Sist jeg var her spyttet han på meg. Nå spytter du på meg.
Sist jeg var her turte jeg ikke gå med bare legger. Nå går jeg i bikini.
Sist jeg var her turte jeg ikke drikke vin. Nå ler jeg.
Sist jeg var her ville jeg ikke tilbake. Nå er jeg.

Drar vi alle blir det steinalder. Drar vi alle blir det regler. Drar vi alle mister hud betydning. Drar vi alle oppstår problemer.
Bygge broer sa noen en gang. Ikke gjør det sier vi. Midtøsten er stort, skal vi ikke dra noen steder? Du skriker Dubai, og jeg skriker halvvdel.
Forskjellige verdener må møtes. Møtes vi ikke vet vi ikke. Å ikke vite er skummelt. Å ikke lære er for dårlig. Verdenen raser, mennesker sulter, kreften sprer seg, Trump skriker MUR, og dødstraff i øst, noen halsugger og andre suger. Så ser jeg på deg, og du på meg. I går dekte jeg meg til for deg, og du smilte til meg. I dag løsnet du på sjalet, og jeg smilte til deg. Vi satt jo bare å drakk samme te, du og jeg og hele meg.

Så kanskje, bare kanskje er vi ganske like.
og kanskje, bare kanskje har du og jeg lov å leie hender – helt til det blir bleier og alle går å neier. Vi giftet oss selvom det var 4 nei er .
og vi ble enige om at kjærlighet er bedre enn krig. Hysj!

6 Responses to SPYTT PÅ MEG

  1. Hei Anniken. Dette er det beste innlegget jeg har lest om Dubai. Det er en tendens i enkelte aviser i Norge å svartmale Dubai, men det har skjedd så store endringer der de siste 10-15 årene at det meste de skriver er et tilbakelagt kapittel i dagens Dubai. Emiratene har beveget seg mye framover de siste årene takket være tilflyttere, turister etc. Det er strenge arbeidslover. Man har minstelønn som er ofte 10-20 ganger høyere enn landene hvor arbeidere kommer fra. Kvinner tar over utdanningsinstitusjonene, regjeringen etc og får større og større frihet. Man har religionsfrihet og snart skal til og med Paven holde messe midt i muslimske Dubai….

  2. Veldig bra skrevet. I motsettning til hva en del norske media skriver så har du forstått at Dubai er i endring takket være turister, innflyttere og kulturen de tar med seg. Bildet media i Norge gir er Dubai for 10-15 år siden og mye har skjedd siden da…

Leave a reply