FRIHET ER OGSÅ TID

Jeg gikk forsiktig ut av døren. Lukket den, og fomlet meg bortover fortauet. Våte blader og fuktig luft trengte seg igjennom nesen som ikke hadde fått frisk luft på et par dager. Jeg satte meg raskt inn i bilen, sa hei for å så la hodet lene seg hardt mot karmen. Jeg tittet ubehagelig ut på det som forsvant bak meg. Jeg håpet det aldri skulle ende i det musikken kom på, og setet ved siden ble lent forsiktig bakover. Jeg forsto at det ble en lang kjøretur denne ettermiddagen. Takk gud. Musikk, skog, tåke og våt asfalt. Dype veier og forlatt natur. Jeg kunne skimte noen som så på Netflix i det vi suste forbi et hjem. Det er to måter å benytte en regnværsdag på tenkte jeg, mens millisekundet som føltes ut som et minutt forsvant like fort som regndråpen på ruten. Munnviken strakte seg oppover, ukontrollert, sterkt, prektig og mektig. Smerten ved å holde igjen et smil gjør vondere enn man tror, så jeg lot det skje. Mens grantrær, hengebjørk og tåke svevde omkring i en vakker ballade. Lykke sekundet som kriblet igjennom kroppen. Øyeeplet som memorerte noe som var så vakkert at det kunne vært hengt på veggen. Han sakket plutselig farten, strakte kroppen ut igjennom bil vinduet og tok bilde jeg nettopp hadde tenkt på. Han snudde seg forsiktig mot meg, tittet ned på mobilen, så opp igjen og sa «Noen ting blir ikke like vakkert når du først fanger det«. Jeg fant ikke ordene til å svare, så jeg fomlet føttene opp i bilsete og lente meg lydløst tilbake til vinduet

FRIHET ER OGSÅ TID

Men sant, sant tenkte jeg i det jeg fikk øye på en regndråpe som satt seg fast som lim på ruta. Noen ting er ikke like vakkert når man først har fanget det.

FRIHET ER OGSÅ TID

5 Responses to FRIHET ER OGSÅ TID

  1. Jeg trenger at du skriver en bok NÅ, Anniken!! Jeg trenger å føle intensiteten du har når du skriver, sårbarheten og kjærligheten. Kom igjen, Anniken, tiden er inne<3

  2. Anniken, vær så snill, skriv en bok nå. Jeg kommer til å være den første som kjøper den, den første som leser den, og den første som leser den om og om igjen. Du er allerede min favorittforfatter. Det er ingen andre enn du som klarer å skrive på en slik måte- du klarer å fange hele meg i tekstene dine. Du er min største inspirasjon! Klem.

  3. Anniken, du inspirer meg, du. Alt du skriver, og for så vidt også sier på video, er så følelsesladd. Du vet hvordan du skal sette ord på ting som andre ikke engang klarer å tenke. Du er fantastisk

Leave a reply