the Apollo bar recipe

Første gang jeg spiste blåbær på toast var på Apollo i København, og da var jeg faktisk ikke så interessert. Jeg synes verken det smakte så godt, eller var verdt hypen. Men i det jeg så en venninne spise denne toasten igjen på Instagram, og at hun hadde laget den hjemme selv så måtte jeg også prøve. Jeg har endret noen ørsmå detaljer fra den ekte oppskriften, som at jeg f eks ikke bruker fløte – men vegansk (ja, selvom ricotta er ost). Man putter ikke smør på flesk, hehe. Så har jeg også brukt sitronmellisse istede for sitron timian. Og denne gangen elsket jeg det!

// The first time I ate blueberries on toast was at Apollo in Copenhagen, and then I was actually not that interested. I don’t think it tasted so good, nor was it worth the hype. But when I saw a girlfriend eating this toast again on Instagram, and that she had made it at home herself, I had to try it as well. I’ve changed some tiny details from the real recipe, like I don’t use cream – but vegan (yes, even if ricotta is cheese). You don’t put butter on a bottle, hehe. Then I also used lemon balm instead of lemon thyme. And this time I really loved it!

RECIPE:

Surdeigsbrød - Sourdough bread
1 pakke ricotta - 1 package of ricotta cheese
2 spiseskjeer med kremfløte, jeg bruker vegansk fra Alpro - 2 tablespoons vegan cream
200g blåbær - 200g blueberries
Sitronmelisse - lemonthyme
litt skall av en sitron - lemon shred 
1 spiseskje med sukker - 1 big tablespoon white sugar

Jeg blander sammen en pakke med ricotta sammen med 2 spiseskjeer med “fløte” og en spiseskje med sukker og en dæsj sitronsaft. Bland dette sammen og rør til det blir en fin røre ut av det. Deretter koker jeg opp blåbær sammen med bittelitt vann, sukker, sitronmelisse og skall av sitron. La dette surre på svak varme til det blir syltetøy! Toast brødet om ønskelig i ovn eller panne, og legg på ricotta, bllåbær syltetøyet, litt friske blåbær og sitronmelisse på toppen til pynt. Voila! Er som en liten dessert eller lunsj, eller… noe du kan spise når som helst egentlig. Veldig godt!.

// I mix together a package of ricotta with 2 tablespoons of “cream” and a tablespoon of sugar and a dash of lemon juice. Mix this together and stir until it becomes a nice cream out of it. Then I cook blueberries with a little water, sugar, lemonthyme  and lemon peel. Let this simmer on low heat until it becomes jam! If desired, toast the bread in the oven or pan and place on ricotta, blueberry jam, some fresh blueberries and lemonthyme on top for decoration. Voila! It is like a small dessert or lunch, or … you can eat it anytime really.

reklame / inneholder reklamelenker

QUARANTINE DAYS:

1. HERE / 2. HERE / 3. HERE / 4. HERE / 5. HERE / 6. HERE / 7. HERE / 8. HERE / 9. HERE

EVERYDAY OUTFIT:

10. HERE / 11. HERE / 12. HERE / 13. HERE / 14. HERE / 15. HERE / 16. HERE / 
17. HERE / 18. HERE / 19. HERE / 20. HERE

LET`S GO TO THE BEACH:

21. HERE / 22. HERE / 23. HERE / 24. HERE / 25. HERE / 26. HERE / 27. HERE / 28. HERE 
29. HERE / 30. HERE / 31. HERE

I WANT TO PARTY:

32. HERE / 33. HERE / 34. HERE / 35. HERE / 36. HERE / 37. HERE / 38. HERE / 39. HERE

EVERYTHING I KNOW ABOUT LOVE
by Dolly Alderton

<3

Jeg vet ikke helt hvorfor jeg kjøpte denne boken på engelsk, men jeg hadde lett etter den i ukesvis på nett og når jeg var på min lokale matbutikk så jeg en gul bok i hyllen på ARK rett over. Så jeg krysset fingrene, tenkte det var meningen at jeg så opp akkurat da og gikk for å se. Så der var den “all I know about love” av Dolly Alderton. Jeg kjøpte den på et blunk og løp omtrent hjem. Jeg kan ikke si at jeg forelsket meg i den med engang, men etter 10-15 sider var jeg hektet. Det er en så varm fin bok om vennskap, tanker og ikke minst kjærlighet. Anbefaler den på det varmeste, og den er faktisk passende til de fleste! Gled deg <3

