english: my eggnog recipe

Eggnog er en klassiker i Amerika og Canada! Jeg tror kanskje mitt første møte med eggnog var i filmen «hjelp det er juleferie» som vi ser hvert eneste år 1 desember. Der drikker de eggnog på lille julaften i noen veldig frekke elgglass! Ser jo så godt ut, og derfor bestemte jeg meg for å lage det i år, med min egen vri. Jeg har aldri laget dette før, men venninnen min smakte og sa det var bedre enn morens. Da regner jeg med den var god!

// Eggnog is a classic drink in America and Canada! I think maybe my first encounter with eggnog was in the movie «christmas vecation» that we see every year December 1st. There they drink eggnog on Christmas Eve in moose mugs haha! Looks so good, which is why I decided to make it this year, with my own twist. I’ve never made this before, but my friend tasted it and said it was better than her moms. Then I guess it was good!

MY RECIPE:

2 egg / 2 eggs
2 dl mandelmelk / 2 dl almondmilk
1/2 teskje vaniljesukker / 1/2 teaspoon vanilla sugar
2 spiseskjeer med sukker / 2 tablespoons with sugar
1/2 eller 1 dl Jack Daniels med honning / 1/2 or 1 dl Jack Daniels with honey

Kok opp eggene sammen med melken på middels varme, rundt 5. Pass på at det ikke blir for varmt, jeg fikk engang eggerøre.. hehe. Husk også å røre konstant! Dette kan ta litt tid, men det blir tykt etterhvert. Du bestemmer hvordan du liker den. Deretter tilsett vaniljesukker og whiskey. Pynt med litt revet muskatnøtt! And voila (kan også drikkes iskald hvis du setter den i kjøleskap)

// Boil the milk together with the eggs on medium heat. Make sure it doesn’t get too hot, I got scrambled eggs once… hehe. Also remember to stir constantly! This may take some time, but it gets thick! You decide how you like it. Then add vanilla sugar and whiskey. (can also be iced if you put it in the fridge)

5 Responses to MIN EGGNOG OPPSKRIFT

Leave a reply