November har alltid vært en spesiell måned i livet mitt der ting raser litt sammen. Ja, faktisk hehe, mer enn ellers. Jeg er nok slik at jeg ikke tar dag for dag, men samler alt sammen som en tikkende bombe. Jeg har gjort det siden jeg var liten, jeg lar alt bli feil før jeg kan gjøre det rett. Holdt jeg en hemmelighet for mamma og pappa kunne det vare i et års tid, og ting kunne balle seg på – som det som oftes gjør. Når jeg sprakk? Da sprakk jeg, og mamma stilte meg alltid det samme spørsmålet: hvorfor lar du det gå så lang tid? Jeg har fortsatt ikke et godt svar på det hele. Akkurat som en ting kan være nok å svelge, så kan jeg klare enda en, og enda en og enda en. Vel, det er ingen som har dødd. Ingen har gjort meg noe vondt og kanskje har jeg heller ingenting å klage over.

1. KVINNEGUIDEN

Snakk om å ødelegge folks liv med ord. Jeg fikk tilsendt en link tidlig i November med flere titalls sider der en god del mennesker på Kvinneguiden slengte mer dritt om meg enn jeg har sett på flere år. Det var voldsomt, og det gikk ikke bare utover meg, men også familien min. Foreldre som hadde gitt opp, og en kjæreste som ikke skulle vært sammen med meg. Jeg vet jeg ikke skal lese slik, men noen ganger er nysgjerrigheten for stor, linken lyste i ansiktet mitt og nesetippen stakk jeg dypt inni. Dråpen rant over i det jeg fant et helt dokument der en kvinne på Kvinneguiden hadde ramset sammen 14 av mine blogginnlegg, samt flere Instagram bilder der hun mente jeg ikke merket reklame godt nok fordi jeg lenge har skrevet » I samarbeid med» og ikke annonse. Dette hadde hun sendt inn til forbrukerombudet, og mens alle roet meg ned med at slike henvendelser må det være flere av, forsto jeg raskt at meg, meg som blogger? Jeg hadde ikke sjans.

2. KRANGLING OG KJÆRESTE TRØBBEL

Jeg skal ikke legge skjul på at ting kanskje ikke har vært så rosenrødt med meg og Anders. For alle som spør, alle dere, aviser og meldinger. JA vi er sammen, hvorfor har jeg ikke sagt noe? Fordi det er potet nytt, jeg synes ikke det har en plass i en avis. Hvem bryr seg, barn sulter – faen skriv om det. Men denne November måneden har tært mye. Vi har kranglet, skreket og smelt i dører. Jeg har låst meg inne på badet hulkene og Anders som har bedt meg lukke opp. Likevel, har det aldri vært et spørsmål om å gjøre noe annet med det enn å krangle ferdig. Det er fint sånn, men stresset rundt oss begge har vært litt stort. Han er sta, jeg er sta. Han kan til tider være jækla egoistisk, og jeg har et problem med å vise nok kjærlighet, og det tar en kreps som Anders veldig stort. Det er for mange murer rundt meg jeg ikke sipper over, jeg bare vet ikke hvordan jeg skal rive de ned. Etter et år med Anders ved min side har jeg ikke klart å slippe alt i hendene mine.

