Nummer 1:

Jeg har en eller annen sprø greie med kråkesølv. Det er så vakkert. Jeg tror også det er noe av det vakreste og mest betydningsfulle som fins. Jeg har allerede bestemt meg for at jeg nekter å gifte meg, med mindre en kar kommer med en ring til meg, laget av kråkesølv. Da skal jeg takke ja, med et altfor stort smil. For kråkesølv, det.. Det skinner i asfalten, uansett hvor grå og hard verden er rundt den? Så kommer den seg alltid frem. Den skinner i det sollyset titter frem og glitrer i det regnet faller.

Nummer 2:

Hester, fordi det er en del av meg. Jeg har eid en, holdt en, klappet en og pustet med en. Jeg har fra jeg var liten følt en eller annen usedvanlig ulykke i hester. Som om de alltid har skreket «slipp meg fri». Majestetiske som de er, har jeg aldri likt at de står i bur for menneskers skyld. Elefanter, fordi de er eldgamle, sårbare og fungerer som oss. De elsker familien sin og beskytter den alt de kan. Ugler, fordi jeg har alltid ønsket meg en. Har flere ganger truet mamma med å gå ut i skogen å stjele et egg så jeg kan passe på en. Slippe den ut om natten og håpe at den kommer tilbake til meg (haha). Reinsdyr, fordi de er vakre, frie og selvstendige. Sommerfugler, fordi de oppstår fra et skall, men reiser seg til noe av det vakreste som fins. Løver, fordi det er meg. Hadde dere lest i en bok om stjernetegn? Så har dere meg. Jeg er løve til punkt og prikke.

Nummer 3:

Jeg har alltid vært fascinert av regnbuen. Ikke minst såpebobler. Hvor fantastisk er ikke det? At verden rundt oss kan reflektere lyset på denne måten, alle farger vi kjenner til. Hele fargekartes grunnstoff rett foran nesten. Det er ikke annet enn vakkert. Lys generelt egentlig.
Jeg elsker lys, flammer, støvkorn and so on.

Nummer 4:

Jeg har alltid vært forfeeeeerdelig dårlig på det sosiale. Jeg gjemmer meg istede bak fjås og tull. Har vel en del venniner som sier jeg er morsom, men det er nok kun fordi jeg sier og gjør så utrolig mye snålt når jeg først er komfertabel. Meg i en eller annen folkemengde? Ågud, jeg begynner å svette av tanken. Jeg sliter bare jeg må stå i en kø på butikken (nå vet alle det om de ser meg). Jeg sliter også med å se folk i øynene når de snakker til meg. Jeg hører alt alle sier til meg (om jeg vil), men det å se noen inn i øynene er for meg døds ubehagelig. Hvorfor? Fordi det er jo det man ser på for fader, haha. Når man er med en person og snakker med noen er det jo øynene man ser på, og det freaker meg ut at hele livet til en person har blitt sett igjennom de øynene jeg snakker til. Så for meg har øyner mye å si på en gutt, det er jo de jeg skal snakke til så lenge det sabla forholdet varer. Blir helt stressa av å skrive om dette.

Nummer 5:

Sengen er min beste og min verste venn. Jeg elsker å sove, samtidig som jeg hater det. Jeg sliter utrolig mye med å sovne. Noenganger tar jeg meg selv i å faktisk ha tenkt på en simpel ting som formen til en nugatti boks i 2 timer. Jeg blir helt serriøst små gal innimellom. For i det jeg skal legge meg, tenker jeg på hele dagen som har gått, hele uken som kommer, og hele livet mitt. Jeg klarer ikke klarne hodet at all. Så om kvelden ligger jeg med «sleeping music» på ørene og prøver hardt som F for å sove. Derfor pleier jeg som regel å sove med noen, da kan jeg slukne på et par minutter. Hvorfor det aner jeg ikke, men det er vel min sovemedisin. Jeg har også uttalige uvaner som at jeg ligger å koser med foten frem og tilbake hele natten lang. Jeg stryker foten min inntil lakenet. Så kan jeg vel si at jeg sikler som en spyttende alpakka. Jeg sikler, snorker og lager små spyttebobler i søvne. Tiltrekkende? Oh yes. 

Nummer 6:

Jeg elsker glitter. Mer trenger jeg ikke si om det.

