· EN ANNERLEDES VIDEO ·

Haha, dette må være en av de merkeligste videoene jeg har laget. Men, dere har bedt om flere tanker, så jeg smalt opp kamera og begynte å bable. Hvorfor ikke.. Jeg hadde mye på hjertet, og med litt rødvin så var det hele i boks. Tell me what u think, så kanskje det blir mere tankekaos fremover.

TANKEKAOS (VIDEO)

83 Responses to TANKEKAOS (VIDEO)

 1. Hei, Anniken!
  Du er så utrolig inspirerende. Det du skriver, sier og gjør betyr så utrolig mye, jeg kan se at du vil og gjør en forskjell her i verden.
  Du gjør så hverdagen min lyser opp og jeg ser ting fra en annen vinkel. Skulle ønske jeg kjente deg og at flere var som deg!
  For du er en bra person du!

  Klem fra meg.

 2. Jeg er fra et like lite sted som deg, ikke så langt fra den lille bygda di… den neste bygda du kommer til der er jeg, der kommer jeg fra. Kun 3 minutter bort, i den bygda sitter jeg og føler på akkurat det samme som du føler på.. Du setter i gang tankeprosessen min, Anniken. Hvorfor? Det vet jeg ikke, men det er noe ved det du sier som jeg kjenner meg så jævlig godt igjen i. De samme tankene sitter jeg med, i den lille bygda.. i det lille hølet utenfor Drammen… Mens andre har snakket vondt om deg, at du er slik og slik… jeg kjenner deg ikke, men har allikevel ikke vært enig i det de har sagt. Jeg vet at folk har rakket ned på deg, noe jeg har stått opp imot! Jeg har prøvd å forsvare deg, men jeg har tydeligvis ikke grunnlag til og si at du ikke er slik som de hevder. Fordi jeg ikke kjenner deg.. Men hvilket grunnlag har de? De kjenner deg vel ikke på noe som helst måte de heller… Det kjenner jeg at irriterer meg, og jeg sier som deg.. jeg syntes synd på de. At de kan rakke ned på et menneske som de vet ingenting om! Hvordan kan de som er eldre enn deg og som da skal være mer voksne sitte å si det de gjør? Det er for meg uvirkelig… Jeg syntes du er sterk som står imot alt dette, at du har kommet sterkere ut av det og nå gir litt mer faen!

  Stå på videre, Anniken. Takk for at du er så ærlig og rar som du er.

 3. Hei. Jeg ville bare si at du inspirerer meg. Både i måten du kler deg på, det du gjør og det du sier. Jeg synes det er trist at folk rakker ned på deg, og glemmer at alle kjemper en indre kamp som man ikke vet noen ting om. Håper ikke at du blir revet ned av disse menneskene, men fortsetter å være deg. For du virker som en skikkelig fantastisk person.

 4. Jeg kommenterer aldri, men må bare få sagt at du virker som en fantastisk person, Anniken. Og du inspirerer så mye. Stå på, og aldri gi opp!
  Klem <3

 5. Takk. Takk for at du er den du er! Du er fantastisk og en utrolig stor inspirasjon.
  Takk Anniken

 6. Wow! Anniken, du imponerer stadig. Jeg elsker at det finnes fler i verden som tenker som meg. Mine tanker er aldri på bølgelengde med de på samme alder som meg. Føler meg ikke forstått. Det er liksom ikke mulig å forstå seg på filosofiske mennesker. Jeg er jenta som elsker Shakespeare og Hamlet og alt som hører med! I motsetning til andre, så er det noe som vekker min interesse og forståelse. Det er gøy å se at du er så genuint interessert i leserne dine og virkelig bryr deg. Du er rå, ekte og ærlig! Det settes så stor pris på. Takk for at du viser mennesker hvordan mennesker er. Ingen mennesker er glansbilder. Du viser sannheten så godt du klarer. Ingen kan forlange mer. Selvfølgelig kan ingen se alt som ligger bak på bildene du legger ut. Men videoer som dette er GULL! Du er reflektert. Viser at du henger med. Og du gir mennesker en mulighet til å komme bak «maska». En mulighet til å forstå hvordan du tenker. Hvem du er. Hvem du ønsker å være. Takk for at du er ydmyk og sårbar. Det er to viktige verdier i livet mitt. Takk, Anniken! Takk for at du tar deg tid. Takk for at du er du. Hadde digga å være vennen din. Det vet jeg. Du er tidenes person, altså <3 Det er du virkelig! Ikke la noen få deg til å tro noe annet. Aldri.

 7. Det er rart å se på for jeg kjenner meg så godt igjen, og jeg tror jeg er alene med alle disse tankene og spørsmålene, men det er jeg ikke
  Verden er spesiell, og jo større jeg blir jo reddere blir jeg og jo mer tenker jeg
  Jeg tenker og tenker, og når jeg er rundt mennesker tenker jeg på at de ser jeg er redd, nervøs, at jeg skjelver, at stemmen vibrerer fordi jeg blir så stresset, bare av en vanlig samtale? Jeg blir stresset fordi jeg tenker at de helst vil slippe å snakke med meg
  Skulle ønske vi kunne brydd oss mindre og gått ut av den triste bobla vi lever i
  -bare noen tanker jeg fikk av å se videoen din

 8. Jeg pleier egentlig ikke ta meg tid til å kommentere blogger, men deg Anniken, du er annerledes.
  Du er ekte. Du får meg til å reflektere over denne verdenen og innse hvor små vi er i det store «puslespillet».
  Du treffer meg, og det er ikke ofte jeg blir truffet av tekster jeg leser på nettet. Den sårbarheten du utsetter deg for, får meg til å innse hvor normal jeg er også. Hvor vanlig det er å føle seg redd og nervøs. Alle blir jo det? Det blir bare skjult fordi man skal være sterk og sånn og sånn.
  Jeg ser frem til flere tankekaos fra deg!

