the Apollo bar recipe

Første gang jeg spiste blåbær på toast var på Apollo i København, og da var jeg faktisk ikke så interessert. Jeg synes verken det smakte så godt, eller var verdt hypen. Men i det jeg så en venninne spise denne toasten igjen på Instagram, og at hun hadde laget den hjemme selv så måtte jeg også prøve. Jeg har endret noen ørsmå detaljer fra den ekte oppskriften, som at jeg f eks ikke bruker fløte – men vegansk (ja, selvom ricotta er ost). Man putter ikke smør på flesk, hehe. Så har jeg også brukt sitronmellisse istede for sitron timian. Og denne gangen elsket jeg det!

// The first time I ate blueberries on toast was at Apollo in Copenhagen, and then I was actually not that interested. I don’t think it tasted so good, nor was it worth the hype. But when I saw a girlfriend eating this toast again on Instagram, and that she had made it at home herself, I had to try it as well. I’ve changed some tiny details from the real recipe, like I don’t use cream – but vegan (yes, even if ricotta is cheese). You don’t put butter on a bottle, hehe. Then I also used lemon balm instead of lemon thyme. And this time I really loved it!

RECIPE:

Surdeigsbrød - Sourdough bread
1 pakke ricotta - 1 package of ricotta cheese
2 spiseskjeer med kremfløte, jeg bruker vegansk fra Alpro - 2 tablespoons vegan cream
200g blåbær - 200g blueberries
Sitronmelisse - lemonthyme
litt skall av en sitron - lemon shred 
1 spiseskje med sukker - 1 big tablespoon white sugar

Jeg blander sammen en pakke med ricotta sammen med 2 spiseskjeer med «fløte» og en spiseskje med sukker og en dæsj sitronsaft. Bland dette sammen og rør til det blir en fin røre ut av det. Deretter koker jeg opp blåbær sammen med bittelitt vann, sukker, sitronmelisse og skall av sitron. La dette surre på svak varme til det blir syltetøy! Toast brødet om ønskelig i ovn eller panne, og legg på ricotta, bllåbær syltetøyet, litt friske blåbær og sitronmelisse på toppen til pynt. Voila! Er som en liten dessert eller lunsj, eller… noe du kan spise når som helst egentlig. Veldig godt!.

// I mix together a package of ricotta with 2 tablespoons of «cream» and a tablespoon of sugar and a dash of lemon juice. Mix this together and stir until it becomes a nice cream out of it. Then I cook blueberries with a little water, sugar, lemonthyme  and lemon peel. Let this simmer on low heat until it becomes jam! If desired, toast the bread in the oven or pan and place on ricotta, blueberry jam, some fresh blueberries and lemonthyme on top for decoration. Voila! It is like a small dessert or lunch, or … you can eat it anytime really.

7 Responses to BLUEBERRY RICOTTA TOAST

  1. Hei 😉 Jeg håper at du har de bra og jeg gleder meg til at du er tilbake med bloggen din!
    Masse kjærlighet og en klem fra meg! <3

  2. Veldig interessant, takk. I found something new on this website, some of my opinions agree with that, I just want to ask for one brief opinion or tips on the article or a few sentences above and I’m sure you are more skilled in making concise conclusions and concise for that.

  3. Så herlig at du er tilbake!
    Boken er bestilt og jeg gleder meg 🥰

    Men et spørsmål jeg tror mange lurer på! Hva skjer mellom deg og Anders? Er alt bra?

Leave a reply