Nordmenn bruker totalt 25 kg plast pr år hvorav 18/19 kg av dette kan materialgjenvinnes.
ROAF (Romerikes avfallsforedling) tar ut 12 kg av dette til gjenvinning. Til sammenligning tar Oslo ut ca 5 kg pr innbygger.

RESIRKULERING ER VIKTIG

For et par uker siden utfordret det nylanserte skjønnhetsmerket Love Beauty and Planet meg med å dra til ROAF (Romerikes avfallsforedling) for å sjekke ut hvordan resirkulering faktisk fungerer, og selvfølgelig ville jeg det! Har egentlig gledet meg veldig til å skrive om dette, for ROAF inspirerte meg veldig. Når det kommer til resirkulering har jeg blitt opplært til at det er noe man bare gjør. Vi har aldri vært en familie som putter alt i samme pose og takker oss med det. Tvert i mot har vi alltid kildesortert, og de siste årene har dette blitt et mye mer hett tema i mediene. Spesielt når det kommer til… plast. ROAF har Europas mest moderne sorteringsanlegg for husholdningsavfall. Ut fra restavfallet sorteres plasten i hele 5 kvaliteter. Dette for at plasten skal gjenvinnes til forskjellige produkter. I resten av landet, så er det foreløpig vi som forbrukere som må ta ansvar for riktig sortering av plasten vi kaster. Det triste med å besøke et slikt anlegg er å se hvor mye folk gir blaffen, og jeg kjente jeg ble ordentlig flau på andre vegne. Jeg ble skikkelig flau på andres vegne av å se bleier, Idun ketchup og en kyllingfilet i samme pose. Det burde ikke være lov å blåse så i det. VI HAR ET ANSVAR, og herregud. Det er da ikke så vanskelig å ta med seg disse GRATIS posene på matbutikken og sortere søpla!

...

 LOVE BEAUTY AND PLANET

Jeg forstår mer enn noengang hva dette flotte merket står for, og for dere som lurer på om jeg synes produktene er bra? JA! Jeg har i mange år hatt mange fancy frisør shampooer som skal love det ene og det andre, men disse er virkelig gode. I et par måneder nå har jeg kun brukt shampoo, balsam og kroppsåpe i/fra serien  “muru muru butter & rose“. Håret har blitt så fluffy, og at disse produktene passer for farget hår er helt perfekt. På vinteren liker jeg søtere lukter, og mindre smykker. Det er merkelig, men jeg blir mer minimalistisk. Så når sommeren kommer gleder jeg meg til å åpne en av de mer friske luktene som minner mer om sol og sommer. Derav perfekte produkter hele året rundt. Hånden på hjertet, jeg liker disse produktene kjempe kjempe kjempe godt, og har anbefalt de til alle som tar en dusj hos meg. I tillegg er jo disse produktene snille for planeten, veganske og ikke minst er flaskene og krukkene laget av resirkulert plast og er 100% resirkulerbare! Jeg anbefaler alle å prøve disse produktene, og kvalitet forsvinner ikke selvom det er riktig laget – den blir høyere. And hey! Prisene er jo søren ikke så verst for disse store flaskene heller.

LES MER: HER

VISSTE DU AT:

"at Love Beauty and Planet, our goal is a carbon footprint so small, it´s like we weren´t even here.
We´ve started our journey by loading our products with goodness and packing it in recycled bottles.
Our delicate scents are infused with natural and ethically sourced oils and extracts"

ALLE LOVE BEAUTY AND PLANET PRODUCTS FINNES I DIN DAGLIVARE SOM MENY, KIWI, EUROSPAR, SPAR, BUNNPRIS & SPARKJØP.

6 Responses to DETTE ER REALITET

  1. Hei, jeg lurer på om du mener at ROAF sin gjenvinning er bedre enn den i Oslo, om jeg forsto deg riktig? Det er nemlig sånn i flere kommuner på Romerike at det ikke er blå poser til plast, man skal bare kaste det i restavfall, også sorterer man såklart mat og papp ogsånn. Men jeg har alltid lurt på hvordan de sorterer plasten og har tenkt at det må være bedre i Oslo med de blå posene? Er de mer nøye i ROAF?

  2. Man kan også begynne å bruke shampoo/balsam-barer som man får kjøpt på blandt annet Lush. De er plastfri, og en bar trur jeg holder til rundt 80 vask. Altså 0,5 år til 2 år avhengig av hvor ofte man vasker håret. De fleste fra Lush er også veganske 🙂

Leave a reply