7 Responses to THE MUST HAVE LOOK

 1. Dette visste du sikkert, men H&M eier både Cos og Arket (samt & other stories og weekday) som du reklamerer hyppig for. Vet du om klærne produseres på de samme fabrikkene eller er det bedre forhold for dem arbeiderne som produserer Cos og Arket-klær? Jeg spør både fordi jeg undrer meg over hvordan du og Joachim kan rante om HM og dem som reklamerer for dem i poden, samtidig som du samarbeider med dem selv, men også fordi jeg faktisk lurer på om det er forskjell på arbeidsvilkårene. Håper du har guts til å la denne kommentaren stå.

  • Som jeg har forstått det er det helt annerledes og de er selvstendige selvom det eies av en part. Har guts til det vet du hehe, du er ikke den første som har spurt eller som jeg har svart på 🙂

   • Setter pris på det. Googlet litt mer rundt dette og fant denne granskeposten som var veldig opplysende:

    https://www.curiouslyconscious.com/2019/01/is-arket-clothes-ethical-fashion.html/

    Her er konklusjonen:

    «After an unsuccessful enquiry to ARKET, I was directed to H&M’s overarching Sustainability Report. When looking at H&M’s huge supplier list and their supplier compliance table, it’s impossible to see which factories serve ARKET, and which factories serve the rest of the H&M empire.

    On the basis that all these factories serve ARKET, I feel uncomfortable to report that:

    75% of all their factories lack any trade union representation
    73% of all their factories go over legal monthly overtime limits
    72% of all their EMEA factories do not provide legal conditions for workers younger than 18
    0% of all Far East factories pay the legal minimum hourly wage
    While I appreciate the report does tick the transparency box, it doesn’t make H&M or ARKET look good. It’s also impossible to see which factories do well, which ones don’t, or the ethics of each item of clothing. It means as a shopper, I can only make one decision – to buy, or not to buy from ARKET.

    And based on this data, how is ARKET any different from H&M, & Other Stories, Afound, Cheap Monday, Cos, Monki, or Weekday? None of them are ethical.»

    Det er synd, og Arket og Cos har virkelig noen av de fineste klærne! Håper du vil ta dette i betraktning og revurdere ditt samarbeid med Arket og Cos aka H&M i fremtiden.

    • Hmm, skal undersøke litt. Bare så du vet – så samarbeider jeg ikke med de selvom jeg bruker reklamelenker, det er noe jeg gjør selv <3

 2. Så pen du er, Anniken. Jeg har alltid likt å følge deg, og fulgt deg i mange år. Du er en inspirasjon! En drøm hadde vært å kunne sitte å skrive sammen med deg en dag, haha, for jeg kjenner meg så igjen i mye av det du legger ut. Ha en fin helg! =)

Leave a reply