Livet er en boble. Livet er et mønster. De to setningene.. Hm, jeg begynte å tenke på nettopp det i går. Venninen min fortalte meg at hun rett og slett systematisk tok vare på alt hun ikke hadde tid til å lese om på nettet i faner, for å så gå i gjennom alt når hun fikk tid. Hun kunne ha opptil 10 faner fulle av «min mote» artikler eller fra aviser. 10 tips for å få den og den huden, eller de nyeste sommerklærne. Så fortalte hun meg det jeg ikke har tenkt på før. Hun fortalte at etter hun hadde lest igjennom alt, husket hun ingenting en time senere. Så hvorfor gjorde hun det? Jeg synes det var superspesielt å høre, haha. Veldig faktisk. Hvorfor gjør vi det? Du husker ikke de 10 tipsene for renere hud 10 minutter senere. Men i det man leser disse tingene sent på kvelden, så er det så underholdene at man vet ikke hvor man skal gjøre av seg. Man koser seg så sinnsykt, slapper av og føler at livet rett og slett er herlig. Vi propper i oss masse dritt for ingen nytte. Vi bare liker å bli underholdt, vi bare liker at andre underholder oss og holder hodet vårt opptatt en liten stund. Tidsfordriv, det er så tidsfordriv som det kan få blitt. Haha, dere skulle hørt på oss. Vi satt på en ellers stappfull resturant og begynte å ramse opp det meste. Der satt vi, to unge jenter på en dyr resturant og spiste en burger uten brød. En burger, en saftig digg burger uten brød. Uten brød fordi det helt sikkert skulle være nytt, kult eller spennende. Edgy er kanskje ordet, samme F. Ikke bare det, men vi drakk også cola fra glassflasker, glass, fordi det er penere enn plastikk. Jeg vet ikke om jeg vil le eller gråte av det hele, men når man begynner å tenke på sånne små ting? Så er det hele crazy.

Vi er noen rare skapninger, på toppen av næringskjeden og vi elsker det. Vi elsker å ha kontroll og liker ikke mennesker som ikke gjør noen nytte av seg. Vi hater de menneskene som går på NAV, ligger på sykehus eller tigger penger. Vi liker det ikke. Vi liker ikke menneskene vi synes er dumme, og vi blir også presset til å ikke være det. Vi vil ha mennesker som kan yte. Vi vil ha mennesker som kan gjøre akkurat vårt land til det beste landet i hele verden. Vi elsker å konkurrere. Vi mennesker elsker å være best.


Men hvordan kan vi være best når vi spiser burger uten brød, drikker cola fra glassflasker og bruker 50% av dagene våre på å underholde oss med ting vi glemmer etter 10 minutter? Hvorfor gjør vi dette om og om igjen. I stede for å leve så ser vi heller på mennesker som lever. Vi vil heller se på det hele via en skjerm. Vi gidder ikke dra på teater, danseforestillinger, levende musikk og opra. Nei.. Vi vil ha det ferdig klippet på en skjerm, enkelt og greit. Minst mulig styr, med mindre det er alkohol i bilde. For da kan vi jo sitte å se på andre mennesker underholde oss? Vi elsker det. Vi elsker at andre lager morroa for oss, så vi kan være mest mulig dumme og minst mulig aktivitet. Haha, jeg blir helt surrete i hue av å skrive om dette, men jeg tror det er sant. Vi gjør oss selv dumme fordi noen andre vil det. Jeg tror jeg snakker sant. Jeg tror det.

-A9

23 Responses to Dette gjør oss til slaver

 1. Åh, det er så fantastisk at du faktisk skriver slike «dype» innlegg om livet, ikke bare innimellom, men ganske ofte. Elsker det. Tenker på slike ting omtrent hele tiden, men ser ikke ut til at vennene mine gjør det, derfor er det deilig å se at jeg ikke er alene om det og virker som om mange andre føler det slik også utifra kommentarer du ofte får på disse innleggene:D Du skaper på en måte et lite samfunn hvor vi alle deler synsvinklene våre osvosv. Hyggelig 😀 😀

 2. Jeg synes du deler tankene og meningene dine på en veldig interessant metode. Særlig når du bruker «vi,» men en ting du gjør feil her er at ikke alle vi er sånn. Jeg hater ikke mennesker som ligger på sykehuset. De havner ikke dit med vilje? Greit, jeg har noe imot folk som utnytter NAV, men likevel tenk på de som faktisk går til NAV av en grunn, og en god grunn faktisk? Det er en annen ting når du bruker «vi» i verdenssamfunnet, for da er vi i Norge «ett,» men når det gjelder personlige kvalifikasjoner, så blir det feil å si «vi.»

