recipe by Matilda Djerf

RECIPE:

12g fersk gjær / 12 grams fresh yeast
5dl lunket vann / 5dl lukewarm water
9-10dl hvitt mel (jeg liker å bruke vårhvete) / 9-10dl flour
Litt salt / salt

Kutt en 50g fersk gjær i 4, og bruk en bit i en middels stor bolle. Tilsett deretter lunket vann, test på håndleddet ditt (du skal ikke føle vannet) slik at det verken er varmt eller kaldt, bland ut gjæret. Deretter tilsett salt, rør om og tilsett mel litt etter litt. La det kald heves, altså sett det i kjøleskapet med et lite håndkle over natten og kutt de i 10-12 biter etter du har knadd deigen med litt mel. Sett ovnen på 225 grader og stek i 12-15 minutter.

// Cut a 50g fresh yeast package into 4 and use a bite in a medium sized bowl. Then add lukewarm water, test on your wrist (you should not feel the water) so that it is neither hot nor cold, mix out the yeast. Then add salt, stir and add flour little by little. Let it cool, place it in the fridge with a small towel overnight and cut it into 10-12 pieces after you knead the dough with a little flour. Set oven to 225 degrees and rest for 12-15 minutes.

One Response to HOMEMADE BREAD ROLLS

Leave a reply