Jeg har tenkt lenge på å skrive dette innlegget, men aldri visst helt hvor jeg skulle starte. Hvor skulle jeg egentlig begynne? Det vet jeg nå, idag vet jeg akkurat hvor jeg skal begynne. For jeg er en av de personene her i verden som har blitt oppvokst til å hjelpe når andre har det vondt, til å stille opp. Til å si ifra uansett hvem som plagde hvem. Skriver noen noe stygt til en av mine venner, er jeg på høgget med en gang. Det har jeg alltid vært, jeg stiller opp uansett. Jeg har blandet meg i saker og ting jeg ikke har noe med, kun for å prøve å hjelpe. Så da skulle man skulle tro at ved å gjøre sånne ting blir man en god person, man blir en beinhard person som aldri får dritt slengt til seg, det er feil. Helt helt helt feil. I det siste har jeg blandet meg i ting for å beskytte noen, jeg har tatt igjen, å det gir ikke alltid den effekten man ønsker seg. For tross alt blir man automatisk involvert i en situasjon du helst ikke skulle vært blandet inn i, men vet dere hva? Det er sånn jeg er. Jeg gjør alt for vennene mine og det vil jeg alltid gjøre. Men det har også sin pris, for i det man blander seg inn i en sak, vil noen andre slutte å like deg, kanskje til og med hate deg fordi du gjør det DU syns er rett.

Så da er egentlig spørsmålet mitt, skal jeg heller lene meg tilbake å se på? Skal jeg sette meg ned i sofaen å se på at noen er slemme mot noen andre, skal jeg bare la det gå? Skal jeg VIRKELIG være en så «godtatt» person, at jeg nekter å se hva som er foran meg fordi jeg er redd for at noen andre skal slutte å like meg? NEI, det er ikke meg. Det har aldri vært meg. Jeg klarer ikke å godta at ting bare er som det er, at ting skjer uten at jeg får si hva jeg syns er rett.  Så atter en gang skal jeg blande meg inn i en sak jeg ikke har noe med, men dette handler ikke bare om mennesker, men også om dyr. For de står meg også nært, og de bryr jeg meg om. 

Det er helt sikkert flere som har hørt om flatebygården. Der 111 hunder ble funnet på en cannabis gård. Disse hundene ble tatt av mattilsynet og flere av hundene måtte fjerne ett øye, spontanaborterte, hadde frostskader og ble avlivet. Hvorfor det var så mange som 111 hunder er ikke så vanskelig å tenke seg, denne mannen har brukt hunder til oppdrett i flere år. Til tross for at disse hundene IKKE hadde det bra mente mattilsynet at han skulle ha tilbake ni av hundene. Her snakker vi om hunder som har vært helt alene inne på en gård, uten menneskelig kontakt og har kun parret seg på hverandre. Så hvor lang tid vil det ta før disse 9 hundene, plutselig er 100 igjen? Og hvor mange valper vil dø i mellomtiden? Hvor mange vil dø av frostskader? Av sykdommer? Eller kanskje med valpen i magen?


Når jeg begynte å innvolvere meg i denne saken trodde jeg at det ville bli lett, men sannheten er at dette var langt mer komplisert enn jeg hadde trodd. For personene som er innvolvert i dette har en lang historie å fortelle. I det jeg startet å blande meg inn i denne saken fikk jeg tilsendt mange anonyme saker via mail, og jeg kan med hånden på hjerte si at jeg satt helt for meg selv, mens tårene rant. For veldig mange av disse hundene ble først sendt inn i midlertidlige hjem, der personer som deg og meg tok av seg disse hundene med åpne armer. Flere  av disse personene fortalte meg hvor dårlig fatning disse hundene var i og hvor unormalt redde de var. Jeg fikk tilsendt bilder og lange historier. Jeg er og forblir sjokkert. For i det hundene ble bedre, kom i en bedre fatning og begynte å stole på de personene som passet på de.. Ble de brått revet vekk. Ni stykker skulle tilbake på gården, og disse ni personene som passet på hundene hadde mye å fortelle. Denne mannen avlet kun opp hunder for økonomisk vinning. Innsenderen vil holde seg anonym:

 «Jeg kjøpte lucky love er i 2008.. siden den gang har vi kjempet for han i 4 år fram og tilbake da han stort sett har vært syk siden han kom der i fra. Det synet som møtte meg var helt tragisk. Hunder som haltet, hunder som hadde betennelse i øynene, diare osv. Lucky gikk bare i en liten krok for seg selv stakkar og jeg kunne ikke etterlate han der. Snakket mange ganger med gårdeier og i ettertid og det eneste han sier er at vi kan heve kjøpet. Verken etter 3 mnd eller 3 år er det aktuelt. Da vi fikk han slet han med betennelse i analkjertler, øyebetennelse, diare, oppkast osv. Gårdeier sverget også på at stamtavle og alt stemte hav var født 26-03-08, men på stamtavla står det at han er født 19-02-08.. Til de som har broren sa han at det kun var 2 valper i dette kullet, mens til oss sa han 4 valper..» 