 3. Vi tror vi er på toppen av næringskjeden. Men sannheten er jo at uten oss mennesker hadde jorden blomstret og økosystemet hadde reparert seg selv igjen. Jeg må anbefale to dokumentarer som viser at vi kan fortsatt rette opp igjen det vi har ødelagt..

  HOME: youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

  Earthlings: youtube.com/watch?v=ce4DJh-L7Ys

  «The Earth is 4.6 billion years old. Scaling to 46 years, humans have been here 4 hours, the industrial revolution began 1 minute ago, and in that time we?ve destroyed more than half the world?s forests.»

 4. Jeg trur vi alle glemmer de små tingene som faktisk er viktig. Så det er kanskje greit og komme seg ut og prøve og nytte det. Og ikke få alt servert i små klipp på tv, plas flasker og mat katonger. På tide og kanskje tenke litt over ting. Men ja godt poeng du kommer med.

 5. du har vel et poeng, men hvordan i helvete TØR DU å kalle deg selv slave når du selv har sett ekte slaver og barnearbeidere? (Siden jeg vet du ikke kommer til å poste denne kommentaren, vær så snill å svar på epost? idagol_17@hotmail.com)

 6. Elsker å lese slike innlegg, det får meg til å skikkelig undre over så mye rart! Og måten du formidler det på er bare enda bedre. Så fortsett gjerne med slike innlegg. Blir litt rar i hodet av det, men det er jo underholdning… haha 😛

 7. Så flink du har vært til å lage interessante innlegg den siste tiden. Elsker å lese slike tema med litt dybde selv om jeg sikkert glemmer alt noen timer etter og kanske til ogmedj blir sur om du kommer med et av dine mer innholdsløse innlegg dagen etter. Jaja slik går no dagan. Ha en forteffelig ny uke 🙂

 8. Dette innlegget fikk jeg til å tenke på filmen «Syrup». Tror du hadde funnet den interessant 🙂

 9. Det her er SÅ sant. Trodde jeg var sånn sinnsyk gal i hodet som tenkte sånn. Men jeg vil selv heller se andre leve livet sitt enn å leve mitt. Når jeg ser andre leve livet sitt via skjerm føler jeg at jeg lever mitt å. Kunne ikke vært mer enig. Kunne ønsket jeg hadde en venn sånn som er som deg, som liksom kan prate om alt og sånne ting som ikke så mange snakker om. Eller ting som ikke er så «naturlig» å snakke om , det er jo normalt, men andre tenker bare wtf liksom

 10. Jeg elsker at du skriver «Vi» og ikke «Jeg». En skjønner jo at ikke alle hater de som NAVer eller uteliggere, men i bunn og grunn så er vi alle mennesker og det er vi. Jeg føler du får fram poenget ditt så mye bedre av å skrive «Vi». Jeg kan sitte i timesvis og lese innleggene dine og jeg elsker det. At du kan skrive slike innlegg og få meg til å føle så utrolig mye er så flott og samtidig så merkelig, det at noen får fram tankene mine som jeg selv ikke klarer å få frem. Ha en flott russetid og skap vennskap og minner som får deg glad. Ble kanskje en litt rotete kommentar, men jeg håper du skjønte hva jeg mente. 🙂

 11. Kunne lest om hva du tenker i evigheter, du er virkelig en stor inspirasjon. Jeg vil bare at du skal vite at du er helt fantastisk og det oser inspirasjon av deg. Du har hvert til stor hjelp for meg og mange andre. Jeg vet dette høres rart ut, du kjenner meg ikke,og jeg kjenner ikke deg. Tenkt det, du oser så mye inspirasjon at du kan inspirere mennesker du ikke engang kjenner. Det er en veldig flott egenskap. Lykke til vidre i livet.

Leave a reply