Trodde aldri det skulle bli fredag.. Haha, så er det så mange av dere som fikk med dere at Ashton Kutcher delte Sweatshop igår! Tror mobilen min ble tekstet og ringt ned. Fy F så gøy. Jeg var helt i sjokk i går, hoppet og danset av glede. Hvor sinnsykt er ikke det? Det betyr nå at Sweatshop blir vist i USA og mailene renner over av folk fra hele verden som vil vite mer. Aviser, radioer og magasiner. Jeg kan ikke tro at etter et år så er det virkelig igang. Så ja, det er en god del som skjer om dagen rundt Sweatshop. Jeg måtte rett og slett roe det ned en periode for min egen del. Det ble mye tilslutt, men uten dere bak ryggen hadde jeg gitt opp på flekken. At dette nå har gått internasjonalt gjør meg så rørt at jeg ikke aner hvor jeg skal gjøre av meg. Alt av blod, svette og tårer er nå verdt det. Kanskje vi nå en gang for alle kan få en slutt på dette.
Jeg har troen.


Jakke av sau: Ravn / Genser: Zara / Bukse: Dr.Denim / Sko: Fretex / Solbriller: RayBan


Jeg er virkelig fortsatt i sjokk. Det er ikke annet enn helt helt helt utrolig. 

For å se artikkelen kan dere lese den HER 

-A9

37 Responses to Sweatshop vises i USA!

 1. Så sykt rått, anikken! Har ikke ord! Så glad for at akkurat du ble plukket ut til å være med I den serien, du gjør en vanvittig forskjell og det er så fantastisk det du står for. Heier på deg!

 2. Dette er absolutt verdt å sette fokus på!! Så takk for at dere ga det et ansikt Anniken 😊

  skal følge med på serien når den kommer.

 3. Åååh, så bra! Gleder meg til å se hvordan det utvikler seg videre 🙂 Du er fantastisk!

 4. Dette her er så rått! Se hvilken innvirkning du har på folk, og hvem du får med deg! Dette her burde du være kjempestolt over Anniken. Det er helt fantastisk, og husk uansett hva så har du oss leserne dine i ryggen!

 5. Virkelig fortent! Du har stått på som fy, og at resultata no kjem er utruleg kjekt å sjå! Heier på deg og står på di side heile vegen!!!

 6. det er så utrolig kult! Da jeg så det (huge fan av Ashton Kutcher) jeg bare: wow kult æææ! 😀 synes du er en virkelig tøff person med bein i nesa! Fulgt deg siden jeg så på teenage boss og må si du virkelig har forandret og utviklet deg – menes positivt altså!! Stå på! Heier på deg 😀

 7. Så kult! Det var jeg som delte innlegget først på Facebook-siden din! Ble utrolig glad når du kommenterte Anniken! Lyste opp dagen min!

 8. Ser Aftenposten soler seg i glansen. i dagens avis. Men de har vel heller motarbeidet deg,enn stilt opp. Er vel kun en grunn til at serien har tatt av. Nettopp fordi du turte og stå frem. skam på de

 9. Gratulerer! Jeg så dokumentaren da den ble publisert og har fått med sakene du brenner for i senere tid. Tross alt, skjer dette. Jeg blir stolt av det du får til. Viktig tema.

 10. Flott at prosjektet får oppmerksomhet, men jeg håper du er klar over at klærne fra Zara og lignende kjeder blir laget på samme måte? Setter du ikke spørsmålstegn ved at din moteblogg også fremmer forbruket av klær laget i sweatshops? Har du noen tanker om dette?

 11. Herregud så sykt og fortjent!! Utrolig bra, gleder meg til å følge veien videre 😀 Stå på, vi er foralltid ved din side og så utrolig stolt!

 12. Hei anniken! Jeg synes det du gjorde både i, og etter Kambodsja er helt utrolig bra og flott at serien sprer seg! Sweatshop rørte meg virkelig, jeg gråt faktisk allerede på traileren, og det hele førte til at jeg fikk et nytt syn på hele det matrealistiske samfunnet vårt. Jeg har alltid tenkt at jeg burde kjøpe mindre klær og blabla, men helt siden jeg så serien har jeg fått helt avsmak. Jeg liker verken å kjøpe klær, og jeg blir ikke lenger misunnelig eller imponert når noen har fått noe nytt og fint i skapet. Med unntak av noen få julegaver og en enkelt kjole og et par øredobber jeg kjøpte til meg selv i julen, har jeg ikke kjøpt (eller følt trangen til å kjøpe) noe i det hele tatt, siden september. Jeg har også oppdaget hvor mye kult det finnes på fretex, på loppis og i mammas skap at jeg rett og slett ikke har hatt behovet! Synes det er dritkult at du tar denne kampen!

  Men selv om jeg er enig med deg i at du og jeg som enkeltpersoner ikke kan stoppe barnearbeid kun ved å slutte å shoppe, og at ansvaret ligger hos de store motehusene, så synes jeg du undervurederer den makten vi har som forbrukere. Markedet eksisterer bare om folk støtter og betaler for det som selges. Du har tidligere fått kritikk for at du shopper litt vel mye med tanke på saken du fronter, og da har du svart at det ikke hjelper om du slutter å kjøpe klær. Det er jeg forsåvidt enig, man skal ikke slutte å kle på seg om morgenen, men jeg mener alikevel at saken din, saken til alle som bryr seg om dette, ville stilt sterkere om det var et mindre kjøperelatert fokus på denne bloggen.