 9. Hei!
  Jeg er absolutt ikke personen som leser blogger. Men har fulgt litt med på deg, fordi du virker som en veldig interessant sjel. Du virker ærlig og oppriktig. Synes du er veldig flink. Ikke la folk rakke deg ned! Du fremstår som en ekte og god person. At folk ikke klarer å godta andres meninger og suksess får være deres problem.
  Synes du kan være stolt av alt du har publisert, sakt og gjort.
  Du fortjener alt det beste. Gjør det som gjør deg glad.

  Alex

 10. Vi skulle hatt flere av deg i verden, Anniken. Du er virkelig fantastisk, jeg vil ha flere sånne videoer!! Syntes dette burde normaliseres jeg.

 11. annonsen din på toppen er sjukt irr, hvertfall hos meg, er sånn musikk som du må vente på at er ferdig………………..

  og jeg syns det er kjedelig, sånn jeg har merka/oppfattet at du bare svarer på negativ kommentarer. hvertfall på det innlegget. Men det er jo fint du tar deg tid til å svare på mailer, jeg hadde hvertfall satt veldig pris på det 😀 Men det blir liksom mer hyggelig i kommentarfeltet om positivt får respons føler jeg, men det er meg da, (jeg syns og det er bra du svarer og står opp for deg selv. din blogg, så hvorfor skal noen kunne rakke deg ned på DIN side)

  fin video, som vanlig! så reflektert og det er intresant å høre hva du har å komme med 🙂

 12. Vi to er egentlig ikke så forskjellige. Vi liker å sminke oss og kle oss slik vi synes er fint, men samtidig det betyr ikke en dritt. Jeg sliter med nervøsitet og en altfor dårlig selvtillit, som det virker som ingen andre skjønner er vanskelig for meg i denne syke verden vi lever i nå. For vi lever i en syk verden. Den er ikke til å kjenne igjen om vi spoler 10 år tilbake i tid. Jeg føler jeg ikke passer inn noen steder. Jeg får ikke være meg selv! Ingen ville forstått føler jeg, men så sitter du der i videoen og snakker, og jeg sitter her og nikker. For jeg er tydeligvis ikke helt alene. Det er ikke bare jeg som føler at denne verden passer ikke meg, og det er det fader meg godt å vite.

 13. Hei!
  Elsker at du har så mange tanker om alt mulig
  Tenker du på om hvordan vi kom til om Gud eksisterer, om hva som skjer etter livet og slikt?

 14. Tusen takk for at du gir meg så mye inspirasjon og at du er så åpen og ærlig som du er❤️ Den overfladiske verden og samfunnet er noe jævla dritt og det er sånne som deg som gir meg håp om at ting kan bli bedre. Håp for den mørke fremtiden. Håp for den egoistiske menneskeheten som ikke bryr seg en dritt om andre ute i verden som lider, enn seg selv. Du setter ord på mine egne tanker og det setter jeg så enorm pris på! Stå på videre, du er fantastisk! Hadde bare flere vært som deg.

 15. Flere sånne videoer, elsker tankegangen din! Er såå lik selv å elsker å høre når andre virkelig ser forbi alt det som er uviktig her i verden. Kan du ikke lage en video med dine tanker om skole?

 16. Takk. Tusen tusen takk. Dette traff i hjærterota her jeg ligger i et stappmørkt og stille rom. Skulle ønske jeg kunne høre på deg snakke hele natta, for vi er så like. Denne tankegangen din er somtatt ut av huet mitt.. Åh, nei- tusen tusen takk, kjære du.

 17. Kjenner meg så igjen i tankene dine, du er så reflektert og flott. Takk skal du ha selv, vakre vakre deg!

 18. Fine, fine Anniken! Tusen takk for at du er så ærlig, for at du deler så mange tanker og for at du er så åpen <3 Du er fantastisk!!

 19. Beautiful <3 Jeg kjenner meg så sinnsykt mye igjen, i deg! Jeg er også en gammel sjel i ung kropp, mulig vi var bestevenner som 85 åringer i våre tideligere liv 🙂

 20. Vi har aldri møttes før Anniken, men jeg ser nesten på deg som ei venninne. Du snakker til meg (oss alle) som om vi satt sammen og betrodde oss til hverandre om du skjønner hva jeg mener.. Elsker åpenheten og ærligheten din, den overgår alt. Er det noe som gjør deg overnaturlig vakker, så er det den (pluss at du er vakker på utsiden og selvfølgelig, men u know what i mean:) Stå på videre Anniken, og legg gjerne ut flere sånne åpne og ærlige videosnutter <3

