Så fort høsten nærmet seg begynte jeg å bli fysen på de gode hverdagslige tingene, som lapskaus, fårikål, ertesuppe og annen varmmat som hører til. Som dere kanskje vet kuttet jeg ut svin, okse og kylling for flere år siden og spiser i dag vegetar, melkefritt (jeg spiser av og til ost) + viltkjøtt. Det er komplisert, men jeg kan ikke engang begynne hvor fantastisk fornøyd jeg er med det hele. Jeg er faktisk alt for dårlig til å vise dere alternativene jeg bruker på f eks pålegg (noe jeg synes var en lang og slitsom prosess). Man blir fort skremt, da utvalget og smakene her i Norge kan være helt forferdelig. Men noe, noe er så godt at du kan ikke engang smake forskjell. Så hvorfor ikke bytte det ut da? Jeg mener jo selv at jeg har et 100% fantastisk kosthold. Forresten, jeg har fulgt denne oppskriften til punkt og prikke, bortsett fra at jeg byttet ut vanlig melk med mandelmelk i deigen! Og så klart Berit Norstrand sitt smør istedenfor et med melk i.
Fall is here, and I crave the good old Norwegian food, such as stew, our national dish, pea soup and other hot meals. As you may know, I don´t eat pork, beef and chicken and haven´t done so in several years and today eat vegetarian, dairy-free (I sometimes eat cheese) + wild meat. It’s complicated, but I can’t even begin to say how happy I am. I’m actually too bad to show you the alternatives I use on, for example what to have on your bread, (which I think was a long and hard process). You are quickly frightened, as the selection and tastes here in Norway can be absolutely terrible. But something, something is so good that you can’t even taste the difference. So why not replace it then? I mean, I think I have a 100% fantastic diet. By the way, I have followed this recipe, except that I substituted regular milk with almond milk in the dough! And then clearly Berit Norstrand’s butter instead of one with milk in it.
Oppskriften finner dere: HER og min oppskrift på eplemos: HER