Det er på tide at disse bildene kommer frem i media!

Jeg kjenner jeg begynner å bli flau av å være ett menneske, å være samme art med noe så grusomt og forferdelig som dette her. Hvordan har noen hjerte til å gjøre noe med ett lite dyr, ett lite dyr som ikke har sjans til å beskytte seg selv. Jeg sier det igjen, vi er de eneste som kan tale for disse dyrene. VI er stemmen, og jeg vil gjøre alt i min makt til å få denne mannen straffet. For det som er så SINNSYKT latterlig med denne saken er at denne mannen med fler har også blitt tatt for en rekke cannabis plantasjer på samme gård. Vi snakker så mye som 529 cannabis planter. Når han ble tatt for dette tidligere var det kun 20 hunder på gården, hvordan i helvette kan noen avle hunder til de blir 111 stykker! Her snakker vi kull på kull, og flere av hundene har dødd før de rakk å føde.
Jeg blir så sinnsykt provosert! 

Å hva gjør de fleste mennesker når de får høre om en slik sak? Jo de skriver ett par artikler om dette rundt om i media fordi det er en nyhetssak, og hva skjer så? Som omtrent alle andre saker i Norge blir det store nyheter i ett par dager, senere daffer det av. Det er ikke lenger «nytt og spennende», så hva var hensikten egentlig da? Hvis Norge virkelig er ett så bra land, mye bedre enn alle andre, hvorfor er det slik som dette da?

Så! Etter en liten stund kom det plutselig en ny sak i media, 11 av de 9 hundene som ble sendt tilbake ble meldt stjålet. Da ble plutselig denne saken tatt opp igjen fordi det igjen var en stor «nyhet» ingenting mer enn det. For mattilsynet hadde ikke bare gitt tilbake 9 hunder, men 11. Alle disse hundene ble «kidnappet» av frivillige mennesker som var medlem av facebook gruppen «Vi som skal redde hundene fra enebakk gården«. Så derfor skal jeg med hevet hode si at jeg var og er medlem av denne gruppen enda, og jeg er stolt av det. Som VG sier, var planen å gi hundene til politet, dette skjedde ikke. Om hundene hadde blitt gitt til politet ville de bare blitt gitt tilbake til eieren, så ja, de beholdt hundene. Nå har dette istede blitt en stor politi sak, men jeg er glad hundene er i rette hjem og håper de blir der de er. For jeg sier det igjen, jeg er direkte flau av å være ett menneske. JEG ER DRIT LEI! 

Jeg er atter engang sjokkert over hva mennesker kan gjøre, hvor mye smerte vi kan påføre. Å såklart, dette er ikke min sak, men om det ikke er min? Hvem er det sin da? Hvem er det som egentlig skal si ifra om ikke jeg som en enkeltperson gjør det? Er ikke jeg også del av det samfunnet v
i lever idag? Har ikke jeg like mye rett som alle andre å si meningen min? Jeg er lei av å bli straffet fordi jeg prøver å hjelpe, å jeg skal heller ikke slutte. Om jeg vil skal jeg få lov til å skrike og rope så mye jeg vil på denne bloggen om hva jeg syns er rett. For jeg er ett fritt menneske og ingen skal få holde over munnen min. Det er ikke uten grunn jeg sier at mattilsynet svikter, hvor faen er dette dyrepolitet!? Jeg er kanskje igjen en liten stemme i en altfor stor verden, derfor ber jeg dere hjelpe meg idag.

Få inn dyrepoliti i Norge ved å trykke HER og skriv under! Om du vil lese mer om hundene kan dere klikke HER!

Værsåsnill å klikk «liker» og del for å bidra til at flere får lest dette. Sammen kan vi redde liv!

-A9

39 Responses to Jeg skammer meg over å være et menneske

 1. Ja, det er jo helt forferdelig.

  Du skriver veldig bra og det er veldig fint at du skriver om det, for selv om det er trist å høre om det er det jo viktig. !

  Ha en utrolig fin dag videre!