Nummer 7:

Jeg er veldig veldig veldig minimalistisk av meg. Jeg liker at ting er rett, symetrisk og enkelt. Litt sånn som tatoveringene mine. Jeg kunne aldri hatt en fugl, en blomst ellernoe annet kaos på kroppen min. Forstå meg rett, mange kler det, men ikke jeg. Derfor er det heller ikke så mye til for at jeg smiler, sånn egentlig. Jeg husker eksen min reiste mye og lurte alltid på hva jeg ønsket meg når han kom hjem. Jeg fortalte han at jeg ville ha en stein, en nøtt eller litt sand. Et eller annet som han syntes var fint. Det var også det han kom hjem med, og jeg smilte fra øre til øre. Så om det kommer litt regn er ikke jeg den som depper av den grunn. 

Nummer 8:

Jeg er skikkelig skikkelig usunn. Jeg skulle vel egentlig rullet nedover en bakke. Så noe treningstips fra meg kan dere se langt etter. Tror jeg dør i en alder av 40 på grunn av tette blodårer. Jeg eier ikke kondis og trener aldri. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg løp ti meter. Så dere kan tenke dere hvor mange av mine venniner som skulle ønske de så meg i en gymtime. Jeg er katostrofal. Eier ikke løpe rytme og vet fader ikke hvor armene og benene mine går. Så noen sportsfreak er jeg ikke. Selvom jeg elsker å gå en tur, når det først skjer. Men da er det vel fordi jeg vil se noe fint, som på toppen av et fjell eller en eller annen solnedgang. Lofoten i Norge er faktisk det vakreste stedet jeg har vært.

Nummer 9:

Jeg kan verken tegne, synge, male eller danse. Jeg eier ikke rytme med mindre jeg har drukket et par glass vin (ikke at det ser så bra ut det heller) Jeg er stiv som en pinne. Har også alltid vært sjalu på klassekameraten ved sidna når jeg har sett håndskriften eller tegnekunstene hennes. Husker jeg hadde en vennine på skolen som kunne alt. Hun var flink på skolen, kunne synge, tegne, spille alle instrumenter you name it? Fack det. Haha. Så problemet mitt på denne bloggen er vel at jeg har mye tanker og følelser som heller kommer i spreng når jeg skriver et personlig innlegg. For sannheten er at egentlig ville jeg drivd en blogg som dette. Men hvordan skal man klare det når man ikke kan noe av det hode tenker. Jeg har lyst til å lage kunstvideoer, tankefulle bilder and so on. Å jo, jeg har tenkt tanken med regissør, men problemet da er at ingen kan se hva jeg tenker. Så hvordan skal jeg forklare alle de crazy tankene jeg har til forskjellige klipp?
Ahh, et evig problem jeg ofte gransker til døde.

Nummer 10:

Så, har jeg et mål her i livet? Haha, akkurat nå er jeg helt besatt av å lære meg å spille piano. Jeg vil så gjerne kunne noe. Å er det en ting jeg virkelig elsker er det piano musikk. Hadde en gutt satt seg ned foran meg å spilt piano? Jesus Christ jeg får vann i munnen. Jeg har så lyst til å lære meg den fineste sangen jeg vet om, som dere kan høre HER om dere har lyst. Leter febrilsk etter piano på finn.no om dagen, og kanskje en som kan lære meg? TELL ME.

Alle bildene er tatt fra min Weheartit som dere kan følge HER
Trodde dere dette om meg?

-A9

50 Responses to 10 ting dere ikke visste om meg

 1. Yey for Lofoten! 😀 Der er jeg oppvokst, verdens beste barndom. Nå har jeg flyttet til Oslo for å studere 🙂

  Fint innlegg, jeg blir alltid så kry hvær gang noen nevner Lofoten :))

 2. Herregud, jeg kjenner meg igjen i det med øynene spesielt, haha. Å se andre mennesker inn i øynene når man snakker sammen føles ubehagelig (som du selv skriver) og snodig, men likevel så menneskelig. Det er ikke akkurat beroligende, tvert imot. Jeg har sittet og fundert over det innimellom.. Øyne kommuniserer jo på en måte – de kan smile, gråte osv. De viser følelser. Trodde nesten det her var noe sært som egentlig bare gjaldt meg.. godt å vite at man ikke er den eneste iblant. PS: jeg syns du har klart deg veldig fint på de tv-intervjuene, med tanke på øyekontakt 🙂

 3. Kjenner meg så sykt igjen av mange av disse tingene, at det er morsomt.

  Fint blogg innlegg! Liker at du bare en i mengden av bloggere nå til dags. Er så kjedelig med bare sminke, klær osv. Liker at du snakker om regnet, og måten du beskriver kråkesølv på. Kjenner meg igjen i følelesene dine.