 21. Åh, jeg sku ønske jeg hadde vært vennina di! Elsker at du skiller deg ut fra alle andre bloggere, du er ærlig og deg selv, blir ikke bedre enn det! Jeg ser meg selv i deg… jeg kjenner meg så godt igjen i innleggene dine. Jeg har lest bloggen din enn så lenge og har vært med i dine triste og gode perioder, du er ekte og deg selv. Kommer alltid til å følge bloggen din 🙂

 22. Herregud, du gir meg gåsehud. Du er virkelig ei jente for deg selv, Anniken, og det mener jeg på en positiv måte.
  Du er intelligent, reflektert, åpen, ærlig og ekte.
  Jeg digger at du ikke viser til kun det overfladiske og «perfekte», men at du viser alt det som ligger under overflaten også.
  I tillegg må jeg bare si at du er helt sinnsykt nydelig!
  Stå på videre, det er ting som dette som gjør deg til den aller beste bloggeren i mine øyne.

 23. Jeg er så glad i deg jeg, Anniken! Jeg kjenner deg ikke på noen som helst måte men gud å glad jeg har blitt i deg den siste tiden. Jeg kommenterte på spørsmålsrunde videoen for en stund tilbake. Da jeg fikk et helt annet syn på deg. Har visst hvem du er så lenge, jeg bor rett på andre siden av elva. «nabohølet» for å si det sånn, og alle de som er litt penere, får til noe litt bedre eller hva som helst blir snakket så sinnsykt ned. Og tilslutt skal jeg innrømme at jeg begynte da å danne et så vannvittig feil inntrykk av deg. Alt du nevner her at du ikke er, er det jeg trodde du var. Men du er ei så forbanna flott og reflektert jente. Jeg elsker å høre på deg prate, for man hører at du snakker rett fra hjertet. Og jeg kjenner meg så igjen i mye av det du sier. Du er så fin Anniken, innsiden – ut. Herregud, så bra du er.

 24. Fyfaen, Anniken, skulle ønske du var min beste venninne. Hver eneste, jævla dag sitter jeg i et klasserom med tankeløse jenter og gutter. Som tror at skole er livet. Som tror at klær og penger er det viktigste som finnes. Og der sitter jeg. Kjeder ræva av meg, ser ut av vinduet og vil oppleve livet, laangt vekk fra de harde stolene på vgs.
  Heldigvis har jeg funnet min sjelevenn. Kjæresten min. Men venninnene mine – jeg håper alle sklir vekk og at jeg finner noen nye, som tør å stå opp for seg selv og sine meninger. Jeg trenger en venninne å drikke vin med og snakke om hvor absurd verden er.

 25. Sitter her med rødvinsglaset og samme tankane sjølv. Takk skal du ha. Følte meg mindre aleine her i verden. Meir av ditta.

 26. Kjære deg, om det var mulig hadde jeg nå gitt deg en stor klem og aldri sluppet taket. Jeg hadde også tatt fra deg det vinglasset, for vininntaket ditt bekymrer meg, dont get me wrong..

 27. Gode, gode Anniken. Det skulle vært flere mennesker som deg her i verden! Takk for at du er så ærlig, så ekte, åpen, og så reflektert. Du får virkelig til det å sette ting i perspektiv og sette ord på tanker og følelser. Du får meg til å se og innse ting jeg aldri har tenkt over før. Tusen hjertelig takk, Anniken.

 28. Kjære Anniken. Jeg klarer ikke sette helt ord på hva jeg egentlig ønsker å si til deg. Dine tanker gjør noe med meg, du er så reflektert og vakker på innsiden. I dette samfunnet som vi lever i nå, så kan jeg bare be deg om èn ting; aldri gi opp, aldri la noen fortelle deg at du ikke kan eller ikke er god nok! Vi trenger flere sjeler som deg. JEG trenger deg. Jeg trenger at noen setter ord på tankene mine, jeg trenger å føle at det ikke bare er meg og mine tanker det er noe «galt» med, men med samfunnet vi lever i. Takk for denne videoen. Fader heller, jeg skal legge vekk alle sosiale medier for kvelden og bare være. Kanskje ta et glass rødvin eller to. Stå på videre, Anniken. Bloggen din gir oss så mye mer enn du tror!

 29. kunne hørt på dine tanker og refleksjoner for evig og alltid. Du er et utrolig fantastisk og spesielt menneske du. Hadde bare flere vært som deg, ja da hadde det kanskje ikke vært krig i verden

 30. Hei. Tusen takk for at du er deg, at du er EKTE deg❤️ Jeg ble stolt av å se hvor tøff du er, at du «kler deg så naken» forran oss leserne, at du blottlegger dine tanker å følelser slik du gjør. Det står det respekt av. Verden er totalt forandret bare siden jeg var 19. Det er blitt så enkelt å kritisere andre, mobbe å være slem. Alle er så gjemt. Det er blitt slik at folk ikke tørr å vise frem sine svakheter i fare for å få det slengt tilbake. Brukt mot seg. Hærregud vi er jo bare mennesker. Alle vil være vakre, alle vil ha fine ting, alle vil vi bli elsket for slik vi er! Men hvordan ska det skje hvis vi ikke kan være oss selv? Så tusen takk for at du er så ærlig, at du er tøff nok til å stake ut vegen for alle som ikke tør. Du er ett nydelig menneske, å det at du også viser at ikke alle dager er skyfrie, det inspirerer. fortsett slik kjære deg. Fine, fine du. Stor klem fra Linn