  Klem Linda<3

 2. Jeg jobber i barneverntjenesten, og det er mange barn som lever under sånne forhold i Norge. Ingen bryr seg om de heller, barn og dyr er ingen nyhetssak tydeligvis.

 3. Jeg har ikke ord for hvor glad jeg er, over at det finnes bloggere sånn som deg! Som faktisk bruker stemmen sin og skriver om sånt! Jeg fatter ikke hvordan folk kan være så hjerteløse og onde!! Jeg elsker dyr selv og følger med mye på sånne saker som det du skriver om. Vi er de eneste som faktisk kan hjelpe uskyldige dyr, som må gjennomgå et helvett for at andre kan tjene penger på det! Det er så SYKT som det går an og få det til.

  Jeg har delt innlegget ditt og håper virkelig flere gjør det.

  Kjempe bra at du skrivet om sånt, for det er det ikke mange som gjør. Og dere som har en del følgere som bloggere, har større sjanse til å bli hørt. Og at du tørr og bruke bloggen din til sånt er fantastisk! Jeg liker det veldig veldig godt 🙂 stå på!

 4. Jeg har signert for å få dyrepoliti i Norge, og mener at vi absolutt burde ha det – selv om det ikke er like mange saker som feks i usa, fordi det der er alltid et argument om at vi ikke trenger det..

 5. I august var jeg så heldig og klarte å adoptere en av disse hundene. Etter mage måneder med mail til SPCA klarte jeg det endelig. Jeg er i dag en heldig eier av en 10 måneder liten gutt ved navn Mio og han kunne ikke vært mer fantastisk! Han er ikke så veldig redd, men merker at det er enkelte ting han har hatt plager med. Tennene hans måtte vi fikse på, men ellers er han frisk og rask. Han er litt små red for barn og fremmede mennesker, samt fremmede hunder. Jeg er hvertfall så glad for at jeg har han og at han ikke ble levert tilbake!

 6. Helt forferdelig, enig med deg! Vet at en del av hundene som ble beslaglagt nå bor på et dyrepensjonat utenfor Oslo og har det bra der 🙂 Har selv vært å sett hvor de bor og hvordan de har det

 7. Jeg er også flau over å være menneske. Jeg er som du bare et menneske i en stor verden, men å gjøre noe er bedre enn ingenting 🙂 Jeg tar avstand fra alt som skader dyr. Oppdrett, sirkus, matproduksjonen, dyretesting, osv. Jeg er så lei av hvordan vi behandler de vi deler denne jorden med, dyr og medmennesker. Jeg håper flere begynner å gjøre noe etter de leser alle de grusomme nyhetssakene, i stedet for å bare gå videre til neste nyhetssak. Vi trenger flere som deg som bruker stemmen sin på en positiv måte 🙂 Stå på videre Anniken.

 8. Så utrolig bra og viktig innlegg, Anniken! Tusen takk for at du tar opp dette <3

  Jeg har en chihuahua selv, og for meg betyr hunden min ALT. Han har jo verdens fineste personlighet, og sprer så mye glede hver dag. Alle hunder fortjener å bli elsket, varetatt og pleiet med 100% kjærlighet, og vi alle som ønsker hunder godt, forstår at dette ikke har vært tilfelle på Flatebygården. Det er 111 hunder som ikke har blitt behandlet riktig, og det de har blitt utsatt for er HELT grusomt, forferdelig og vondt. Stakkars gullene… Bra noen griper inn og engasjerer seg, det er også noe jeg kunne tenke meg å gjøre!! Flere burde gjøre det samme også.

  La hundene komme til hjem de fortjener å være i, så de blir godt tatt vare på og får kjærlighet og glede inn i livene sine <3 Det er det minste de fortjener etter å ha blitt mishandlet og levd i grusomme kår.

  Jeg har skrevet under, og det håper jeg virkelig alle andre som leser dette innlegget gjør. Stå på Anniken, jeg elsker bloggen din og det du kjemper for. Du er så god <3

 9. Det er så utrolig bra at du tar opp temaer som dette. Du er et godt menneske. Selv er jeg også veldig opptatt av dyrevern. En av grunnene til det er at dyr ikke har en stemme, det er vi som må være stemmene dems. La oss si at et menneske blir torturert, da kan det menneske faktisk si: -au, ikke gjør det, jeg får vondt. Men om et dyr blir torturert har den plutselig ingenting den skulle ha sagt. I vår verden blir dyr behandlet som et produkt. Så lenge man får penger er det plutselig greit å torturere et dyr. Men dyr har også følelser. Jeg skal si deg.. Om det hadde vært 111 mennesker som hadde vært sperret der inne hadde det plutselig vært 100 ganger værre. Men for meg er det ingen forskjell. Jeg skal selv delta på fakkeltoget på lørdag og skal bli vegetarianer. Det var et valg som jeg ikke syntes var spesielt vanskelig. Foreløpig får jeg ikke lov, siden jeg trenger næringsstoffene og blabla. Tror jeg snart skal begynne på en kjøttstreik. Dyr er mine venner, og jeg spiser ikke vennene mine.

