BILDER FRA BURSDAGSFESTEN!BILDER FRA BURSDAGSFESTEN!BILDER FRA BURSDAGSFESTEN!BILDER FRA BURSDAGSFESTEN!BILDER FRA BURSDAGSFESTEN!

· HIPP HIPP HURRA, 120 ÅRS LAG! ·

Å herregud for en uke dette har vært. Ikke igjen, really, virkelig.. IKKE IGJEN. Ukene mine er enten super hektiske til bristepunktet, ellers er de så trege at jeg nesten river meg i håret. Ingen mellomting med andre ord. I går feiret jeg bursdagen min sammen med mamma og pappa! Altså, 120 års lag. Jeg har jo ikke bursdag før om et par uker, men vi bestemte oss for å feire sammen alle sammen. Kvelden bestod av taler, god mat og sang. Dette ble på en måte en familie bursdag for min del, men 4 av mine nærmeste venninner stilte gladelig opp! Temaet var prinsesse og prins, haha. Så jeg tok en liten vri og kledde meg ut som Pocahontas i stede. Er vel en prinsesse det å?! Vi hadde også leid inn Frode Simensen, som er trubadur til å lage god stemning utover kvelden. Anbefaler han varmt videre til forskjellige selskaper! Utrolig dyktig, og utrolig hyggelig kar! 

BILDER FRA BURSDAGSFESTEN!BILDER FRA BURSDAGSFESTEN!BILDER FRA BURSDAGSFESTEN!BILDER FRA BURSDAGSFESTEN!

· EN TÅREVÅT OG MINNERIK KVELD  ·

Kaken over er fra Kirsebærtoppen kakeri og smakte helt fantastisk! Den var fylt med sjokolade og oreokrem. NAM. Ikke minst var den detaljert og pyntet opp med minnepærler fra bloggreisen min. Ja, man kan ikke akkurat komme på selskap med familien min uten at det blir litt tårer inni bilde.. Dere skjønner.. For 5 år siden, på min konfirmasjon fikk jeg en ring til gave av mamma og pappa. Jeg ville ikke ha penger, men en ring av diamanter og gravering inni. Denne ringen mistet jeg da jeg var i Spania og skulle svømme med delfiner. Jeg hadde rett og slett ikke lov til å ha skarpe gjenstander på hendene i det vi hoppet i bassenget. Jeg la den i et skap og når jeg kledde på meg igjen var ringen borte. Jeg la den igjen.. Så klart har den streifet meg i minnet her og der, men jeg trodde aldri at jeg skulle få se den igjen. Mamma fortalte så videre oppreist ved bordet at hun hadde bedt til mor. Min bestemor som døde for mange år siden, om hun kunne finne ringen til min 20 års dag. 4 år senere vasker pappa bilen i Spania. Noe han gjør titt og ofte.. Mannen har støv på hjernen av største kaliber, tro meg! Og i det han løfter på mattene i bilen, som han alltid pleier å gjøre. Å der lå den. Rett foran ansiktet hans. Ikke bortgjemt, men midt på. Han løper bort til mamma i ekstase, og mamma tror rett og slett at han har kjøpt en ny som ligner. Men i det de begge snur ringen på hodet og leser inni står det enda gravert «Jenta vår»  Ringen som betød så mye for meg var plutselig på fingeren min igjen. Å jeg gråt og gråt og gråt..

BILDER FRA BURSDAGSFESTEN!

7 Responses to BILDER FRA BURSDAGSFESTEN!

  1. joda, cultural appropriation er alltid like festlig det. les deg opp på den ekte historien om pocahontas (fra før disney fikk kloa i den), så ser du at det er ikke mye til prinsessehistorie, nei.

  2. Du som är så smart och är duktig på att diskutera allt. Vad tycker du om att bära en indian huvudbonad? Jag själv har burit en några gånger och fått flera kommentarer om att jag är respektlös, rasist osv för att jag inte respekterar indianernas kultur. Vad tycker du?

    • Jeg har fått et par sånne jeg også. Men hadde en indianer gått med vår nasjonaldrakt på en bursdag fordi de synes den er fin, så hvorfor ikke? Jeg synes man skal hedre det man synes er vakkert uansett kultur eller ikke. Mange bruker indiske merker i pannen fordi de synes det er fint. Why not? Når noe er vakkert skal man også få lov til å synes det.

      • Vil bare starte med å si at jeg på ingen måte mener å angripe deg personlig her, men – det er en veldig stor forskjell på en «indianer» (tror desverre ikke vi har noe bedre ord for det på norsk?) som har på seg en bunad, og en hvit person/ikke-indianer som har på seg en slik hodedrakt. Disse hodedraktene, ofte kalt en ‘war bonnet’ var som regel et tegn på tapperhet og lederskap, og ble som oftest brukt av mannlige ledere i (veldig få) indianerstammer. I dag blir det ansett som en stor ære å få bære en slik hodedrakt. Historien og tradisjonen/betydningen bak dem er veldig viktig for veldig mange mennesker, men har desverre blitt helt overtatt av mainstream kultur. Når folk snakker om «cultural appropriation» osv, er det viktig å ta hensyn til en lang historie av undertrykkelse, folkemord, og sosiale og politiske holdninger som fortsetter å undertrykke millioner av mennesker (i dette tilfellet). Det er der hovedforskjellen mellom bunad og hodedrakt skjer – tror aldri noen har prøvd å ta vår rett til å bruke bunad vekk fra oss? Skjønner veldig godt at mange blir fristet til å bruke dem som pynt, de er jo veldig fine, men er det ikke viktigere å respektere folk og kulturer? Anbefaler denne linken for en veldig oversiktlig/enkel guide til hvorfor man ikke burde bruke dem: https://www.mtv.com/news/1837578/why-you-should-not-wear-headdresses/ 🙂

  3. Du så nydelig ut Anniken og jeg elsker indianer pynten! Så fantastisk at du fikk ringen din tilbake, ble rørt av å lese det!❤️

Leave a reply