3. PARKERING, TAUING & HADEBRA TIL BILEN MIN

Som flere av dere vet har jeg en bil. Jeg elsker bilen min, og min største frihetsfølelse når jeg ikke kan reise er nettopp dette. En lang kjøretur med høy musikk, luft rundt fingrene og stillhet. Det er ikke annet enn vakkert når billysene svinner og jeg er tom. Vel, hele dette marerittet startet med parkeringsbøter i hytt og pine. 900 kroner av en eller annen grunn pga av mine parkeringer. Jeg har gratis parkering, det er det mest latterlige her. Men nå har staten satt opp parkeringsautomater langs hele veien, great! I et nabolag med masse leilighetskomplekser, null trafikk og definitivt ikke Oslo sentrum, takk for beskjed forresten! Postkassen, mailen og alt annet har vært T O M T. For å ikke snakke med at det ikke er ok for meg som et privilegert menneske å ha leilighet i Oslo og 4 dagers ferie. For her setter vi nemlig opp veiarbeid når man vil! Uten noe som helst beskjed, og ikke engang en uke i forveien. Ringeplikt? HAHA, hva er det? De er tydeligvis ikke pålagt til å ringe. Tauet bil, 5000 kr fattigere. Jeg har hatt frekke parkeringsvakter omtrent løpe etter meg siklende med gule skinnende lapper og den siste fikk meg til å gråte. Følte meg liten, og du var helt grusom. Siste hendelse som gjorde at jeg fikk nok var på shooten i Sverige. Jeg hadde vært borte i akkurat 4 dager og hun jeg bor med fant ut at bilen var på vei til å bli tauet, hvorfor? Fordi de hadde satt opp skilt uten forvarsel og ja, da under 4 dager. Hun løper ned, har ikke lappen og spør om de kan hjelpe henne å flytte bilen 10 meter bort. Nei, nei, nei og nei. Det var ikke på tale å være litt grei, litt medmenneskelig eller gjøre noe man hadde satt pris på selv. De ga hun 5 min på å finne en person og Tonje? Tonje måtte løpe nedover gatene til hun fant en snill dame som ville hjelpe til. Slapp jeg unna? Nei. Gebyr for at de hadde dukket opp på 560kr, og en ny skinnende bot på 900kr. D E I L I G! Lang og irriterende forbanna historie kort. Jeg må kvitte meg med bilen min, og ja.. Selvom bomavgifter, parkeringer og alt har blitt dyrere og vanskeligere med bil.. Har de også satt opp prisene på kollektivt, HALLELUJA for alle barnefamilier som skal få til alt til julen. Hvem faen bruker hue her? Skal det snart koste penger for å prompe? For i Oslo må du gud forby ikke forurense en fjert. Å ja, for å ikke glemme at det koster som regel penger hvis du må tisse. 10 kroner på Oslo s, og kode på kvitteringen din på restaurant. Vanskelig å være født med blære dere.

4. ET 19 SIDERS BREV FRA FORBRUKEROMBUDET

Som om ikke alt dette var nok fikk Kvinneguiden viljen sin, og et 19 siders brev fikk jeg tilsendt på mail. Dette er jeg så forbanna på at jeg nesten ikke klarer å holde meg verken seriøs, eller tidsmessig tilstede for å snakke om det hele. Men jeg har nemlig fått pekefingeren på meg fordi jeg merker godt med annonse – men det er ikke bra nok. Hvorfor er det ikke bra nok? Fordi det aldri blir satt faste regler på dette her, det er missvisende slik at du skulle tro de nesten vil at vi skal bli tatt på noe. De har addet meg på snap, fulgt Instaen min og ikke minst min private facebook. For forbrukerombudet mener at jeg skal skrive ANNONSE når jeg deler min egen blogg på min private Facebook profil. De mener jeg skal skrive ANNONSE når jeg legger ut bloggen min på snapchat. De mener jeg skal skrive ANNONSE når jeg skal ha klessalg som hvilken som helst ungdom. De mener jeg skal skrive ANNONSE når jeg har på meg et plagg jeg har lånt, men ikke blitt betalt for, eller blitt bedt om å skrive om. Mener dere da at hvis jeg har farget håret mitt, og fått det sponset. Så må jeg skrive ANNONSE i panna fordi fargen ikke går ut om et halvt år? Jeg er så lei av dette tullet. Enten står ANNONSE i for liten skrift, for blått, for rosa eller for grått.

For min siste annonse var nemlig en video med Nelly, var det en betalt video? NEI

Hvis jeg har forstått rett, må jeg skrive såpass mye "annonse" fordi jeg lagde en video for Nelly med klær hvor jeg ikke ble betalt for videoen, jeg ble ikke bedt om å lage videoen, men jeg hadde annonselenker
Jeg må skrive ordet ANNONSE i videoen, så fort det begynner, så synlig som mulig.
Jeg må skrive det under videoen, og nevne "annonselenker" FORAN lenkene.
Jeg må skrive "annonse" på min private facebook, samt Annijor siden min.
Jeg må skrive ordet "annonse" over videoen i blogginnlegget.
Og hvis jeg hadde lagt ut et IG bilde i Nelly klær samme dag, #ANNONSE
Samt på snapchat og Ig story.

