Dagene her nede blir til late sommerdager, fylt med sol, is, bading og mer sol. Jeg er heldig, veldig heldig som i det hele tatt har muligheten til å dra på ferie. For det er ikke alle som kan det. Dere fikk kanskje med dere sist jeg viste dere en bok. Da jeg viste dere innkjøpene fra Roma, og etter jeg faktisk gråt på siste side av boken trodde jeg at jeg aldri ville finne en så god bok igjen. Denne het Indias datter, og jeg anbefaler den til ALLE. Herregud, ta å kom dere til nærmeste bokhandel og kjøp den boka! Så vil dere få en leseopplevelse dere også, men over til den nye.
Jeg har av en eller annen grunn blitt veldig opptatt av de forskjellige kulturene rundt meg. Både de positive og de negative sidene rundt kulturer og språk. Den nye boken jeg leser er en Roman skrevet av Khaled Hosseini, aldri hadde jeg trodd at den mann kunne skrive så ærlig om kvinne-undertrykkelsen i Afghanistan. Denne boken er ganske tung i starten i forhold til Indias datter, men nå klarer jeg ikke legge den fra meg. Den blir bare mer og mer spennende, og som det så fint står bak på boken «Mariam er fra landet, hun er en harami – uekte datter av en rik forretningsmann. Laila er en oppvakt og moderne jente fra Kabul. Disse to forskjellige kvinnene blir alliert i kampen mot en brutal ektemann og et krigers, kvinne-undertrykkende samfunn.» Jeg syns selv ikke denne teksten er så veldig fangende, så jeg holdt egentlig på å kjøpe Drageløperen Khaled Hosseinis første Roman. Men så var det noe annet som fanget oppmerksomheten min, ett lite sitat bak boken » Itilfelle du skulle lure på om Khaled Hosseinis Tusen strålende soler er like god som Drageløperen er svaret: Nei. Den er bedre.» Da var det bestemt, ny bok og jeg angrer meg ikke ett sekund.

-A9

15 Responses to Tusen strålende soler

  1. Jeg har lest begge bøkene til Khaled hosseini, og holder nå på med den tredje. Tusen strålende soler var den første jeg leste, og jeg synes den var så fantastisk, trist og rystende, at jeg løp og kjøpte drageløperen med en gang! Jeg elsket begge bøkene, og vil absolutt anbefale deg drageløperen når du er ferdig med tusen strålende soler. Håper du gjør det, da har du store leseropplevelser foran deg:) også må jeg si at jeg elsker bloggen din! Du er den så unik i måten du skriver på, og jeg føler virkelig at jeg får ett utbytte av å lese bloggen din:)

  2. Hvis du liker den boken av Khaled, burde du lese «And the Mountains Echoed». Leste den nylig, og den er fantastisk på en helt annen måte! Burde ta deg tid til å lese den! Også burde du også lese Morgen i Jenin, hvis du interesserer deg for andre kulturer! Den handler om Israel/Palestina konflikten 🙂

  3. Har noen bøker å anbefale deg; Drageløperen bør du absolutt kjøpe, det er verdt det, har lest begge og de er veldig bra på sine måter, men må si at drageløperen vinner der, for det er en uforglemmelig bok! Videre vil jeg anbefale en bok som jeg tror heter «solgt av sin egen far» eller noe slikt, som er en sann historie. Verdens beste bok! Nå leser jeg jenta på klippen, en utrolig fascinerende og trist bok, rett og slett! En annen bra bok er «for du stjal min lille venn», en bok om en mors ufattelige kjærlighet til barnet sitt! Indias datter har jeg også i bokhylla (både jeg og mamma er lesenarkomaner), og den skal jeg starte på rett etter jenta på klippen 🙂 Og ja, hvis du vil lese VERDENS beste bok, så må du virkelig lese Barnepiken, en helt nydelig leseopplevelse!

  4. Du bør lese Morgen i Jenin, og Huset ved moskèen også! Veldig lik sjanger, utrolig bra bøker med masse kulturhistorie, religionshistorie, følelser og kjærlighet.

  5. Om du liker den, bør du lese Drageløperen også. Samt «Reisen hjem» av Lori Lansens, og «Det som ventet meg» av Parinoush Saniee. Fantastiske bøker!!

  6. du er den største inspirasjonen i livet mitt, har aldri sett noen som setter mer pris på ting enn deg! utrolig inspirerende, så håper du koser deg masse 😀

  7. Du må lese drageløperen, du aner ikke, den er sykt bra! Filmen er så utrolig dårlig, så hvis du har hørt noe om at den ikke var bra og dermed tenker at da er boken heller ikke bra så tar du feil. Det er så stor forskjell! Les boken, du vil ikke angre <3

Leave a reply