 10. Det er bra du tar opp slike saker på bloggen din Anniken, å sette mer lys på slike saker har vi ikke noe vondt av. Aldri slutt å engasjere deg i viktige saker som dette.

  Personlig blir jeg engasjerer jeg meg mye i hvor forferdelig mange mennesker har det rundt om i verden. Her om dagen leste jeg et intervju med en mann fra Kongo som hadde sett barna sine, søsteren sin og konen bli spist av kannibaler rett foran øynene på han. I Sierra Leone kappet de av hendene på uskyldige mennesker for at de ikke skulle stemme. Over hele verden blir barn revet fra familiene sine og hjernevasket til å bli barnesoldater og drepe og torturere flere hundre mennesker. Små barn! Det er så forferdelig at ikke ord strekker til engang. Jeg leser nå en biografi om en mann fra Sudan som så foreldrene bli brent levende, og som var på flukt fra han var 5 år. Å lese om hvor mye forferdelig han gikk igjennom er virkelig forferdelig. Og det at det at han er en av mange millioner om har det slik er vanskelig å innse. Boken heter What is the what, og jeg anbefaler på mitt sterkeste og lese den.

  Vi er oppe i nord innser ikke hvor heldige vi her, og at vi er en minoritet i verden fordi vi har det så godt.

 11. Æsj! Uff helt jævli.. skjønner ikke at det er mulig å begå slike handlinger! Slike onde handlinger mot uskyldige levende vesener. Motbydelig!

 12. Hei!

  Jeg ble så rørt da jeg leste dette innlegget! Det er SÅ bra at du er ærlig og tør å si i det du mener i denne saken og ellers.

  Er enig med deg i det du sier, jeg sier bare JA TIL DYREPOLITI!!!

 13. Jeg er og en sånn person. Jeg klarer ikke å se noen av vennene mine bli såret av en annen person. Jeg blandet med inn en gang, jeg visste hva som var rett, jeg er ganske voksen for alderen. Jeg har opplevd mye vondt siden jeg var 3 år. Jeg har måttet tatt hånd om meg selv. Uansett, veldig mange, eller kanskje 90% av skolen min er ikke så voksne så de så ikke hva som var rett, så jeg ble hatet av nesten alle jentene på trinnet mitt, noe som var veldig urettferdig for det var ikke jeg som gjorde feil.

 14. Kjempe bra innlegg, Anniken! Synes det er super at du bryr deg så mye om dyr og dyr sine rettigheter.

  MEN, du burde virkelig sjekke denne liken https://tonjekvamme.blogg.no/1381062802_boikott_uggs.html med tanke på at du har UGG’S varer.. Du vil kanskje ikke godta denne komentaren, men du burde virkelig ta en titt når du står såpass for det og har sagt at du skal gå i fakkeltoget mot pels. 🙂

 15. Jeg blir så utrolig lei meg, frustrert og provosert av å lese slikt!

  Så utrolig bra at du bryr deg OG blander deg, selvom det ikke gjelder deg!! Stå på Anniken! La oss håpe alt går med de fine, uskyldige hundene<3

 16. Veldig bra innlegg!

  Hjertet mitt knuses når jeg ser slike bilder. Jeg synes saken er helt makaber og at det er utrolig at denne mannen har fått holde på så lenge han har gjort. Jeg har en chihuahua selv så denne saken ligger mitt hjerte nært. Ikke det at den ikke hadde gjort det hvis det hadde vært snakk om en annen rase. Men du forstår nok hva jeg mener 😉

  Jeg har skrevet under på ja til dyrepoliti. Er en stor skam at Norge ikke har det.

  Skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre.

 17. Jeg er så enig! Er så grusomt hva enkelte mennesker kan gjøre, og blir flau over å kalle meg menneske når jeg får høre om saker som dette! Jeg bor bare fem minutter unna denne gården, og jeg ble ganske sjokket når jeg fikk høre om dette. Helt forferdelig! Dette innlegget er veldig bra skrevet og er så utrolig enig med deg!

Leave a reply