// I don´t quite know why I bought this book in english and not Norwegian, but I tried to get my hands on this one for weeks, and suddenly when I was at the grocery store I could see a yellow book in the bookstore above. And there it was, everything I know about love by Dolly Alderton. I grabbed it, bought it and tried to get home soon as possible. I actually didn´t love it straight away, but after maybe 10-15 pages I was hooked. This is such a warm, funny and important book. About friendships, thoughts and ofcourse.. love. I fell in love with the characters in the book, something I never do.
And I think this book suits almost everyone, so go ahead and get it now! I bought mine at ARK here in Norway.

BILDER FRA ARKIVET

Disse bildene er faktisk 1 år gamle! I og med at det blir en annerledes 17. Mai i år tenkte jeg at det var på sin plass å vise frem disse bildene igjen. Det finnes mange måter å kle seg opp til nasjonal dagen på, og jeg synes ikke dette bare er en maskulin og kul outfit, men også fin for de som ikke tar seg råd til å kjøpe en hel bunad enda! Det tar faktisk mange år og spare opp til søljer også, så hvis man starter med det og en bunadskjorte har man kommet langt. I år vet jeg ikke om jeg kommer til å ta opp bunaden i og med at jeg faktisk vil huske på denne 17. mai (en) som veldig spesiell, og det kommer til å være spesielt å se tilbake på, derfor kan jeg like så godt ta på meg dette igjen! Husker at jeg også tenkte at dette kunne jeg hatt på fest også <3

//These pictures are actually 1 year old! As it becomes a different national day this year, I thought it was nice to show these pictures again. There are many ways to dress up for National Day, and I think this is not only a masculine and cool outfit, but also great for those who can’t afford to buy an entire costume yet! It actually takes many years to save up for the silver aswell, so if you start with the silver and a shirt you have come a long way. This year, I don’t know if I’m going to take up the costume as I actually want to remember this May 17th as a very special one, and it’s going to be strange to look back on, which is why I might as well well take this outfit on again!//

Søljer: Huldresølv - Blazer: Knust Porselen

 

reklame – inneholder reklamelenker

BASIC   BASIC   BASIC

Wanted some new basic clothes in my wardrobe, and this is what I got! Wearing small in everything <3

Basic bra: HERE

Basic sweatpants: HERE

Basic longsleeve: HERE

Jeg har blitt influenced.. Så til de grader. Hahah.. Jeg er kanskje litt sent ute, men første gang jeg smakte matcha holdt jeg på å brekke meg! Jeg syntes det smakte helt forferdelig faktisk, men nå, etter årenes omløp som de så fint sier, så liker jeg det faktisk. Jeg tror dog ikke jeg hadde likt det like godt om jeg ikke hadde brukt oppskriften jeg har klart å mikse meg frem til. Jeg prøvde nemlig å drikke en kald matcha latte i går med helt samme oppskrift (bare at den var kald) og det smakte helt grusomt. Så, vi holder oss til den varme oppskriften og tenker på hvor sunt dette faktisk er for både kropp og sjel. Neida, joda. Men det er skikkelig godt, og i går drakk jeg tre stykker på rappen. Matcha er dessverre ekstremt dyrt, men det skal heller ikke så mye oppi glasset!

// I’ve been influenced.. Hahah .. I might be a little late, but the first time I tasted matcha I hated it! I thought it tasted awful actually, but now, after the years as they say so nicely, I actually like it. However, I do not think I would have liked it if I had not used the recipe I have managed to mix. I tried to drink a cold matcha latte yesterday with the exact same recipe (just that it was cold) and it tasted absolutely awful. So, we stick to the hot recipe and think about how healthy this is actually is for both your body and soul. No, just kidding, it’s really good, and yesterday I had three glasses! Unfortunately, Matcha is extremely expensive, but you don´t need much!