 31. Jeg kommenterer egentlig aldri på noe som helst, men akkurat denne gangen følte jeg for det! Mye av det du sier er ting jeg kjenner meg igjen i og jeg vet at samfunnet Kan være vanskelig å leve i. Føler selv at jeg kanskje er en ganske gammel sjel! Tenker ofte dype tanker, men jeg liker det, men noen ganger kan det bli litt mye..noe som kan føre til at jeg blir depressiv og mer aggressiv! Men grunnen til at jeg ville kommentere, er nettopp det at en ekstremt god terapi for tankene og frustrasjonen, er faktisk det å være ute i friluft. Det høres kanskje dumt ut, men det hjelper virkelig. Det å sove på fjellet under åpen himmel, ligge rundt bålet, se på stjernehimmelen og bare tenke..det er det beste som finnes! Da trenger man ikke å bry seg en dritt over hvordan man ser ut og man kan være seg selv 100% Stå på videre! Du er flink!

 32. Hei, kan jeg kalle deg min soulmate? Du er annerledes, en nokså god annerledes. Jeg vet ikke definisjonen på smart, men du er i hvert fall et utrolig dyktig menneske! Skulle ønske jeg kunne ha møtt deg på en kafé en gang, uten telefon og den slags, men istedenfor en kopp kaffe eller te og bare pratet. Det jeg mener å si er at du er så ufattelig unik, hjernen din er unik.

  Klem

 33. Synes slike videoer er så inspirerende. Kan sitte sånn selv hjemme og tenke i timesvis, uten at jeg føler tiden går. Selvom alle vennene mine egentlig aldri forstår hva jeg sier. Elsker når folk er litt sånn filosofisk. Tanker er så interresant liksom, og det du sier gir mening for meg. Håper du lager flere slike videoer. Det er så fint å se at folk har mening og verdi bak tankene sine. Kjenner meg så altfor godt igjen. Elsker også innleggene dine der du skriver om tanker. Nå fikk du meg til å tenke selv. Veldig interresant:))

 34. Du er så utrolig inspirerende. Du aner ikke hvor mye du har hjulpet meg med bloggen og videoene dine. Tusen, tusen takk.

 35. Noen ganger skvetter jeg når du sier hvor gammel du er. Jeg er 6 år eldre enn deg, og jeg kjenner ikke mange mennesker som er like reflekterte som deg. Og her sitter du, 19 år gammel, og forteller oss om dine tanker som om du har levd minst(!) dobbelt så lenge. Wow! Det er fascinerende å høre en person som letter på hjertet sitt i den grad du gjør, Anniken. Publikum klapper!! Jeg hører mer enn gjerne på deg igjen.
  Og btw; jeg synes du er kjempekul, både med og uten caps.
  Stor klem <3

 36. eg kan kjenne meg igjen i ordene du seier, eg kan kjenna meg igjen i den rare tankegongen din. bloggen din gir meining akuratt fordi du gjere detta, når du lage disse vidoane. du har ein så stor mulighet til og gjera ein forsjell, og forsjell har du gjort. en gammal sjel i ein ung kropp vill hørras rart ut for nåken. men eg kan kjenna meg så godt igjen, eg e yngre enn deg. men likavel har eg logge me samme tankane i fleire år. på samme måte så blir eg frustrert og dratt ner av og lesa på sosiale media om kossen folk meine du ska leva live. men eg meine live e lagt te for og gjera noko anderledes, noko som kunne gjort ein liten forsjell. eg har blitt fortalt heila live at eg e bare eit anna ingenting, eg komme ikkje til og gjera noko ut av meg. og når eg fortelle andre om ka eg vil gjer, då ser dei tomt på meg som om »du e akuratt som alle andre, ka ska du liksom gjer». men eg håpe ein dag, kanskje ein dag at eg får oppnådd nåke av da du har gjort, eg vil gjera ein forsjell. for norge idag e galt, og eg blir deprimert bare av å lesa igjennom da.

 37. Når du snakker slik du gjør i denne videoen, om det du gjør, så føles det som om du rydder opp i mine tanker samtidig. – Jeg er ikke typen til å kommentere på blogger men følte jeg måtte skrive noe, noe som kanskje får deg til å lage en slik video senere også. Du er ikke alene om å tenke på denne måten eller føle det slik du gjør.. – Jeg er lei av press, lei av overfladiske ting og lei av å snakke om været.

  Takk for at du setter ord på følelser jeg ikke klarer å beskrive selv!

 38. Tusen takk, Anniken! Tusen takk for at du deler tankene dine med oss. Dette var virkelig en fantastisk video. Jeg kunne sett på videoer som dette i timesvis. Du er så utrolig reflektert og jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du sier. Som noen andre skrev, tusen takk for at du setter ord på følelser jeg ikke kan beskrive!

 39. Du er så himla vakker Anniken. På innsiden og utsiden. Reflektert, smart, egen og veldig unik.
  En gammel sjel, fanget i en ung kropp.

