english: i´m buying a bird!

EN LITEN HVIT UNDELAT

Æææ, jeg skal kjøpe meg undulat!! Var faktisk mamma som kom opp med ideen, og etter å ha snakket frem og tilbake et par dager om hvordan det er å ha en liten fugl, ble vi enige om at det kanskje hadde vært veldig hyggelig. Jeg har lyst på en kritthvit liten undulat, og har allerede kjøpt bur og litt utstyr. Mamma hadde en liten undulat når hun var yngre som het nurket, og plutselig hadde hun 12. Da hun så klart skulle redde alt som fløy der ute, haha. Uansett, nurket var med mamma overalt og satt på skulderen hennes når hun kjørte bil. Jeg trodde faktisk at man ikke engang kunne ha vinduer, mtp at de kanskje fløy på de, men det gjør de ikke. Ååå, jeg gleder meg veldig. Skal ha den løs hele tiden, og har nok kjøpt et alt for stort bur… Nå mangler jeg bare fuglen og føler nok at jeg må vente litt til før jeg tør å hoppe rundt i butikker å lete etter en liten ny venn som kan bli med meg hjem.

// I’m gonna buy myself a new buddy!! Was actually mom who came up with the idea, and after talking back and forth for a few days about what it’s like to have a little bird, we agreed that it might have been a good idea. I have been wanting a white bird, and have already bought cages and some equipment. My mom had a small bird when she was younger that was called nurket, and suddenly she had 12. When she obviously had to save everything that flew around, haha. Anyway, nurket was with my mom everywhere and sat on her shoulder while driving. I actually thought you couldn’t even have windows, because that they might fly on them, but they don’t. Oh, I’m really looking forward to it. Now I just need the bird and probably feel that I have to wait a bit before I dare to jump around in stores looking for a little new friend who can come home with me.

27 Responses to JEG SKAL KJØPE FUGL!

 1. Anbefaler deg å sjekke ut Undulatbua i Fredrikstad på facebook😊 De har oppdrett av undulater og hvis man vil ha en tam er det bedre å kjøpe ungfugl der enn en voksen fra dyrebutikk.

 2. Så koselig! Det er lurt å undersøke om du kan kjøpe undulat fra noen som driver med det hjemme i stedet for butikk, da er det mye enklere å få de tamme fordi de har vært vant til mennesker fra starten:-) Lykke til!

 3. Så utrolig koselig! Og så fint at undulaten skal få fly fritt som den vil <3

  Det kan være veldig greit med et stort bur i begynnelsen, så kan du se an hvor undulaten liker seg – oppholder den seg mer ute i leiligheten enn i buret?- da kan du kanskje vurdere et litt mindre bur. Og motsatt; det kan være at undulaten rett og slett liker seg i buret, og da trenger du et _svært_ bur. Hehe 🙂 Har selv vokst opp med undulater, og savner veldig å ha dem rundt meg! Skulle gjerne skaffet meg undulat selv, men er redd for å få klager av naboer pga. støy. Og da er det for hjerteskjærende å måtte gi den bort. Man vet dessverre aldri om undulaten man skaffer seg vil skrike for enhver ting, heheh

  Lykke til <3

  • Skjønner, takk for tips!! <3 har kjøpt et ganske så romslig ett så vi får se <3

 4. Ville prøvd å finne en du kan adoptere fra Finn.no eller noe 🙂 for kjøper man i dyrebutikk støtter man dessverre en fryktelig stygg næring:(

 5. Jeg har selv to undulater, det er kjempe kos! Undulater er flokkdyr, så for at de skal ha det bra bør de være minst 2 stykker, bare et lite tips:-)

  • jaa, har lest om det. men at speil også funker fint! De fleste dyr er vel også egentlig flokkdyr <3

 6. Åå fugler er det beste!!! Vil forresten sterkt anbefale deg å kjøpe en nymfeparakitt i stedet for en undulat! Nymfene er bare litt større enn undulatene, og de er ekstremt kjærlige og kan lære seg hele sanger/melodier! De finnes også i kjempemange farger, inkludert hvit. <3 Du vil aldri angre om du skaffer deg en nymfe forran en undulat.

