Okey, jeg må prøve å roe meg ned før jeg skal skrive til dere om DETTE FANTASTISKE sølvet her!! Huldresølv er noe jeg selv fant og fort kontaktet for et samarbeid – jeg elsket det. Huldresølv er et familie eid gullsmed verksted med fjerde generasjons gullsmed Elise Thiis-Evensen. Alle smykkene er håndlaget og er med på å feire en nyere tid sammen med gamle tradisjoner og ornamentikk. Huldra er deres “muse” som var sterk, kraftfull og slående vakker. Målet med Huldresølv er at du skal føle deg akkurat like vakker av å bære noe så elegant og detaljert verk.

I folketro var det også slik at det var huldrene som lagde dette sølvet, og ingen gullsmed klarte å lage noe likedan. Huldresølvet kunne man ikke ta med seg, da fikk man en forbannelse. Men ga huldrene deg et sølvsmykke var det som en evig takknemlighet som ble overført i flere slektsledd og generasjoner. (veldig spennende). Jeg er faktisk så norsk av meg at slike ting fascinerer meg enda. Elsker folketro, elsker å høre på det.

Så, som dere vet. Er jeg veldig utradisjonell av meg på mange måter, andre ikke. Men at bunadsskjorta, og sølvet for den sags skyld KUN skal brukes en-to ganger i året er jo ikke akkurat det smarteste jeg har hørt om. Så at ingen har gjort dette før klør jeg meg i hue av. Ikke nok med at dette ser dødskult ut, men du kan jo også gå slik om du ikke har bunad. Hvem har sagt at du ikke trenger søljer selvom du ikke har råd til en bunad? Fest de på dressen. Kjøp noen søljer og en bunadsskjorte.

Hadde jeg sett noen slik på 17. Mai hadde jeg ropt heia heia. For å ikke snakke om at jeg har gått slik som dette et par ganger, og bare for endeløse kompliment. Kald meg en trendsetter! haha.

RABATTKODE

Huldresølv kjører nå en 3 dagers jubileumsrabatt på Rosesølja i forbindelse med samarbeidet med meg, og hele 25% fordi Huldresølv er 25 år i år! Jubileumsrabattkoden: “ANNIJOR”, gir hele 25% rabatt på Rosesølje med sølv løv og forgylte løv fra søndag til og med onsdag.
De pleier heller ALDRI å ha rabatt på sine smykker, så dette er løp og kjøp! <3

ROSESØLJE: Huldresølvs rosesølje er en vakker sølje i oksidert sølv inspirert av tradisjonelt filigransarbeid med Swarovskikrystaller og forgylte løv. Min rosesølje har jeg skreddersydd slik at den kan passe min bunad, med swarovskikrystaller i en champagnefarget krystall som heter “light colerado topaz” rundt hele. Man kan også så klart velge mellom sølv, eller forgylt gull, og de har over 30 forskjellig farger å velge mellom. Det fine er også at rosesølja kan brukes til alle bunader. Det er også denne sølja du kan få 25% rabatt på til om med onsdag 10.april, og det er noe som aldri skjer.. Så her er det LØP OG KJØP. Rosesølja finner du: HER

FOSSUMSØLJE: Er en unik og vakker hjertesølje i oksidert sølv. Hjertesøljene har dype røtter i norsk tradisjon og ble brukt som kjærlighetsgaver. Denne har fugler på toppen, et symbol på kjærlighet og vennskap, sammen med forgylte løv, turmaliner, bergkrystall, ferskvannsperler og Swarovskikrystaller. Spesielt flott til beltestakk fra Telemark samt alle slags festdrakter, men kan brukes til alle bunader også. Her har jeg også gjort min helt egne, og har valgt en grønn versjon. For at den skulle passe ekstra godt til min bunad er det byttet ut de 3 midterste Swarovski krystallene med en en dyp rød Siam krystall i stede. (jeg har forresten Buskerud bunaden) Fossumsøljen finner du: HER

7 Responses to HULDRESØLV TIL BUNAD

  1. Auch… kjøpte akkurat den rosesølja, med grønne krystaller, forrige uke ://
    Du er rålekker som alltid, og får søljene til å fungere uten bunaden 😉

  2. Helt enig. Tenkte faktisk tilbake for litt over to år siden at “herremin.. bunadsølja, skjorta å noen trange jeans hadde jo sett rått ut!” men det å være fra en liten plass i nord hadde endt opp med mange rare blikk sikkert rykter for at jeg vet. Hahah! Endelig noen som har sett det samme som jeg ser <3

Leave a reply