ENGLISH – HOMEMADE BREAD

MITT FORHOLD TIL MAT

Nybakt brød minner meg om tiden min i Bergen. Det var vel på denne tiden jeg begynte å bake brød, og ikke minst ble helt hektet. Som dere kanskje forstår så lager jeg veldig mye mat fra bunnen av. Gjerne husmannskost, poteter, supper, brød, epler, kanel, reinsdyr og saus. Jeg elsker det. Og ikke minst råvarer, økologisk, organisk og jeg føler jeg bare spiser så rent – som nødvendigvis ikke betyr «sunt» i alles øyne. Men jeg tror, at spiser man ikke det man har lyst på lever man heller ikke så veldig lykkelig. Og jeg har nesten en teori på at de som kun spiser granola, spinat og smoothies bare legger på seg mer når de spiser en pomfri. For kroppen craver det så sterkt at den bare suger opp ALT SOM ER, istedenfor bare det den trenger. Haha, jeg mener det også faktisk. Jeg tenker at hvis man spiser litt av alt, så er det helt ok. Og jeg er 100% sikker på at det er mange som har et veldig dårlig forhold til mat – uten å vite det selv.

...

// Freshly baked bread reminds me of my time in Bergen. It at this time that I began to bake bread, and not least was completely hooked. As you may understand, I make very much food from scratch. Delicious food, potatoes, soups, bread, apples, cinnamon, reindeer and sauce. I love it. And not least raw and organic and I feel I only eat so clean – which necessarily does not mean «healthy» in everybody’s eyes. But I think that if you do not eat what you want, you are not very happy either. And I almost have the theory that those who only eat granola, spinach and smoothies just put on more weight when they eat a fries. Because the body craves so strongly some carbs that it just sucks everything in, instead of just what it needs. Haha, I actually mean that too. I think if you eat anything with moderation, it’s okay. And I’m 100% sure that there are many who have a very bad relationship with food – without knowing it //

MY LOVE FOR BREAD – RECIPE ?

5dl vann / 2 cups water
2 spiseskjeer olivenolje / 2 table spoons with oliven oil 
1/4 pakke med fersk gjær (del den i fire og bruk en bit) / some fresh or dry yeast
1L mel (jeg bruker hvitt mel, halvgrovt og havregryn) / 4 cups with flour (different types)
Litt salt / a bit salt

Bland gjær sammen med lunket vann, tilsett alt vannet sammen med mel, olje og salt. Gna alt sammen og bruk gjerne mer mel/vann om nødvendig. La det heve over natten og deretter kna på nytt på morgningen. 
Legg brødet i en form med litt smør i bunn, og strø over frøene du vil.

. . . . . . . .

// Mix yeast together with "warm" water, add all the water together with flour, oil and salt. Use more flour/water if necessary. Let it rise overnight. Put the bread in a form with some butter in the bottom
 and sprinkle the seeds you want on top //

24 Responses to OPPSKRIFT – HJEMMELAGET BRØD

  1. Bare lurer på hvor mange grader, og hvor lenge brødet skal stå i ovnen?
    Fint innlegg, har lyst til å prøve brødet!

  2. Jeg fikk boken din igår. Jeg ble ferdig idag. Den ble slukt! Jeg husker fortsatt den dagen du skrev innlegget «når kroppen sier stopp». Jeg satt helt ytterst på sengekanten min og leste innlegget flere ganger. Du kan være så stolt over deg selv. Historien du har fortalt vil sitte i tankene mine lenge! Jeg vil bare gi deg en STOR klem. Jeg får tårer i øynene..

  3. wow det så deilig ut <3 jeg så foresten på bloggerne for første gang nå, og du er favoritten min der. Har stor respekt for alle som klarer disse yrkene innen sosiale medier som krever så sykt mye mer jobb. falt for forholdet ditt til faren din, viste klipp til min familie og lo mye, for kjente meg så igjen! du virker fantastisk <3

  4. Jeg ble helt forelsket i sofaen din som du filmet i et innlegg under her. Du skriver i kommentarfeltet at den er fra Saba Italia, men hvordan fungerte det med leveranse? Var dette dyrt? Jeg har ikke hørt om noen butikk som har dette merket i Norge.

  5. Mener å huske at kroppen skrur ned forbrenningen hvis man ikke spiser kalorier, og da blir det faktisk slik at en pommes frites er mer fetende fordi forbrenningen ikke er like høy som vanlig 🙂

  6. I tried this recipe just yesterday and it worked amazing! I am from Japan but I love Norwegian bread since I tried some at my friends’ house in Norway. I tried a few ones but sometimes the recipe is in Norwegian or I don’t have the exact ingredients so it didn’t turn out right. However yours was very helpful because it was also in English, and you didn’t say specific ingredients or instructions too strictly so I got to choose what I can. I am now enjoying my bread. Tusen takk for sharing this with us <3

Leave a reply