Matcha skal være godt for helsen og inneholder masse antioksidanter! Det er grønne blader som sagte kvernes, derav den dyre prisen.
// Matcha should be good for your health and contains lots of antioxidants! It is green leaves that are softly grounded, thats the expensive price.

RECIPE:

1 teskje med matcha / 1 teaspoon matcha
1 teskje vaniljepulver / 1 teaspoon vanillapowder
Oatly Ikaffe havremelk (steamet) eller varmet i skjele / Oat milk (warm it up)
En dæsj med honning / Honey

Bland sammen matcha og litt varmt vann fra springen (ikke lunket) sammen i en liten bolle og rør rundt med visp. Du skal røre til den er helt klumpfri. Steam havremelken imens, hvis du ikke har en steamer bruk en skjele og varm det opp selv. Bland alt sammen i et glass og tilsett honning og vaniljepulver! Og nei, vaniljesukker etc er ikke det samme! Rør godt rundt og enjoy, superdigg!

// Mix the matcha and some warm tap water (not lukewarm) together in a small bowl and stir with whisk. You need to stir until it is completely lump free. Steam the oatmilk meanwhile, if you don’t have a steamer just boil it yourself. Mix everything in a glass and add honey and vanilla powder!
And no, vanilla sugar etc is not the same! Stir well and enjoy!

reklame 

20%  U T    H  E L G E N   P Å    J U I C Y    C O U T U R E

Hei mine fine! Som dere kanskje fikk med dere på Instagram story fortalte jeg om mine favoritt juicy bukser som jeg har hatt siden jeg var 16!! år gammel! Jeg måtte med tungt hjerte endelig selge de på tise da de seriøst ikke passer verken hoftene eller rumpen eller lårene mine lenger, tross alt jeg er ganske liten så skjer det ting med kroppen når man kommer i 20 årene… nå hørtes jeg sånn helt lame gammel ut, og det er jeg ikke.. Men, jeg begynte å lete febrilsk rundt på internett om jeg kunne finne noen nye juicy bukser, og som jeg har fortalt før er virkelig disse de mest flatterende buksene på meg. Jeg kler rett og slett ikke vanlige joggebukser, da jeg ser ut som en eller annen pære. Lett skulle det ikke være heller, og tilslutt fant jeg JosefineGol som hadde Juicy Couture uten toll! Så jeg fikk endelig klikket meg noe nytt hjem og fikk også skaffet dere en fin rabattkode! Jeg bruker XS i alt på bildene, både bukser og overdel! Elsker også at Juicy har blitt litt mer videre i buksene, med rette ben. Alltid vært fan, og kommer alltid til å være det. Selv mamma er fan, og vel.. Når et plagg holder ut med meg og ikke endrer verken form, kvalitet eller farge siden jeg var 15 år gammel skal jeg være fan resten av livet. FOR en kvalitet. Verdt alle pengene jeg har, for jeg må faktisk ikke kjøpe det om og om igjen. Rabatten varer ut helgen! <3

KODE: ANNIJOR20

 / Grå bukse: HER / Sort hoodie: HER / Sort bukse: HER

I dag satte jeg og Anders oss litt i parken for å få litt luft, og det var helt nydelig. For et vær?!
// Today Anders and I sat down in the park to get some air, and it was absolutely beautiful. What a weather?! 

Boken jeg leser om dagen heter “everything I know about love”, og jeg elsker den allerede!!
//The book I read these days is called “everything I know about love” and I already love it !!

Spiste sushi! gobento på alexander kiellands er billig og bra om dere vil ha et lite oslo tips!
//Ate sushi! Gobento at alexander kiellands is cheap and good if you want a small oslo tip!

Og alt vi tenker på om dagen er fugl…
//and yes… everything we think about these days are birds