Okei, såå bacon har vært en ting jeg sårt har savnet, og har funnet noen svenske erstatninger jeg liker ganske godt! Men, jeg er ikke i Sverige hele tiden, og det var faktisk en bekjent på byen som fortalte meg om Shiitake sopp, og at det kan smake som bacon. Så jeg testet, og det er utrolig enkelt, og veldig godt! Tingen er at det er ikke bacon.. men jeg har gjort dette og hatt det på f eks cæsar salat, og da smaker det bacon. Poenget er, at det ikke er noe godt å mumle på. Men i retter, og mat så er det superdigg!

// Okay, so bacon has been one thing I have missed, and I have found some Swedish substitutes I like! But, I’m not in Sweden all the time, and there was actually a friend who told me about Shiitake mushrooms and that it could taste like bacon. So I tested, and it’s simple, and very good! The thing is that it is not bacon .. but I have done this several times and had it on my Caesar salad, and then it tastes bacon. The point is, there is not so good to eat alone. But in dishes and food then it’s sooo nice

Kutt soppen opp, jeg bruker en boks og tar alle sammen. Putt de på litt bakepapir, bruk salt og pepper (gjerne smoked paprika eller bbq om du har det liggende) og en liten dæsj med olje.

// Cut the mushrooms, put them on some baking paper, use salt and pepper, and oil. (also smoked bbq or paprika if you have that)

Jeg setter på ovnen på ca 200 grader, og snur litt på de. Tar ca 20 minutter, og de er ferdig når de er fine, gylne og litt sprø!

// 200 degrees. Takes about 20 minutes and they are done when they are nice, golden and a little crispy!

7 Responses to HOW TO: VEGAN BACON

  1. Prøv med å mariner dem i en halvtime med litt liquid smoke (fås på meny), litt sesamolje og røkt paprikakrydder så smaker det enda bedre! 🙂

  2. Er du vegetar/vegan? Syns du spiser så blanda, en dag ser jeg at du spiser all vegan, en anna dag er det kjøtt eller sjømat. Jeg lurer veldig på det ?❤️

Leave a reply