inneholder 2 annonselenker

Som mange av dere vet var et av mine mål med ny leilighet, å holde den plastfri. Jeg ville kvitte meg med alt av plast, og faktisk genuint prøve å skape et mer bærekraftig hjem. Nå er det sånn, at vi kan ikke gjøre alt – og det er helt greit. Men jeg vil gjøre de tingene jeg kan, og de tingene jeg føler er riktig (elsker at jeg alltid skal forsvare alt jeg ikke får til). Så, her om dagen bestilte jeg meg noen ting hjem fra Beeorganic som er en nettside jeg har blitt tipset om titt og ofte. Så jeg bestemte meg for å handle litt. Jeg har lenge irritert meg GRØNN over å ikke kunne ha noe annet enn plastposer til å dekke over ting i kjøleskapet, så det har blitt til at jeg ikke har brukt noe. Noe som igjen gjør at ting ikke holder seg så lenge, så jeg måtte gjøre noe. I tillegg liker jeg ikke ha brødet mitt i plast, for da blir det bare vassent og gummi aktig. Jeg liker at det bare blir sprøere på kantene og fant disse bomulls posene HER.

Dere har sikkert hørt om bivoks papir?

Bivoks papir er noe helt genialt. Hadde aldri trodd det skulle fungere så bra, men gud. Det gjør det faktisk! Enda bedre er at jeg bare kan skylle de i vasken, så bruke de på nytt. Ikke nok med det er de jo ganske fine å se på. Disse finner dere: HER

Sugerør i bambus finner dere: HER / kjøpte også reise bestikk i stål: HER

Sååå kjøpte jeg enda en oppvask kost da den jeg har fra før av begynte å bli noe sliten: HER (annonselenke)

Så er jeg så dobbeltmoralsk at jeg også kjøpte meg 2 saueskinn her om dagen til å ha på stolene mine på kjøkkenet, og det gjorde en så stor forskjell her hjemme. Ble med ett mer lunt og koselig. Disse finner dere: HER (annonselenke)

29 Responses to KJØKKEN UTEN PLAST

 1. Kjære Anniken, tusen takk for et raust og fint innlegg. For en hyggelig overraskelse på en mandag 🙂 – Du viser frem produktene våre på en veldig lekker måte! Nydelige bilder 🙂 PS. det kommer opp en 404 på lenken til bivoksarkene.
  Hilsen Ingvild, BeeOrganic

 2. Å kvitte seg med plast man allerede har? Altså kaste plast? For å kjøpe nytt kjøkkenmateriell i andre materialer? Kjøpe nytt? Kaste gammelt? Kaste? Gi bort? Skjønner ikke greia. Derimot å ikke kjøpe ytterligere plastprodukter, det kan jeg forstå, samt applaudere. Men å kaste noe man allerede har bare for å kjøpe nytt? Verden blir ikke mer bærekraftig av at alle skal kaste/resirkulere/gi bort plasten de allerede har i hus. Behold det i huset. Der gjør det ingen skade.

  • 🙂 heidu. Altså, jeg hadde ikke så mye plast fra før, og det ble gitt bort eller resirkulert. Jeg ville ha et så mye som mulig plastfritt kjøkken for å dele ideer og tanker med dere, og det er vel bedre enn ingenting eller? 🙂

  • Åh herregud är det möjligt att vara så negativ? Vad var det här som kastades? Allt som presenterades här är också saker som kan ta slut och som man ändå behöver fylla på eller byta ut. Så varför inte byta ut till ett bättre alternativ? Och samtidigt inspierara andra till att välja bättre produkter.

 3. Plast er ikke problemet. Problemet er plast som ikke blir kasta i søppelet som det skal òg som dermed havner på avveie. Overforbruk og unødvendig shopping er også miljøsyndere så om du kvitter deg med velfungerende kjøkkenutstyr for å kjøpe noe annet oppnår du egentlig ingenting positivt.

  • Plast produksjonen er ein stor del av problemet du. Om behovet for plast faller så faller produksjonen. Om produksjonen faller så er det mindre sjans for at så masse plast blir kasta på havet eller brent, for da er det jo produsert mindre. U see? Så støtter innlegget 110%, skal lett gjøre det samme når eg flytter for meg selv.

 4. Superbra att du gjer slike utskiftninge! Det e SO viktig for kloden vår! Men ett lite tips, den oppvaskkosten he plastikk bust og he plastik på haudet. Dei som he utskiftbart haud og nylon bust e mykje bedre for kloden en dinna du he der 🙂 sett den blant anna på søstrene grene og beecoshop.no. Ha ein nydelig dag, Anniken!

 5. Bra du bytter til bærekraftige materialer! Blant annet saueskinnet er veldig bærekraftig, kjøttet blir brukt til mat og skinnet blir brukt til dekor/å holde varmen om man sitter på det ute! Er det norsk sau har den også bidratt til biologisk mangfold på beite og til å bevare kulturlandskapet vårt! De falske er vel laget av plast, så i mine øyne hadde det vært veldig dobbeltmoralsk om du hadde kjøpt deg det!

 6. Men for to innlegg siden reklamerte du for en hel eske med produkter, alle pakket i masse plast? Hvorfor ta inn masse ny plast i huset, om du prøver å bli kvitt det? Vil ikke være negativ eller slem, men skjønner ikke helt tankegangen her :/ greit nok at man ikke kan bli plastfri over natta, men det her ble veldig forvirrende og feil for meg 🙁

 7. Jeg blir _målløs_ av kommentarene. Du gjør noe som er kjempebra, men folk skal absolutt grave og pirke for å finne noe som kanskje ikke er helt 100% optimalt. Merket at luften gikk litt ut av meg, så jeg kan ikke engang ane hvordan det er å bli møtt med den type kommentarer daglig. Du er virkelig et forbilde, Anniken, og jeg håper så inderlig at de negative kommentarene preller av. Klem.

 8. Hvordan er arbeidsforholdene til sy damene på fabrikken din? Kan du skrive om det? Og hvorfor selge en plain t-shirt til 800? Hvor mye får de hardtarbeidende folka bak som faktisk gjør jobben?

  • men gud.. enten må vi ble enige om at alt er jævelig. Ellers må vi bli enige om at det er vitkig å hvertfall ha prøvd!

 9. Flott med naturlig saueskinn, ser det blir nevnt fuskeskinn. Dette er jo laget av syntetiske materialer og kan inneholde miljøgifter. Sau blir uansett slaktet for mat og sånn er det bare, hvorfor ikke da ta det flotte skinne i bruk i stede for å kaste det (ikke særlig miljøvennlig eller bærekraftig) PS: alle er alltid litt dobbeltmoralske. Lov å være ett menneske, selv for en offentlig person

 10. For et fint innlegg! pleier selv å butte ut plast med naturlige materialer etter hvert som ting slites ut! Neste gang du skal kjøpe ny oppvaskkost anbefaler jeg de som selges på søstrene grene! de har utskiftbare hoder, slik at man kun trenger å bytte ut de:)

Leave a reply