Forbrukerområdet? JEG TROR DE FÅR DET MED SEG. Til alle mine lesere? Beklager at jeg kommer til å se ut som en reklameplakat om dagen. Jeg skriver ALDRI og da mener jeg ALDRI om produkter eller ting jeg ikke liker selv. Men jeg tjener penger på min offentlige dagbok, min drøm og det jeg føler er meningen med mye i mitt liv. Jeg fremmer viktige ting, og jeg har et stort behov for å dele og jeg sier UTROLIG mye nei til samarbeid. Sånn, takk for meg for en stund.

37 Responses to JEG ER LEI MEG & FORBANNA

 1. Skjønner godt du blir oppgitt over den tiden som har vært. Jeg hadde gått rundt og grini i lange perioder vis det der hadde skjedd meg. Og har hørt så mye drit om kvinneguiden. Aldri vært inn på den, men skjønnt at det står masse drit om veldig mange der inne. Og det virker veldig som at det er mange sjalue damer der inne. De tåler ikke at andre får til det de ikke får til virker det som. Siden de har et behov for og rakke end alle andre som faktisk får til noe.

  Håper ting blir litt lettere framover for deg.

 2. Å, Anniken! Vi har det alle slik noen ganger; alt føles feil. Det eneste en kan gjøre da er dette: ikke gi opp! Ikke la det negative i livet ditt vinne

 3. Fyfaen ble så jævlig forbanna på dine vegner akkurat nå, holder på å koke over. Skjønner godt at det renner over!! HERREFRED

 4. Uff kan se du har nok å stride med ja.. håper det hjalp å få ut litt aggresjon! Jeg støtter deg virkelig med dette annonsetullet

 5. Jeg er også så jævlig forbanna for hvor vanskelig det skal være med bil i Oslo. Jeg bruker 10-15 min med bil hjemmefra til Blindern der jeg studerer. Med kollektivt? 60 min. Men nå skal det settes opp bomringer i hytt og pine, og det har jeg søren ikke råd til. Så jeg blir tvunget til å ta det latterlig dårlige, dyre kollektivtrafikken. Når jeg er ferdig med studiene skal jeg flytte til det mest øde stedet jeg klarer å få jobb, der MDG ikke gidder å stikke nesa si

 6. Hev deg over det – du er ett genuint fint menneske, og de som hetser deg, er Inenting annet enn sjalu;)) heier på deg jeg<3

 7. Huff koker på dine vegne. Hvorfor skal det være slike perioder hvor ingenting går ens vei? har hørt mye om de annonsegreiene i det siste og ingen blamer deg for å se ut som en reklameplakat når det er sånne regler. Er virkelig helt TULLETE. Håper alt dette skjer for at det snart skal skje noe bra med deg!! Klem<3

 8. Okei, det er dritt at det skrives så mye om deg som du absolutt ikke burde tåle. Men dette med merking av annonse, come on a. Det er jobben din dette her. Og som alle oss andre er vi nødt til å utføre jobben vår på riktig måte. Du er i tillegg så heldig at jobben din er din drøm. Så jeg har med andre ord full forståelse for at det er trist, vondt og kjipt å lese usaklig kritikk. Manglende merking er ikke usaklig eller det at noen er ute etter å «ta deg». Du, som veldig(veldig) mange bloggere synder stort på dette området, og leserne SKAL vite hva som er spons og ikke.

 9. Sånn er det å leve av å selge annonser, ha en blogg som man lever av. Veldig lite voksent å sutre om regler – slik er det for alle som tjener penger på blogg, Insta osv.

 10. Jeg er enig i alt du sier, og den komemntaren om å prompe er som tatt ut rett av min egen munn. Man kan faen meg aldri være god nok for dette forbanna kravstore samfunnet, og det er faktisk på tide å stoppe.

  Jeg tror faktisk forbrukerrådet burde ta seg en stor bolle. Hvis jeg sender en meme til en venninne så sier jeg jo ikke ifra om at det er en annonse til nettsiden?! Jesus kristus så sint keg blir.