 40. du svarte ikke på min mail, kanskje den aldri ble sendt? Kanskje jeg tok ett glass hvitvin for mye og sovna i stolen på rommet. Jeg vet ikke. Men jeg håper at du en dag svarer, sånn at jeg vet at du har lest alt jeg skrev som kom rett fra levra. Jeg og du anniken, vi er blitt litt like. Det vinglasset er jo aldri tomt hos noen av oss. Og jeg er 17 år, ikke gammel nok til å ta meg ett glass vin en gang. Men helt seriøst, det glasset, en snus i overleppa, trist og rolig musikk og flere timer i min egen verden av tanker er blitt hverdag for meg. Vil virkelig ikke påstå at jeg er alkoholiker, men jeg kan heller ikke påstå at jeg ikke drikker vin ofte. Er jo bare som oftest ett glass, men det får meg til å tenke? Jeg tror det er rutine nå. Jeg tror at det er en fantasi, noe som får meg til å føle meg mye mer voksen enn de andre jentene på min alder som drikker seg møkings på 40 prosent. hah, hva er det jeg egentlig vil frem til?

  avslutter denne helt totalt absurde og helt på bærture kommentaren med ett takk.
  Takk anniken, bare takk.

 41. Jeg hater at jeg bare er en kommentar av 50 andre kommentarer.., men du er bare så bra at jeg må si noe jeg også. Det er så godt å vite at det finnes en som er så lik meg selv som du. Ikke bare like gamle og blonde(haha), men jeg kjenner meg virkelig igjen i alt du sier. Jeg tar meg selv ofte i å bare stirre i en vegg fordi tankene løper løpsk, og jeg har mye jeg vil si, men i motsetning til deg klarer jeg ikke/tør ikke å få alt ut fordi jeg tenker at det er litt teit.

  Jeg beundrer deg for at du er deg, Anniken

 42. Jeg skjønner ikke hvordan du får det til. Du er så sinnsykt ekte, og får meg til å innse ting jeg burde ha skjønt for lenge siden. Hvordan realiteten fungerer, hvor sinnsyk verden har blitt. Hva som er viktig og hva som er totalt uviktig.

  Du er fantastisk

 43. Det skjer så og si aldri at jeg legger igjen kommentarer på innlegg til dere bloggere, men nå er jeg bare nødt til å gjøre det! Anniken, du er en inspirerende blogger. Vet egentlig ikke helt hvordan jeg skal sette ord på det jeg tenker om deg. Du virker (uten at jeg kjenner deg på noe annen måte enn gjennom bloggen din) som en veldig jordnær person. Du gjør noe ingen andre bloggere gjør, du deler alle sider av deg selv. Du viser tydelig, at deg som blogger, som en svært offentlig person ikke bare har det som en dans på roser. Du viser at du er et menneske, du har følelser og tanker som alle oss andre. Du er en av oss og dette er du flink til å vise, du har innlegg som betyr noe. Du har litt av alt, dette er hovedgrunnen til at jeg har lest bloggen din i alle år. Den gangen du hadde den lange pausen din, var jeg inne på bloggen din ofte for å se om du hadde lagt ut innlegg. For jeg savnet deg som blogger, men du har vokst så stort. Jeg liker at du kan sitte på en videoblogg og tydelig vise følelser, jeg syns det er helt fantastisk. Jeg er glad det finnes bloggere som deg, du viser deg som en person som er helt lik oss. Uten at jeg skal snakke veldig negativt om andre bloggere, så består ikke bloggen din bare av innkjøp, sponset produkter og noen overflødige innlegg, du skriver dypere innlegg uten at det er en grunn til det. De andre bloggerne jeg leser, skriver bare dypere innlegg når det er noe som provoserer dem.
  Jeg og ei venninne har snakket mye om deg som person, det du har gjort. Du har inspirert oss, vist at det er mulig og du har fått tankegangen våres til å gå så det ryker. Jeg er bare helt fascinert av deg! Takk for at du er deg og at jeg kan sitte her og lese bloggen din!

 44. Jeg tror aldri jeg har kommentert på en blogg i hele mitt lange «bloggleser-liv». Og det er langt, ca 5 år. Men det du snakket om fra 6.30 traff meg veldig. Det er akkurat der jeg befinner meg nå og jeg snakker om det med dem som forstår. Det er bare så dumt at det er så mange som ikke forstår. Jeg er glad du forstår.. <3

