English: my own clothing brand

MIN EGEN KLESKOLLEKSJON

Er det sant? Er det nå det skal skje? Jeg tror ikke jeg tror på det selv. For mange år, for mye arbeid, så mange håp og drømmer. På denne tiden i fjor ringte jeg rundt til alle i teamet, og så at dette går ikke. Jeg får det ikke til. Jeg har ikke penger til det her, jeg har ikke energi og mest av alt har jeg ikke nok troen på meg selv. Jeg var sikker på at vi måtte legge det dødt der og da. De neste dagene virret jeg rundt meg selv, prøvde å finne ut om det var det rette valget. Snakket masse med pappa, helt til pappa sa det. Helt til han sa det han har sagt hele livet mitt. “Følg magefølelsen din Anniken, og jeg kommer alltid til å ha troen på at du gjør det rette, uansett“. Jeg la på, tenkte mer og tilslutt tok jeg den samme runden. “Fuck it, vi må bare prøve“. For hva er egentlig det verste? Å ha gjort noe, så angre? Eller angre på at du aldri gjorde det?. Jeg tror jeg vet svaret. Uansett hvordan dette nå kommer til å gå, så gjorde jeg det. Kolleksjonen min kommer til å bestå av 5 forskjellige plagg. Alle nøye tenkt igjennom. Alle med en følelse av hvem jeg er, og ikke minst de plaggene jeg har savnet selv. Går dette bra dere? Så er det starten på en lang reise. Starten på klær til dere, til meg selv og riktig arbeidsvilkår til arbeidere. For det er det som er drømmen. Å kunne eie en fabrikk og være det største, og beste eksemplar på hvordan det faktisk skal gjøres. For penger? Penger har faktisk ikke noe å si lenger, så lenge jeg har råd til å leve. Til å ha det bra med meg selv, og kunne gå på butikken å kjøpe meg gulost uten å tenke at jeg blir blakk. At jeg kan kjøpe julegaver til de jeg er glad i, og at alle har det fint rundt meg. Så, så lenge jeg har det, kan resterende gå til noe stort, noe bedre og tenk.. Tenk at jeg har spart opp til dette siden jeg var med på Sweatshop som 17 åring. Tapt eller ikke, så har jeg på en eller annen måte vunnet uansett hvordan det går. Jeg gleder meg til søndag, og håper også at dere gjør det!

// Is this true? Is this happening? I do not think I believe it myself. Too many years, too much work, so many hope and dreams. At this time last year I called around to everyone in the team and said that this is not going to happen. I can not do it. I do not have money for this, I do not have energy and most of all I do not have enough faith in myself. I was sure we had to put it dead there and then. The next few days I wandered around myself, trying to find out if that was the right choice. Talked a lot with Dad, until Dad said. Until he said the one thing he has said my whole life. “Follow your stomach feeling Anniken, and I’ll always have the belief that you’re doing the right thing, always”. I took the same round. “Fuck it, we just have to try”. For what’s really the worst? To have done something, and then regret? Or regret that you never did it ? I think I know the answer. No matter how this is going to go, I did it. My collection will consist of 5 different items. All carefully thought through. Everyone with a sense of who I am, and not least the clothes I’ve missed myself. If this goes well? Then it’s the start of a long journey. Because that’s the dream. Being able to own my own factory and being the biggest and best copy of how to actually do it. Money? In fact, money has nothing to say anymore, as long as I can afford to live. To have fun and go to the store to buy cheese without thinking I’m getting broke and that I can buy Christmas presents to those I love. So, as long as I have that, the rest can go to something big, something better .. Imagine I’ve saved this money since I joined Sweatshop as 17 years old. Lost or not, I’ve gained somehow no matter how it goes. I’m looking forward to Sunday, and I hope you do it too! //

29 Responses to PÅ SØNDAG SKJER DET

 1. I am truly so happy for you, Anniken. I’m proud to see someone young following their dreams. You are a big inspiration to me.

  I’m really looking forward to Sunday♥

 2. Gratulerer så mye, gleder meg masse!<33 Er veldig interessert selv og klarer nesten ikke å vente! Er det begrenset opplag, i såfall hvor begrenset? Og hvor mye trenger jeg å spare, Hehe?

  • VELDIG begrenset… har rundt 100stk av hvert plagg kun, og hvis det blir borte så er det borte!! Plaggene ligger på 700kr og oppover <3

 3. Dette har jeg venta på, i tillegg til refleksjonsevnen/bakkekontakten, ordkunsten og din varme utstråling beundrer jeg denne handlingskraften din
  Anniken, som bevises svart på hvitt i dette innlegget. Gleder meg til å støtte deg gjennom å handle klær fra deg, støtte noe jeg brenner for og kan stå inne for. Gjennom de små slagene vinner vi kampen.Takknemlig for at du er du.Hilsen din faste, stolte leser !

 4. Hei Annikken . Jeg er ei dame i 50 årene som har fulgt deg en stund og tenker bare at du er helt fantastisk . Alt du gjør og står for er bare å ta av seg hatten for. Og nå egen kolleksjon . Fantastisk ?Stå på , dette går kjempebra ??hilsen fra det blide Sørlandet ?

 5. Congratulations Anniken! ❤️ That’s an amazing accomplishment! I would love to buy your clothes, are you going to ship all around EU?

 6. Hva med å gjøre noe faktisk bra for samfunnet? Enda et klesmerke? Vi trenger ikke mer lipgloss i denne verden. Det finnes viktigere ting enn klær, spesielt i disse dager hvor det er harry å kjøpe nye klær. Du kan skrive hva du vil for å få folk til å ha visse menninger om deg, men handlingene dine er de som sees på ekte. Alt ved deg blir bare mer og mer overfladisk. Hvorfor har alle bloggerne i Norge kardashian som idol? Fordi de er like overfladiske og selvsentrente. Enten det gjelder sin psykisk helse eller utseendet. Det er trist og skummelt mtp fremtiden. For dere handler det kun om å produsere enda litt til for å melke mest mulig penger ut av usikre tenåringer. Skam deg (dere!!)

 7. I think I follow you since your very beginning and I always like you and appreciate each of your post (sometimes it doesn’t make so much sense with google translator if it’s purely in Norwegian ? ).
  I’m looking forward to Sunday and also – I might not be the first one, but I’m just so jealous of people which are able to read your book. Are you considering the English version?
  Thank you and good luck ♥

Leave a reply