  Jeg kommenterer ALDRI på ting fordi jeg holder meg for god til det, men dette her er faktisk ikke greit.
  Stå på ditt, du gjør en fantastisk jobb! Det er leserne som gir deg mulighetene, ikke forbrukerrådet eller forferdelige veiarbeidere. Just do you!

 11. Enig i at alt som er dritt samler seg opp i november. Håper dagene blir litt lysere og lettere for deg og at alt ordner seg mellom deg og Anders. Du er fantastisk flott på alle mulige måter! Kvinneguiden livnæres av å hate på andre. Heldigvis er ikke Kvinneguiden representativt for resten av Norge eller verden.
  Husk å puste ❤

 12. Josefine: Er det fint å skrive at andre er «sjaule damer»? «De tåler ikke at andre får til det de ikke får til…»
  Skal jeg gå inn på Kvinneguiden å skrive: Jeg har hørt at det er så mye dritt i kommentarfeltet til Annijor? «Leserne til Annijor er så sjalu på de som skriver inne på Kvinneguiden. Hun tåler ikke at de klarer å argumentere for seg, og derfor drar hun «misunnelseskortet» som er så oppbrukt…
  Hvordan opplevde du at jeg brukte dine egne ord mot deg? Jeg håper at du følte at det ikke var greit.

  Det er alltid en fordel å argumentere på sak, istedenfor person… Sett deg også inn i hva du uttaler deg om, og ha mer respekt for andre mennesker enn hva du holder på med her….

  • Men nå er det jo faktisk de som har laget en hel tråd med en diskusjon rundt Anniken, og hvor jævelig hun er som person osv.. Så helt ærlig føler jeg ikke de fortjener så mye respekt og omtanke. Tror svært få har så veldig mye til overs for slemme mennesker..

  • Du er jo bare et av de nettrollene som sitter bak ett tastatur. Anniken svarer dere i alle fall med sin egen identitet… så masse feige mennesker som skjuler seg bak anonymitet.. skremmende

 13. Hei! Den annonsemerkingen er nok et mas ja, Fotbrukrrombudet er strenge der.. Mye å sette seg inn i for dere bloggere. Bil og Oslo har blitt et stort mare, latterlige hele gjengen på rådhuset. Som selv har parkering i rådhuskjelleren. Kvinneguiden er et kapittel for seg. Noe de skriver kan være saklig, men ofte er de så smålige at de kan kritisere en kjendis for at et hår ligger feil. Omtrent ? Spesielt bloggere får kjørt seg for de tjener gode penger og har stor frihet.
  Ikke bry deg om misunnelsen deres, tenk heller på at ombudet gikk gjennom alle de store bloggerne. Og at alle fikk refs, så det er ikke bare deg.
  Håper det ordner seg med Anders. Han er nydelig og det er du også. Lykke til!

 14. Altså nå syntes jeg forbrukerrådet går litt over streken. Jeg er en som setter det veldig høyt at vi har noen som sjekker slike forhold rundt skjult reklame, men dette er jo på grensen til å gjøre blogger om til en ren nettbutikk. Det neste blir vel at du må markere et hvert innlegg med «annonse» bare på grunn av at du som person er avbildet, fordi du «er jo frontfigur til de og de, så da blir du automatisk assosiert med selskapene.» Nei altså, dette er blitt ekstremt. Ja, selvfølgelig skal betalt samarbeid markeres, men det går vel en grense for hvor langt de kan dra den? Ja ja, håper ikke dette setter en stopper for motivasjonen din, for å opprettholde en slik avlastning i hverdagen, fordi det er nettopp det du er, en god avkobling fra omverden.

  • Hvorfor er det å gå over streken? Det blir jo på en måte en nettbutikk hvor Anniken er produktet, hun selger inn seg selv til forskjellige bedrifter (annonsører). Det ER mye reklame hos bloggere, og det er absolutt på sin plass at dette skal merkes tydelig. Det har i lang tid vært klart at det skal merkes med «annonse» eller «sponset» for å være tydelig. Det skal være i samme skriftstørrelse (eller større) enn den som er i bloggen, og det skal være på norsk. (som mange bloggere prøver å lure seg unna med, sier ikke at det gjelder A) Hvorfor denne motviljen mot å følge regler? Synes den enkelte blogger at det blir mye å merke, er det kanskje på tide å lage noen innlegg som er genuine, uten å få penger eller andre fordeler for det.

