JEG VIL IKKE VÆRE MED PÅ DETTE

Okei, nå er det nok. Jeg har virkelig fått så innmari nok. Jeg er lei av å lese om alt hatet vi mennesker klarer å få ut på internett. Å har dere også lagt merke til at alltid noe er galt? Plutselig ble det franske flagget som alle hadde som profilbilde galt, hvorfor? Fordi det støttet ikke de andre landene det skjedde noe tragisk med samme dag. Virkelig? Jeg føler hele verden jobber med å hjelpe til om dagen, og vet dere hva? Det er lov å være skeptisk. Det er lov for alle verdens land å synes at det å slippe inn 2000 flyktninger på en uke er skummelt. Fordi det er en unaturlig greie, land er i krig og det er det ikke alle som har opplevd. Likevel føler jeg at vi gjør så godt vi kan alle mann. At dette skjedde med Paris var store greier, fordi dette er nettopp et land som prøver å hjelpe andre land igjen. Som vi alle gjør. Så når landet som prøver å hjelpe til blir terrorisert, så er det ikke rart at hele verden bukker i støvet. Det er sterkt. Men jeg er drit lei. Jeg er så lei av fordommer og hat. Jeg er lei av at mennesker ikke klarer å forstå at noen fra et annet land kan ha samme ydmykhet som det du har. Jeg vet dette godt selv. Det er vanskelig å kjenne seg igjen med noe som skjer på tv. Hundrevis av mennesker som snakker et helt uforståelig språk og ber om hjelp. Men jeg sier det igjen, i det jeg satt i Kambodsja for to år siden å snakket med et menneske på min alder ha, da var ikke forskjellen så stor lenger. Er det ikke sånn at vi bare er mennesker alle sammen? Jeg ber deg om å ikke glemme det.

JEG VIL IKKE VÆRE MED PÅ DETTE

Nylig kom jeg over dette enkle og vakre trådarmbåndet med et uhyre aktuelt og vakkert budskap. Det er ikke ofte jeg faller for og skriver om ideologiske varer eller smykker, helt enkelt fordi det ikke fins så mange av dem. Derfor syns jeg det er så flott å finne dette armbåndet som gir meg muligheten til å vise for meg selv og alle andre at jeg tar avstand fra muslimhat, jødehat og ekstremisme. Spesielt føles det viktig og riktig i disse dager, når terroren herjer i både Europa og Midt-østen. Etter å ha reist en del rundt i Verden vet jeg at det fins så utrolig mange gode krefter. Dette armbåndet, som filmskaper og forfatter Nina Grünfeld står bak, sier nettopp det samme, nemlig at de aller fleste, ja så godt som alle, vil godt og det må vi holde fast ved. At smykket er kult og vakkert gjør det jo bare ennå bedre. Nina har designet det sammen med de dyktige smykkedesignerne Rikke Harsheim og Marianne Tefre. Jeg vet om flere jeg skal gi dette til i julegave. I nettbutikken på www.coexista.com kan jeg kjøpe smykkene og tilhørende gaveposer. De er superfine. Også kan man lese mye interessant om smykkets historie og formål på samme nettside. De er til og med laget på en human måte, noe som står meg nært. Jeg sier bare; Coexista – Go!JEG VIL IKKE VÆRE MED PÅ DETTE

JEG VIL IKKE VÆRE MED PÅ DETTEJEG VIL IKKE VÆRE MED PÅ DETTE

Så hva er meningen med dette innlegget? I dag starter jeg sammen med Coexista en helt egen hashtag på sosiale medier. Nemlig #jegstårimothat, for å vise din medfølelse til mennesker. Jeg vil starte denne hastaggen fordi jeg bryr meg. Fordi jeg vil vise at det ikke er forskjell på mennesker, og fordi jeg vil ikke kategoriseres som en hater. Jeg er IMOT hat. Jeg er i mot rasisme, jødehat og ekstremisme!

KONKURRANSE: Så kjære følgere. Hvis du bruker denne hashtaggen under ditt Instagram bilde, uansett om det er et matbilde, en selfie eller et naturbilde. Er du med i trekningen av et av disse flotte armbåndene. Jeg kommer til å dele ut et i gull og et i sølv. Jeg vil ikke at dere skal føle på noe mer enn det. Hashtaggen skal bare brukes under det du vil. Akkurat et bilde du føler passer. 

LET´S DO THIS!

-A9

2 Responses to JEG VIL IKKE VÆRE MED PÅ DETTE

Leave a reply