 7. Sånn som det blir nevnt over her er undulater flokkdyr og det anbefales å ha to eller flere sammen for at de skal trives, da menneskelig kontakt ikke kan kompensere for det. Håper du tar dette med i betraktning <3

  • Jaa, men det fungerer også veldig fint med speil! De fleste dyr er vel egentlig flokkdyr! Å begynne med blir det nok en, heldigvis jobber jo jeg mesteparten hjemmefra, så den blir lite alene <3

  • Har snakket med flere om dette, og speil fungerer også veldig fint! Enn så lenge blir det en, så får vi se. Men nå jobber jo jeg hjemmefra og den kommer ikke til å være så mye alene <3

 8. Ååå undulater er så nydelige!! Passet en i to uker en sommer, hadde hele rommet fullt av pellets og ble vekket hver morgen når han skulle ut og fly<3 da kom han alltid og satt i håret mitt haha! Skal si deg pappa ble fornøyd når han landet oppå brødskiva hans med makrell i tomat og begynte å fly og gå rundt i stua hahhaha

 9. Stefaren min hadde oppdrett av fugler for mange år siden, jeg skulle egt få en parakitt men la merke til en undulat som ble utstøtt fra de andre og da ble det selvfølgelig den <3 i hele 15 år hadde jeg han, og det er lenge. Hadde ingen andre fugler og kun han, hadde buret åpent så han fløy fritt som han ville, han snakket og løp faktisk på gulvet etter meg hvor enn jeg gikk.. Tror det er mange som ikke kan forestille seg det båndet man kan få med «bare» en liten fugl. <3 mot slutten var han sliten og gammel, og mer søkende enn noen gang. Han lå konstant inntil nakken min og koste på meg mens jeg strøk han sånn han likte. Jeg slapp han også fri engang (anbefales selvfølgelig ikke å gjøre dette, jeg fikk bare veldig for meg at han måtte få oppleve noe større og at det skulle gå bra) og jeg plystret på han mens han fløy ut av synet – han kom tilbake til meg på kommando og det er helt utrolig – men jeg på en måte visste han ville komme fordi vi hadde nettopp dette båndet <3 Som mange andre skriver, anbefaler noen fugle-elskere som driver opprett fremfor dyrebutikker 😀 Masse lykke tiiiiil <3

 10. Synes du ikke tanken på at en fugl som vanligvis flyr fra tre til tre, lever i en vakker skog – må bo inne hos deg i et stusselig lite bur? Selv hele leiligheten din er alt for liten for en fugl.

  • nå er vel den strengt talt født i fangenskap og kanskje kan få lov å få et ganske fint liv hos meg.

   • Selvsagt er den født i fangenskap. Jeg snakket ikke om akkurat den fuglen du kjøper. Synes det er utrolig fælt at fugler, som er laget for å fly i vinden må bo inne i en knøttliten leilighet. Bare tenk deg om. Er du en dyreelsker så kjøper du deg ikke fugl. Jeg ser jo du går rett i forsvar, naturligvis. Men vær så snill å ikke støtt næringen med fugl i fangenskap. Det blir det samme som å bruke pels. «dyret er jo allerede dødt». Bare tenk deg om før du igjen går i forsvar. «Dyret er jo allerede født i fangenskap» gjør det det greit? Ville fugler blir fanget hver dag. Nå støtter du den næringen.

    • Går ikke i noe forsvar. Synes det er helt ok at du tenker det, og jeg forstår det. Jeg har hatt mange dyr opp igjennom. Hesten skulle også sikkert vært fri den også. Hundene, kaninene, marsvinene osv. Jeg velger å gi akkurat den fuglen et fint liv, og hvis jeg føler at jeg kan gi den det så må det være mitt valg! <3

     • Enig. Jeg synes det er trist med hester som står inne i små bokser store deler av livet. Jeg har ridd i ti år, og når jeg tenker tilbake på det så synes jeg hester har et stusselig liv. kanin, som jeg selv hadde som liten bodde jo store deler i buret. det er jo ikke et verdig liv. får vondt av det nå. Utekatter går jo løs, så de gjør jo som de vil, katter som er buret inne i en leilighet derimot…. Selv har jeg hund, men hadde ikke klart å ha en hund som måtte vært i bånd konstant for å ikke stikke av. Dyr som får lov til å være en del av familien, masse turer der den kan løpe løs i skog og mark hver dag, som trives med mennesker, og som ikke er mye alene synes jeg er helt ok. Men fuglen din hadde stukket av om den hadde fått sjansen. Et dyr som ikke er hos deg av egen fri vilje mener jeg er dyremishandling – du vet faktisk ikke om fuglen har et fint liv. Men selvfølgelig, ditt valg. Jeg ønsket bare du skulle tenke deg om. Fugler er vakre – jeg skjønner du vil ha en – det blir sikkert fine bilder (:

     • Jeg har også hatt hest, som jeg valgte å f eks ikke bruke bitt på. Det gjør nok du. Vi er forskjellige, og det å skrive “det blir sikkert fine bilder” er ikke særlig hyggelig. Jeg er enig med deg, okei? Jeg har troen på at min lille kompanjong kanskje til og med ikke flyr av gårde. Jeg kan fortsatt kjempe for en sak, selvom jeg velger å ta vare på en. Skjønner? 🙂 Jeg synes ikke dyr skal være i fangenskap, men denne stakkarsen er det, og jeg kan gi han noe bedre, så kan man prøve å kjempe for å ikke la det være mulig å kjøpe en på siden. For så dobbeltmoralsk er jeg:)

Leave a reply