Heii, fine! Jeg får utrolig mange spørsmål når det kommer til vegetariske alternativ på egentlig alt mulig. Jeg er alt for dårlig til å dele de små hemmelighetene, noe som egentlig er forferdelig dumt av meg da flere alternativ forsvinner om dagen.. dvs at det ikke er nok som kjøper produktet, og det går utover blant annet meg.. haha. Jeg blir gæren når lokal butikken plutselig stopper med en favoritt vare, så det er på tide at jeg dytter litt kjøpepress på dere i stede, hehe. Kostholdet mitt er noe komplisert da jeg spiser viltkjøtt, men ikke produksjons kjøtt. Jeg drikker heller ikke melk, men jeg spiser til tider litt ost. Men det som er absolutt det vanskeligste er frokost, og det er kanskje det jeg har brukt lengst tid på å finne ut av.

Berit Nordstrand smøremyk – er et vegansk smør jeg til og med har klart å integrere hjemme hos mamma og pappa! jeg tror faktisk ikke en brøkdel av de som kjøper dette smøret vet at det er snill mot dyra og planeten, men det er rett og slett så digg! Dette bruker jeg på brødskiva, men aller mest til å steke i. Funker også til baking! Dette er et produkt jeg er livredd for at skal gå ut av produksjon, så hjelp meg!

Vegetar dag pålegg naturell – dette er en skinke fra Coop som rett og slett smaker… servelat! Dette er det nærmeste jeg har kommet skinke her i norge. Super god, og finner også i forskjellige varianter. Jeg bruker denne på brødskiva, men også når jeg lager f eks toast!

Makrell i tomat – vell, jeg er en av de! Spiser det til og med med Coop sin veganske majones og agurk, med litt sort pepper!

Økologiske egg fra frittgående høner – Omelett, eggerøre med laks, kokt egg, stekt egg.. du kan greia.

Avocado – Lag avocado toast og google deg frem til en god oppskrift! Her kan man også leke med både laks og egg.

Bringebær syltetøy – vegetarisk det også! super godt med berit nordstrand smøret under.

Vegetarisk pastjej – Denne har blitt min lille kjærlighet. Første gangen jeg smakte denne kastet jeg den nesten fra meg. Så vond synes jeg det var. Merkelig hvordan smaksløkene endrer seg, men jeg savnet rett og slett leverpostei så mye at jeg bare fortsatte å kjøpe den. Sammen med suragurk er dette så godt!

11 Responses to VEGETARISK FROKOST HJEMME

 1. Du må prøve vita sin grønnsakspostei! Den smaker som ovnsbakt leverpostei. veldig godt sammen med hellmans veganske mayo.

 2. Kan anbefale grønnsakspålegg fra Plantego, finnes i flere smaker! Det har også kommet en grønnsakspostei fra Vita Hjertego:)

 3. Helt enig i at Vita hjertego grønnsakspostei er gull!

  Tror jeg har ca samme kosthold som deg, noe tanten mi inspirerte meg til. Hun sa «vi spiser bare de dyra som har valgt selv hva de vil spise». Synes det var veldig fint sagt.

 4. Kjempe bra tips! Du kan forresten høre med butikken om de kan kjøpe varen inn for deg så lenge produktet fortsatt produseres. Gjorde det engang og ble møtt med skikkelig service, tok rundt tre dager så var det i butikken igjen.

 5. Hei. Kjøper minst mulig fabrikklaget vegetar/vegan mat. Så mye rare kjemiske stoffer. Lag maten selv. Hj laget veg postej er super m agurk og el tomat. Kunstifett blæ. Lag egen nøttesmøer exempelvis. Ha ferske ting på brødskiva så får du næring i maten. Most avokado m urte salt vitløk…
  Lykke til
  Ragna

 6. Vita grønnsakspostei var helt fantastisk som noen nevner, smaker akkurat som ovnsbakt leverpostei.

  Coop har de beste påleggene. De har en kikertpostei som er heeelt amazing med soltørket tomat!!! Så deilig smak og konsistens. Og Coop sin veganske rødbetsalat! Aldri smakt rødbetsalat før i mitt liv og trodde vel egentlig ikke at jeg likte det, men fy søren! Er så sinnsykt godt!

  Til toast synes jeg govegan osten gjør seg bra i toast med ketchup og oregano!

Leave a reply