   • Er jo faktisk det som var poenget mitt her. Hun skriver da genuine innlegg, og de skal da vel ikke markeres bare fordi hun går med en genser som hun har kjøpt, men som «kan pppfsttes som reklame. Da snakker jeg om innlegg som ikke inneholder reklame altså. Jeg sier jo dette i min kommentar. Jeg setter det veldig høyt at vi har mennesker som går rundt og sjekker dette, men Anniken markerer jo innleggene? Både på YouTube, og i bloggen blir innlegg som inneholder reklame markert. Som Anniken sier (hvis du leser innlegget) sier at det skal da være helt unødvendig å få rapportert et innlegg for reklame når hun låner en genser som ikke hun verken har fått betalt for å gå med eller er hennes egen. Det den poenget her. Enkelte ganger er det faktisk å gå over streken. Selvfølgelig er hun et slags produkt i de tilfellene hvor hun reklamerer men det skal da ikke være nødvendig å markere reklame bare fordi du skriver i offentligheten? Ja, reklame SKAL markeres. Det er da vel ikke så vanskelig å forstå, men om du leser det hun sier så vil du jo se at dette er å legge unødvendig informasjon inn i innlegg som ikke inneholder reklame.

    • Selvfølgelig skal det ikke merkes om hun har vært på HM og kjøpt seg en genser, et brød på Kiwi eller ny blender på Elkjøp. Hverken du, jeg, Anniken eller noen andre trenger å merke det på våre blogger.

     Jeg har ikke fulgt Anniken sin blogg fast, men det er jo tydeligvis ting som ikke har vært godt nok merket når hun (og mange andre bloggere) har fått påpakk fra FO. Det gjelder vel blandt annet at det ikke er nok å skrive feks #ad, inneholder annonselenker (eller «inneholder affiliate lenker», som A skriver. Hvorfor «gjemme» det ved å bruke et engelsk ord mange yngre kanskje ikke forstår?) og sponset.

     Hun skriver at siste ANNONSE hun hadde var Nellyvideoen, men at den ikke var betalt. Allikevel er det en ANNONSE, som hun selv sier. Nelly gir heftige rabatter til bloggere nettopp fordi de er den de er.
     Vet ikke noe om denne genseren du nevner, men fiktivt: Hvis hun har lånt genseren av veninnen som jobber på Kiwi, trenger det ikke å merkes. (med mindre hun slenger inn en annonselenke) Er den lånt av feks et PR-byrå skal det merkes. Hun har ikke fått betalt i kroner og øre, men hun har fått en fordel. Nemlig å låne genseren, og det ligger selvfølgelig en viss forventning fra PR-byrået om at den skal vises frem i SoMe.

     • Hvorfor godkjenner du ikke kommentaren min? Tillegget til svaret mitt til Malin i går, 20 nov ca 15:56

 15. Anniken alle kjendiser a b c sådanne får sitt. Dette kalles janteloven ingen må være bedre rikere penere mer populær enn meg. Man må heve seg over sånne mennesker fordi det må egentlig være vondt og leve sånn som de. Et liv der man leter etter feil på andre for og rettferdigegjøre sin egen selvfølelse og eksistens. Du er ei herlig jente som vi er så glad i❤️?stå på.og vi er veldig glad i Anders. Kjempegutt!

 16. Ja november er en ganske fæl måned. Stå på og prøv å se på det positive i livet! Bloggen din hjelper meg ofte gjennom dårlige tider.

 17. Jeg er sykt lei av at kvinner skal ta hverandre ned hele tiden. Media, menn og samfunnet generelt tar oss nok ned. Hvis vi ikke støtter hverandre, hvem kommer til å gjøre det da?? Screw you janteloven. Du jobber drithardt, skriver kvalitetsinnlegg og er en inspirasjon for mange. Fortsett med det du gjør <3 Det betyr utrolig mye.

 18. Supert at du ikke kan ha bil lenger. Dere som bor i de bedre områdene for luftkvalitet aner ikke hvor ille det kan bli i de andre områdene her i byen.