 45. Du rører meg og mange andre, virkelig! Det kan umulig finnes noe som deg, du er fantastisk Anniken!

 46. Jeg er 19, jeg og. Heter Sarah, går på skolen og har venner. Men følelsen er annerledes, nærmest komisk. I et brev til sin venninne skrev min avdøde mamma at det er «følelsene som bør lede livene våre,» fordi vi lever i følelsene av våre tanker. Det er også først når tanker og følelser kommer i konflikt at problemer, livsvansker og midtlivskriser oppstår. Jeg føler (!) meg som protagonisten i Dostojevskijs roman; 40 år gammel mann som sitter i en kjeller og kjeder livet ut av seg. «Han plager seg selv og er helt uten selvaktelse. Han er full av tvangstanker og opptrer irrasjonelt. I samsvar med andre kommer han med merkverdige utspill. […] Menneskene elsker lidelsen like mye som lykken 😉 og kaos og ødeleggelse følger i deres fotspor.» Tro det eller ei, men dette er et direkte utdrag fra min lærebok i norsk fra VG3. Ingen ren fakta, bare en rå refleksjon av Dostojevskijs forfatterverk. Knausgård skrev i Min Kamp, første bind at lykken aldri var målet. Han har kone, barn, jobb og lykke, men «noe» mangler, kanskje kunsten og følelsene den frembringer, hele forfatterskapet hans. Jeg vet ikke. Jeg er ingen. Ingen verdens ting. Har ingen talenter. Min største frykt er at folk skal oppfatte meg som jeg oppfatter dem. På T-banen kan jeg sitte og rangere folk etter utseende fra 1 til 10. Også kommer samvittigheten og slår meg som en hammer mellom øyenbrynene. Jeg dømmer folk etter utseendet, ble tiltrukket av to vilt kjekke gutter på National i dag, men er livredd for at folk skal dømme meg på samme måte. Hater jeg meg selv? Njaa, ikke helt. Jeg liker at jeg klarer å vektlegge, ordlegge og se ting mange ikke klarer til tross for at det er ting foran nesetippen på dem. Det gjør meg hakket smartere (som du sier) eller ikke… Vetta faen.. Som sagt; jeg er ingenting. Og kanskje alt på samme tid. Jeg vet heller ikke hva personlighet her. Blir igrunn også veldig redd når folk snakker om «type» person som om det er en alminnelig greie. Personlighetene mine (om jeg i det hele tatt har en) er basert på hvordan jeg oppfatter folk og deres forventninger til meg. Så med hun blonde sosse-venninna er jeg kanskje sassy og slenger meg gjerne på baksnakking mens med sidekameraten på skolen er jeg kun interessert i politikk, fakta, VG og all verdens pisspreik. Jeg vet ikke hvem du direkte siktet til i videoen her, men jeg sa jo noe av det samme. Og jo, jeg synes synd på meg selv, jeg og fordi … Ja, jeg vet ingenting og er ingenting. Og fordi livet er surt, smaker liksom verre enn tran, gjør mer vondt enn de skrapsårene man får på håndpalmene når man løper med dansende skolisser i håp om å rekke mattetimen. Kanskje det ikke er så jævlig rart likevel; at folk behandler meg sånn som de gjør fordi jeg i utgangspunktet er så usikker på meg selv. Kanskje jeg er en sense-tyggegummi after all. Jeg hater meg selv for at jeg ikke kan spytte folk ut som tyggegummier på samme måte, i stedet så samler jeg dem som gedigne gullbarer oppi den lilla fjellrevensekken min. Jeg skal si deg, den er snart så tung at den ryker. Jeg skulle ønske, virkelig ønske at jeg ikke ble så sykt glad i folk, avhengig av dem. Jeg blir så emosjonelt tiltrukket folk når jeg først blir ordentlig kjent med dem at det føles som om noen ryker og drar i huden min når de plutselig forsvinner som om ingenting har skjedd og som om jeg er ingenting, noe som forsåvidt er sant. Kanskje jeg bare hater realiteten. I går møtte jeg en venninne som jeg ikke hadde sett på en god stund. Jeg sier aldri lett ha det, planlegger kjapt neste gangene vi kan møtes, vil snakke med henne på skype, msn og face når jeg har kommet hjem, men så får jeg plutselig vite at hun skal flytte. Det gnager i meg, men hun sier det på en måte som skulle tilsi at hun bestiller sundae med ekstra sjokolade fra macern. Jaja… Men jo, jeg er enig med deg når du sier at den vakreste kunsten skapes av den dypeste smerten, samtidig … som jeg nøler litt. Det var ikke noe vakkert og poetisk ved mammas død. Hun var liksom alt jeg hadde og hun døde. Jeg føler ikke at hun «er med meg for evig tid,» føler ingen åndelig kontakt med henne. Kanskje Gud mener at jeg ikke fortjener det? Pappa drikker. Broren min og resten av familien, kjenner jeg ikke – sånn på ordentlig, tversigjennom, hjerte-til-hjerte. Følelsene av disse levevilkårene er død, ren og skjær død, ingen kunst, bare mørke, sort, død. Livet mitt har ikke handlet om å leve, hjelpe folk, reise ut, inspirere folk, kjenne på det å være forelsket og være fri. Dagene fylles ikke med livets gleder. De bare går, en etter en som dominobrikker i en evigvarende rekke av dominobrikker. Jeg føler at jeg er i feil verden. Jeg passer bare ikke inn, er en alien som tråkka feil. Og klart jeg blir fankens glad når jeg finner en fra samme planet 😉

 47. Herregud for et herlig menneske du er. Jeg vet ikke en gang hva jeg skal si, men du rørte meg virkelig her.

 48. Hver gang jeg skal kommentere et innlegg, må jeg lese på hva de andre har skrevet, siden jeg føler ikke jeg klarer å sette ord på hva jeg føler/tenker selv om hva du reflekterer over. Jeg tenkte jeg skulle droppe det denne gangen. Jeg skal prøve å sette mine ord på ting. Du er så unik Anniken. Jeg skjønner ikke at du kun er 19 år. Jeg er selv 20, og klarer ikke putte fingeren på om gult er kult eller ikke. Din selvsikkerhet, også usikkerhet, tankegang, refleksjon og personlighet er jeg vanvittig inspirert av. Inspirert over alt du har vært gjennom, gjør, opplevd og brent for. En del av meg sier du er perfekt, men jeg vet jo at ingen er det. Jeg klarer å se at ingen er perfekt – med hjelp av deg, og din åpenhet. Jeg vil takke deg for det. Takke deg for at du er akkurat den du er. Det er lov til å feile, lov til å føle seg fantastisk og lov til å ha det ræva. Alle har det. Vi er alle mennesker, og det er veldig fint. Det bekrefter at alle er i samme båt, med følelser og tanker. Du er og et menneske, Anniken, et fantastisk et, som alle andre. Takk for at du har en blogg, som kan dele deg selv med dine lesere <3

 49. Jeg tror at den eneste gangen kunst kan bli skapt av lykke, er når den mest deprimerte smiler for første gang på lenge. Man må ha det jævelig for å vite når man faktisk har det bra. Hvis man alltid har det fint, når er du egentlig lykkelig?