  Grunnen til at jeg ikke shopper lenger, handler ikke om å redde verden, det handler bare om hva jeg står for, rett og slett at jeg ikke vil bidra til noe som strider mot min fornuft og mine personlige verdier. De aller fleste vegetarianere for eksempel, tar avstand fra kjøtt fordi deres oppfatning er at å spise andre levende vesen er feil, og at de derfor vil føle seg dårlig, ikke fordi de tror det vil stoppe all kjøttindustri. Slik er det også med denne saken. Man kan ikke stoppe alt alene, men man kan sette et godt eksempel, og sette verdiene våre fremfor det vi kanskje har aller mest lyst til.

  Dessuten så tror jeg faktisk at hvis du hadde fokusert mer på utnyttting av gamle klær og skatter, fremfor å fronte diverse produkter gjennom spons og lignende, ville enda flere blitt inspirert til å ta del i den viktige kampen du fronter. Du er et forbilde for så utrolig mange, og ikke minst sakens ansikt utad(på nasjonalt plan enn så lenge, men hvem vet hva den internajonale spredningen kan føre til), og derfor frykter jeg at om du forsetter å promotere klær, sko osv, kan mange bli usikre på hva du egentlig mener. Når innlegg om sweatshop etterfølges av innlegg som sier «her kan du kjøpe deilige uggs», så kan jeg forstå at det skapes forvirring og frustrasjon. Slike ting påvirker jo ikke alle, ikke de som er sikre i sin sak, og som forstår hva du egentlig mener, men det er også mange som ikke er helt der, men som etter å ha lest om sweatshop «kanskje vurderer å kutte ned på nettshoppingen». Om disse mister troen på saken eller troen på deg som forkjemper, kan de nok lett falle tilbake på den mer likegyldige siden.

  Jeg sier overhode ikke at ditt forbruk er verst, langt ifra, men jeg håper bare du alikevel tar dette til ettertanke. For som blogger har du jo en stor påvirkningskraft (som du har brukt godt, vell og merke), men det hadde vært kult om du hadde gjort enda litt mer for å påvirke folk i riktig retning. Det trenger jo ikke å være noen store greier, det finnes mye gøy man kan gjøre uten å få store kleskjeder og aviser på nakken(selv om jeg støtter at du turte, 100%, så var det kanskje ikke så gøy for deg). Du kunne for eksempel ha solgt ting du ikke bruker lenger, til leserne dine på bloppis(slik annais gjør for tiden), laget DIY’s, skrevet et innlegg om viktigheten av å gi bort klær fremfor å kaste, kanskje kunne du laget et innlegg; «slik skapes du en perfekt byttekveld med veninnene»-ish, satt fokus på fretex og loppemarked osv. Ja, lista er lang. Poenget mitt er at siden du først har gjort så mye bra, så er det viktig at prosessen forsetter, og at arbeidet ditt ivaretas. Og selv om det høres litt umulig it, så er man nødt til å starte en plass, og det har du jo allerede gjort, og om du greier å starte en slags bevelgelse, så er vi allerede langt på vei i Norge iallefall!

  Håper ikke jeg virket for streng nå, for budskapet er jo at jeg digger deg og all given din!

  Stoooor klem<3

 13. Så bra, Anniken! Jeg er stolt av å være fast leser og jeg er hvertfall stolt av deg! Så utrolig bra og vel fortjent 😀

 14. SÅ SINNSYKT RÅTT! Er det en som virkelig har stått på, så er det deg. Du viser så stort engasjement, og det lyser opp at du brenner for det.

   • Amalie: Nei, det gjør jeg ikke. Problemet ligger ikke i klærne. Problemet ligger i lønnen, arbeidsforholdene og hvordan ting blir gjort. De sa selv at det å sy klær? Det er en jobb som alt annet, men det er ikke en jobb når ting fungerer som det gjør. Jeg setter pris på klærne mine, og kaster ingenting.

 15. Hi Anniken, thank you for being acitive in such a complicated issue like conditions in garment factories. It’s a tought questions for all of the popular brands..be fair and conscious to their employes or be affordable for everyone..

  Greetings from Slovakia 🙂

  https://www.peackapples.com/

 16. It was a wonderful series and I watched all 5 in a sitting. I’m so glad I did. It was so intense… But most of all it was such an eye opener. Did I say eye opener? I mean it ripped my eyelids out. I’ve never stopped for once to think about it much but now I am so aware and… Well it’s late now but tomorrow, I will find out what I can do.

 17. Gratulerer, så utrolig bra at den spres verden rundt! Hardt arbeid pays off, og det er virkelig fortjent Anniken. Og det er en så viktig sak å kjempe for! Stå på videre, du er så tøff!! <3

 18. Jeg så det der, og tenkte bare fyf.. dette kommer Annikken til å virkelig å digge, haha! Jeg syns det er så stor, å har sett hele serien 4 ganger alt fordi det er så mye følelser og sannhet i det dere møter! Lykke til videre 😀

 19. I watched Sweatshop and I’m speechless. It’s so heartbreaking. I could feel your despair at the situation of those people.

  Congratulations for the courage, Anniken. It’s not everyone that can do and feel what you did.

  (Sorry the bad english, I don’t speak very well). 🙁

  Kisses from Brasil! <3

 20. Det er desverre ikke Ashton Kutcher som administrerer den siden der så det er nok ikke han som har delt det, det er en fan side

 21. Henger skikkelig etter, så først Sweatshop nå i kveld, begge sesonger. Herregud, for en flott jente du er! Stå på!

Leave a reply