 19. Herregud at folk skal ha så sinsyykt lite å gjøre med livet sitt at de gidder å klage til forbrukerombudet! Assa hvis man har litt nettvett pooi hdet så skjønner man ganske greit når noe er sponsa.. hva er problemmet liksom!? Itillegg har du vært flink med å informnere om det, så skjønner virkelig ikke hvorfor det skal være et problem!? Herregud de/hun er bare sjalu, og vil n

 20. Kjære Anniken.
  Jeg vil bare si noe angående Kvinneguiden. Jeg har selv bruker der («nettrollet»), og synes at det er viktig at for eksempel eksponering av barn i sosiale medier blir diskutert. (Om man kommenterer noe konstruktiv kritikk om dette på mammabloggere, blir det sjeldent godkjent). Så at det finst en arena der det er mulig å diskutere dette, og håpe at de aktuelle bloggene, synes jeg er positivt.
  Det jeg IKKE synes er positivt, er drittsleninga som desverre skjer altfor ofte. Jeg tror mange av de som skriver der ikke tenker over hvordan ord kan såre, og at de skriver om folk som ofte leser trådene om seg selv.
  Jeg forstår veldig godt at du synes tråden om deg er fæl. De på kvinneguiden kan gjerne argumentere om at man må «tåle det», siden man selv velger å være i rampelyset. Men selv om at man velger å være en offentlig person, betyr det ikke at man synes det er helt greitt å bli snakket om på den måten der. Det er ikke ok.

  Jeg håperhåper at du ikke lar ordene som blir skrevet der gå for hardt inn på deg. Husk at det er ingen av de som egentlig kjenner deg som person. I tråden om deg har jeg skrevet flere kommentarer der jeg «forsvarer» deg, og håper det hjelper litt på humøret når du leser all dritten.
  Håper du får ei kjempefin helg!
  <33

 21. Skjønner at du blir sliten og lei når alt bare baller på seg og blir alt for mye.

  Men jeg klarer ikke å synes synd på deg når det kommer til dette med forbrukerrådet. Du er priviligert og flink nok til å leve av din egen bedrift, bloggen din. Store og små bedrifter, inkludert DEG, tjener svært gode penger på reklame, annonser, samarbeid, collabs, adlinks osv fordi unge mennesker stoler på din mening og ditt brand.

  Derfor er jeg totalt enig med forbrukerrådet som gir dere bloggere advarsler for å skjerpe bruken av reklame i sosiale medier. Et bittelite «ad» eller «i samarbeid med» i lysegrå skrift er ikke nok til å gjøre det klart for et ungt publikum at noen – du og annonsøren – tjener penger på dette. Den påvirkningskraften er så stor, at å skrive annonse stort nok er ikke store problemet.

  Ta ansvar for leserne dine, gjør jobben din ordentlig.

 22. Skjønner godt det du skriver om kostnadene ved å ha bil og hensynsløse parkeringsvakter – men det virker som du går mot ditt eget standpunkt når det kommer til miljø. Det at du ikke spiser kjøtt eller at du handler økologisk, forsvinner i den store sammenhengen dersom du ser på miljøgass-utslippene fra biler. Økte bompenger fører til redusert bilbruk, og et et sykt bra tiltak. Spesielt i sentrum burde ikke dette være et problem da det virkelig er tilstrekkelig med kollektivtilbud. Stå for standpunktene dine når du presenterer dem slik som du gjør på bloggen.

 23. Flott at du får smekk avForbrukerrådet – du merker gjennomgående dårlig. Ellers enig i at det bør lages et tydelig regelverk og ikke «retningslinjer». Også flott at du må kvitte deg med bilen, jeg bor i sentrum og er 100% tilhenger av bilfritt sentrum (med unntak av transport for funksjonshemmede og varetransport).

 24. Hvorfor godkjenner du ikke kommentaren min? Tillegget til svaret mitt til Malin i går, 20 nov ca 15:56 Ser forøvrig at du i etterkant har merket det nellyinnlegget jeg nevnte da, så du har jo sett kommentaren min, kan ikke skylde på at den evt er oversett.

Leave a reply