Ahh, jeg er så gira på sommer og sol at jeg fant ut at jeg ville drikke noe friskt de neste dagene. Om sommeren er jeg utrolig flink til å presse alt fra appelsin til vannmelon, og sluker det i meg. Så hvorfor ikke en liten vår drikk? Jeg googlet meg litt rundt, og fant en oppskrift på matprat med bringebær. Noe jeg allerede hadde i fryseren (jeg ville dog gått for ferske da jeg tror de ville gitt noe mer smak).

// Ahh, I’m so excited about summer and sun that I found out I’d drink something fresh the next few days. In the summer I am incredibly good at juicing everything from orange to watermelon.. I googled and found a recipe with raspberries. Something I already had in the freezer (though I would have gone with the fresh ones, they would maybe give it a bit more flavor).

YOU WILL NEED:

350g bringebær / 350g raspberry
2 dl sitronsaft / 2dl lemon juice
1/2 dl sukker / 1/2dl sugar
1/2 dl flytende honning / 1/2 honey
1L vann med kullsyre / 1L water
frisk mynte / fresh mint

THIS IS WHAT YOU DO:

1. Bruker du frosne bringebær må de tines først. Kjør bringebær til puré med stavmikser/mixer
// if you use frozen raspberry you need to warm them up, then blend them in a mixer

2. Klem puréen gjennom en fin sikt. Kast steinene. Bland inn sitronsaft, sukker og honning etter smak. 
// Throw the stone and mix in lemon juice, sugar and honey to taste.

3. Ha bringebærpuréen i sammen med isbiter og mynte. Hell i kullsyrevann og rør rundt. 
// blend raspberry purée with ice cubes and mint. Pour into bubbly water and stir.

ha en fin fredag fintfolk <3

4 Responses to RASPBERRY LEMONADE

Leave a reply