tid, penger og investering i noe så viktig som dette.

For kvinner kommer disse skjortene i to forskjellige modeller, en med lange flotte brede armer, og den mer klassiske

EN SKJORTE TRENGER IKKE BRUKES PÅ KUN EN MÅTE

Det er også fort gjort å glemme at skjorter kan brukes på utallige måter, og personlig liker jeg den litt oversized stilen med bare ben en morgen på kjøkkenet. En annen fin vri er å knyte armene slik at det blir en topp! Dette har blitt en kul trend man kan få ferdig kjøpt, men hvorfor ikke bare gjøre det selv?
Skjortene er myke nok til å vri og vendes på. Kanskje en ny favoritt til sommeren?

Med koden "annijor" får dere 15% på disse skjortene som dere kan finne: HER

6 Responses to SKJORTER LAGET AV PLAST

 1. Såååå fantasisk! Håper dette åpner øynene til flere og at klesmerker følger etter. Dette var virkelig en gladnyhet. Takk for all kunnskap du deler Anniken ❤️

 2. Bra gjort, plastmarerittect i havet må ta slutt!! Men lurer på to (tre) konsekvenser av klærne:
  1-Når man vasker dette vil det bli utskilt mikro/nano-plast i vannet, og vi vet jo at det er veldig mange som ikke bruker vaskepose som kan fange plastbitene opp. Derfor lurer jeg på om det blir gitt info om at vaskepose må brukes når man vasker denne skjorten?
  2-Plast skiller ut giftstoffer og kan vel i teorien være helseskadelig å eksponere kroppen for. For eks. vet vi jo at vi har langt flere giftstoffer i kroppen i dag enn for noen år siden, og plast har en stor del av skylden.. Så lurer enkelt å greit på om skjortene er “forsvarlig” å gå med?

  (3-Plast lages av olje og er billig å produsere, det er derfor vi har så mye av det. All plasten som nå dessverre befinner seg i havet burde jo egentlig strengt tatt blitt resirkulert til ny plast slik at oljeetterspørselen og produsering av ny plast går ned. Jeg vet at det er mye plast å ta av i havet (dessverre), men om en nullvisjon av plast i verden skal bli realistisk bør man bruke det man har av plast, og ikke produsere nytt. Dette er dermed ikke kritikk til Gant, men kanskje til verden forøvrig som bør skjerpe seg, og gjenvinne plasten vi har framfor å lage ny hele tiden. )

  Ellers er jo konseptet meget lovende, veldig bra at kjente merker ta initiativ og gjør de riktige valgene! Denne kommentaren er btw ikke ment som kritikk, heller som en enkel filosofering rundt plassbruk. Du er veldig flink Anniken som viser oss lesere at det finnes alternativer til H&M-klær osv, det skal du ha ros for.

  • Direkte svar fra Gant til deg:

   1. Yes all materials made with plastic will let go of some microplastics when they are being washed. At GANT we have taken this into consideration when designing, we have used exact the amount of upcycled plastic to get the performance we want in this shirt. And we have made sure to make the best weave and structure on the material fabric based on the science and knowledge that is available in the world. We use the leading producers to make this shirt and we give instructions on how to wash to have as little negative impact as possible. The available washing bags have not proven to be as effective that they set out to be, so therefore we are not recommending to use them.

   2. GANT has a Restricted Substance List that we use on all our product, that makes sure that all our clothes are safe to wear and that they don’t make the person wearing them sick or harms them with toxics. Our Restricted Substance List is both REACH and OEKOTEX compliant and goes beyond regarding that we don’t allow any PVC plastic, biocides or silver in our products. We are closely monitoring the development with toxics from our industry and are working with both Water Keeper Alliance and Seaqual™ to have the best practise and knowledge available when making our shirts.

Leave a reply