  Synes videoen din var veldig bra, og skulle gjerne delt et glass (eller flaske) vin med deg å hatt sånne samtaler som dette <3

 50. Anniken, dette er første gangen jeg kommenterer på et blogginnlegg. Eller noe på sosiale medier til mennesker jeg ikke kjenner. Noen gang. Men er det ett menneske i sosiale medier som fortjener en kommentar, så er det deg. Dette er det sykeste, det beste og det mest unike jeg har vært borti. Du rørte meg virkelig. Ser megselv så veldig i deg, selv om jeg er noen år eldre og livene våre er litt forskjellige.

  For å svare på spørsmålet du stilte: jeg sitter ganske ofte i et rom alene. Det er alltid noe ubehagelig ved det først, men så merker man hvor godt man har av det. Jeg tror en av de mest grunnleggende behovene et menneske har er å komme i kontakt med en selv. Ikke ved å hele tiden bevege seg fremover, skape masse liv rundt seg og oppleve nye ting hele tiden, men rett og slett ved å stå stille. Sitte og stirre i veggen og bare se og akseptere alle tanker og følelser. Kan virkelig anbefale deg en app som heter headspace.

  Sasha

 51. I søken etter «noe» som jeg, du og mange andre her i kommentarfeltet kjenner på, setter du ord på tomheten. Jeg er 16 år, livet har nettopp begynt og jeg venter på at jeg skal finne veien som skal lede meg til den fullheten vi alle leter etter. Det som begynner å bekymre meg er dermed at det ikke skal skje. Er det vi innser i slutten av livene våre at det ikke var noe mening med det hele? At vi aldri kunne slå oss ned og si oss fornøyd? Eller at lykke er når du kan holde deg så opptatt at du ikke trenger å tenke over hvor miserabelt det hele kan være? For alle er så ensomme. Jeg føler meg alene selv om jeg har hele verden rundt meg. Vi blir født, lever og dør alene. Når du tenker over det er det egentlig ingenting som kan gjøre oss fornøyde. Av og til skulle jeg ønske at jeg var dum, sånn at jeg kunne gå igjennom livet mitt og være tilfreds. Ikke tenke så masse. For de har alltid vært de smarteste menneskene som har vært de mest ulykkelige. Vi som setter spørsmålstegn til alt rundt oss, og prøver så desperat å knekke koden. Men jeg trur sannheten er at det ikke finnes noe kode å knekke, og at vi konstant kommer til å fortsette å lete etter noe som ikke eksisterer..

 52. Jeg vet ikke, Anniken. Hva skal man si? Du er utrolig. Håper du en dag gir ut en bok. Jeg nøler ikke et sekund om å kjøpe den.

 53. Du, Anniken.
  Vil akkurat nå finne deg og gi deg en lang klem, og si dette mens tårene renner: Jeg er der enda, følelsen som dukker opp i det mørke kommer inn i bildet, når angstens arr dukker opp i det du befinner deg rundt det menneskelige, som ser deg, men ikke deg. Bare din frykt, din skam, dine ukjente arr, som syns fra lang avstand i det din skygge dukker opp, blir til deres «makt». Makten til å gi deg den samme følelsen du satt inn i et rom med de samme vonde tankene du sprakk i med blodig tårer. Makten til å gi deg det «blikket» til å gjenopprette din hatefulle ord, «jeg klarer ikke dette mer, dette er ikke for stort, men tungt».

  Anniken.. .
  Jeg er ikke innom her ofte. Ikke i det hele tatt, men i det mørket blir slengt og dratt inn i hodet på meg, finner jeg meg selv her. I alle år har jeg prøvd å finne noe som roer meg ned i det jeg har følt meg borte, men ikke et stykke nærmere kom jeg. Men så en dag helt tilfeldig trykket på DIN video på youtube. Og da skjedde det, jeg skjønte det. Jeg er ikke alene om dette! Jeg skriver masse i world, i slutten av alle tekstene mine står det alltid, «i det jeg sitter med hodet ned, sto opp og skrik smertens ukjente side, for OSS», Videoen din, du, stemmen din, den SKREK.

  Kjære, fineste, deg!
  Akkurat som du var der for meg i videoen din, står jeg rett her! Stå på, aldri gi opp, du er fantastisk!