  Piano sangen du liker så godt er foresten fra filmen «De urørlige» (om du ikke visste det). Hvis du ikke har sett denne filmen så anbefaler jeg den på det sterkeste! Hvis du søker på soundtracks fra denne filmen så kommer det også opp flere fine pianosanger. Er veldig glad i pianomusikk selv, og syns det er vanskelig å finne noe som treffer, men mange av disse sangene er fine!

  Digger bloggen og gøy at du begynte igjen 🙂

 4. hahah lo godt når jeg leste at du stryker/koser med foten til lakenet om natten. For jeg gjør akkurat det samme, så rar som jeg er. Første gangen jeg har hørt om en annen som gjør det. Morsomt

 5. Nei, så kult! Det første pianobildet er det jeg som har tatt, det er mine hender! Haha! Hvor fant du det, ligger det på weheartit? Haha dette var litt morsomt

 6. du høres ut som meg. lest bloggen din lenge. synd jeg aldri hat møtt deg, for jeg tror vi kunne blitt skikkelig gode venniner. desverre tror jeg også du har litt psykiske problemer, men det er ikke noen sin oppgave å finne ut, foruten deg selv 🙂 du er kul, så stor klem til deg

 7. Åå har spilt piano 10 år og det er noe av det aller beste som fins, å sette seg ned og bare nyte det du spiller. Printet faktisk ut notene til den der og satt og spilte på den for et par uker siden, alle stykkene hans er fantastiske!!

 8. Vi er så like. Herregud, kjenner meg så igjen i alt du skriver. Hvertfall i nesten alt. Men her slo det meg, det med at ingen kan se hva jeg tenker og den ubehagelige følelsen du får når du prøver å se i øynene til andre folk. Alt det du skriver om livet, dvs meningen med livet og alt det, det er sånne ting jeg tenker på 24/7. Og grunnene til at jeg heller aldri får sove er fordi tankene mine består av det som bare surrer rundt i hodet som en karusell.

  Det er så mange sanger jeg selv vil lære på piano, men når jeg klarer å spille disse to sangene på piano skal jeg si meg fornøyd med livet.

  1: https://www.youtube.com/watch?v=5YM7XmYm6Qo

  2: https://www.youtube.com/watch?v=PE5SuFFi1Ic

  og favoritten min: https://www.youtube.com/watch?v=NMkpRG5wb38 fordi filmmusikk er det fineste jeg vet.

 9. Føler meg så igjen. Du er definitivt min nye favorittblogger, du er så inspirerende! Hører på sangen nå, er blitt helt forelsket. Jeg forteller aldri folk om slike små ting jeg elsker eller inspirerer meg, men jeg elsker å drømme meg bort i slike ting på bl.a. weheartit. Elsker regnbuer, ugler, enkle tegninger av naturen, kråkesølv og andre små, spesielle ting man finner i hverdagen.

 10. Ville bare stikke innom for å fortelle om kor stor inspirasjon du e for andre, og kor fantastisk du e! Du er den beste bloggeren eg vett om iallefall <3 du skulle lagt ut bildene dine på weheartit, de er alle så nydelige!

  liten hilsen fra leser

 11. Den tingen med foten gjør jeg å!! Trodde jeg var den eneste! Hver eneste kveld jeg legger meg, og når jeg først blir oppmerksom på det så må jeg stoppe. Men hvis jeg stopper blir jeg rastløs og må starte igjen, men da vet jeg jo at jeg gjør det, så da anstrenger jeg meg for å gjøre det, så må jeg stoppe and so on, det er et mareritt.

  Spesielt hvis jeg overnatter med noen, folk blir gal av det hahah.

 12. åh jeg blir så glad av å lese bloggen din! liiite eksamen på denne jenta når jeg leser de fine innleggene dine.. håper du får lært å spille piano! 🙂

 13. Ah, kråkesølv er noe jeg siden jeg var liten har vært inspirert av! Det er som du sier, skikkelig vakkert og betydningsfullt! Kjenner meg igjen i så og si alle 10 faktaene om deg.

 14. Haha, på slutten av sommeren fant jeg også ut at jeg ville lærere meg å spille piano. Samme dag googlet jeg «pianoundervisning i Oslo», to dager senere hadde jeg min første time, og to dager etter der stod mitt første el-piano på rommet. Bare kjør på!

 15. Så spendene at du liker kråkesølv! Det gjør jeg og. Ser at du bare har bilder av Muskovitt som er hvit/fargeløs type kråkesølv. Jeg liker også Biotitt som er en mørkere type kråkesølv. Uansett er jeg nok litt redd for at hardheten på kråkesølvminneraler er litt for lav, (kan ripes opp av en fingernegl) til å kunne brukes til gifteriger?