 54. Mennesker som deg burde styrt verden, tankene dine inspirerer og reflekterer over de samme tingene som mange av oss andre <3

  • Wow. Jeg sitter med frysninger på hele kroppen og klump i halsen. Tankene dine er inspirerende og setter ting i et helt annet perspektiv, noe som bør bli gjort mye oftere. Vi trenger fler som deg Anniken. Det å sette seg ned i en stol med et rødvinsglass i hånda og bare snakke rett fra hjertet er noe av det modigste som finnes. Det er noe svært få ville klart å gjøre, noe som kanskje er på grunn av alt det du sier. Alt skal være på en spesiell måte, vi skal ha like tanker om alt, alt skal være så jævlig A4. Et A4 ark som er fargelagt av samfunnet idag. Vi skal alle være kopier av det A4 arket. Men du gir faen, er deg selv og sier akkurat det du tenker på. Du er en stor inspirasjon, og jeg beundrer deg. I kveld skal jeg sette meg ned å tenke. Takk for at du gjorde dagen min. Tusen takk for at du blogger. Tusen takk.

 55. Jeg tror deg.

  Det du sa med kunst, føler jeg er så rett. Jeg tok bilder for et år siden som ble lagt under kategorien «kunstfotografi», men de bildene klarer jeg ikke å ta lenger, trolig fordi det er ikke noe smerte å formilde lenger. Jeg fikk stadig vekk spørsmål og høre at de bildene kommer fra noe, ideene kommer fra noe vondt, den gangen kunne jeg ikke skjønne det, mest sannsynlig fordi jeg allerede hadde formidlete det via bilde og kommet meg «over det», men i dag kan jeg skjønne – jeg kan se på bildene og skjønne at det kom fra noe vondt, fordi i dag klarer jeg ikke å ta de samme bildene fordi jeg føler ikke den smerten jeg ikke vet hva var engang lenger. Rett og slett… Det du sa ga meg en åpenbaring, klisjé kanskje, men sant. –

  Jeg legger med flickr kontoen min, ikke for creds, men et håp om at du vil ta en titt på bildene og kanskje skjønner mer av kommentaren min.
  Dette bildet tenkte jeg på da jeg skrev. Selvportrett av meg, tatt av meg: https://www.flickr.com/photos/maddekk/15843256638/.
  Jeg håper og venter på et svar.

 56. Føler jeg er der med deg, og kan forsette setningene som du avslutter. Endelig gir tankene i hodet mitt mening i ord fra ett annet menneske. Takk Anniken.

 57. Det er lite som gleder meg mer enn når du har lagt ut en ny video. Hele deg. Det er noe med heeele deg, som griper meg så langt inn i hjertet. Jeg tror selv at det er fordi du klarer på en eller annen måte og sette ord på det jeg tenker og føler. Og det er veldig rart.
  Du skiller deg så bra ut. ikke på en crazy over the top-måte. Men på en måte der du bryter mønsteret, og alt du gjør gir så mye mening.

  Jeg vet ikke om det jeg skal si gir mening, eller om jeg klarer og forklare meg på riktig måte slik at du skjønner akkurat hva jeg mener, men de fleste bloggene/kjendisene o.l. får oss normale dødende til å føle at «herregud så perfekt hun/han er, såå bra kommer jeg aldri til å bli», fordi fasaden og den versjonen vi ser av de er så overfladisk og perfekt, og de «er bedre» enn oss og «over oss». Men du, du slår liksom hull på den bobla og får meg til å føle at vi er jo mennesker hele gjengen, og like mye verdt – kjent eller ei. Og det er så rart, for du er jo «en av de kjente, overnaturlige pene», men like vel så får du MEG til å føle meg akkurat som deg. Du drar ikke frem den følelsen i meg som forteller meg at jeg ikke er bra nok . Du er så jordnær, så humble og så forståelsesfull på et helt nytt nivå. Du tørr å åpne sjelen din for oss, og dele de dypeste tankene dine. Og det du sitter for forteller- det er da vel akkurat det jeg og de fleste andre tenker. Vi har bare ikke den gave du har til å formidle et budskap på samme måte som du gjør. Ord er makt.

  Jeg antar at det er dette og hele pakka, hele deg, som gjør deg til min favoritt.

 58. Denne videoen var lærerik. Og være 12 Idag var nok 15 før. Jeg kjente meg igjen at det smalt. Tankekaos er sant. Alle sine meninger kommer her og der. Men haters meninger er jo bare fulle av dritt. Tankene dine er de riktige tankene. Slikt bør de fleste tenke. Fyff som jeg elsker deg

 59. For en fantastisk video! Så ærlig. Du legger ingenting mellom linjene. Inspirerende. Blir bare sittende å se på og nyte. Tenke. Man tenker for lite i dagens samfunn. Føler alt går automatisk. Utrolig deilig med en slik person som deg, som tenker. Som bruker tiden din på å bare sitte å tenke. Og som snakker høyt om alt som foregår i hodet. Helt fantastisk. Jeg likte videoen utrolig godt! Keep up the good work! Du er helt rå!

 60. Anniken, takk for at du er du! Og at du er så ærlig, åpen og jordnær. Hvert eneste ord du sier inspierer meg. Du er fantastisk. Og jeg skulle gjort alt for å kjenne en som deg.
  Hver eneste video du legger ut, der du sitter ned og forteller om livet får meg til å gråte. Ja, nå sitter jeg her igjen, full av tårer. Jeg vet ikke helt hvorfor,men det er noe med deg som er så spesielt. Du er det fineste mennesket jeg vet om.

Leave a reply