 16. Ååh, som jeg elsker deg og bloggen din! Du er definitivt den beste bloggeren er på blogg.no! Elsker at du har en utrolig personlig rosablogg. Altså en blanding av de begge. Fortsett sånn! 😉 Kjenner meg igjen i mange av disse tingene du nevner. Liker slike innlegg!

  Som jeg har sagt før; du er en sterk person!

 17. Kjære Anniken!

  Jeg har bare lyst til å takke deg for å ha hjulpet meg med å få selvtilliten min såpass høyt opp at jeg nå ikke er redd for hva andre syns og mener om meg lenger. Jeg tok et stort skritt i dag da jeg skrev et personlig innlegg om at jeg faktisk ikke har ei eneste venninne, og det har blitt så godt tatt i mot. Responsen er enorm! Derfor ønsker jeg å takke deg for å ha klart å få meg sterk nok til dette – for nå tror jeg at jeg går en spennende tid i møte. Det er allerede flere som har spurt om jeg vil finne på noe med dem i nærmeste fremtid 😀

  Diger klem fra lille meg <3

 18. kjenner meg igjen i utrolig mye av det du skriver! Eneste forskjellen er at jeg liker å trene, eller er ikke alltid jeg liker det, men er nesten nødt i forhold til all den gode maten jeg spiser! Visste ikke at du hadde vært i Lofoten! Jeg bor her og det er utrolig vakkert! Jeg bor i et hus med utsikt over havet og det er utrolig deilig å stå opp til en farget himmel hver morgen. Den er forskjellig hver eneste dag og det ligger så mye vakkert i den! Elsker hvordan du beskriver ting!

  Skrev forresten om deg på norsktentamenen jeg hadde i dag:)

 19. Veldig interresant innlegg! Når andre bloggere har sånne overfaldiske, merkelige ting, men du går på en måte litt dypere og det blir mer personlig… Jeg kjenner meg forresten igjen i flere av tingene. F.eks det med å aldri få sove, og gruble på merkelige ting i all evighet. All the time.

 20. Piano er faktisk ikke så vanskelig. Jeg er oppvokst i en musikalsk familie, så har alltid kunnet og forstått meg på pianoet. Det eneste du trenger å lære deg, noe som ikke er så vanskelig, er hva som er skalaen på pianoet. Kan du det, er det super enkelt og forstå seg på hva de svarte tangentene er til! 🙂 send meg en melding om det skulle være noe du lurer på

 21. Vil anbefale deg å bruke youtube når det kommer til piano! Med mindre du tar pianotimer da 🙂 Alle i familien min spille piano, jeg kan ikke noter, men jeg spiller på gehør (Finner meg fram raskt frem til ulike melodier uten å kunne noter).

  Lær deg først hva de ulike tangentene heter. Finn en sang du vil lære deg, ta noe enkelt. Så søker du på youtube. Masse bra måter å lære seg sanger og ting der! 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=9Lv8AuxMG6k

  Han her har flotte læringsmetoder! Ikke skrevet i noter, men med navnene til tangentene 🙂

 22. Vi hadde vært bestevenner!

  Aldri møtt en person som jeg i nærheten engang kjenner meg igjen i, eller som er lik som meg. Å bare lese det du skriver, wow!

 23. Og jeg som trodde jeg var alene når det gjaldt nr 4.. haha, det verste jeg vet eller mest ubehaglig er å se noen i øynene når jeg prater med de, spesielt de jeg ikke kjenner så godt. Føler det blir så altfor intimt, som om personen ser inn i meg.. heh. Godt å vite at jeg ikke er den eneste. 🙂

 24. Det med butikken og øyenene gjelder meg og. Jeg trives ikke med å dra på butikken, spesielt ikke alene. Jeg får alltid mange tanker og blir nervøs. Tenk om noe feil skjer eller jeg møter på noen jeg ikke vil møte på? Å se i øynene er også ikke så fint for meg, da jeg ser inn i øynene til noen glemmer jeg ofte hva jeg skal si. Det er lettere for meg å slappe av når ikke folk stirrer veldig på meg også. Men det er en øvesak har jeg fått høre av andre. Jo mer vandt du er til det, jo bedre er det… dont think so no

 25. Det er egt litt wierd for meg at du sier noen av punktene, for jeg har alltid trodd du følte deg 100% vel overalt. Vet ikke hvorfor, har fått inntrykket av at du er en veldig selvsikker person all time all around. Og på intervjuer har du gjort det veldig bra med tanke på øyekontakt osv, du ser komfortabel ut i mine øyne (men det vet du best selv om du er eller ikke)

Leave a reply